Ford Fiesta is de best verkochte auto in Europa

Auteur: , 27 Reacties

De Ford Fiesta heeft de Volkswagen Golf van de troon van best verkochte auto in Europa gestoten.

Ford verkocht in maart 68.630 Fiesta’s, dat is bijna 26 procent meer dan vorig jaar in dezelfde maand. In het eerste kwartaal werden er 140.496 Fiesta’s verkocht. De Golf werd “slechts” 56.845 maal verkocht in maart en in het eerste kwartaal “slechts” 135.048 keer. Daarmee is de Golf dus nu de nummer 2. Wel verkocht Volkswagen 18 procent meer Golfjes dan in maart vorig jaar. De Renault Clio vult plaats drie op het podium door maar liefst 38.8 procent meer Clio’s af te zetten in maart en zelfs 56.2% in het eerste kwartaal. De Opel Corsa en de Peugeot 207 maken de top vijf compleet.

De Opel Astra werd in maart maarliefst 42.9 procent meer verkocht dan in maart vorig jaar, met een totaal van 39.121 auto’s. Hiermee komt de Astra op een zevende plek en dat is een prima resultaat. Hiermee is de Astra de nummer drie in het C-segment en hoeft het alleen de populaire Focus en de Golf in haar klasse boven zich te dulden.27 reacties

En terecht. Maar ik denk dattie wel weer van z’n troon gestoten wordt door de nieuwe Polo.
Zit er subsidie op ofzo?
ik zie ze bij nooit? :P
En terecht ook, heb dezelfde gekocht.. Is gewoon een mooie wagen..
En der zit een mooie subsidie op die econetic modellen… Maar ik heb de titanium versie.. Die is veel mooier ;)
Wat ik zo verschrikkelijk vind aan die Fiesta is de achterkant en het interieur. Dat terzijde kost die 12/13k basisprijs vergelijken met een Golf die pas bij 18k begint.

Dus ja laurens met subsidie als je het zo wilt noemen :P
@RSX: Fiesta is Polo klasse. ;)

Natuurlijk loopt hij goed. Hij is net uit. Dan vind ik het toch knapper van de 207 dat deze nog zo goed verkoopt.
@Autogek, ik reageer ook deels op het artikel. Waar zij de Golf noemen en niet de Polo.
@RSX: Omdat de Golf op de tweede plaats van verkochte auto’s staat wordt deze vermeld. Straks met de nieuwe Polo staat de Fiesta weer lager. ;)

Ik vind de verkoopcijfers met die van vorig jaar vergelijken toch krom. Ga ze eerlijk vergelijken met die van 2 jaar geleden. En vergelijk ze niet met de cijfers in een crisis jaar. Nu lijkt het voor de leek dat het super gaat met de verkopen.
@Autogek: Er is toch al een nieuwe Polo? De volgende kun je nog wel een paar jaartjes op wachten.
@Gnermo: Ja, maar deze verkoop draait nog niet op volle toeren. Wacht de cijfers van de volgende maanden maar af. Zeker nu de Bluemotion er is.
Het is ook gewoon de klasse beste.
Mooie auto. Mijn ouders moesten zonodig een Corsa, maar ik had mijn geld in dat geval aan een Fiesta uitgegeven. Ziet er erg kek uit.
Mooie auto! Van alle markten thuis, voor mensen die van het milleu houden (econetic), voor mensen die van luxe houden ( Titanium) en mensen (zoals ik) die van sportief rijden houden ( Sport )
Valt wel op dat dat vooral de auto’s zijn die er goed uitzien, of ligt dat aan mij?
Volgens mij heeft dat alles (!) te maken met het verschil in segmenten, dus: prijsverschil!
Het lelijke eendje
Die lelijke Fiesta :(
De Fiesta zit vol met schoonheidsfouten, ik snap niet dat hij zo veel verkocht word, de Polo is 1000 keer mooier en beter.
Volkswagen is inmiddels passé..
Ford is qua afwerking,rij-eigenschappen en prijs beter als volkswagen.
Geen wonder dat de Fiesta zo goed scoort! dat zegt toch sowiezo genoeg.
Terecht.
Volkswagen moet maar met z’n tijd meegaan en design gaan ontwikkelen.
Mensen kiezen voor Duitse degelijkheid en krijgen daarbij de keus of ze een aantrekkelijk uitziende auto willen. Ja? Dan Ford. Niet zo moeilijk.
noeste arbeid / geduld / bescheidenheid ..

eigenschappen die altijd goed betaald worden ..
Let maar op… de Astra staat straks boven de Golf en de Focus.
@Rolf:

PFFFFFFFF hahahaha kzie het niet gebeuren :P

on topic
Fiesta is idd een leuke kar maar motorisch loopt ie een beetje achter ford moet vlot met kleinere ecoboost motoren komen prijs uitrusting en rijeigenschappen zijn prima in orde
joepiee! waarom is het nooit eens een spannende auto??
jaa waarschijnlijk omdat ie dan niet meer spannend zou zijn als iedereen hem heeft
;)
Tja, al diegenen die 5 jaar terug een golf kochten, kiezen nu gewoon een oktavia
@ allen die denken dat de Polo in dit lijstje boven aan komt, jammer maar helaas…

De Polo wordt alleen goed afgezet in Nederland om dezelfde reden dat de Prius/Insight en Civic Hybrid zo goed verkopen… Juist…

Terecht dat de Fiesta in Europa op 1 staat.. In zijn segment de beste keus! Heb er nu net een jaar op zitten, teller staat op bijna 80.000 km, en vind het jammer dat ik hem over een jaar weer moet inleveren bij de leasemaatschappij.. Bevalt me erg goed, is ruim zat (ben 2.06), goede stoelen en rijdt heerlijk. Achterin en kofferbak mag wat ruimer, zeker met evt. kinderen in het achterhoofd komt er denk ik geen Fiesta meer, maar in 2011 de Focus Wagon… Of er moet een goed rijdende en uitziende tegenhanger opstaan, maar die kans acht ik klein…
en terecht hij is mooi betrouwbaar en rijd echt geweldig en is bovendien nog redelijk betaalbaar ook
Heel toevallig zat ik gisteren wat m’n tijd te verdoen door te spelen met de Autoweek Carbase en er kwam tot mijn verbazing uit dat voor onder de €18000 de snelste, zuinigste, lichtste wagen toch wel de Twingo RS is. De Fiësta kwam op ’n haar afstand op nummer twee!

(Zoals gezegd, ik was geen serieus research aan het doen, zat alleen wat te kutten. Dus als mijn relaas boven iemand tegen zijn spreekwoordelijke zere been stoot, :-P )

…en bovendien vind ik de Fiësta ook niet moeders mooiste. D’r kont is niet om aan te zien en van binnen ziet het ‘r uit net het interieur van een buitenaards schip. Meh.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).