Officiele prijzen en cijfers Focus RS500 bekend

Auteur: , 74 Reacties

Het matzwarte beest wordt iets duurder dan we aanvankelijk dachten.

Onze bron had het bijna goed, maar waarschijnlijk is er na die tijd nog wat gesleuteld aan de prijsstelling en komt de RS500 daarom iets hoger uit. Ook het vermogen is trouwens iets hoger uitgekomen. Voor 61.660 euro mag je de RS500 ophalen bij Ford.

De RS500 gaat 350 pk leveren, maar dat wisten we al. Tot op heden gingen we uit van 450 Nm koppel, maar dat is 460 geworden meldt Ford. Daarnaast is de topsnelheid twee kilometer hoger dan die van de normale RS en komt deze uit op 265 kilometer per uur. De optielijst heeft twee items: rood leer op de stoelen en achterbank kost 200 euro. Een geavanceerd navigatiesysteem met 7 inch touchscreen kost 2300 euro.

Ford Nederland raadt geïnteresseerden aan om zich zo snel mogelijk te melden aangezien de belangstelling voor de tien exemplaren die naar Nederland komen “overweldigend” is. Uiteraard kan je je huidige RS ook gelijk laten trekken met de RS500.74 reacties

wel duurder…wordt er niet mooier op.
Weet het niet zeker, maar volgens mij heb ik afgelopen zondag op de ring er al 1 zien rijden.
En daarbij denk ik nog’s 50 stuks RS’en.
Ja, dan rij je in een focus van 60k, daar zou ik niet echt vrolijk van worden. Voor het geld heb je bij wijze van een bmw 335, even laten chippen en je rijdt er een stuk leuker bij
@pilot: Daar zat ik ook aan te denken. maar je rijdt dan wel een stuk minder exclusief ;)
alfa mannetje
Voor we allemaal weer een mening hebben : deze auto heeft GEEN concurrent . U kunt nu weer……
@alfa mannetje: Concurrent of niet, doe mij idd maar een 335i. Rijdt beter en is zeker een tikkie stijlvoller, voor de niet-kenners is dit toch al gauw een asociaal petjes ding met poespas.. Neemt niet weg dat het stiekem best een briljant dingetje is. Valt me op dat VW het in de PK race toch een beetje laat liggen, een GTI met 210pk is toch jammer, en die R met 270 valt ook beetje tegen.
Vreemd dat ze bij Seat uit dit blok 310PK trekken..
alfa mannetje
@John:
1. wat jij liever hebt doet toch niet ter zake ?
2. juist , de niet kenners. Heel goed.
3. jij bent er ook 1 merk ik , gezien je woorden over pk”s en zelfs durft te noemen een Seat…..
4. Deze RS heeft laten zien een M3 op bepaalde ondergrond de baas te zijn .
@alfa mannetje:
1. ik deel graag mijn mening
2. Hoeveel kenners zijn er en hoeveel niet-kenners zijn er? Juist! En hoeveel kenners zijn van het vrouwelijk geslacht? Helemaal juist! (girls_vs_cars even buiten beschouwing gelaten natuurlijk ;) )
3. Punt 3 had je beter weg kunnen laten want dit raakt helemaal kant nog wal!
4. Een bepaalde ondergrond… Daar heb je het al, wat een argument… Die ondergrond is natuurlijk zand/ rally en daar rij jij zo vaak op he, frikandel.
Screw you guys, I’m going home !
@alfa mannetje: inderdaad, op bepaalde ondergrond, en hoe vaak rijd je op gravel? en over die niet-kenners: de meeste nederlanders zijn niet-kenners, dus zien je auto als opgefokte focus. deze heeft idd geen concurrent, geen ander autobedrijf wil voor zo’n hoge prijs een zo’n soort auto aanbieden.
alfa mannetje
@NLBUURMAN: tja, een hoge prijs : Een Rolls Royce koper vraagt niet eens naar de prijs. Deze is in no time uitverkocht .


Lang geleden heb ik me voorgenomen nooit meer het woord ‘duur’ te gebruiken.
@alfa mannetje:
He He er is er tenminste eentje die het snapt.
Je kunt voor minder al een BMW 335i Coupe rijden, die heeft dan wel 40pk’s minder, maar is wel mooier en heeft achterwielaandrijving.

Ik had het wel geweten!
Stomme BMW fans,

maar inderdaad ik had het wel geweten. Namelijk een Bimmer 335.

