BMW 328 Kamm Coupé live op Villa Este

Auteur: , 21 Reacties

De Alfa TZ3 en Ferrari P540 zijn al voorbij gekomen, maar BMW had ook iets speciaals geprepareerd voor Villa d'Este dit jaar. Herrezen uit de originele blauwdrukken: de BMW 328 Kamm Coupe.

Naast de Kamm had BMW nog een aantal 328 varianten meegenomen. Een daarvan is de “normale” Coupé van Carozzeria Touring, die naast de Kamm staat. Minder aerodynamisch en iets minder exclusief, maar ook zeer bijzonder en voorzien van een vergelijkbare zescilinder. In standaardvorm produceerde de 2.0 zescilinder met 3 carburateurs zo’n 80pk. Ruim genoeg voor een 800kg klassieker.

De Kamm onderscheidt zich van de serie-328’s door een aantal technische en vooral aerodynamische aanpassingen. Om de nieuwe carrosserie passend te maken is de wielbasis verlengd en de spoorbreedte vergroot. De achteras, motor en versnellingsbak zijn allemaal aangepast om hem sneller te maken. Het belangrijkste onderdeel, het aluminium spaceframe, weegt slechts 30kg.21 reacties

Dat zijn nog eens mooie auto´s :D mogen ze best produceren met moderne techniek :)
wat een graf-bakken zeg ..

was zelfs in 1940 al hopeloos ouderwets ..
ik vind de touring eruitzien als 1 of ander ruimteschip, lelijk, beangstigend voor bejaraden die hun ‘fifi’ uitlaten en overbodig
Fraai spul. Leuk dat ze ze hebben herbouwd.
wat is dit lelijk,
k bn duidelijk geen fan van remakes, zelf de originele vin ik maar niets
@lincoln:
ouderwets in 1940?… met een aluminium spaceframe?
mooi, maar wat heb je er eigenlijk aan?
@lincoln: de 328 was erg vooruitstrevend. Hij was licht en aerodynamisch. Het was de eerste auto met verzonken koplampen. Hij is miste wel het vermogen tov zijn concurenten, maar dat had maakte hij deels weer goed door zijn wendbaarheid. Dit zijn pas echte auto’s!
@Alpinaa:
rond die tijd waren alle auto,s vooruitstrevend ..
zelfs de massa-producten ..

ik ben gewoon niet onder de indruk ..
hoe graag de BMW marketeers dat ook zouden willen ..
Hoe hoog is die auto? Nou ehm, ongeveer zo hoog als ik mijn hand hou….. (eerbetoon aan… ja wat eigenlijk? Alsof er iemand anders die race had mogen winnen van herr H.)

De 328 coupé is fraai en goed qua proporties… die Kamm coupé is nogal een mismaakte Frankenstein.
prachtig! ik kan niets anders zeggen.
Hij is lelijk, maar 30 kg spaceframe??? wow, das wel licht…
@Jokkebrok: als het alleen maar stevig genoeg hoeft te zijn voor het racen heb je ook niet zoveel materiaal nodig. Maar 30kg is weinig dat klopt.
een lincoln is toch een nepford?
@Yellomello:
nu wel .. is de hele USA Ford meuk een beetje op dezelfde leest geschoeit ..

toen niet ..
ga maar eens kijken in het Ford museum in Hillegom ..
Hij is mooi! Alleen 30Kg voor het spaceframe? Poe, das niks! Ik moet wel zeggen dat ik de linker BMW toch net iets mooier vind…
de achterkant van de touring is toch wel zeer cool…
sorry dat ik het zeg maar ik vind ze echt spuuglelijk. en dat terwijl ik oude auto’s best mooi vond, alleen voor deze zou ik nog geen cent betalen (ja om door te verkopen misschien).
Prachtig dit!
tja bmw he. vroeger waren ze lelijk en nu nog steeds
Dramatisch…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).