Rotterdammer (20) mag Veyron van papa inleveren [updated]

Auteur: , 219 Reacties

Mijn ouders vonden het geen probleem dat ik op de dag dat ik mijn rijbewijs haalde een stukje ging sturen in hun auto. Maar mijn ouders hadden dan ook geen Veyron op de stoep staan...

Gisteravond heeft een 20 jaar oude Rotterdammer de Veyron van zijn ouders bij de politie achter mogen laten. Op de Doenkade (langs Rotterdam Airport) besloot de jongeman het gas eens in te trappen. Nu is het algemeen bekend dat de Veyron vrij pittig reageert op de rechtervoet en dus werd al snel de 160 kilometer per uur aangetikt. De maximaal toegestane snelheid ter plaatse is 80 kilometer per uur en helaas voor deze jonge bestuurder stond oom agent te posten.

Tough luck. Volgens onbevestigde berichten beweert de jongeman dat hij werd uitgedaagd door een piloot op de landingsbaan. Goed verhaal, lekker kort en ik denk niet dat de dienstdoende agent er van onder de indruk was.

Resultaat: de Bugatti Veyron van pappie en mammie bleef achter op het bureau. Het rijbewijs van de jongeman onderging hetzelfde lot. De officier gaat bepalen wat er met de auto en het rijbewijs gaat gebeuren maar ga er gerust vanuit dat de Veyron gewoon weer bij de rechtmatige eigenaren terecht komt.

UPDATE 13:06 – Het vermoeden bestond al, maar Quote bevestigt dat het gaat om de notoire overtreder Don Perridon, de zoon van Michel Perridon. Nu is het alleen nog de vraag of het gaat om de gewone uitvoering van de Veyron of om de Grand Sport want Perridon heeft voor zover wij weten beide exemplaren in de garage staan.

Met dank aan iedereen voor de tip!219 reacties

Dus daar is mijn wagen…
Hoe ga je dat aan je pa uitleggen?! :P
Denk dat meneer een Alto voor zijn verjaardag gaat krijgen..
ik denk dat hij ruim tevreden is met zijn bmw 120 full option
Hopelijk krijgen z’n ouders de auto terug, anders wordt hij onterft?
@RickB: so?
Veyron in beslag genomen. Hmm grappenmakers, wilden natuurlijk zelf ook wel een stukje blazen.
Gaddamme, ik kan me nu al die kutglimlach op de bek van die agent inbeelden op het moment dat hij dit bericht leest..
@meneer de agent; Ga wat nuttigs met je leven doen, ga studeren ofzo!
@John:
Wacht maar tot en een aap van 20 met 180 km per uur je kofferbak in klapt met 2 kleintjes op je achterbank.
Als meneer de agent dan zijn auto en rijbewijs inneemt wil je hem een lintje geven.

Die auto heeft al veel geld gekost dan mag in aannemen dat je een circuit dagje ook wel kan betalen.
@John: Ga wat nuttigs met je leven doen?? Wat is dat nu voor een onbenullige opmerking? Iemand die 160 rijdt waar je 80 mag van de weg af halen vind ik behoorlijk nuttig. Wat dacht je dat er gebeurt zou zijn als deze pannekoek iemand had aangereden die zich wel netjes aan de maximum toegstane snelheid hield? Heb je zelf eigenlijk wel gestudeerd?
@Merry: Helemaal met je eens hoor!!
Prima dat je een dure auto rijdt.. maar rijdt wel verantwoordelijk en hard waar het mag!! En niet waar je anderen in gevaar kan brengen!!
tegenwoordig mag je echt niets meer é
Gelukkig heeft meneer Perridon meerdere bolides in zijn garage staan… en vast wel een chauffeur voor zijn zoontje…
Kan dat ding niet gewoon in de shredder? Beter voor ’t milieu! :lol:

/jaloezie
veyron word een klein pakketje van gemaakt op de sloop
Als ze echt ballen hebben bij justitie…. gewoon verbeurd verklaren en straks op de veiling bij de domeinen :twisted:
@406_v6:
Durven ze toch niet.
zie: http://www.nu.nl/binnenland/2235489/hardrijder-20-met-160-kilometer-per-uur-rotterdam.html

Tja… NB dat Papa die auto al mee geeft aan zoon lief is natuurlijk al een beetje vreemd.. Als rechter zou ik nu die auto lekker in beslag nemen dan leert papa er ook van dat het niet verantwoordelijk is een auto met meer dan 1000 pk aan een beginnend bestuurder mee te geven…
Geweldig. Haal die vervuilende motor er maar uit en zet er een electromotortje in. Dat is pas lachen :-)
@De Fiets: Hoe vaak vliegt u? Dit I.V.M met uw autohaat (althans daar lijkt het een beetje op).
Zal zijn hand niet omdraaien voor de gevolgen, anders rij je geen Veyron. Wel prachtige smoes. Of:

“Zeg oom, die boete he… Kost me minder dan een dagje benzine…”

“Kan ik deze boete misschien omzetten naar een abonnement?”

“Ik verdien ze sneller dan jij ze uit kan schrijven”
Pure jaloezie
Maar goed dat papa twee Veyrons heeft
hoezo in hemelsnaam de auto in beslag, rijbewijs snap ik maar waarom die auto er is toch geen overval ofzo mee gepleegd
@jeanclaude: die wordt altijd in beslag genomen bij grove snelheidsovertredingen. Ik heb zelf nog nooit op dit traject gereden, maar feit blijft dat 160km per uur waar de rest van het verkeer 80 rijdt levensgevaarlijk is. Dan kunnen jullie wel allemaal onzin uitslaan dat ‘kut’ agent dit, kut agent dat. Het is gewoon gevaarlijk klaar. Heeft niks met jaloezie te maken, sowieso heeft papa al grnoeg belasting betaald, anders kun je geen Veyron betalen, dus ik hoop dat de officier hem snel teruggeeft. En laat dat snotjoch een paar uur naar verkeersgewonden/doden kijken, dan leert ie het wel
160 km/h, het had veel “erger” kunnen zijn!
lol in het artikel over de gt al gepost, maar ik vermoed dat dit een Bugatti van Michel Perridon is, wonende aan de straatweg…

spot daar vrij regelmatig zijn wagens…

ach, hij zal er weinig van leiden…
160 maar? Dat had ie waarschijnlijk niet eens door..

Ik zou m’n auto nog liever laten staan dan dat ze hem in beslag mochten nemen, geen agent die achter het stuur van mijn auto kruipt.
Gewoon DOEN(kade)!!!
@Trevor, lekkere hollandse mentaliteit daar! Als ik zo fortuinlijk zou zijn om zo’n auto te bezitten en mijn zoon heeft net zijn rijbewijs dat zou ik heb 1x erin laten rijden, juist net nadat hij zijn rijbewijs heeft. Dan zit de angst er nog een beetje in. BTW 160 in een Veyron, dat voelt volgens mij aan als 50. Vind het allemaal wel meevallen. Auto terug aan papa geven en de jonge bestuurder heeft meteen geleerd wat voor een auto-onvriendelijk land nederland is! Maar dat is ook een wijze les!
zover ik weet is dit niet die van perridon, ik heb ze ook een keer langs zien rijden en toen ging het over een donkerblauwe,…
Zou ’t om de Targa gaan? Zou dat ding met het ‘zomerse’ weer uitgelaten mogen worden? Was er misschien een bijrijder? En stond er misschien nog een potentiële bijrijder voor ’t huis van Perridon te wachten?
Valt tegen maar 160 km/h rijden met een Veyron ?
Respect voor deze mensen die in dit bekrompen land nog voor wat aktie en kleur op de weg zorgen.
Maak je geen zorgen.. die jongen heeft binnen 14 dagen zn rijbewijs terug en een EIGEN veyron.. Lang leve creditcards zonder limiet.
Pappie heeft die auto ook niet gekocht om 30km/h mee te rijden dus die jongen hoeft het echt niet aan zijn pappie uit te leggen. Tevens zal ie ook geen half uur in de hoek moeten want pappie kon wel raden wat er ging gebeuren.
ff zuur nu maar morgen lachen ze er om. NEXT!
Ai Ai die Perridon
@saba,

meneer Perridon heeft meerdere bugatti’s…
Ach wat maakt het uit? Het weer wordt steeds mooier dus het wordt tijd om zijn Grand Sport uit de garage te halen!
Achja hij heeft zoveel BPM betaald dat hij dit heus wel een keer uit mag halen.
Jammer genoeg wappert de eigenaar van de wagen waarschijnlijk een keertje met een biljet van 500,- bij de OvJ onder zijn neus en hij krijgt alles terug, inclusief rijbewijs van zijn zoon.
als je zoveel geld hebt, heb je je rijbewijs morgen ook weer terug.
Hoe gaat dat eigenlijk als zo’n auto in beslag wordt genomen? Rijdt oom agent vrolijk naar het bureau of komt er een sleepwagen? Allebei de opties zijn niet echt gunstig. Kun je wel een knuppel zijn die iets doet wat niet mag en terecht bestraft zijn, ik zou toch liever niet dat een vreemde in mijn exclusieve auto rijdt of een lonperik dat ding komt wegtakelen.
In beslag genomen = in de crusher? :twisted: :twisted: :twisted:
Sorry hoor. Iemand rijdt 80 kilometer per uur te hard, en dan doen er nog mensen alsof de politie flauw doet? Iedereen weet van deze afspraak, deze verkeersregel, en als je er zo ruim over heen gaat en gepakt wordt… eigen schuld.

