Video: EVO zet de Ferrari 458 tegenover de 911 GT3 RS

Auteur: , 57 Reacties

Twee auto's die nou niet direct elkaars grootste concurrent zijn: het nieuwste middenmotorgeweld uit Maranello en de hardcore 911 van Porsche. EVO's Chris Harris laat graag even zien wat ze kunnen.

Een witte GT3 RS tegenover een zwarte 458 Italia zetten. Levert dat een zinvolle vergelijking op? Nee, niet bepaald. Maar met dat in je achterhoofd kijkt dit tweedelige videoverslag van deze bolides nog steeds wel lekker weg. Bovendien, een Ferrari die achter een glijdende Porsche aan wordt gejaagd, dat is al reden genoeg om de filmpjes even te checken.

Conclusie: Chris benoemt geen van beiden tot echte ‘winnaar’. Hoewel de 458 meer voor alledaags gebruik is in te zetten (open deur alert). En de Porsche? Ja, dat blijft gewoon een snoeihard trackmonster. Kijk zelf maar.
57 reacties

bruut filmpje ik zou denk ik gaan voor de hardcore 911 gt3 rs
De Porsche zonder twijfel….
daviddewijnnl
Porsche! Emotie op zn top:D
Doe toch maar de 458. Dat heerlijke V8-orkest is niet te weerstaan.
Waarom doet evo nog niet aan HD filmpjes.. Zou machtig zijn..
Porsche zonder twijfel ik heb liever dit hardcore monster dan een rijdende computer. Ps vergelijk de 458 met de turbo mk2 dat is denk ik een beter vergelijk.
barmhartigeharm
porscheeee!! dat geluid is zo bruut, ferrari is ook niet mis trouwens^^
idd niet echt een vergelijking! je zou beide in bezit moeten hebben! :P
absoluut de porsche…….
Ferrari 458 !!!! zonder enig twijfel
Chris Harris, en de dikste Porsche en dikste Ferrari ( oh nee, de Scuderia bestaat ook nog ). M’n Zaterdag kan niet meer stuk :)
Die Porsche zou er in de jaren ’80 modern uitgezien hebben, maar als je niet op uiterlijkheden let is de Porsche echt een verlenging van de bestuurder, en de Ferrari een robot waar je nog net zelf mee kunt sturen. Dus hele moeilijke keuze…
zou de ferrari zonder twijfel kiezen!
de ferrari natuurlijk als ik het geld had dan, ik ben en blijf een ferrari gek, porsche als ik de 458 niet kan betalen is ook een machtige auto, aleen zou ik ze bijden wel in andere kleur willen!
Ik haat Porsche. Meer nog haat ik patserige Ferrari’s.
Toch de Porsche maar dan.
RS zonder twijfel !
Een kever met rolkooi en goedkope stickers kun je toch onmogelijk naast een volbloed supercar als de 458 zetten.
@frarissimo: Kruip jij even gauw terug onder je steen.
Hoezo kiezen? Ik neem ze alletwee!
Twee ander type auto’s, maar beide echt prachtig.
Ferrari ongetwijfeld, geen opgepompte kever voor mij
Geen van beide, de porsche is te zwaar voor een echte hardcore racer en de ferrari is nog niet scherp genoeg. Oftewel wachten op een Ferrari 458 scuderia/challenge stradale o.i.d. en het tot die tijd doen met een Exige Cup.
mooie film en ik zou de Porsche kiezen als ik m zelf moest betalen.
als ik er eentje zo mee mocht nemen waarschijnlijk toch de Ferrari.
Duidelijk de Ferrari 458. In geen enkele Porsche zit passie.
@EvilestFool: jij hebt jezelf de juiste naam gegeven, idioot.

