Binnenkort snelheidscontroles vanuit de ruimte?

Auteur: , 53 Reacties

Het klinkt misschien wat vreemd, maar in Groot Brittannië is men bezig met een compleet nieuwe manier van snelheid controleren. In dit systeem worden satellieten gebruikt om over een grote afstand metingen te kunnen verrichten. Altijd en overal -ongeacht het weertype- kunnen de satellieten meehelpen om kentekenplaten van auto's checken.

Deze vorm van een verkapte 100%-controle lijkt nu nog ver weg, maar een Amerikaans bedrijf is inmiddels al op verschillende plaatsen aan het testen in Engeland. De camera’s ‘lezen’ kentekenplaten van auto’s en koppelen dit aan een gps-ontvanger ergens in de ruimte. Het ‘SpeedSpike’ systeem kan zo de gemiddelde snelheid tussen twee punten berekenen.

Aan de andere kant van de Noordzee is vanzelfsprekend al geklaagd over de schending van privacy. Maar automobilistenclub AA denkt toch dat dergelijke systemen in de toekomst onvermijdelijk zijn. “It is a natural evolution of the technology that is out there.”. In ieder geval worden dit soort acties in de toekomst een stuk lastiger. (bron: Telegraph.co.uk)53 reacties

Ik ga gewoon m’n hoofd inwikkelen in alluminiumfolie tegen de kosmische straling..
Hebben ze in de in ruimte trouwen al flitspalen voor ufo’s?

Pff.. moet niet erger worden..
“Maar automobilistenclub AA denkt toch dat dergelijke systemen in de toekomst onvermijdelijk zijn.”

Hoezo?? Er staat toch ook niet 24/7 een agent naast me om te controleren of ik ergens in de bosjes sta te zeiken?
voordat dit er komt zijn we jaren verder dus geniet nog van je gaspedaal
tsja, die “driepoot” schop je niet zomaar even om…

En het scheelt weer een auto met agent achter het viaduct die nu weer gewoon koffie kan rondbrengen. :mrgreen:

maar wel een zorgwekkende ontwikkeling dit. Moge degene die dit bedacht hebben ten allen tijde gefilmd worden.
Op zich is het heel nuttig eens precies te weten van waar naar waar de Nederlander zich verplaatst. Degenen die daar een probleem mee hebben, kunnen toch ook gaan fietsen :-)
Goed idee, maar ik ben eigenlijk voor systemen die bij de productie van auto’s ingebouwd worden waardoor je nooit boven de 120 kunt rijden. Waarom zo veel moeite doen om ons te controleren als je snelheidsovertredingen gewoon kunt voorkomen.

En als we dan toch al bezig zijn kunnen we ook meteen seks, alcohol, nicotine, broodjes kroket, tieten, meningen, bonussen, cartoons, internet, luxeproducten en vrouwen gaan verbieden.
Dus je bent gezellig het kletsen terwijl je op een legen 80 km weg rijdt. Je let niet op en je rijdt 10 km te hard. Krijg je daar al meteen een boete voor.

Of op 03.00 op een lege snelweg 130-140 rijden is dus ook helemaal gedaan?!

Dit vind ik altijd maar enge ontwikkelingen :P
Kan je vrouw mooi zien wanneer je naar de rode zone in Adam bent geweest zeker.
Lijkt mij goed plan. Gelijk ook hier invoeren maar. Mensen die vinden dit een slecht idee vinden geven gelijk aan dat ze soms dus wel te hard rijden. ;)
Maar de gps kastjes van de kilometerheffing (mocht het alsnog doorgaan) worden hier niet voor gebruikt. Want dat heeft Camiel gezegd.
@AutoInformatief

140 op een totaal verlaten snelweg midden in de nacht? Dit soort zware criminaliteit moet de overheid keihard aanpakken gelukkig hebben we straks dus deze supersatelliet
Nou, daar zie ik dus echt geen heil in he!
Dit is gewoon trajectcontrole zoals we hier al een poosje hebben.Niet zo spannend dus.