Normaal gesproken wordt er dan op dit soort plekken geroepen: “Beginnend bestuurder, levensgevaarlijk, etc”. Maar nee, hij zit in een Veyron, dus dan moet het kunnen.

Rare vorm van klassenjustitie wordt hier gepropageerd.
@Jelmer:
Ach, het is niet zo dat hij in de spits op de drukkte onoverzichtelijke weg gaste, of door een woonwijk, of, of..
@Jelmer: je hebt wel gelijk, aan de andere kant 80-160 in de Veyron is nog geen 4 seconden gas vloeren.. Als het op het kaarsrechte stuk naast het vliegveld is dan hebben we het over een weg zonder afslagen, zonder oversteek, overzichtelijk. Kortom niet zo onverantwoord als met 70 langs een school rijden terwijl je er 50 mag.

Natuurlijk is het verboden en dus eigen schuld dikke (nou ja lost papa vast wel op) schuld maar ook weer niet echt een levensgevaarlijke actie… (afhankelijk van het overige verkeer natuurlijk) als je bedenkt dat je in zo’n 80 meter stil kunt staan met de Veyron. Zover kun je vast wel vooruit kijken nietwaar?
@Jelmer:
Over klasse justitie gesproken, we reden gedrieën te hard, maar ik had een 911 en ik werd gepakt.
Toen ik Agent Dreutel vroeg waarom; vertelde hij me doodleuk dat ze het liefste achter patsers in sportwagens aangaan en dan anderen laten lopen.
Da’s pas klasse justitie.
@ tommiejjjjj, i know maar dit was een andere,…
wat een gelul als die gast in een Fiat Croma of iets dergelijks 160 had gereden dan was die Fiat zeker niet inbeslag genomen voor 80km/u te hard. Gewoon kansloos optreden van jaloerse politie agenten die niks beters te doen hebben…
@Jos: wat een onzin kraam je uit, een Fiat Croma haalt helemaal geen 160 =P maar even serieus bij 80km/h te hard wordt OOK een Croma in beslaggenomen. Jij wil een bepaalde vorm van klasse justitie die tegenovergesteld is aan wat je zegt!
Hij wilde zeker net naar z’n 3 gaan schakelen ;)
Geniaal, de jongen was vorige week nog met de Carrera GT van pappie en mammie bij ons op school (IVA)
voordat iedereen over “20 jaar en een Veyron” begint, niet iedere 20-jarige is hetzelfde. En als het vermoeden juist is zal deze jongen vast ook al zijn race-licentie hebben en daardoor een betere wagenbeheersing hebben dan de mensen die wel de juiste leeftijd voro zo’n auto hebben (wat dat ook moge zijn).

160 waar je 90 mag is ontzettend stom en NATUURLIJK wordt zijn rijbewijs en auto ingepikt, dat gebeurt bij iedereen die 100% te hard rijdt.

Maar niet iedere 20-jarige is hetzelfde…….
@extaxi: Als deze jongen een race-licentie heeft, zou hij moeten dat racen op een circuit moet gebeuren en niet op de openbare weg, dat hij daar zijn rijkwaliteiten maar gaat demonstreren.
@Peter:

Peter, met het indrukken van 4 seconden van het gaspedaal op een kaarsrechte weg toon je niets van het hebben van rijcapaciteiten, echter het volk zal z’n mening wel weer klaar hebben.

Toevallig zijn er meer jongeren van deze leeftijd die een betere wagenbeheersing hebben dan 90% van al het andere klootjesvolk op de weg. Het zijn uitzonderingen, toegegeven, maar misschien ben je als zoon van de voormalig sponsor van J. Verstappen wel 1 van die uitzondering.

Punt blijft, 160 bij 80 is dom, maar in zo’n ding niet geheel onbegrijpelijk.
Haha, uitgedaagd door een piloot, dan zou ik het ook gedaan hebben hoor.
@ Wessee

Agent zegt tegen de andere agent.
“Weet je wat… uhhmm… anders uhh… breng jij hem maar vast naar het bureau dan zal ik het voertuig wel controleren op verboden spullen.

En dan komt ie op het bureau met en krijgt die jongen nog een boete erbij voor kale banden. :lol:
@porsche 997
Hoe denk jij te weten dat het de heer Perridon was dan.
Ik hoop echt dat die Veyron terug komt! Zou best een naaistreek zijn als je eerst €800.000,- naar de belasting brengt, en vervolgens houden ze de auto ook nog! Maar is het niet een goeie smoes voor die jongen dat hij het gaspedaal maar één seconde aantikte, en toen al per ongeluk zo hard reed?
ik wilde vroegen ook politieagent worden… toen heb ik maar besloten m’n studie af te maken.
@bohica

hier in Nederland staan niet zo heel veel bugatti’s geregistreerd…

iemand die meerdere bugatti’s heeft is meneer Perridon die aan de straatweg woont.

verder heeft de heer Perridon een zoon van 20 jaar…

maar sjah je hebt gelijk, zeker weten doen we het niet, maar het vermoeden is vrij groot.

verder ligt de doenkade niet zo heel gek ver van de straatweg vandaan, en als ik van de straatweg (of welke weg dan ook in Hillegersberg) richting de snelweg wil, pak ik al vrij snel de doenkade…
Het gaar overigens om Don Perridon, zoon van Trust-eigenaar Michel Perridon: http://www.quotenet.nl/quote-500/bugatti-veyron-michel-perridon-in-beslag-genomen.php
@Polov. vermoeden dus bevestigd :)
@tommiejjj
Ik weet ook wel dat ie gelijk heeft.
Maar hoe komt hij aan zijn info is dat gokken of weet hij meer.
Pa gaat Veyron afhalen van het politie bureau… (want dat gáát gebeuren) -> HUH? toen die jongen hem meenam stond er pas 3200Km op de teller…hoe kan dat nu ineens 32.000Km zijn? Een claim volgt direct aan de Politie Rotterdam, kost de gemeenschap weer een enorme bult duiten… maar onze incapabele-strand-rel-stoppers uit Rotterdam hebben weer een paar uurtjes lol gehad in een Veyron.
Goh, wat een plezier…..

Ik wil niet goed praten dat deze jongeman, met steun van z’n fully-loaded-papa, de snelheids limiet overschrijd met een dubbele waarde. Natuurlijk is dat niet sjiek. Maar áls er al verkeer was op dat tijdstip en deze zich wel keurig aan de snelheid hielden, had de Veyron ook geen 160 op de klok kunnen noteren. Ik ben er niet bij geweest.. maar dat lijkt mij redelijk onmogelijk. En dat je met een Veyron (of zoiets dergelijks) gemakkelijker 160 rijd dan met een Opel Astra 1.6 mag duidelijk zijn. Dat de jongen aangepakt word, tuurlijk, het mag niet dus FOEI ! Maar in beslagname van de auto…. die zou ik toch wel aanvechten.
Ondertussen hebben een clubje platpetten de avond van hun leven gehad !
TSI-tje, gast.. doe eens normaal.
the-budel-guy
lekker en maar goed ook dat ze hem van de weg hebben gehaald.

wel hopen dat de auto terug gegeven word.
Misschien had ik even moeten melden dat ik het stuk weg ken en dat het daar echt niet heel exceptioneel is. Is echt een rechte overzichtelijke weg… Jaja het is fout maar zooo erg is het ook weer niet..
@John: nee… zo erg is het niet….. lutser. Hij had ‘ voor t zelfde geld achter in je corolla geparkeerd met een kleine in de maxicosi.
@406_v6: grote jongen hoor, iemand uitschelden op een website… en waarvoor? Als er niemand reed dan kon hij ook niemand aanrijden ofwel? Weet jij exact onder welke omstandigheden deze overtreding plaatsvond? Nee lijkt mij ook niet, dan mag je wel eens wat meer nuance in je oordeel meenemen (voor zover jij of iemand anders dan een rechter hier al een oordeel over zou horen te vellen….)