OT: Zoals Harris al zegt, ze zitten beide in een andere klasse. Die Ferrari is véél duurder, en compleet anders wat betreft filosofie. Aangezien de Porsche de meer pure auto van de twee is, en de prijs aanzienlijk lager is, kies ik voor de Porsche. En het geluid spreekt me ook meer aan, hoewel de Ferrari ook voor kippenvel zorgt!
mensen die een GT3rs een kever noemen hebben simpelweg nog nooit met een porsche gereden en zijn hoogstwaarschijnlijk 16-jarigen die ooit een ferrari schaalmodel kregen terwijl papa zelf met een kever rijdt!
@Phille: dus voor jou is jeremy clarkson iemand die simpelweg nog nooit met een porsche heeft gereden en hoogstwaarschijnlijk 16 jaar is die ooit een ferrari schaalmodel kregen terwijl papa zelf met een kever rijdt…heb je zelf ooit wel al een porsche gereden ?…

ot ik zou voor de ferrarie gaan omdat dit een handgemaakt meester werk en geen product zoals de porsche
Ik blijf de video’s bekijken… Opmerkingen:

– Chris Harris bevestigt alweer dat hij een puike autojournalist is, misschien wel mijn favoriet van het moment
– De motorgeluiden zijn echt hemels van beide wagens
– De beslissing is nog altijd niet te nemen
– De Ferrari schakelt echt monsterlijk snel. Wat een geschifte schakeltijden zijn me dat!
@PCCB: Same here! Maar je vergeet een puntje:
– Wat blijft de GT3 toch mooi
Ik kies de porsche. Ik heb altijd al een kever gewild.
Alles is beter dan die lelijke Ferrari.
Wow! Mooie test. Wat is dit lekker om naar te kijken. Maar ik had liever een vergelijk gezien tussen de Mclaren MP4 en de Ferrari 458. Die liggen vwb filosofie veel dichter bij elkaar. We zullen waarschijnlijk moeten wachten tot het nieuwe TG seizoen. En dat duurt nog een maand of 2.
Porsche!
De Ferrari zonder te twijfelen. Rij je nog een beetje exculsief in plaats van een wanna bee maar net niet.
Beide! als je de een kan betalen… kan de ander er sowieso bij;)
duidelijk de ferrari
Ik twijfel… Ik vind die Porsche echt prachtig en het is een echte rijdersauto, die Ferrari is ook zo mooi en deze is gewoon echt luxueus en zit vol elektronische snufjes die toch wel nog handig kunnen zijn…
Echt moeilijk, maar misschien toch de Porsche…
Zag het filmpje vanochtend, zeer mooi weer. Dit laat nog een keer zien waarom Chris Harris al een paar jaar mijn favoriete autojournalist is (sinds zijn Autocar-periode). Dit is echt een liefhebber van driver’s cars in hart en nieren en kan dit enthousiasme zeer goed overbrengen.

En wat een brutale auto’s ook… Voor mij is de keuze makkelijk omdat ik al een paar jaar grote fan ben van de GT3 (RS). Ook al is de Ferrari sneller en futuristischer, ik hou meer van het pure, Spartaanse van de Porsche… Het feit dat ie een handbak heeft, fijner stuurt en je harder erin moet werken, spreekt mij meer aan. Bovendien vind ik het geluid veel mooier en puurder klinken.

http://i42.tinypic.com/vg3jmd.png
http://i43.tinypic.com/2nby23l.png
http://i43.tinypic.com/2i28k1d.png


Inpakken hoeft niet 8)
Hoe weinig ik ook heb met Porsches, ik zou deze twee en nog wat concurrenten gaan rijden… De gt3 is wel een echte rijdersauto… de gt3 rs zoals hierboven staat ziet er zelfs wel lekker uit…

De Italia vindt ik niet zo mooi, vooral niet van binnen, maar kun je na een proefrit nog een andere auto kopen en die 9000 toeren draaiende v8 en die dcg-box aan je voorbij laten gaan? Alleen weten we ook dat er een scuderia van de 458 aan zit te komen….

