Gelekt! De Saab 9-5 Estate

Auteur: , 23 Reacties

Onlangs dook er een afbeelding op van de Saab 9-5 Estate. Dat plaatje lijkt opeens wel erg veel op deze foto, die onze fulltime medewerker buitendienst zojuist wist te schieten.

Vandaag werd namelijk meer bekend gemaakt over de toekomstige modellen van het merk. De Saab 9-5 was al zo goed als klaar voordat Spyker de boel overnam. Een station-variant kan dan natuurlijk niet uitblijven. De prijs van een nieuwe 9-5 was al iets langer bekend: 42.950 euro.

Dat er op termijn ook een nieuwe 9-3 van band zal rollen was al duidelijk, maar zojuist werd bekend gemaakt dat hiervan ook een heftige hatchback-variant zal verschijnen. Deze wordt een stuk sportiever dan de gewone 9-3 en zal terug grijpen ‘op oude Saab elementen’. Goed bezig, Victor!23 reacties

Oude Saab elementen? Waar?
Leuk maar waar is de rijtest

-edit: HIER
@SCscreamGT2:
1600 jeweettoch…
echt een mooie wagen ik hoop voor muller dat het een verkoop topper word
@paulusrx7: inderdaad! want dan heeft spijker ook weer geld om wat leuke wagentjes de wereld in te sturen!:D
Leuk, maar kunnen jullie heren van AB niet even snel een rijtest regelen bij SAAB? Ik wil wel zien wat jullie er van vinden.
hee, een slechte fotosoep van de citroen DS2.
Kan ik ook eindelijk eens de vergelijkingsdruif uithangen… :mrgreen:

maargoed, dit ziet er leuk uit, ik ben benieuwd naar het eindresultaat.
1 min te laat… Of mijn klok staat niet goed. Was ook niet serieus hoor… ;)

OT
Mooi van Viccy. Oude saab elementen zijn idd goed verstopt, maar die achterruit is wel netjes orgineel gehouden! Ik vind ook dat je heel duidelijk de estate hier weg kan denken, en dat je dan de sedan ziet. Doet me een beetje denken aan die playmobiel autos waar je zo het dakje van een Jeep los kan halen. :) Happy Times
Mwoa, kheb niet echt iets met Saab…
Spannend, zo’n Insignia sport tourer..
@Ferdinand1: Zucht

mooi ontwerp! erg geslaagd!
daviddewijnnl
Pracht auto!
Dat is toch de reinste lelijkheid…yuk ! Dat met-chinese-ogen-loerende-achterraam….dat….dat…yuk…
lijkt wel op een …
Mja dit is meer gebasseerd op de concept.. ( zie voorlichten en voorbumper…)
Victor Muller was laatst op de Herengracht met zijn nieuwe Saab, mooie auto, maar waarom die witte achterlichten? Zou die station ook wel hebben.
achtersteven komt mij iets te gekunsteld over op foto’s maar de eeuwige regel is natuurlijk, je oordeel is pas gefundeerd als je de wagen irl mag aanschouwen

wat mij echter vooral interesseert is de opvolger van de 9-3, mijn trouwe 9-3 coupe begint nu toch stilaan ouderdomskwaaltjes te krijgen :) zou dan ook graag een up to date versie van de ‘oersaab’ (driedeurshatch maw) terug zien keren. Ik begin zowaar purist te worden, help! :)Denk dat dit eigenzinnige design voor saab een USP kan zijn en dat ze zich best concentreren op de niche (die ik voor het gemak alternatief/upmarket heb genoemd) Een volume merk zullen ze toch nooit worden en de duitse drie frontaal aanvallen lijkt ook niet de uitgelezen strategie. Ik ga er van uit dat mensen die een saab kopen dit vrij bewust doen en redelijk merkgetrouw zijn, anderzijds is saab nog steeds te veel off beat (nu veeleer in perceptie dan in daadwerkelijk design) om ‘toevallige klanten of merkenhoppers aan te spreken. Niet van beide walletjes proberen te eten maar resoluut de richting van eigenzinnigheid inslaan dus. De meerderheid will hate it dus hopen dan maar dat er van the few who love it toch daadwerkelijk eentje kopen
Oude elementen helaas ook letterlijk. Schijnt gebruik te gaan maken van het huidige platform, die nieuwe 9-3…. :(
@Mr. Dj M.: Het oude platform maar dan grotendeels vernieuwd. Dus geen oude techniek…
9-3RS??
@AudiQuatro: Zal wel Aero gaan heten dan.
Ziet er op het eerste ogenblik goed uit!
@Sebazzz: Op de nieuwe 9-3. Leest ende gij zult Weet.

Ziet er goed uit, maar dat wisten we al natuurlijk. Hopelijk worden de 9-3 en 9-1 (waar blijft die zeg?) nog mooier. Ik bedoel maar, de 9-5 is heel stijlvol, maar de kleintjes mogen toch wat gewaagder qua vorm.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).