Een kaarsrechte overzichtelijke weg en een auto die sneller van 160 naar 0 afremt dan 50% van het wagenpark in NL van 80 naar 0… denk je zelf ook niet dat je een beetje hysterisch loopt te schelden? Zoals gezegd met 70 door een woonwijk is waarschijnlijk gevaarlijker, maar het klinkt een stuk minder spectaculair dan 80km/u overschrijding… (waarom is die “invorderingslimiet” niet relatief?)

“Het mag niet”, klopt, “het kan gevaarlijk zijn” klopt ook, maar het kan ook helemaal NIET gevaarlijk zijn.

Kortom mensen moeten eens wat meer naar zichzelf kijken en verantwoord omgaan met de veiligheid van anderen ipv te veroordelen en vervolgens zelf de meest asociale onbeschofte en regelmatig gevaarlijke ongein uit te halen.

Overigens ben ik verre van een heilige en oordeel ik zelf ook teveel.
@w0o0dy: amen.
@406_v6: Dat ding staat zo snel stil dat het allemaal nog wel enigszins te relativeren valt… En wie is hier nou de lutser?! 406_V6 met je Honda logo…
En als ik in een Corolla rijd mag je best achterop rijden..
Lutsert
Dat doet Don perridon goed :’)
en wat als de auto op die jongen ze kenteken staat
hahahaah das kut voor don
ik vind wel dat het daar gewoon toegestaan moet worden..
want het is gewoon leuk om sneller dan een vliegtuig te gaan
Lullig dit soort regels, want inderdaad zo ernsit is het nu allemaal ook weer niet. Inderdaad een rechte overzichtelijk weg!
Jammer voor Don, eerst van school getrapt worden, nu dit… Ach ja, je moet iets als je toch niet hoeft te werken voor je geld. ;)
Tsjo TSI-tje rustig aan met die paddo`s.
Is heel normaal dat een auto bij dit soort overtredingen in beslag word genomen, meestal alleen tijdens de afhandeling van de boete en zo.
Politie doet niet alles goed, maar om gelijk dit soort dingen te roepen vind ik echt helemaal nergens op slaan. Meer als de helft van de keren dat ik aangehouden ben werd ik altijd netjes te woord gestaan.

Verder zou ik ook de auto mee geven aan m,n zoon, waarom niet. Is alleen anders dan normaal doorsnee, meer niet. Alleen niet zo slim om te hard te rijden in Rotterdam, rij dan even de stad uit.
en als ie em niet terug koopt staat ie binnenkort op domeinen ;) ook wel mooi! Kan iemand dat apparaat voor relatief weinig kopen..
@Bas… Precies om dit soort redenen set ik dit soort dingen neer.. Kijken hoe mensen als jij hierop reageren. Overigens reed ik op mijn 21ste ook in een veel te snelle auto maar ja ik had dan ook wel al een aantal jaar een racelicentie. Hoe het aanvoelt doet er overigens niet toe. Ik rijd ook motor en in mijn 2e versnelling zit ik al boven de 200… Ik kan ook niet beoordelen hoe de situatie daar was op het moment dat hij gepakt werd. Wel ben ik benieuwd naar wat zijn vader zegt… Ik denk dat ie er alleen maar om kan lachen. Overigens ken ik de weg daar goed en 160 op die weg daar kan redelijk makkelijk… dat is ook de reden dat er op die weg bijna elke dag gecontroleerd wordt..Dus die gozer is gewoon een domme …! en moet nu op de blaren zitten en Papa misschien ook, die vond het immers wel prima om de auto aan zoon lief mee te geven.. Tenzijn zoon lief gewoon de sleutels had gepakt en dacht ik ga even een blokje maken… tja dan is het een ander verhaal.
Van mij mogen ze er een pakje van maken en van elke andere auto die daar aangehouden wordt met snelheden boven de 100km/u ook. Het is daar een grote racebaan. Als je daar 80km rijdt (wat hoort) zitten ze te duwen en halen je illegaal in met “The Vinger” omhoog alsof jij de aso ben.
The Finger natuurlijk. :)
Het is natuurlijk niet goed te praten, maar zo bijzonder is het op die weg met die auto nou ook weer niet. En dat de politie het aan de grote klok hangt en het in het nieuws brengt is echt bezopen.
@Kuyl en anderen,jullie kennen de Doenkade duidelijk niet.
Dat is een (brede, overzichtelijke) provinciale weg langs vliegveld zestienhoven. Niks IN de stad. Een recht stuk, hele brede, weg zonder zijstraten.
(Zie hier: http://maps.google.nl/maps?hl=nl&tab=wl)
Dit is een weg die zich zéker leent tot hard rijden.
Anders controleren die platpetten daar namelijk niet, dat is een gevolg.Zo zie je maar, lekker afkeuren zonder enige kennis wat en waar zoiets gebeurd.
Nogmaals, het is niet netjes wat dat pikkie gedaan heeft, maar dit is werkelijk Nederland op z’n smalst. Ow, het is een broekkie in pa z’n Veyron, dus… Opknopen die handel.
Ik denk als ik zelf in deze situatie gezeten had, ik misschien wel ver boven de 200Km./u. geklokt zou hebben.
Dit stuk weg leent zich daar namelijk enorm voor.
En ik denk veel van de mensen die hier afkeurend reageren exact hetzelfde lot zouden ondergaan met zo’n auto onder de kont op dát stuk weg.
Pff.. 160 @80, dat rij ik ook vaker. Niks spannends aan, alleen duurt het wat langer ;)

Rijbewijs maar een flinke tijd invorderen. De auto kan terug naar Michel.
Gevalletje Boeing vs Veyton? En hij heeft verloren.
Don, achter de PSIII is het veiliger, als je daar gepakt wordt, druk je op de on/off knop.
Een auto van dit kaliber heeft toch minimaal wel een complete DSI aan boord?
daar wordt je toch stil van; 2 vayrons voor de deur..
@W0o0dy,

…een auto die sneller van 160 naar 0 afremt dan 50% van het wagenpark in NL van 80 naar 0…

En welke afstand legt de auto daarbij af?
@Peer: 88 meter volgens een aantal tests met deugdelijke meetapparatuur… kortom… redelijk te doen bij zicht van 300meter of meer…

@Autogek: was jij er wel bij dan? Dan weet jij dus ook niet hoe de situatie daar op dat moment was en hoef je niet zo hysterisch lopen gillen want ook jij kunt ook geen gewogen oordeel vellen.
@w0o0dy: ik was hier niet bij nee. Maar heb ze wel eerder aso door de wijk zien rijden.
@TSI-tje, Wat maakt het nou uit of ik het ken of niet ken, je mag er maar 80. En ja ik rij ook wel eens te hard op overzichtelijke 80 wegen hier in de buurt maar daarvan weet ik dat er weinig gecontrolleerd word. Als je gepakt word moet je niet gaan janken over ja maar het is er zo leeg en overzichtelijk. Om dan zo,n raar verhaal te verzinnen over de politie slaat dan helemaal nergens op.
Wat een onzin wordt er weer geschreven. 80km/u te hard, maar het kan er veilig dus is er niets aan de hand. Waren jullie erbij? Nee! Voor hetzelfde geld was hij “weer” aan het racen en lekker mensen aan het inhalen daar waar het niet mag. Ik ben hem hier al eerder tegen gekomen op de grindweg. En daar reed hij ook veel te hard. Het is dat er tegenverkeer was anders had hij daar ook gevaarlijk gaan inhalen.
@ tommiejjjjj je hebt gelijk, ik dacht dat hij een lichtblauwe had,…
Ze moesten is wat aan die vliegtuigen doen, die met hoogst illegale snelheden hun take-off maken !
@de Sjonnies: Bij de staande houding werd ook het volgende argument op tafel gegooid: “Hunnie wel!?!?”…
nou en .. er rijdt elke dag wel iemand dubbele snelheid ergens in NL ..
en bij voorkeur de politie zelf ..

gaan we toch geen “mening” over hebben zeker ..
Zal wel grappig zijn als ze de Veyron op gaan halen met de veyron :P
@W0o0dy

Bij 80 km/u is de remweg zo’n 30 meter. Ik neem aan dat je de onzinnigheid van je stelling nu ook wel inziet.