Hij lijstje: 911 gt3 (rs), F 458 Italia, McLaren Mp4-12c, Noble M600, Lambo gallardo 570-4 SL, maar ook wat andere sportwagens… (minder sportief, maar is dat ook automatisch minder lekker?)
Ten eerste: Geef die Chris Harris nou eens eindelijk een autoprogramma. Wat een niveauverschil tussen hem en al die andere presentatoren.

Ten tweede: Wat is het weer een heerlijk tijd om een autoliefhebber te zijn.
De Ferrari 458 brengt Ferrari weer terug waar het een hele tijd niet is geweest. Het is de Italiaanse flair wat weer de toon slaat in het design. Dat gecombineerd met een magistraal weggedrag en je hebt je zelf een winner.
Dan de 911 GT3RS. Het is de tijdloze schoonheid die gemixed is met een hele boel bruutheid. Dat, gecombineerd met Porsche engineering, en ook dan zal je nooit de verkeerde keuze maken.

Maar dan de keuze…Voor mij is het héél moeilijk. De voor- en nadelen tegen elkaar afzetten zullen van zo´n mierenneukerige aard zijn dat je de keuze voor de een danwel de andere niet kunt rechtvaardigen.

Enige oplossing is om ze allebei te nemen. De één voor de formele gelegenheden en de ander om ff lekker los te gaan op een vrije dag…
Porsche is toch echt meer fun. Zie alleen al hoe mooi die de bocht door gaat. Ferrari is meer voor veel te rijke russen die er ’s nachts mee gaan dragracen op een rustig stuk snelweg.
@Jippie: Porsche meer fun omdat ie dwars gaat in de video en de Italia (geleend van een particulier) niet? Dude, je praat als een tiener… Maar goed… voor wie een beetje kan en wil driften deed Chris eerder al was slides…
http://www.youtube.com/watch?v=M_YD3gfA7Vs
@bpc: Sorry maar Porsches zijn ook handgebouwd!
Porsche anytime of the day. Respect voor de technologische hoogstandjes van ferrari, maar ik wil het zelf allemaal doen. De 458 is ook niet echt een schoonheid, dus is de keuze snel gemaakt.
Porsche!
En dan een F355 voor in het weekend.
Chris Harris… Wat kan die man dit goed zeg! Zo lekker kalm, een soort blik-op-de-weg manier… Prachtig! En dan de keuze… Poe… Weetje, als ik die 458 de bocht om zie komen met dat felle gejank, zo ongelooflijk snel die bocht door… Gewoon alsof een reus een speelgoedautootje harder dan in het echt mogelijk is door die bocht duwt… Dan zou ik voor de 458 gaan. Tot nu toe heb ik alleen Lamborghini’s deze onverklaarbare duw zien maken. Maar als ik dan naar de GT3 RS kijk, en ik zie die handbediening, dat heerlijke gevoel als je hebt moeten strijden en het lukt… Iets wat de 458 voor jou allemaal doet, dan denk ik dat in de GT3 RS veel meer plezier naar de bestuurder toe gaat! Dus ik zou de Porsche kiezen, ook al vind ik alles aan de Ferrari subliem. Er is een tussenoplossing… De handbediening van de Porsche met de snelheidswaanzin, uitstraling en allure van de Ferrari? De Lamborghini Gallardo LP550-2 Valentino Balboni!
@Cantago: “Iets wat de 458 voor jou allemaal doet, dan denk ik dat in de GT3 RS veel meer plezier naar de bestuurder toe gaat!”

Het geniale aan de 458 is nou juist dat met de systemen aan de auto zo mak als een lammetje kan zijn en prima geschikt voor een boodschap in het centrum van een grote stad, dat je ermee langs de boulevard kan cruisen, maar dat de auto met alle systemen op race gehakt maakt van vrijwel alle concurrenten op een track day en met alles uit je zo veel kunt kloten als een tiener als je beschermengel en je talent rijken… de 911 GT3 (rs) is dan toch wat beperkter… goed als track-car, geschikt als GT en een trip naar de stad zou moeten kunnen….

De gt3 rs is voor mensen die maar één ding zoeken: een 911 voor trackdays, de Italia is breder zonder dat de auto op vlakken echt voor een auto als de GT3 onder doet.

