Video: nepdieren kapotrijden met een ouwe Golf III

Auteur: , 18 Reacties

Vermakelijk stukje beeldmateriaal van een Duitse veiligheidstest. Met in de hoofdrol een oranje Golf en drie wilde zwijnen van plastic. Laat dat maar crashen!

In Duitsland kwamen vorig jaar 27 mensen om het leven door aanrijdingen met wilde dieren. De ADAC vond het daarom tijd worden dat dit eens goed werd uitgezocht. Hoe? Gewoon, een paar nepdieren de weg opschuiven en daar met 60 km/h tegenaan knallen. Volgens de test voelen de dieren opeens een stuk zwaarder aan bij een aanrijding.

Goed, in navolging van de crashpuppy gaan we nu ongelukken simuleren met fopzwijnen. Marianne Thieme, niet meekijken s.v.p. (via Jalopnik)18 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Dus gewoon doorrijden is de moraal van het verhaal?
zou die test wel ns willen zien met een lambo of zoiets: lager, schepeffect en BAM: zwijn door uw ruit…(of loopinkje erover)…
trucking-for-living
@sebazz:
Idd, niet uitwijken, ivm tegenliggers en beboste omgeving (een boom is harder dan een zwijn)
+ als je vaak op de veluwe rondrijd, zorg dat je auto minimaal wa+ verzekerd is, alleen wa verzekering dekt geen wild schade, wa+ wel
Mja is wel nog interessant, maar waarom altijd in het Duits? M’n Duits is namelijk niet zo goed ;)
@Dimglor: Omdat het een test van de ADAC is? :)


Wel lollig. Dit kunnen ook alleen Duitsers bedenken. Plastic varkens overhoop rijden.
als dat blauwe ding (tegemoet komende auto) er nog had gestaan bij de laatste test was ie toch ook geraakt!?…en het kost 3 zwijnen
versta dr geen zak van maar wel mooie blauwe 350Z staat er bij :P
Door de klap schuift de auto alsnog op de andere weghelft.
Mijn tip is ‘s-nachts rustig rijden en flink vertragen bij een naderende tegenligger. Ook wildfluitjes op de koets wil wel helpen de beesten ruim van te voren weg te jagen.
Ik zeg al het wild afknallen, levensgevaarlijk die beesten
@ Lennrt
als jij de munitie en de manuren betaald voor de gene die ze wil afknallen dan praten we verder…

OT: wat T16 klopt wel door die klap gaat de auto als nog heen en weer en dan hebben ze niet zo’n blauwe balk daar liggen.
volgens mij kan je wel beter uitwijken maar dan echt goed opletten dat je inderdaad niet het bos inrijd ofsoiets
rust in vrede golfje. rust in vrede plastic dieren.
R.I.P. Golf 3 :(
test 2: lamborghini reventon + zwijn = plakjes zwijn voor op je brood
Ze zeggen achtzig km/h, dat is 80 km/h en niet 60!
Ik heb regelmatig een stuk of 15 edelherten in de tuin (zie http://en.wikipedia.org/wiki/Elk ) .. die zijn net zo dom als een baksteen. Kom je aanrijden met een km of 80 en dan springen ze in ene voor je op de weg.

Als je ze raakt .. is het met je afgelopen. Ze smaken echter wel goed ;)
Damn… dat hoop ik nooit mee te maken. Heel eerlijk? Ik vind beide opties helemaal niks. Uitwijken, dan knal je op de blauwe tegenligger… alles aan gort.. Niet uitwijken, dan knal je op die Neanderthaler broertjes van onze biggetjes.. nog alles aan gort..

Mijn mening? Wildhekken plaatsen langs “die landstrasse” en om de zoveel kilometer een wildduct net zoals bij ons vlak voor Best, dan kunnen die wandelende sucadelapjes er over en blijft mijn auto heel.
Wat een onzin vergelijkingen die eerste slip was te houden door tegen te sturen. Daarnaast raakte de auto na het raken van het zwein ook op de andere baan en werd een mogelijke aanrijding met tegenligger ook niet voorkomen.

De juiste actie verschild per situatie dus moet maar gewoon hopen dat je instinctieve reactie de juiste zal zijn.
wat mij opvalt is dat die testers helemaal niet in een rechte lijn kunnen rijden. Steeds maken ze een rare stuurbeweging bij de pionnen langs…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).