Chevrolet Volt MPV5 – voor een groengezind gezin

Auteur: , 21 Reacties

Zo'n elektrische Volt is leuk. Maar veel ruimte voor je biologische boodschappen + wat kinderen achterin heb je niet. Daarom heeft Chevrolet deze concept-MPV in de planning staan, die ze in China zullen onthullen.

Onderhuids is het -zoals de naam al doet vermoeden- gewoon een Chevrolet Volt (uitlegvideo). Maar dit conceptmodel heeft nét wat meer ruimte aan boord. Aan de buitenkant hebben ze geprobeerd om dit ding zo aerodynamisch mogelijk te maken. Maar met vijf man aan boord is de actieradius van deze people mover op elektriciteit een schamele 51,5 km. Schakel vervolgens over op de benzine motor (een 1.4L viercilinder die fungeert als range-extender) en je komt met een volle tank 482 kilometer ver.

De Chinezen mogen deze auto als eerst bewonderen. Daar houden ze namelijk wel van auto’s die net iets groter zijn dan gemiddeld. Maar of men daar ook voor deze “vijfpersoons multi-purpose crossover” (quote pesbericht) warm loopt, dat moeten we nog maar zien.21 reacties

Lijkt me een goede milieuvriendelijke auto voor een gezin. Het model is wel minder.
Idee goed, uitvoering minder.
Ziet er goed uit! voorn MPV
Wat te vierkant voor mijn smaak, maar opzich niet onaardig.
Ben benieuwd hoe groot die volle tank dan is. Tot die tijd blijft het wel een geinig concept.
“vijfpersoons multi-purpose crossover”

Elke doordeweekse auto is vijfpersoons, elke auto heeft meerdere ‘purposes’, maar wordt uiteindelijk toch voor 95% voor A2B-verplaatsingen gebruikt, en een crossover is een monovolume met een iets lager dak, want dat hebben ze allemaal gemeen.

Stom marketinggelul.
Vind het overigens een lelijk ding. Net als de gewone Volt.
482 km op een volle tank? Dat haal ik ook met mijn 1.6 16v die volledig rijdt op benzine?
Ziet er wel nog dik uit.. Wel nog leuk een mpv met camaro velgen :)
Ook wel stoere koplampen..
Een electrische Chevrolet Orlando dus.
De GMC Granite concept is overigens nog een stuk dikker dan de Orlando en dit.
Ik vind het ontwerp wel wat hebben. Als hij de maat wordt als de Voyager dan wordt hij behoorlijk dik en stoer. En dat hij groen is is nog mooi meegenomen ook. Ben ook benieuwd wat hij doet aan km/l. 482 km ver komen zegt nog niet echt veel over zijn zuinigheid nadat je de accu’s leeg heb gereden.
Ziet er goed uit.
Die neus erg fraai.
Dit is de eerste milieu vriendelijke auto (voor de normale mens dan) die ik er goed uit vind zien.

Alleen vind ik milieuvriendelijke auto`s geen ene moet aan dus geef mij maar deze in een benzine versie en gassen maar!!!
Chevrolet heeft wat design betreft zowiezo de weg naar boven ingeslagen. Alle concepts en nieuwe modellen zijn erg fraai. Ik heb zelf een Cruze, onbegrijpelijk dat ie zo slecht verkoopt in NL.
Ik vind dat blauwe licht echt vreselijk…
@s2theg omdat de meeste nederlanders nog steeds een vooroordeel over amerikaanse auto,s hebben, als gewoonlijk dat word namelijk van vader op zoon doorgegeven, meetsal op verjaardagen hahaha, tis lachwekkend maar helaas zal dat imago probleem nog steeds doorgaan helaas.
@corvettez06
ja idd. “plastic interieur, plastic interieur”. Pff stap eens in een leon en daarna in een Cruze. Alleen het dashboard is al 100x beter.
pak dan gewoon de fiets… zo laat je goed zien dat je geen leven (meer) hebt.
Hij ziet er wel goed uit!
Ik ben benieuwd wat de kansen zijn van Chevrolet in dit segment.
Hoe ziet iemand dan dat je zo “goed voor het milieu” bent? Kansloos derhalve, in Amerika zeker, meerprijs verdien je niet terug.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).