Dronken in een Barbie speelgoedauto? Dag rijbewijs!

Auteur: , 19 Reacties

De Brit Paul Hutton had samen met zijn zoontje een elektrische Barbie auto over. Na een beetje sleutelen besloot de beste man een ritje te maken. Resultaat? Rijbewijs ingetrokken voor drie jaar. Paul, veertig jaar oud en vader van vier kinderen, wou de creatie aan een vriend laten zien die een stukje verderop woont. Halverwege de dollemansrit (waarbij naar verluidt snelheden van 6 kilometer per uur werden gehaald) werd de verdachte staande gehouden door de politie. Paul werd een blaastest afgenomen. Daaruit bleek dat hij ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid alcohol op had. Paul was al eens veroordeeld voor alcohol in het verkeer en kreeg dus een rijontzegging van drie jaar opgelegd.

Hutton pakt het sportief op. Hij erkent schuld, al vind hij de straf voor het dronken rijden in een speelgoedauto verrassend. De dienstdoende rechter liet hem ook opdraaien voor de gerechtskosten, een slordige 100 euro. De auto is in beslag genomen, maar Hutton hoopt deze terug te krijgen nu hij door de rechtbank gestraft is. Wie het voertuig naar huis gaat rijden vanaf het politiebureau is niet bekend.19 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
wat een onzin zeg, dan moeten onze kinders voortaan ook uitkijken wanneer ze teveel appelsapjes op hebben en in zo’n ding rijden, dadelijk worden ze gepakt voor rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs.
Zal wel meer achter zitten. Z’n autotje is geen officieel voertuig.
@Luckylen: Dat denk ik ook…. 3 jaar rijverbod lijkt me wel heel straf…
Dronken op een fiets kan ook je rijbewijs ingenomen worden! En terecht is mijn mening. Als ik een dronkenlap op de fiets (die zit te zwabberen over de weg zonder licht) aanrijd dan ben ik immers als automobilist de sjors… Ga lopen of neem maar een taxi! EN iedereen die dit onzin vindt is zelf nog die bezopen puber of die tijd nooit te boven gekomen.
Zo, nu eerst een Bavaria.
@a_buis: inderdaad, je bent abuis. Je kunt een hoop gezeik krijgen door ladderzat op je fiets te stappen, maar je rijbewijs kunnen ze niet afpakken. Dit is officieel bevestigd door meneer Spee in ons favoriete kabouterprogramma.
Of het nu met een echte of een speelgoedauto is, een fiets, een skateboard of rolstoel, als men zich in het verkeer begeeft moet dat nuchter gebeuren. Kom het maar tegen dat je voor een dronkelap die niet uitkijkt plots moet uitwijken en daarbij een ongeluk hebt. De man was trouwens reeds eerder veroordeeld voor rijden onder invloed.
Haha heb hier geen woorden voor.. :P
Terecht toch. De kans dat je gesnapt wordt met een borel op is niet zo heel groot. Dus als je al eens gepakt ben in het verleden dan zal het wel niet eenmalig geweest zijn.Het feit dat hij nu weer in overtreding was, ook al was het op de fiets, jammer maar helaas. Wie zijn kont brandt moet op de blaren zitten.
2x de toegestane hoeveelheid, 4 biertjes dus… Wat een onzin zeg, die vent is nu wel heel hard genaaid door de politie..
@ilovesuv, bedankt voor je mooie spreekwoord ;)
Haha dit geloof je toch niet:P
Tsja het is rijden onder invloed, maar toch ook wel een beetje streng…
@ a buis
Rijbewijs is motorvoertuig bewijs. Dus is onzin dat dat ingetrokken kan worden op de fiets. Zou dan ook betekenen dat iemand die geen rijbewijs heeft maar wel een fiets op een andere manier gestraft zou worden. Dat is discriminatie en dus niet handig. In Nederland kan men wel een rijverbod (geen rijontzegging waarbij je rijbewijs wordt ingevorderd dus), van een bepaalde periode krijgen. Volgens mij niet langer dan 24 uur, maar dat durf ik niet te claimen.
Wat ik me wel afvraag is in welke categorie die barbiekar valt, wordt gezien als bromvoertuig waarschijnlijk, maar ja, als je een rijbewijs hebt en dus geen brommercertificaat nodig hebt, zou je hier dus ook je rijbewijs kunnen verliezen…Naadje
@a_buis: Kan je niet ergens anders de moraalridder gaan uithangen? Dat jij in alle vage verhalen van Koos Spee en consorten trapt betekent niet dat je die “mening” ook hier moet komen verkondigen.
Ik dacht dat er alleen idioten in Belgie en Nederland werden aangesteld als rechter maar blijkbaar gebeurt dat daar ook.
Britten horen 2 maal de toegestane hoeveelheid alcohol in hun bloed te hebben ..

bij 1 maal zijn ze flauw ..
bij 3 maal vervelend ..

2 maal is precies goed ..
@lincoln: ik vind m goed!
wat een bullshit
wa een strever die agent…
Rijden in het verkeer is gewoon niet verantwoord, en al helemaal niet in een speelgoedauto;) Aan de andere kant, als agent zou ik niet bijkomen van het lachen! Die man 3 jaar straf geven? Kansloos…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).