Dit krijg je met het overnemen van berichten van persbureau’s
Ik had GVD (2 weken geleden) na 1 week al de bekeuring binnen nadat ik 15 kmh te hard gereden had
Het was een weg naast het kanaal waar je maar 50 mag (WTF)en in 2 km zijn er geen afslagen
maagoed weer 80 euro lichter, *zucht*
kunnen ze bv geen systeem maken, waarbij de auto zich automatisch aan de snelheden houdt?
dit gaat echt te ver… niks natuurlijke evolutie, gewoon een enge controle-drift.

We hebben het nog steeds over SNELHEIDS-overtredingen toch?! het systeem is niet puur bedoeld om verkrachters, bankrovers en moordenaars snel op te sporen?
Ik hoop dat dit een heel late 1-april grap is, because this kinda sucks….
ik denk dat ik maar stop met werken m’n auto verkoop en ergens in een hut op velue ga wonen totdat ik dood ga. iets anders mag namelijk niet meer op deze aard bol
Dat ze dan eens zorgen voor meer plaatsen waar wel mag doorgereden worden… (lees: circuits)
Als ze skateparken kunnen aanleggen overal vind ik dat onze sport ook locaties verdiend!
Overheid is heus niet zo stom om dit op grote schaal in te voeren…..
Zou namelijk weleens tot resultaat kunnen hebben dat mensen zich ÉCHT overal aan de snelheid gaan houden…..
en dan zitten we in 1 klap met een dubbel zo groot begrotingstekort!!!
Tel daar nog bij de omscholing van alle verkeershandhavers naar échte politiemensen die achter boefjes aan moeten en we zijn failliet net als Griekenland :O
Dit gaat gigantisch veel geld kosten voor te installeren. Big brother is watching. Gewoon belachelijk, als je weet dat ze amper geld hebben om een deftig antidrugsbeleid te kunnen voeren.
Gaan we dan toch naar een politiestaat???
@autogek,
Ga naar een forum of konijnenkweken of zo en blijf hier weg!
@Eric: Echt strak antwoord: Ga konijnen fokken of zo en blijf hier weg! Omdat jij vind dat je boven de wet staat en jij gewoon te hard wilt rijden hoor ik niet op Autoblog te komen. Zou toch even in de spiegel kijken wie er nu verkeerd zit met zijn ideeen. :)
@ JPM: Ooit al eens op de snelweg gereden met een wagen die net 120 haalt? Ik kan je verzekeren dat je echt wel veiliger rijdt als je wat snelheid in reserve hebt!

Trouwens, als je auto op 120 begrent is kan je enkel op de snelweg niet te hard rijden. Naar mijn mening is dat net de plaats waar te snel rijden relatief veilig is. Mij lijkt 150 op een zo goed als lege snelweg nog steeds veiliger dan 65 in de bebouwde kom!

Over de satteliet zelf, ik ben hier absoluut geen voorstander van. Om te beginnen denk ik dan uiteraard aan het gebrek aan privacy, maar ook ben ik van mening dat je beter kan investeren als je het verkeer veiliger wilt maken.

Denk aan meer alcoholcontroles en een persoonlijkere aanpak waarbij je door een agent op je overtreding wordt aangesproken. Werkt nog steeds beter dan gewoon een rekeningetje in de bus!
Het lelijke eendje
Schandalig! ik hoop dat ze daar nooit mee beginnen.
Dan zullen ze alle werklozen nodig hebben om de boetes uit te schrijven, of staat heel Europa gewoon stil in zijne auto, bang dat hij te hard gaat rijden.
ik zeg maar 1 ding: 1984 Orwell….
Voor de automobilist kunnen ze de meest mooie systemen bedenken. Maar belangrijkere zaken die spelen oplossen is er niet bij.
uhm, gewoon een dikke bak kopen en zonder nummerplaat rijden dan? :p
Dit is niks. En iets zegt me dat het er inderdaad nog gaat komen ook. Van mij mogen ze, als ze overal de snelheidslimiet maar verhogen naar onbeperkt! ;)
dan voortaan maar met de crossmotor naar het werk…
Dit is gewoon trajectcontrole en niks anders. Er wordt echt geen nummerbord gelezen vanaf de ruimte… Het enige is dat de camera’s boven de weg een GPS kastje krijgen om tijd en plek vast te leggen van een foto. Als je je eigen link had gelezen Ricardo, dan had je misschien deze onzin niet geblogd.

