Wilt u Spyker kopen? Victor bellen!

Auteur: , 52 Reacties

Victor Muller heeft zijn handjes vol aan Saab. Tijdens de aandeelhoudersvergadering van afgelopen donderdag liet hij doorschemeren dat Spyker te koop is.

Victor verklaarde dat hij “niet stond te trappelen om zijn eigen baby te verkopen” maar dat hij een eventuele verkoop zou overwegen, mocht er een geïnteresseerde partij opstaan. Spykers mede-oprichter Maarten de Bruijn baalt ervan dat Victor Muller de verkoop overweegt. Hij vertrok een aantal jaren geleden bij Spyker omdat hij en Muller niet samen door één deur konden, maar zou het desondanks erg betreuren als Spyker in andere handen zou vallen.

Wie weet is Spyker binnenkort eigendom van een flamboyante Rus of Arabier, we zullen zien. Tot die tijd blijven we gewoon trots op Nederlands sportwagenfabrikant.

Met dank aan japiekrekel voor de tip.52 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Pfoeh… dat komt wel even zomaar uit de lucht vallen.
Gelukkig dat ik niks met Spyker heb.
Voor mij niet schokkend. ;)
Eerlijk gezegd komt dit bij mij niet zo als een verrassing…

Hij heeft nu een normaler en minder exclusiever merk onder zijn hoede waar hij meer mee kan dan met een sportwagens.
Misschien wel iets voor Silvestris om Spyker over te nemen ;) Denk dat dat voor het merk wel heel goed zou zijn!
@ Tkoote

Dit komt eerlijk gezegd niet uit de lucht vallen. Al bij de aankoop van Saab gaf Muller aan dat als hij moest kiezen tussen saab en spijker hij voor saab zou kiezen.
-edit: check, u heeft natuurlijk gelijk-
hebben nog nooit winst gemaakt en gaan dat ook nooit doen natuurlijk, wie biedt op lege huls haha, succes fietsenmakers.
Zou het merk waarschijnlijk goed doen…
Jammer voor Victor, het was zo`n prachtig winstgevend bedrijf! Hierdoor heeft hij toch het top-bedrijf Saab kunnen kopen.. Ehm… of ligt het nou iets anders?!
Slim idee van die vent, nu proberen weer winst te maken met Saab. Waar verdient deze beste man eigenlijk zijn geld mee? (buiten buitenlandse investeerders)
Leuk sportmerk voor SAAB!

Hebt u ‘m door?
lekker aan antonov verkopen dus.
Dus Victor wil eigenlijk af van zijn bedrijfje dat toch verlies maakt ? De eerste verstandige beslissing van Vic.
Staat op de rand van faillissement waarschijnlijk?
De naam van die geschikte koper begint waarschijnlijk met een A, en heeft de Russische nationaliteit. En hij is natuurlijk “Brandschoon”.

Het is net een soap..
Ik vind het allemaal prima. Ook zijn dubieuze constructies. Als ie Saab maar weer winstgevend maakt en de nieuwe modellen snel weer aan de ‘top’ komen.
Russisch eigenaarschap heeft TVR ook niet veel goeds gedaan. Hoop niet dat Spyker ook de Dodo volgt.
Dat geldt voor elk bedrijf. Als je een heel mooi aanbod krijgt sla je het niet af, ook al was het je intentie om het niet te verkopen. Dus nee Spyker staat niet te koop want dat impliceerd iets heel anders. Suggestief gelul dus weer eens van autoblog.nl
nou, dat is toch wel spijtig moet ik zeggen. Hou wel van spyker’s, was wel iets waar we toch wel een beetje trots op konden zijn als Hollanders. Maar ach, niet meer dan logische beslissing.
Helemaal eens met JPM.
Dennis the Menace
Waarde ?? 1 x hele doos slechte sigaren het heeft gekost ca. 400 miljoen ……en wat staat er …. niets helemaal niets meer als gebakken lucht …. Staaltje Worldonline-light zeg maar
Productie in engeland en een oliemagnaat aan het roer, weinig Nederlands blijft er dan over.
haha mijn tip:)
@JPM, dat geldt in realiteit niet noodzakelijk voor elk bedrijf. Voor veel bedrijven (bijvoorbeeld familiebedrijven) ligt het bedrag waarvoor de eigenaren er ‘eventueel’ afstand van doen veel hoger dan de reële waarde, een overname daarmee praktisch uitsluitend. Maar waar het hierom draait is dat V.M. zelf aangeeft dat Spyker weg mag voor het juiste bedrag. Dát is wel degelijk ‘te koop zetten’. Er is in dezen een wezenlijk verschil tussen denken en uiten.
Succes ermee, Spyker!
Ik kan zijn nummer nergens meer vinden. Heeft iemand voor mij het telefoonnummer van Victor?
@ frans

Wat is de reele waarde? Break-up value? Toekomstpotentieel? Er is geen reele waarde, maar dat terzijde.

Een bedrijf te koop zetten betekend er vanaf willen en daarvoor bereid zijn een relatief lagere prijs te ontvangen.
Wat Muller wel zou willen is het bedrijf verkopen als iemand met een heel goed bod komt dus een relatief hoge prijs willen ontvangen.