Oh, en het woord hysterisch is bij jou wel erg aan inflatie onderhevig.
@Peer: onzinnigheid? In tegendeel… het verschil is dus maar een meter of 60… daar is prima op te anticiperen. Oftwel als de omstandigheden goed waren (goed zicht, droog asfalt en weinig tot geen verkeer) dan is 160 helemaal niet zo gevaarlijk, als de omstandigheden niet goed waren was 80 misschien zelfs al levensgevaarlijk (bij mist en opvriezing bijvoorbeeld).

Dat deze snelheid illegaal is, dat moge duidelijk zijn. En als je gepakt wordt moet je dan ook niet zeuren, maar gevaarlijk is soms al met 50km/u langs een school rijden terwijl je dan binnen de wet blijft…
Kortom de omstandigheden zijn bepalend niet de snelheid of het soort auto.
Don Perridon… {proest}.
Volgens mij had de politie die Veyron helemaal niet in beslag mogen nemen… ?

De auto staat hoogstwaarschijnlijk op papa’s naam dus dan kan die auto niet in beslag worden genomen!
Grappig wat voor excuus bestuurders altijd hebben dat ze te hard reden… Geef het gewoon eerlijk toe dat je auto daarvoor gemaakt is en je het op een “verantwoorde”(ookal is die er theoretisch niet op de openbare weg) manier:plaats wilde doen ipv. op een weg waar het eigenlijk niet kan.
Zijn ze “misschien” nog wel wat milder ook al betwijfel ik dat in dit geval…
geen zin om al die reactie te lezen hierboven, maar volgens mij staat er weer een hoop azijnpisserij tussen…

Ik had denk ik precies hetzelfde gedaan als ik met pappa’s Veyron op stap zou mogen. Bovendien is 160 ook net iets boven stationair draaien voor dat ding…
Al kan die auto makkelijk veel harder, en is de remweg korter dan die van elke andere auto die maar half zo hard rijdt;

..het hangt wel allemaal af van de persoon achter het stuur. En -sorry- maar iemand van 20 heeft in eerste instantie niet de schijn over voldoende rijervaring te beschikken om zo’n actie te kunnen maken. Ben het met iedereen eens die roept dat zo’n auto ook best wel eens de benen mag strekken, maar dan wel verantwoord.
the-budel-guy
komt het ook op autoblog als ik met mijn fiets door rood rij ??? zo ja zet het er maar op vandaag 3x gedaan.

maar wat maakt het uit dat de remweg van deze auto veel korter is als hij remt is hij toch al te laat.

gewoon rijbewijs afpakken en over 10 dagen weer ophalen :P
@jvbijleveld

Misschien heeft ie vroeger ook wel kidsrijles van Bleekemolen gehad.
@Bob:
;)
Toch had ie beter ipv de boete af te tikken een truttenschutterautotje kunnen kopen.
miz leer je pas echt een beetje rijden als de auto waarin je rijdt niet automatisch doet wat je vraagt, en je soms dus wat meer moet anticiperen.
@Woody

Eerst stel dat de Veyron veel beter remt dan 50% van het wagenpark etc en nu zeg dat de auto niet bepalend is maar de omstandigheden?
@w0o0dy

Als je stelt dat de omstandigheden bepalend zijn en niet de snelheid of het soort auto, waarom maak je de stelling hieronder dan überhaupt?

…een auto die sneller van 160 naar 0 afremt dan 50% van het wagenpark in NL van 80 naar 0…

(en de stelling blijft onzinnig, remafstand is van belang niet de remtijd, bij elke omstandigheid)
@Peer: 160 in een astraatje is wat anders dan 160 in een Veyron dus is het wel degelijk relevant in WELKE auto je rijdt. Echter de omstandigheden zijn altijd VEEL belangrijker dan het soort auto als je wil beoordelen of iets gevaarlijk is.

Reactietijd is vooral van belang als je moet reageren op een (onverwachte) gebeurtenis, niet als je op een vrijwel lege weg moet inschatten wanneer je moet gaan remmen om anderen niet in gevaar te brengen.

80-160-80 is met een Veyron zo gepiept en het enkele feit dat hij 160 reed is dus niet automatisch net zo gevaarlijk is als iemand die met een astra 160 reed op deze weg.

De auto maakt een verschil maar is niet bepalend voor gevaarlijk rijgedrag of voor illegaal maar niet erg gevaarlijk weggedrag…
Afgezien van de locatie en auto en of het nou wel of niet goed te praten is vind ik de overschrijding toch wel heel grof. Zoek dan een circuit op en leer daar zo’n ding fatsoenlijk op zijn donder te geven.

Wat veel mensen trouwens vergeten bij die remweg op te tellen is de reactietijd. Nou mocht ie binnen een halve seconde reageren (petje af dan) dan heb je nog steeds 22 meter afgelegd en dan moet ‘ie daarna ook vol op het pedaal gaan staan anders duurt het alsnog langer dan die 88 meter die ik voorbij zag komen.
Volgens mij was die veyron niet van pappa , maar heeft hij pas gekregen van pappie….?
het gaat om de gewone bugatti.
Don Perridon smste me vanmorgen,
papa en mama vonden het niet zo heel erg;)
@Frits:
sms maar terug dat hier bij autoblog.nl allemaal ervaren Veyron-specialisten zitten ..

en ook alles van menselijke reacties en natuurwetten afweten ..
@lincoln:
“sms maar terug dat hier bij autoblog.nl allemaal ervaren Veyron-specialisten zitten ..

en ook alles van menselijke reacties en natuurwetten afweten”
“en dat de mensen (zonder kinderen) hier ook alles van opvoeden weten”
Hahaha lol! 2-0 ;)
@Frits: Tuurlijk vonden mama en papa het niet erg. De auto komt gewoon terug ipv er een pakje van te maken. Dan vinden ze het wel wat erger en zouden ze hun kindje wel wat beter opvoeden en wat normen en waardes bijleren. Dit is pas klasse justitie. ;)
@Frits:
en dat de mensen (zonder kinderen) hier ook alles van opvoeden weten ..
Moet je voorstellen dat zo’n mongool je vrouw of kind doorrijdt.
Ach, geen zin om discussie te voeren met de moraalridders hier. Niemand schijnt hier ooit iets ‘fout’ te doen.
En nee hoor, die platpatten hebben geen voor oordeel als ze iemand met een snelle auto ‘pakken’. Iemand met een Toyota Aygo of een Suzuki Alto krijgt dezelfde behandeling en aandacht in de pers… RIGHT ! Één vraagje, WIE heeft die Veyron, na de inbeslagname, naar het ‘dichtsbijzijnde’ politie bureau gereden ?….. Ik weet zeker dat die zelfde agent net zo staat te poppelen om de afgetrapte bouwvakkersbus met stinkend interieur naar het bureau te rijden… tuurlijk…
@TSI-tje: Gast, ze MOETEN de auto in beslag nemen…staat in de wet. Dus ja, ook de bouwvakkers auto. En al helemaal in Nederland, waar het vol zit met types zoals jij, zijn ze zo voorzichtig als wat met het terugrijden van in beslag genomen wagens.

Overigens is die 20 jarige wel een enorme sukkel. Te hard rijden is 1 ding, maar op een, volgens velen hier, zeer overzichtelijke weg zonder afslagen en wat dan ook…en dan NOG gepakt worden.