Waardeloos artikel.
sportspotter13
als dat ding er komt, ga ik alvast sparen voor een anti UFO raket, en dan jaag ik dat ding naar die satelliet xD
Tegen de tijd dat dit werkelijk gerealiseerd is, is het ook overbodig geworden, omdat dan niemand meer hard kan rijden door de drukte, of dat alle auto’s zo zijn af gesteld dat de bestuurder niet meer rijdt, maar de auto door een algemeen verkeerssysteem gereden wordt. Ach, het is dus maar net waar je je zorgen om maakt.
Zonder nummerplaten en, of kastje gewoon doorjakkeren.
anuspraeternaturalis
Ik mag hopen van niet, ik rijd altijd wel boven de 200km/h – laat dus ook maar weer zien dat het [veilig] kán!

Ik vind het maar een zorgwekkende ontwikkeling en het heeft niets meer met veiligheid te maken, enkel met ‘macht’ – het continu kunnen controleren van burgers.
Daarom wil ik een auto met een panorama dak. Dan kan ik die verdomde satellieten in de gaten houden. Als ie stiekem niet kijkt, dan toch ff gas geven. Alleen, hoe te handelen wanneer het bewolkt is?
Zoals Frank en MDA ook al zeiden, het is gewoon trajectcontrole. In het PDFje waarnaar gelinkt wordt staat : “All cameras in the network are independently time-locked using GPS”. Dit betekend simpelweg dat de “GPS tijd” wordt gebruikt om te kijken hoe lang je er over gedaan hebt om van A naar B te komen. Technisch gezien is dit gewoon een goede oplossing, de klok binnen GPS is onwijs precies en nog belangrijker alle klokken lopen dan gelijk. Daarnaast hoef je de cameras dan ook niet onderling te verbinden.
@DMV: En eerlijk, op sommige wegen is dit gewoon nodig. N302 dijk Enkhuizen – Lelystad.. bijvoorbeeld.
Broertje Stalin is watching you. Flikker toch op met je controles. Geef mensen vrijheid en je zult zien dat de meesten die verantwoordelijkheid (snelheid) prima kan nemen. Als het mis gaat is het echt niet zo moeilijk om in te schatten of iemand roekeloos heeft gereden.
Lekker belasting innen en burgers in hun portemonnee nemen. Ambtenaren zijn grote perverselingen. De bedrijven die dit soort “oplossingen” aanbieden aan overheden zijn overigens ook vieze wankers.
daar kon je op wachten dat dit vroeg of laat zou gebeuren.!
@JPM : JPM staat zeker voor jerks per minute ;) . Dan heb je idd geen vrouw meer nodig! Maar doe mij maar een auto die 407 km/h gaat en een vrouw(A)
maw, nu nog goe van profiteren ..
wat een stelletje ******** als ze dat gaan doen dan ga ik echt op de maan wonen!
1984!
…,maar een Amerikaans bedrijf is inmiddels al op verschillende plaatsen aan het testen in Engeland.

They finally really did it. You maniacs! Damn you! God damn you all to hell!
@Rick-dos:
patenten-handel heet dat ..
en voor dat europa de Galileo ooit een keer in de lucht heeft ben je 20 jaar verder ..
@lincoln:

Van een bijzaak een hoofdzaak maken. Je lijkt wel een ambtenaar, man. Kap d’r eens mee…
handel is de hoofdzaak ..
nu nog een hoertje zoeken die het voor veelste veel geld wil kopen ..

kijk .. dat treft .. elke europeese politicus volstaat ..
Voor dat bedrijf is het een hoofdzaak. Voor de politicus is het op deze manier spekken van de kas de hoofdzaak. Voor de burger is “big brother is watching” de hoofdzaak.

Dat er handel uit voortvloeit is voor de burger bijzaak. Ambtenaar…
wat een klote zooi. kun je nooit meer even lekker je gaspedaal intrappen.
ze moesten die gasten die dit bedacht hebben opsluiten.
en nu ze toch bezig zijn kunnen ze ook gelijk mastruberen in je eigen huis gaan verbieden. mocholen.
over zoveel jaar rijden we mss zelf niet meer omdat ze dan geautomatiseerde voertuigen hebben

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).