Eindstand sloopregeling: 81 duizend transacties

Auteur: , 17 Reacties

Zoals we al hadden aangekondigd was gisteren de laatste dag waarop sloopregeling van kracht was. De bodem van het subsidiepotje van 80 miljoen euro is bereikt. Dit bedrag werd beschikbaar gesteld door de overheid en de autobranche. In nog geen jaar tijd zijn onder de regeling zo'n 81 duizend voertuigen ingeleverd en vervangen door een nieuw(er) exemplaar. Bestelbusjes en diesels bleken minder populair.

Opvallend was dat veel mensen die een bestelwagen inleverden, vaak personenauto’s kochten. Vijf procent van de ingeleverde voertuigen waren bestelwagens, terwijl slechts 1 procent van de nieuwe(re) aankopen een bestelwagen was. Van de 12 procent ingeleverde diesels (personenauto’s en bestelwagens) werd in slechts 3 procent van de gevallen ook weer een diesel teruggekocht.

Men kon 750 tot 1.000 euro voor de oude auto terug krijgen. Van de ingeleverde voertuigen was 90 procent vijftien jaar of ouder, en 29 procent van de teruggekochte auto’s was gloednieuw. Dus doel bereikt, zou ik zeggen. (via: automotive online)17 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
En toch vind ik het apart dat ik mijn oude kleine clio had kunnen inruilen tegen de nieuwere v6 versie, als ik het geld had gehad… want die is zo veel schoner..? achja..
Heeft het toch verschil gemaakt, dat is goed om te horen! Vooral dat 29% uit nieuwe auto’s bestond terwijl 90% 15 jaar of ouder was! Zolang het geen ellende-auto’s zijn zoals Priussen ben ik hier tevreden mee!
Niet vreemd dat het heeft geholpen. Mijn zusje kreeg € 1000,- voor haar Audi80. Ze had hem al een tijdje, maar toch. Aardig bedrag voor een wagen die je op MP voor € 400-800 kunt kopen. Ze hadden het moeten koppelen aan uitstoot, gemeten in de garage.
jammer, nu is ons oude Fiat Panda’tje geen 1000 euro meer waard :)
Okee, dus hebben er gelukkig meer paticulieren gebruik gemaakt dan bedrijven. Ik had zo’n bang vermoeden dat 80% op zou gaan aan inruil oude bedrijfsauto’s. Dus uit de cijfers blijkt dat het gemiddelde wagenpark nu een stuk schoner is geworden. Inderdaad doel bereikt. ;)
Net een maand of twee te vroeg gestopt helaas.. anders had ik er ook nog gebruik van kunnen maken..
Helaas het is niet anders.. volgende keer beter ;)
81000 slopers op +/- 400000 nieuwe auto’s? Dat is toch zo heel veel niet? Wel leuk dat al die aftandse rochelende roetmachines (oude diesels dus) van de weg zijn
Ben benieuwd naar de Gekste deal.. Een panda tegen een range rover ofzo?
Ik denk dat het voor de overheid niet zozeer te doen was voor het milieu maar eerder economie.
Want met deze regeling weet je de autobranche een lichte “boost” te geven. Wanneer ze nu daadwerkelijk prijs verschil zouden maken op uitstoot etc. dan werd er aan het milieu gedacht.

Verder niks mis met de regeling overigens…
ik hoop niet dat er klassiekers de schroothoop op gegooit zijn!! zou echt zonde zijn
@John, theoretisch was dat mogelijk inderdaad.

@PaulusRx7, redelijk grote kans helaas. Wat van die oude mensjes vs. autoverkopers bijvoorbeeld. Die zie ik ze zo omlullen om hun perfecte oldtimer te laten slopen voor een daihatsu fiuro.

Volgens mij kon je voor een zware bedrijfsauto zelfs meer dan €1000 krijgen, maar dat weet ik niet meer zeker.

Wel mooi dat bestelwagens zijn ingeruild voor personenwagens. Als ik me niet vergis is er voor personenauto’s een veel strengere uitstoot controle.
ax tegen een gloednieuwe twingo hiero :p
Dat er winig bestelbusjes zijn ingeruilt ligt er gewoon aan dat er in Afrika e.d. veel vraag is naar oude bestelwagens omdat die eenvoudige (minder elektro) techniek hebben. Voor de export leveren oude busjes vaak veel meer dan €1000 op terwijl niemand in nederland zich er nog in wil vertonen.
@paulus
in duitsland 800 kevers, 300 trabi’s enzo volgens mij..

@jorn
rust in vrede AX
Mja milieu… Wat doen ze met deze wagens denk je?
Is meer voor economisch doel zoals hierboven al gezegd… Gewoon een boost geven aan de autobranche..
Al een lijstje met gesloopte exoten bekend? In de UK waren verschillende Porsches etc gesloopt. Onbegrijpelijk..
@john: je zegt daar zoiets. Zou iemand dat bijgehouden hebben? Ben ook wel benieuwd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).