Mongool. DAAR zou ik als papa pas boos om worden.
Wat zit iedereen nou te zeuren, is een 2 baans provinciale weg waar geen zijstraat of zo op uitkomt (N209)
Gewoon een plak asfalt ongeveer zo lang als de landingsbaan van het naastgelegen vliegveld waar je best ff de 200 aan kan tikken.
Moraalridders met en dit en als dat….get a life.
Niemand die daar zomaar oversteekt, er is simpelweg niks anders dan een weiland, zelfs geen straatverlichting !
@Paul: Er is zo ie zo “wel” een oversteekplaats daar. :)
@Autogek:
Zo ie zo? Sowieso! ;)
Afgunst, afgunst , tijdelijke waanvoorstelling van moralistisch gedrag, afgunst,afgunst……..zucht!£$?!$£!
@ autogek:
Ja, aan het begin van het vliegveld bij de stoplichten en aan het eind waar die heuvel zit waar je 50 mag.
Maar die 2 kilometer recht stuk daar tussenin kan je best….
@Paul: Dat 2 kilometerstuk na die oversteekplaats kan je inderdaad best: ” Jezelf ook gewoon aan de maximum sneheid houden”. ;)

En ik weet het niet hoor, maar misschien was het wel aan de andere kant van de N470 rotonde gebeurd. Daar heet het ook Doenkade. Naast het vliegveld zie je de politie goed staan, dus daar staan ze bijna nooit. Ze staan af en toe ( te weinig) wel op het stuk Doenkade richting Berkel.
Terwijl ik mijn bekeuring van oom agent kreeg kwam Don P. met de auto van pappa met keurige snelheid voorbij. Nadat hij de politie had overtuigt dat hij veel PK’s onder de kap had, kwam hij nog een terug om ze uit te dagen. Hij gaf gas en voor de laser remde hij af… Na de laser trapte hij het gaspedaal flink in… Gweachte Don P. ook van achter kunnen ze je laseren. Groeten van de meneer in de Z3 die je nog lekker aan het opnaaien was ;-)
Overigens, de vraag die mij het meest bezighoudt is waarom de jongen niet Dom genoemd is.
ik dacht dat ze pas bij 100+ overtredingen de auto in konden vorderen?
@bozewolf, Natuurlijk moeten ze dat. Herinner jij je nog de ‘wegmisbruikers’aflevering met dat rijtje Ferrari’s ?
De overtreding was misschien niet van deze aard, maar dat betrof (in de meeste gevallen)ook geleende auto’s.
Echt je kan hier nog beter een omaatje de kop in slaan voor 25Euro dan een ‘beetje’ te hard rijden. Heerlijk dit.
@TSI-tje: Ik snap je probleem/punt niet. Als je meer dan X te hard rijdt nemen ze je waggie in beslaggie. Of dat nou een Veyron is of een 89’er Escort.
Dit is een heerlijke weg om met een zware rechter voet te rijden. Ik vind ook dat ze al deze moraalridders die zitten te zeiken en de weg niet eens kennen moeten verbieden op de weg. Ze rijden toch alleen maar in de weg en dan moet ik weer voor ze afremmen…..
Waarom moet dit nou weer in het nieuws komen, er word daar dik 200 gereden in de avond…
Ik heb een vraag.. De auto is in beslag genomen, maar hij kan TPG niet zomaar voor altijd worden afgenomen van de eigenaar? Het is en blijft een auto en geen vuurwapen ofso toch?
Toen mijn rijbewijs in beslag werd genomen wouden ze ook de auto in beslag nemen. Ik heb ze gezegd dat ze de auto niet mochten meenemen omdat die van mn vader was. Ik moest een vriend bellen om mij en de auto op te komen halen dus ik geloof er helemaal niks van dat de auto in beslag is genomen. En Don begrijp ik ook wel dat hij even de gaspedaal intrapt want met z’n auto is het moeilijk om je zelf in te houden:D
TPG : toch.. Taal stond nog op Engels lol
Die auto komt ook gewoon terug, en ja als zo’n van een garage houder heb ik vooral vroeger meegemaakt dat ze maar al te graag die auto’s naar het bureau reden.
Mijn eigen oude mini cooper S (de originele, +/- 110 PK, 190 top) zwaar opgevoerd is ook door de politie gesloopt (closeratio bak naar de klote geholpen), wielen staken uit door de schijfremmen (alles overgebouwd op 1100 chassis).
We hadden in die tijd ook voor een klant een zwarte jaguar met liberiaans kenteken staan, als we daar mee reden werden we ieder half uur van de weg gehaald, daar mocht ik dan ook niet in stappen ) ; alleen had ik de sleutel dus soms ff sniek weg met dat ding, zwaar patsen.
In de shredder ermee!
@ Iedereen die zegt dat iemand die hier voor is een moraalridder is: Hou jullie mond, regels zijn regels KLAAR! Die regels zijn er niet voor niks, we leven in een democratische samenleving waar wetten en regels zijn vastgelegd, en als je al een moraalridder bent omdat je de wetten accepteert is er toch wel iets flink mis met je.
@ WoOody: wtf kraam jij veel onzin uit zeg, alsof het een fuck uitmaakt dat een Buggati Veyron sneller stilstaat, iemand die onervaren is knalt hem net zo makkelijk achterop een auto als een Opel Astra, en voor zover ik weet hebben wij in Nederland geen aparte regels voor mensen met snellere (of duurdere) auto’s, als je daar voor bent ga je maar lekker in Zimbabwe of de Verenigde Arabische Emiraten wonen. Regels zijn regels, en totdat er speciale regels komen voor ‘betere’ auto’s valt er niet veel tegenin te brengen.
Op de vraag waarom dit in de media komt kan ik ook geen antwoord geven, feit blijft dat we nu weer een leuke discussie op AB hebben. Mijn mening heeft overigens niks te maken met afgunst, als ik genoeg geld had voor een Veyron zou ik nooit van mijn leven op een rijksweg te hard gaan rijden, da’s vragen om problemen.
@Sciurida: Ik krijg gewoon spontaan diarree als ik jou comments lees..
@Sciurida:

Nouja, woody zegt wel terecht dat we ten eerste niet weten hoe de omstandigheden waren waarin hier te hard gereden werd. Als er op dat moment geen andere weggebruikers zijn boeit het weinig hoe snel je stilstaat.

Ten tweede denk ik ook dat het relatief gezien veiliger is om 200 te rijden met een Veyron dan met een “gewone” auto. De Veyron is er tenslotte toch voor gemaakt.

Ten derde is het met een Veyron natuurlijk strontsimpel om de 160 te klokken.


Aan de andere kant, we weten idd niet hoe de omstandigheden waren waarin die gebeurt is. Dus weten we ook niet of het een tussensprintje betrof (redelijk onschuldig) of dat de jongeman consistent 160 zat te plakken (al een heel ander verhaal).

Daarnaast pakt de politie je gewoon als je te hard rijdt, maakt niet uit welke auto je op dat moment bestuurt, hoor. Klassenjustitie doen we hier in NL echt niet aan, alhoewel iedereen graag dat woord in de mond neemt. Regels zijn regels en ze gelden voor iedereen. Ik vind sommige regels ook enorm flauw en nergens-op-slaand maar ze zijn er en de wouten gaan ze echt wel uitvoeren.

Moraal v/h verhaal: moet je maar niet gepakt worden, met je Veyron. De sukkel.
@bozewolf: Er is wel een klein beetje klassenjustitie hier hoor. Ze zullen namelijk sneller een pakje maken van Jan Modaal zijn 10 jaar oude Astra dan van een Veyron van een meneer die vette advocaten kan betalen. Ik zeg gewoon boven de 50km/u te hard: Pakje maken van welke auto dan ook.
@Autogek: Mwah, valt wel mee denk ik uiteindelijk. Genoeg waakhond organen hier in NL.