Exclusief ben je wel met de Ford, maar kijk toch liever tegen een 3 serie, dan een opgefokte Focus.
Ik heb eens gekeken hoe groen zo’n auto eigenlijk is maar over die 500 kan ik niets vinden maar wel over de gewone RS. Maar liefst 225 CO2 en een verbruik van 9,4 liter op 100 km. Echt schnandalig, ze zouden dit soort auto’s niet meer moeten toe laten. http://www.ford.nl/Personenautos/FocusRS/Technologie
@De Fiets: inderdaad! er rijden er hier toch maar zo weinig van rond dat als ze alle saaie auto’s (lees franse) 1% zuiniger maken je al veel meer winst heb dan als je deze laat verbieden.
@De Fiets: zeg mijn corolla doet ook 191 gram per km (voor een 1.6) en zuipt ook 8,5 liter op per 100 km duss…..
@De Fiets:
Zeg ga eens je Prius laten slopen bij een sloopbedrijf.. moet je eens kijken hoeveel CO2 daarvandaan gaat komen..
Je maakt jezelf niet echt populair hier.. ;)
Laat mij maar genieten van het autorijden.. in plaats van dat gezever over CO2..
@ardonjr: ik heb geen Prius!
@John,

Wordt ook niet door Seat aangeboden, maar door de Seat importeur. Die gaat namelijk eerst naar JD enginering en men heeft een Cupra310.
the-budel-guy
blijft mooi dat mat zwart op deze ford.

maar inderdaad voor dat geld heb je al wat leukers een audi of BMWtje.
Blijft een dikke tuut. Maar ook wel een hele dikke prijs.
Zou deze ‘limited edition’ echt de dik 11 mille meer waard zijn dan een ‘normale’ RS?… Ik vraag het me echt af.
Maar, mocht ik dit geld te besteden hebben kwam er toch iets anders op de oprit. Voor Eu.60.000,= is er toch heel veel anders leuks te koop.
@De Fiets

ga fietsen man met je CO2 geblaat!
@Roy: Nee die meneer heeft wel gelijk. Gelukkig bestaan er ook goede mensen op aarde (met verstand).

@De Fiets, wat maakt het uit! Daar gaat het helemaal niet om!
Voor het zelfde geld, minder zelfs, kan je ook een dikke Audi kopen.. rij daar toch liever in dan in een Focus..
62.000,- voor een Ford Focus. Dan ben je gewoon gevallen toen je klein was als je er 1 koopt! :roll:
daar heb je hier in nederland ook een hemi voor.
zijn er nog vragen?
Ik had het wel geweten voor 60k. Een tweedehands Supra Twin turbo of een GTR 32 met GTR34 blok. Je kan zoveel meer leuks kopen voor je geld. Een leuke honda s2000, lotus elise, etc, etc? Ook allemaal leuk voor trackdays.
of je betaalt ff 25000 euries koopt een e46 M3 :D heb je een leukere auto sneller achterwiel aandrijving en je houd geld over voor de tank =P
Beetje veel geld, maar hij ziet er wel vet uit :)
@Fietstas: hé, mijn familie is er ook. dag fietstas!
@De Fiets:
dat komt alleen om dat ik zijn ford fiesta een fietstas noem.
alfa mannetje
De aanname ”veel geld” heeft als oorsprong de eigen situatie. Het zegt niets over de auto , verkocht wordt deze toch wel .
alfa mannetje
1. dat mag . Sinds internet hebben we allemaal een mening .
2. ik kom teoch niet vaak autokenners tegen , wel praters en dat moeten ze maar lekker blijven doen.
3. autobloggers hebben een nogal grote plasser gevoel bij het horen van pk”s. Voor mij moet een auto aan andere facetten voldoen.
4.ik ben geen frikandel maar weet wel dat Ford een huzaren stukje heeft afgeleverd en de M3 soms de baas kan.
Ik zou gewoon voor de normale RS gaan(omdat er niks bruters is qua concurrentie in zijn klasse) of door sparen voor iets anders. Gezeur allemaal over dat je wel iets anders zou doen met 62.000 euro…
alfa mannetje
@8C_Competizione: welke concurrentie is er dan in zijn klasse ?
@alfa mannetje: Top Gear magazine vonde de nieuwe Megane RS leuker en fijner tenzij je een F1 coureur bent.
mijn god, dat is bijna 20k meer dan bij ons(http://www.autofans.be/content/ford-focus-rs500-kost-42890-euro-belgi%C3%AB), dan kan je beter voor de Mountune performance upgrade gaan, die heeft nog eens 10Nm meer ook, voor 60k kan je in Nederland toch veel mooiere zaken kopen
Wat een geld voor een opgedirkte Ford Focus. In guldens maar liefst 135652. Daar schrijf je in het eerste jaar waarschijnlijk zo’n 30% op af. Ik zou er buikpijn van krijgen. Nee er zijn vast geen concurrenten van deze auto. De vraag is of je als autofabrikant een concurrent van een dergelijke auto op de markt zou willen brengen. Als ik dik 60 mille zou willen uitgeven, zou ik een Porsche Boxster kopen oid en de kindjes gewoon in het familiehok naar school brengen.
@ De fiets: die CO2 uitstoot is dus 1 gram meer dan die van de 225 pk sterke Focus ST…
ach, ach, ach, Alfa Mannetje wat maak je jezelf weer druk.
Géén concurent? bedoel je op- of van het circuit.
Qua prijs zijn er namelijk zat concurenten. Koop een Sub Impreza WRX voor 10 Mille minder… Net zo lelijk(of mooi, hoe je ook wil), gelijksoortige prestaties, ÉN AWD.
Of vond Jos die minder als de RS? Verder komt het gewoonweg weer neer op smaak. Niet iedereen wil voor 50K-plus een hatch rijden, hoe ‘hot’ hij ook is.
Neemt niet weg dat het gewoon een zeer, zéér snelle auto is met mooie techniek en dito prestaties. Maar laat mensen nou toch eens gewoon in hun waarde. Ik zou voor dat geld liever een Passat CC 3.6V6 4-motion kopen. Die zit net zo snel op de 100Km/u loopt ook 250 top (begrensd) én heeft AWD. En dat alles zonder het standaard Johnny-spoiler-imago. Of een 159 3.2JTSQ4.. ook errug lekker…. Zo zie je maar alternatieven genoeg.
Liefhebbers,

