China: nergens anders zoveel meisjes met een Ferrari

Auteur: , 33 Reacties

Er bestaan vrouwen die een gloednieuwe Ferrari als verjaardagscadeau weigeren en liever in een Volkswagen Beetle blijven rijden, maar in China weten de dames wel raad met een Italiaanse exoot. Nergens anders in de wereld zijn er relatief meer Ferrari eigenaressen dan in China.

Vorig jaar kregen 220 Chinezen de sleutels van een nieuwe Ferrari overhandigd. Daarvan waren 44 exemplaren bestemd voor een vrouwelijke eigenaar, wat overeenkomt met 20 procent. In de rest van de wereld is het aandeel vrouwelijke Ferrari kopers nog geen 5 procent. Volgens Ferrari telt China momenteel tussen de 400 en 500 duizend miljonairs, waaronder een redelijk aantal succesvolle vrouwen. Zij zijn net als geslaagde mannen dol op leuk speelgoed.

Wat verder opvalt is dat de Chinese Ferrari eigenaar gemiddeld zo’n 10 jaar jonger is dan die in Europa en Noord Amerika. Hiermee wordt het beeld dat we twee jaar geleden schetsten opnieuw bevestigd. Ferrari verkocht vorig jaar wereldwijd zo’n 6.200 auto’s en verwacht dit jaar ongeveer evenveel bolides aan de man/vrouw te brengen. (via: go auto)33 reacties

Tsja, niet verkeerd, maar ferrari’s verdienen het.

Off topic, zag vandaag bij het station van den bosch een ferrari 458 italia de parkeerplaats op rijden, wat een mooi ding! Helaas stond me telefoon nog uit omdat ik een zitting had…
Jammer dat ik net te jong ben om te hebben kunnen ondernemen in China. Tegen de tijd dat je daar nu wat opgebouwd heb, barst de (enorme) bubbel alweer.
succesvolle vrouwen ??

laat me raden ..
GEEN subsidie ..
GEEN (positieve) discriminatie ..

only in China ..
Hoe zou het zitten met andere supercars en sportwagens daar?
hey, leuk, wil wel even een vriendin met een Ferrari, hoef ik er zelf niet meer voor te werken :D
stopwearingpants
400-500 miljonairs is echt weinig voor zon fucking groot land
@stopwearingpants:
die schatting lijkt me ook nogal aan de lage kant. Ook gezien het feit dat er vorig jaar alleen al 220 chinezen een ferrari kochten; niet elke miljonair zal namelijk voor een ferrari kiezen en die dat wel doen kopen niet elk jaar een nieuwe dus die 220 mensen moet een fractie van de miljonairs zijn.
@stopwearingpants
Ik hoorde gisteren bij het RTL nieuws dat er zo’n 1 miljoen miljonairs zijn en 15000 met een vermogen boven 50 miljoen dollar. Wel iets meer dan 400-500 dus, autoblog!
Tja, je moet toch indruk maken als je van die spleetogen hebt en lelijk bent. Wel leuk, kunnen ze heeel snel de bestelde rijstafels afleveren. ;)
@Mr. V8: Trieste opmerking zeg. Zeker gepest vroeger?
825.000 Miljonairs telde China in 2009. Dus die zijn er een heleboel kwijt geraakt door de crisis begrijp ik als er nu nog maar 4-500 over zijn.
Ik heb die foto in het echt gezien! Dat was in Essen in 2007, weet het 100% zeker!! Zelfde auto, zelfde dame!
Chinese zakenvrouwen… brrrr ik tril nog steeds als ik eraan denk. Ze eten je levend op. Een paar jaar terug heb ik met een paar aan een deal gewerkt. Ze lijken mager, rustig en ingetogen. Ze knikken ja, doen alsof ze niets weten maar je naaien je achter je rug om. Sluw, bizar slim en ice-cold.
400-500 miljonairs in heel China? Daar geloof ik geen drol van. Duidelijk verzonnen door iemand die nooit in China is geweest.
@Spiller

Sterker nog, het zijn 100000 miljonairs!

Mare, vrouwen en leuk speelgoed is meer iets voorop zaterdag avond!
@Mr. V8 .. triest….
ik ben chinees en ik ken nederlanders met spleeterigere ogen dan mij , ik ben niet lelijk volgens de meiden n… dus indruk maken met een ferrari hoeft niet echt , zoals Evilghost al zei , zeker gepest vroeger?
V8 = ?
Verder ben ik het met JPM eens dat Chinese zakenmensen en vooral de vrouwelijke extreem goed zijn in hun vak. Keihard en heel erg slim, moet je daar ook zijn wil je concurreren met miljoenen mensen die het zelfde willen bereiken. Voor een Chinees zijn geld en aanzien erg belangrijk. Als je in China HET gemaakt hebt dan laat je dat terecht ook aan iedereen zien. Niet die rare Nederlandse afgunst.
Kan zelf niet wachten totdat China auto’s gaan produceren die zich kunnen meten met de gevestigde orde als BMW,Volkswagen en de rest. Die tijd gaat komen en ze leren sneller dan de Japanners van de 60’iger jaren.
Niets mis mee beetje concurrentie is goed.
@stopwearingpants/Fova/PPF1/Spiller:

China telt volgens Ferrari tussen de 400 en 500 duizend miljonairs (het niet onbelangrijke woordje “duizend” was weggevallen). Ik weet niet of Ferrari daarmee dollar of euro miljonairs bedoelt, want dat kan voor het aantal nog wel wat uitmaken. Wanneer ben je trouwens een miljonair? Met een huis of auto van 1 miljoen, of met 1 miljoen in aandelen, of 1 miljoen spaargeld?
6200 Ferrari’s per jaar… Daar gaat de exclusiviteit ;)
Mja en er zullen ook wel meer vrouwelijke Ferrari-bestuurders bijkomen… Daar hebben ze toch die California voor gemaakt ;)
@stopwearingpants:
er staat ook “Volgens Ferrari telt China momenteel tussen de 400.000 en 500.000 miljonairs”
volgende x beter lezen hahaha
@ osca: mijn oprechte excuses.
@ evilghost: nee, werd niet gepest.
@Mr. V8: overduidelijk gespest.
je kunt maar niet verhullen dat je een kneus bent he v8.
hmmm.. betekent dit dat we eigen site gaan krijgen voor alle ferrari crashes?
haha vrouwen met smaak dus :D
@ Vincenzo: speak for yourself.
olgens Ferrari telt China momenteel tussen de 400 en 500 DUIZEND miljonairs
Om de discussie een andere wending te geven. Voor mij mogen ze ferrari houden als ik die mooie babe maar mee naar huis mag nemen.
fellali bij?
Vrouwen zijn in de minderheid in China als gevolg van de een-kind-politiek, dus ze zijn schaars he?

En schaarste drijft de prijs op….
Simpel zat, in China is het verschil tussen man en vrouw nogal klein als je ze naast elkaar zet;)
Wat een mooie blonde schone.
En zo’n mooie blonde dame kunnen ze niet namaken!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).