Boven de “veel te hard” auto gewoon per opbod verkopen. Goed voor de staatskas.
@Sciurida: Ik heb even naar je Feedback gekeken maar je bent gewoon echt een zeikstraal, je hebt nog NOOIT een positieve reactie gekregen op je comments. Ga vooral zo door, flapdrol
@John: Gaan we het persoonlijk spelen? Wie is hier de flapdrol, gast doe ff normaal ik reageer gewoon op dit topic naar mijn mening, als je het er niet mee eens bent dan zeg je dat maar, en alstjeblieft met een motivatie.
Ik heb geen idee waar je het over hebt als je zegt dat ik nog nooit een positieve ‘feedback’ gekregen heb, aangezien we hier niet op Geenstijl zijn. Ik weet ook niet waar je reactie vandaan komt aangezien ik niet op jou persoonlijk gereageerd heb en alleen zeg waar het op staat, niks vreemds aan dacht ik.
Over postieve feedback gesproken: volgens mij heb jij je ook niet echt geliefd gemaakt in deze discussie…
ik zal het gewoon zeggen:

ik ben jaloers en had hetzelfde gedaan. 160 is echt niks met dat ding!
Niemand is doodgegaan of gewond geraakt, dus de bestuurder heeft geen gekke capriolen uitgehaald.
Geen wilde achtervolgingen etc… gewoon iemand die even het pedaal van die geweldige auto intrapte en naar de 160 vloog en daarna afremde….. geen massamoordenaar hoor in mijn ogen
@ John: tip, Norrit en een wc-rolletje… ;) Verder heb je gelijk!
@Mr. V8: Hehe thanks :)
TSI’tje,

Het maakt geen ene reet uit wie het is, en wat voor auto hij heeft en hoe breed en overzichtelijk de weg wel niet is. Er geldt een max. snelheid en die geldt voor iedereen. Dat het de zoon van Michel is of mijn neef die niemand kent, die auto moet ingenomen worden. Ik zou ook lekker hard gaan rijden met zo een auto, geef ik hem groot gelijk in. Maar als je gepakt word, moet je dat accepteren, en dat snapt donnetje zelf ook wel heb ik het idee, net als zijn vader. Dat het in de media word gebracht, who the fuck cares, dat heet bekend zijn. Als je dat niet wil als zoon van MP zijnde, moet je ook niet zo gaan raggen met die auto.
@Erikkiee:
Veel plezier dan met 100 rijden op een lege snelweg :’)
@Erikkiee:
Als het geen ene reet uit maakt wie het is, waarom heeft de politie dit verhaal dan aan de grote klok gehangen? dat pas laakbaar.

En voor al die moraalridders hier. jullie rijden toch ook weleens te hard? dat doet iedereen namenlijk weleens.
@E21Beamer315: Wie zegt dat de politie dit verhaal naar buiten heeft gebracht? En niet hijzelf of 1 van zijn vriendjes waartegen hij heeft lopen opscheppen dat hij zo hard reed?

En nee, sommige rijden nooit te hard en houden zich altijd aan de regels. Gek he, daar zijn ze voor!
@E21Beamer315:
autoblog.nl hangt het aan de grote klok ..
want dat is hun werk nou eenmaal ..
@ardonjr,

Wat uit leggen? Pa en ma weten heus wel als jij zo’n auto meeneemt dat je hem niet rustig op cruise control zet. En pa en ma zullen ook vast het filmpje van de 320 km/h wel hebben gezien?
“normale NL ouders” die gooien het op joy-riding ..
zodat ze de auto zonder weerwoord mee kunnen nemen ..

dus toch vrij netjes van de fam.Perridon ..
Hij had met 400 over die weg moeten knallen, daar hadden de verkeers hermendados nog werk aangehad om die aan te houden.
Ze hebben in Rotterdam niks anders/beter te doen dan alleen maar verkeerscontroles houden.
Te veel laag geschoold personeel daar die dit soort k klusjes op te knappen.
Doet me denken aan verschillende video’s die op YouTube staan van kiddo’s die in hun ouders’ supercars stappen waarna het WEL fout gaat.
♪♫ It ain’t a crime if ya don’t get caught ♪♫
.
Ofwel, te hard rijden in de Veyron van pappa: gratis
Gelaserd worden met 80km/h te hard: €300,-
Op Autoblog uitgelachen worden: onbetaalbaar!
.
conclusie: FAIL!
Op die weg kan je ook 280,lekker boeie allemaal.
Hier boven zitten allemaal van die figuren die het over gevaarlijk hebben enzo.
Ga lekker ook politie worden,kan je ook je medeburgers erbij lappen.
Als ik ergens een snelheid wil rijden die ik wil dan doe ik dat,en jammer van de regels.
Regels zijn er om te breken.
Je mag daar maar……En dat is ingesteld door 1 of andere zuurpruim.
Je mag zoveel niet!
Sciurida jij ben of politie of in de regering.
Je kan je eigen naam niet eens goed opschrijven.
@andre0511: ZUCHT; wat knap van je dat je mijn naam op wikipedia hebt ingetypt, godsamme zeg wat een gezeik dit, ik wist dat die reactie nog een keertje kwam (heb die discussie al eens eerder gevoerd op dit forum): Mijn naam is Sciurida en niet Sciuridae om dezelfde reden dat Toyota niet Toyoda heet: het ziet er beter uit. En sinds wanneer is de spelling van iemands naam een indicatie van wat iemand doet? Ik zou nooit van mijn leven bij een overheidsdienst gaan werken, en ik vind het belachelijk dat ik hier persoonlijk wordt aangevallen omdat ik zeg dat we ons aan de wet moeten houden.
Ah, nu zijn we op een interessant punt beland, zo mogelijk het interessantste punt binnen deze discussie: hoe weet andre0511 dat Sciurida zijn of haar naam verkeerd ‘opschrijft’? Uiterst fascinerend, zacht uitgedrukt. En mogen we, gezien andre0511s verwijt, ervan uitgaan dat andre0511 zijn of haar eigen naam wél correct spelt? Dat ‘andre0511’ in het paspoort van voornoemd persoon staat? Want hoe anders zou een zekere correctheid te duiden zijn?
van mij mag die veyron geplet worden weer een uitgerekte kever minder in de wereld :D wel held dat ie zo’n excuus verzint :P
Don, boef je zou mij eerst ophalen voordat je ging rijden! :(
In ieder geval goed dat je je hebt kunnen inhouden.

@Z3:Met een Z3 een Bugatti stangen, ja dat doe ik ook vaak met mijn fiets een TGV stangen. :)
@andre0511: Dus als jij denkt ” hier kan ik bijv. wel ff 200 doen” (waar je 120 mag), doe je dat dan ook.Zonder aan de veiligheid van anderen te denken? Door die te hoge snelheid (op dat moment)is de kans op een ongeluk een stuk groter.Als je jezelf kapot rijdt is tot daar aan toe, maar er kunnen hierdoor ook anderen bij betrokken raken!!!
Rijbewijs in beslag nemen en boete naargelang het inkomen van de ouders die hem de auto meegaven. Ook zij dragen een verantwoordelijkheid. Een 1000pk wagen meegeven aan een 20-jarige, moet ik daar een tekening bij maken? Dan weet je wat er gebeurt. 100k boete zou wel mooi zijn in dit geval. Je zou zo’n gek maar tegenkomen op de weg.
Great succes! Oh wacht, toch niet ;)
Tja tegenwoordig mag je niks meer in Nederland. Het is heel simpel; werken,je belasting betalen en je bek dicht houden. En dat noemt zich een democratisch land. Pfff, kut emperialisme !!!
Het was te verwachten dat er weer vele treurballen een reactie gingen plaatsen. Uit de lokatie mag toch blijken dat hij om een industriegebied even het gas heeft ingetrapt!

Het burgelijk gelul over veiligheid etc is enkel een verdraaide vorm van pure jaloezie


Voor de bestuurder,succes en hopelijk is oom agent eentje met een goed humeur
Haha toevallig zag ik het gister gebeuren, en ook al is het misschien een weg waar je wel iets te hard kan rijden, het stuk waar die gepakt werd was net na een “heuvel” en hij kon dus verder de weg niet zien. Om maar niet te zeggen dat 400-500 meter verderop een stoplicht zat.