Waarom toch altijd die BMW discussie. Een 335 is zeker een geweldige auto, maar echt voor een andere doelgroep.

Als onderstaande je aanspreekt:

De Focus RS500 is zeer exclusief, 100% stuurmans auto (en erg allround, lees autovisie supertest), zeer waardevast (zie prijzen vorige type RS), Zeer lage Co2 (225) uitstoot voor 300pk+ auto/acceptabel verbruik, de beste voorwielaandrijver te koop, zeer brute verschijning en je neemt genoegen met de mening van mensen die zeggen het een hele dure gespoilerde Focus is….

Dan is er maar één keuze…

Wil je wat anders, lees dan de andere posts door voor alternatieven.

Die tien auto´s zijn echt in no time verkocht (en ja aan liefhebbers)!
@De fiets: dan nog iets, momenteel hebben we het probleem dat de CO2 die uitgestoot wordt door de auto’s van beneden de aardkorst komt en dus niet al aanwezig is op het aardoppervlak. Laten we de auto op biobrandstof rijden, dan is de CO2-uitstoot al afkomstig van het aardoppervlak. Net als die van jezelf wanneer je uitademt of een scheet laat.

Als een smart diesel al minder CO2 uitstoot bij 30 km/u dan een fietser, dan zijn we al aardig op weg.
de prijs is het probleem niet bij dit soort auto’s het zijn gewoon hebbe dingetjes. ik ben even de officiele term kwijt voor goederen die gekocht worden omdat ze duur zijn.
Dit zou maximaal 45.000 mogen kosten, niet veel meer.
Een hele opluchting dat het 460 Nm geworden is. Zo krijgen de tuningpakketjes niet wat ze willen: betere cijfertjes. Mooi zo!
integralechubasco
de bmw 335i (/135i) of audi tts of whatever in het duitse kamp is natuurlijk een saaie 1ste keus voor de brave huizemansburger die waar voor zijn geld wilt (dat betekent natuurlijk aandrijving op de juiste wielen en een sjiek interieur) waar nederland er zovelen van telt.
Dit opgefokte niet-premium machientje is hun met voorwielaandrijving de baas en dat is natuurlijk vervelend.
De RS-kenner ziet een lijn lopen met de Sierra Cosworth RS 500 of hell, Lancia Delta Integrale EVO2. Allemaal veel te dure auto’s in hun tijd maar wel zo spraakmakend en niet zo standaard/premium…
@integralechubasco:
He He nog iemand die het snapt.
@integralechubasco: Ik wil nu eens een klaar en duidelijke (en logische) uitleg horen waarom dat vervelend is!!!
@integralechubasco,