Hetzelfde principe is van toepassing op de huizenmarkt. Als iemand vandaag bij mij op de deur klopt en mij 2 miljoen bied voor m’n huis zal ik het verkopen, ook al staat het niet te koop.
Een huis echt te koop zetten is iets anders. Je bent namelijk eerder bereid een prijs te accepteren omdat je er vanaf wil.

Het gaat om de intentie, de intentie om er vanaf te willen betekend te koop staan.
Muller heeft die intentie niet en dus staat het niet te koop.
Saab is officieel van Spyker, maar als hij dan Spyker verkoopt dan valt Saab toch ook in andere handen?

Ik vind het jammer dat het zo loopt voor spyker, eerst word de oprichter weggejaagd, dat fiasco in de Formule1, het gezever rond Saab en nu dit. Ze kunnen een voorbeeld nemen aan de enige nederlandse fabrikant die gewoon doet waar ze goed in is en het niet moet hebben van rijke russen etc; Donkervoort.
Lijkt me sterk dat Muller de touwtjes daar uit handen geeft. Zolang Antonov voor financiering blijft zorgen zal Muller het niet zomaar verkopen lijkt me.
En daar gaat het Imago van Victor… Stel dan gewoon een andere directeur aan ofzo, maar Spyker verkopen? Achja… We hebben altijd Donkervoort nog!
Meneer Muller verlaat het zinkende schip voordat hij zelf er ook aan ten onder gaat. Sukkel!
goh dat had ik nou niet zien aankomen. spyker kwakkeld al sinds het opgericht is dus is deze boodschap in zijn geheel niet onverwachts. er is niet eens bekend hoeveel auto’s er nou daadwerkelijk gebouwd zijn, want de kentekenplaten verschijnen op meerdere auto’s! rarara. als ze spyker besluiten van de hand te doen, dan aub aan pro-drive of lotus/proton. daar zit het geld en het netwerk. van mij apart aan tata, als ze maar zelfstandig blijven opereren net zoals geely/volvo.
@jpm

ALLES, maar dan ook ALLES is te koop.
@jan1666: nee hoor, mijn fiets is echt niet te koop!
@jan1666:
wil jij mijn comments niet kopieeren VOOR dat ik ze plaats ..
dank u ..
mmhmm vaag dat ie dat doet… dat dan weer wel..
Wat een lampenkap zeg! Het laatste stukje nederlandse auto verkopen! De rat!
@Donkervoort: Saab is niet van Spyker. Saab is van SaabSpyker, Spyker is dat ook. Spyker verkopen heeft geen gevolgen voor Saab.
@Sacha: haha dat is een briljant idee, onderhandelen met jezelf is makkelijk :)
Muller zei dat als Saab winstgevend is, Spyker dat ook moet zijn. Hij verwacht Saab in 2012 winstgevend te hebben, dus dat Spyker nu te koop staat is onzin.
Ik versta dat beide merken niet tesamen gaan, maar waarom spyker van de hand doen?
Dit vind ik niet echt logisch…
@henk, als hij spyker voor 2012 verkoopt geeft dat hem toch wel winst ;)
06-12001222
Svenska Aeroplan AB
Onzin-verhaal…
Maarja, alles wat Muller nu doet of zegt ligt onder een enorme loep. Dan krijg je dit soort indianenverhalen.

Laten we heel Saab-Spyker eens een jaartje met rust laten en dan kijken waar beide bedrijven staan.

Lijkt me eerlijker…
Mischien wil GM spyker wel.
Vindt het wel wonderlijk dat een persoon die Spyker niet winstgevend heeft kunnen maken eerst een F1 avontuur begint wat pas loopt als hij zich er niet meer mee bemoeit en daarna een bijna failiete naam ( meer kan je het helaas niet noemen) opkoopt. Ik snap er niets van…..wordt deze meneer niet op zijn daden afgerekend?
dikke richard
laten we met zn allen lekker negatief blijven,linkse rakkers.
Dus eerst Saab opkopen, nog onbekende resultaten bij Saab, en in de tussentijd Spyker verkopen? Kom op, Victor, afmaken waar je aan begonnen bent! Maak Spyker nou eerst maar eens winstgevend, zet iets neer dat bijzonder én “af” is, dán kun je verkoop overwegen ;)

Overigens zou ik als aandeelhouder ook niet bijster vrolijk worden om dit te horen.
WAAAAT?! Ik wist wel dat het niet ging als een kleintje een grote opslokt!
reactie op dikke richard. Hoe bedoel je linkse rakkers. Winstmaken is een kapatalistisch begrip en noodzakelijk voor het voortbestaan van het bedrijf.Dat Victor zijn acties kan blijven uitvoeren heeft misschien meer te maken met duistere investeerders dan met linkse politiek. Niet zomaar wat roepen maar wel je visie blijven onderbouwen.
nog heel even, en het is gedaan met Spyker!!! ik ga Spyker nu ook niet echt ervaren als een verlies voor de autowereld… het is misschien wel crisis, maar er zijn nog tientallen exclusievere, betere en vooral knappere sportwagens dan deze!!!
dat zou klote zijn, ik vind dat victor gewoon bij Spyker hoort!!
Zet de bruin erin gooi muller deruit!

wat een mafkees!

kbegin toch wel ff te twijfelen aan zijn financieel inzicht hoor!

tzou zonde zijn als spyker verdwijnt! helemaal als het vernaait wordt door de russen!

zijn we lekker mee!
pff kotskop die muller!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).