Ik ben zelf iemand die ook regelmatig te hard rijd (150-160 op 120 stukken), maar dit kon echt niet. Dit was wel iets te gevaarlijk…

Wel leuk om een keer een Veyron in het echt gezien te hebben en ik vraag me af of die Bentley erachter ook ingenomen is… Overigens werd de auto door een vrouw bestuurd die geen 20 meer was en ook geen politie…
@Deveon: Zoals ik al dacht, die lokatie. Ik ken die plaats helemaal. Maar volgens de kenners was het veilig. Als je daar met 160 over die brug over de HSL komt kan je echt niet zien of iemand daar voor je rijdt. Op het rechte stuk tussen de N470 rotonde en de rijksweg wordt bijna nooit gecontrolleerd. Daar zie je de politie namelijk zo staan. Hij was dus nu blijkbaar aan het racen met die Bentley. Twee weken geleden was hij al aan het racen met een Porsche GT. Maar dat is natuurlijk normaal en veilig.
@Sciurida:
A: bepaal ik zelf wel of ik mijn mond houd!
B: who the hell are you, to tell other people what to do?
C: Regels begeiden het leven(de beste regels zijn levende regels) en het leven is leidend. Maar ja het is zomaar een gedachte!
Duke waar je 120 mag is op een autosnelweg en dan zijn er sommige plekken waar je gerust 200 kan rijden.
s,nachts bijvoorbeeld als de snelweg leeg is.
Mag niet maar is het dan onveilig.
Met 120 kan ik mij bij een eenzijdig ongeval ook dood rijden.
Wat is veilig vraag ik mij dan af.
Kijk in de bebouwde kom moet je geen 200 gaan rijden,dat snap ik ook nog wel maar om alles maar aan de term onveilig vast te hangen als de regel het verbied is mierenneukerij.
@andre0511: klopt. Maar wat ik bedoelde is dat je dit voorbeeld in verhouding moet zien. Elke situatie is natuurlijk weer anders.
Geen idee of ik het goed heb, maar volgens mij was het hier:
http://maps.google.nl/?ie=UTF8&ll=51.969818,4.46579&spn=0,0.003313&z=19&layer=c&cbll=51.969818,4.46579&panoid=mKTYIO2X_qgAb-DDRBEvOQ&cbp=12,78.7,,0,12.58

Komt wel bekend voor maar is net iets anders.. ben niet egt bekend in de buurt en was stoned, anders had ik nu ook een boete en misschien zelfs een puntje op mn rijbewijs :P
Tsja, ik denk zelf dat deze gast gewoon stom is geweest. Gaspedaal van Veyron vloeren is rijbewijs ruineren. En ik vind dat het aantal pk s niet de kunde van de bestuurder bepaald. Ik denk zelf dat iemand van 20 jaar niet rijp is voor zo n auto, ken al velen van die leeftijd die zelfs al met 150 pk in de problemen komen haha.

Een goed chauffeur doet zoiets met de veyron alleen op een weggetje zonder verkeer. En ik wedt dat deze gast met een Mclaren F1 verongelukt was omdat die de electronica van de Bugatti mist.
Jongens, jongens… deze is wel heel duidelijk. Voorop gesteld, natuurlijk moet Dhr.’Trust’ junior een douw krijgen. Ook dat is mijn mening. Net zo goed als ik, of wie dan ook, zo’n geintje zou flikken. Het enige wat ik stel is dat IK in die situatie misschien nog wel veel harder de L|_|L zou zijn. Maar te hard had ik gegaan in zo’n auto. Maar dat de veldwachters daar maar al te graag dat ‘rijke pikkie’ in pa z’n Veyron wilde pakken staat voor mij ook vast. Ik durf te wedden dat als pa achter het stuur gezeten had, de ‘jongens met pet’ niet zo’n grote bek gehad hadden. Daarnaast laat het stukje teks ons denken dat hij het in centrum R’dam gebeurde, niets is minder waar. Maar een hoop mensen reageren wel zodanig.
Ik kan weinig respect opbrengen voor de AcceptGiroBrigade.
80Km/u is zeker veel te hard. Maar Dommetje deed het slimmer als die malloot met de Amrikaanse Pick-up, die in de bebouwde kom 160Km/u klokte en een ongeluk veroorzaakte in Rotterdam/Schiedam een maand of wat terug. regels zijn regels, maar alleen om ‘met voeten getreden te worden’. Dat zit in ieder mens z’n natuur. Wat mij hier aan de moraalridders stoort is dat de mensen die het minst bekend zijn met dát stukje weg er de grootste mond over hebben.
De ernst van een overtreding heeft zeker met de omstandigheden te maken, en die kennen wij geen van allen exact. In MIJN beleving heeft de jongen niet al te veel risico genomen, gezien het tijdstip, de locatie en het brok techniek wat hij onder de billen had. Regels ? Ja ! Stom dat hij zich heeft laten pakken? JA! Poging tot moord ? NEE, absoluut niet. Moet’ie gestraft worden? Zeker ! Mag een squadron ‘TRUST’advocaten de ‘justitiële gang’ van de politie afd.Rijnmond eens goed tegen het licht houden in deze ? ABSOLUUT ! Ik denk dat hier wel degelijk klasse justitie toegepast is, in de negatieve zin van het woord. En óók dat mag aangepakt worden. Het gaat er bij mij niet in dat een jongen van 20 met de Astra van pa wél mag worden opgehaald door een vriend welke zoonlief en de Astra weer bij pa terug brengt en deze jongen niet omdat hij een Veyron onder de kont heeft. Dát IS klasse justitie.
@TSI-tje: Ik persoonlijk ken het daar zeker wel. Ik woon ook in die buurt. Daar zo hard rijden is totaal onverantwoord. Met de HSL brug kan je echt niet zien wat/wie er aan de andere kant van de heuvel rijdt. Als iemand daar met 80 op de tweede baan iemand met 70 aan het inhalen is en hij met 160 over die heuvel komt zetten is het mooi te laat voor beide!

En het is zeker klasse justitie. Een 20 jarige met een Astra uit 2000 kan fluiten naar zijn Astra. Die gaat gelijk het schroot op. Maar het gaat over een Veyron van een meneer die in het weekend waarschijnlijk op dezelfde golfbaan/jachtclub rondloopt als de rechter en het politiekorps hoofd. En iemand die wel makkelijk dure advocaten kan betalen. Dus die Veyron krijgt hij gewoon zonder enige straf terug. Dat IS de klasse justitie die hier zeker plaats vind. Gewoon 1 vaste wet invoeren. Boven de 50km/u te hard: Pakje van maken. Klaar uit!

En nee, ik schrijf dit niet alleen omdat “jij” een reactie heb geschreven.
@ TSI-tje, +1
@ Deveon,

In die Bentley zou waarschijnlijk moedertjelief zijn, die rijdt volgens mij een Bentley Continental GTC.. die zou wel naar Don zijn gekomen, nadat ze een belletje kreeg dat ze hem wel moest ophalen..
@iedereen die zegt dat 160 niks is met een Veyron, Hoe de f*ck weten jullie dat, want ik weet zeker dat geen een van jullie ooit in een Veyron heeft gereden. En als die kjel z’n rijbewijs terug krijgt door met een paar flkappen te wapperen is dit land zo corrupt als weet ik veel wat
@Lucas: Niet in een Veyron maar wel, recentelijk, in een ’08 Audi RS6R(MTM) met 730Pk en 785Nm koppel. Zeg maar ‘het kleine broertje’ van zo’n beest. En ik kán je vertellen dat zo’n tuut net zo’n ENORME indruk maakt met remmen als met de acceleratie.
kan gebeuren..

en uitgedaagd doorn piloot? haahhaha
@TSI-tje, +1

die veyron is trouwens al terug bij de eigenaar.
@Autogek, whatever, bij jou komt er toch nooit een zinnig woord uit. Je kijkt zeker ook nooit ‘wegmisbruikers’ of ‘blik op de weg’… daar worden bossen mensen met soortgelijke overtredingen en mas naar huis gestuurd. Welliswaar zonder roze papiertje en hun voertuig bestuurd door iemand in bezit van geldig rijbewijs, maar toch.
Met een Prius II is het inderdaad gevaarlijk om dat stuk weg te hard te rijden. Gelijk heb je. Je weet immers nooit óf dat ding zelf gas gaat geven of weigerd te remmen.. Maar op een doordeweekse avond/nacht is het daar stukken rustiger en heb ik dat soort snelheden er wel eens gehaald met een simpele VW. Heeft niets met de vriendjes van papa te maken. (ships, weer gereageert op onzin van jouw kant… kanonne, misschien leer ik het nog…ooit… ;) )
@TSI-tje: Onzin. Met overschrijding van 100% (wat hier het geval is) nemen ze de auto (i.i.g. tijdelijk) in beslag. Dus nee, de kit loopt hier niet te pesten omdat ’t toevallig een Veyron betreft. Das gewoon de wet.