Hèhè, eindelijk reactie van een fatsoenlijke auto-kenner.
Werd tijd dat er eens wat zinnigs gezegd ging worden.
integralechubasco
@jack_abarth
we krijgen ze wel klein… ;)
Voor dat geld kun je bijna een tweedehands V8 vantage kopen, ik wist wel voor wat ik ging.
@Lucb: Je weleens afgevraagd wat een beurtje voor zo’n hok doet?
@Dit zou maximaal 45.000 mogen kosten, niet veel meer. Daarom kost hij in België ook 42.000euro! Maar dan rij je natuurlijk even verderop naar de Subaru dealer en koop je een STI met korting voor 38.000. De beste en fijnste auto voor dat geld, zo simpel is het.
62.000????? Voor dat geld koop ik toch mooi een passat CC met wat toeters en bellen en als ik echt hard wil gaan zet ik die BMW S1000 RR / Kawa ZX10R of GSXR-1000 er wel rechts naast in mijn garage… Oh dan heb ik nog wat geld over.. uh… Paar leuke opties oid…
alfa mannetje
Ik heb er een gevonden ; Henry !
Belachelijk veel geld voor een Focus..
Exclusief of niet, je blijft gewoon een focus rijden..
En er is zeker genoeg leuk speelgoed voor dat geld..
Ik zou in ieder geval geen focus rijden voor 60.000 euro :)
HAHHAHAHA de fiets is weer in the housee :)
wat ben je toch een vervelend mannetje he..
ga jij eens lekker naar:
http://fiets.startpagina.nl/
ipv hier elke keer te boel te verzieken met je wezenloze commentaar en je gal te spugen over de uitstoot van auto’s, dat ze volgens jou niet toegelaten mogen worden, en dat de producenten gelyncht moeten worden..
Voor dat geld doe ik zelf wel een wrap, en een paar leuke velgen!
integralechubasco
@de sjonnies en jack_abarth

misschien moeten we een clan beginnen met als tag: ‘degenen die het snappen’
Jullie zien hem blijkbaar wel graag hé deze wagen….
Ik heb hier toch al redelijk wat berichten van deze wagen gezien…
Ik zie nochtans de meerwaarde niet met de gewone rs..
Maak er maar van ‘degenen die denken dat ze het snappen en zo vol zijn van zichzelf dat het lijkt op een misplaatste vorm van arrogantie’
@Marc:
Arogantie? Omdat wij wel begrijpen dat iemand die zich deze hard-core Focus zal aanschaffen absoluut niet maar dan ook absoluut niets anders wil? Is dat arrogantie?
@Marc:
yep .. arrogante hufters zijn het ..
gewoon een beetje respect opbrengen voor een auto ansich ..
gewoon een beetje respect opbrengen voor vakmanschap ..
niet janken over “daar kan je ook dit/dat voor kopen ..
niet tjenken over “ja maar mijn merkie” ..

ach .. wie weet kan jij je ooit ook eens die hoogmoed permiteren ..
11.000 duurder dan de normale Focus RS! :O Ik zeg: je RS laten chippen tot 350 pk voor een paar 100 euro! Achja, ze kunnen er voor vragen wat ze willen ze geraken’m toch wel kwijt..
haha, het eerste wat ik (net als vele andere) dacht was: Daar koop je ook een 335 Xi voor!
Zoveel voor die 2 kmp, ik lees nu pas over de RS”500″‘, waar staat dat voor, waardeloos ding.
integralechubasco
@marc
felicitaties, u bent natuurlijk een weldenkend mens, thans in het bezit van een uniek inzicht om een ander op zijn arrogantie te wijzen zonder zichzelf te ontmaskeren.
alfa mannetje
kunnen we niet een min. leeftijd instellen hier ? Met bijkomend effect dat we pk’s eens gaan relativeren ( en vooral hard , heel hard sparen..)
@Lincoln,

Goed bezig!
zoveel vermogen alleen op je voorwielen…leuk. Kom je gewoon niet weg zonder te slippen. Gaat traction control in,ben je weer 150pk kwijt.
nahhhhh rommel
en de prijs in belgie ?
Ach, betalen kon ik hem toch sowieso al niet!
De verschrikkelijke Barbiepop
Wat een butjes hier!!!

OT: Neh, te duur!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).