“Tot slot is van belang dat de auto of motor waarmee de snelheidsovertreding is gepleegd, door de politie in beslag kan worden genomen, indien een overschrijding van de maximumsnelheid met meer dan 100% is geconstateerd en sprake is van concrete gevaarzetting. Ook hiertegen kan een klaagschrift worden ingediend bij de rechtbank, met het verzoek de auto of motor terug te geven.”

http://www.verkeersstrafrecht.nl/overigeverkeersdelicten
@TSI-tje: Geen goed weerwoord daar, dus ga je maar weer onzin schrijven over Toyota. Typisch.
@autogek…. gelul zeg

mensen die hun rijbewijs verliezen met nog grotere overtredingen mogen gewoon opgehaald worden en met hun eigen auto naar huis gereden worden
Luxemburgse ‘coureur’ van A50 geplukt
NISTELRODE- Medewerkers van het team Verkeerhandhaving hebben zondagmiddag op de rijksweg A50 het rijbewijs én de auto van een 44-jarige Nederlandse inwoner van Luxemburg ingevorderd in verband met een extreme snelheidsovertreding.

De agenten volgden de man met een onopvallende videosurveillancewagen en constateerden een gemiddelde, gecorrigeerde snelheid van 204 kilometer per uur. Ter plaatse is 120 kilometer per uur toegestaan. Omdat de man zijn rijbewijs niet daadwerkelijk kon overdragen, gaf de officier van justitie de opdracht om de auto in te nemen. Deze blijft in elk geval bij de politie totdat het rijbewijs is ingeleverd. Daarna beslist de officier van justitie opnieuw.

( Misschien had Peridon jr zijn rijbewijs niet bij zich?)
@ Hendrik: Ow jij had ook nog iets te zeiken op mijn reactie? ZUCHT hadden jullie vandaag niks beters te doen ofzo, hou eens op met mensen bashen die hun mening geven, wat is daar mis mee? Sjezus WTF.
In plaats van jullie persoonlijke aanvalletjes van vanmiddag kun je ook inhoudelijk discussiëren over mijn comments, maar goed.
@Sciurida:
jullie?
Tja dat krijg je als je emoties laat preveleren boven ratio. Maar ja, je hebt begrijpend lezen en tja ach lezen..
@ Hendrik: wow wacht even, wie leest er hier niet goed? Heb je niet gezien dat mijn reactie op jouw reactie vooraf werd gegaan door twee andere reacties op anderen? Vandaar ‘jullie’.
Nee laat maar. Ontwetende mensen kun je niet wetend maken. Maar je kunt het wel proberen:
Ach 1e comment: ik bedoel lees de comments!
Kijk A&B spreekt voor zich!
C: inhoudelijk punt, als jj het begrijpt.
Ja jullie, youre missing the point by a light year and more. Hoezo persoonlijk reageren omdaarna te generaliseren. Daarnaast: Wat voegt het toe?
Maar jij blijft hangen in emo over ratio. Maar ja dat is dan ook een logisch vervolg van emo vs ratio. Maar wat wel het mooie is dat je er zo gretig op hapt. Dus tja naast dat A&Bb voor zich spreekt was dat ook het worteltje en jij als haasje wilde maar al te graag!
@Hendrik: watben jij een intelligente kerel zeg…
@AG, gelukkig lees je wéér over de essentie heen en snap je de satire niet van het Toyota verhaal. (mental note to self: dat is waarom ik niet meer moet reageren op zijn commentaar)
Opmerkelijk toch altijd dat er in de reacties hier op Autoblog (en op alle ‘anonieme’ sites) altijd op een onbezonnen manier de confrontatie wordt gezocht. Doe je dat IRL ook zo? Als je iemand wilt overtuigen?

@wilco faber, heb je ook de voorgaande reacties gelezen toen je jouw mening gaf? Het was namelijk niet een drukke weg in de bebouwde kom, er staan zelfs google maps van de locatie.

En daarnaast is het al meerdere malen geschreven, niet iedere 20-jarige is hetzelfde. Denk je dat pa Perridon zijn Veyron uitleent aan een onervaren 20-jarige?
@extaxi: Blijkbaar kom jij nooit in deze buurt. Want ik heb die Veyron al eens eerder aso gedrag zien vertonen in de buurt.

Over confrontatie zoeken gesproken zeg. Je schrijft zelf ook maar wat uit de lucht gegrepen en valt een derde ( hier WF) aan. Het is trouwens wel een drukke weg, maar niet in de bebouwde kom nee.

En wat maakt het papa uit dat hij zijn Veyron uitleent aan zoon lief. Hij heeft meer dan 100miljoen op de bank. Dus Ja, papa geeft gewoon zijn Veyron aan zijn onervaren zoontje mee.
@Autogek:

Inderdaad kom ik nooit in de buurt van de Doenkade, dus jouw feiten ken ik niet. De aanname die ik doe dat hij een race-licentie heeft is inderdaad niet op feiten gebaseerd, maar kan het met heel goed voorstellen. Maar ik beweer ook niet zo dat het is he.

Voordat je als 20-jarige wordt bestempeld als onervaren moet je dat eerst wel helder hebben. Ik weet zeker dat die de meest gebruikte Veyron van NL is, in ieder geval heeft pa Perridon wel de guts om ‘m op het circuit uit te laten en niet als collectors item in de garage te zetten.

En dat ik vraag aan wilco of hij ook de overige posts gelezen heeft vind ik nou niet echt aanvallen. Een aantal andere reacties in deze thread slaan natuurlijk nergens op.

Dat geld geen issue is lijkt me duidelijk, ik doel meer op de menselijke kant van het uitlenen van een auto die in 7,5 seconde 200 km/h rijdt.
hij kan wel rijden hoor zo onervaren is hij ook niet zelf gezien op de circuit dag iva
nounou, wat een drukte wordt hier weer om gemaakt…

Hij reed te hard en werd gepakt, lekker boeiend. Rijbewijs in beslag is logisch, gezien de overtreding (niet dronken, geen groot gevaar voor anderen, auto kan het wel aan, zegmaar…) zal’ie die redelijk rap weer terugkrijgen.

Auto in beslag genomen, misschien een statement van de politie, misschien normaal bij 2x maximum snelheid. Ik weet het niet, maar wat maakt het uit? Eigenaar krijgt ‘m hoedanook wel weer terug, waarschijnlijk ook best vlot.

Mag dit? Nee… Is het gek dat iemand met zo’n auto dit doet? Nee. Moet hij dan een “gestraft” worden als hij wordt gepakt? Ja. Is daarmee alles wel gezegd? Ja.

(ik heb trouwens sterk het vermoeden dat men zich hier drukker maakt om dit voorval dan de bestuurder en eigenaar… maar goed, da’s maar een vermoeden)
Tja, zoontje doet zijn naam eer aan.. Dom Perridon. Intelligentie is niet te koop met geld.

OffTopic: Toch kan ik het wel begrijpen, je bent jong, 20 jaar, hebt een loeisnelle bak, logisch toch? En dan liggen de zwaantjes achter een boom… had ie kunnen weten.. wet van Murphy..
gelukkig heb ik de piloot wel ingehaald 1-0
@DONP: je begrijpt dat we alleen maar heel jaloers zijn op het wagenpark van je papa en daarom over je schrijven ;)
@DONP
hahahahahahhahaha maar waar reed je nou te hard bij dat lange stuk of dat na die brug richting hcr
@w0o0dy
Het remvermogen van een Veyron mag dan zeer indrukwekkend zijn, de remafstand bij een dubbele snelheid is nog steeds 4x zo lang en bij gelijke snelheid heeft een Veyron ongeveer een 15-30% kortere remweg dan de gemiddelde middenklasser. Do the math…
@MacReady: kennelijk is er iets wat je niet snapt…. die 88 meter is wat de Veyron nodig heeft van 160 naar 0 en ik weet niet waar jij op school hebt gezeten maar 88/36 = 2,44 keer de remafstand van een gemiddelde (in technisch perfecte staat verkerende) gemiddelde auto, no where near 4 keer bij de dubbele snelheid dus…
Ter aanvulling: een Veyron heeft bijv. ongeveer 31,5 meter nodig om van 100 naar 0 af te remmen, een nieuwe kleine middenklasser doet dat in 36-37 meter, een wat oudere in rond de 40 meter.
zet er een V6 in en geef hem terug:)
Don Perridon haha….Paps zat zeker aaan de champagne toen zoonlief ter wereld kwam :-)
Dat zal pa leuk vinden!

Nu krijgt ie waarschijnlijk een Tata Nano voor zijn verjaardag! ;)
waar gaat het over….
@Autoliefhebber

Een Tata Nano kan vast geen 160.
80 naar 160.. Was het niet gewoon een niesbui?
Altijd maar beginnende bestuurders pakken, zielig hoor.
Jaa ik snap eigenlijk ook niet waarom de auto in beslag moet worde genomen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).