Verder is een gt3 meer voor mensen die denken dat ze een “driving god” zijn (zolang esp aanblijft) en de show willen stelen, en voor mensen die echt zeer goed zijn achter het stuur… de Italia kan ingezet worden door iedereen, van amateur tot driving god…
@w0o0dy: Misschien wil ik wel goed worden? Oefenen? Veel leuker dan beschermengeltjes! En ja… Dan gaat het wel eens mis… De 458 is een briljante auto, zonder meer! Maar ik zou toch voor een lp550-2 gaan denk ik. Zelf schakelen is voor mij al 50% van de lol, iets wat ik mis in een 458 lijkt me.
@w0o0dy: ps, Engelse Top Gear Magazine gelezen zeker over de GT3 RS?:P
@Cantago: nee, die (nog) niet hoezo? Schrijven zij iets vergelijkbaars?

De veelzijdigheid van de 458 Italia is een design-feature…
Ik denk dat wie de Italia voluit heeft kunnen gebruiken snapt dat zelf schakelen vooral je stuurmanskunsten en je rempunten precies goed krijgen in de weg zit… maar goed ik heb beide niet gereden dus het blijft speculeren.

Ik denk dat er weinig mensen zijn die het maximale uit zo’n auto kunnen halen omdat ze simpelweg te weinig talent en ervaring hebben. Net als de Lotus 2-11 lijkt een 458 me een goede keuze voor iemand die zichzelf wil leren serieus hard te gaan met zo’n soort auto. Het feit dat je stapsgewijs de systemen kunt aanpassen aan je ervaring maakt dat je kunt leren zonder regelmatig je 2+ton kostende sportwagen (bijna) in het grind of de vangrail te zetten (om over capriolen op de openbare weg maar te zwijgen).
@w0o0dy: Ik denk dat in de praktijk een supercar vooral plezier moet leveren, want wanneer gebruik je zo’n ding nu echt op de limiet? Als ik terug kom van een circuit (stel dat) dan wil ik liever lekker zelf schakelen, want vol gas park Zandvoort af gaat toch niet gebeuren! Dus ja, volgas en supersnel is leuk, maar iets minder hard en het zelf doen lijkt me veel leuker! En in Top Gear Magazine staat precies dat de GT3 RS is “to make people feel like driving gods”. Voor mij is gewoon het belangrijkste aan zo’n auto het gevoel dat hij je geeft, niet dat hij 0,003sec sneller is dan een andere.
Over smaak valt niet te twisten net als merk voorkeur!

Laat wel wezen, alle twee pracht van auto’s.

De Ferrari helemaal up-to-date en de Porsche is gewoon uigekristalliseerd na al het fijnslijperij door al de jaren heen.

Appels met peren vergelijken… aangezien het gros van ons gewoonweg het geld niet geeft voor dit soort auto’s.
En dan is een keuze snel gemaakt, gebaseerd op niks.

Chris Harris is zooo informatief en kan een potje sturen.
Is hij dan de Stig?
Ook leuk het EVO fimpje met Chris en WRC held Francois Delacour in de GT3 RS!

http://www.evo.co.uk/videos/planetevovideos/249334/francois_delecour_drives_the_gt3_rs.html
Zo in zwart ga ik de 458 bijna echt mooi vinden, de kont blijft alleen nog steeds heel lelijk! en in rood, dan vind ik toch alleen de voorkant mooi. Nee liever een F430 als het o, het uiterlijk gaat!!

Kortom doe mij de Gt3 RS maar, of zet er een mooie F430 neer!
integralechubasco
Jammer dat er in het filmpje niet gerept wordt over de mogelijkheid om de mannetino in te stellen op een veel grotere sliphoek dan wat zichtbaar is gemaakt. ook kan de ‘esp’ afgezet worden waardoor de 458 net zo goed een uitdagend karakter laat zien… Ook wordt er heel duidelijk aangegeven voorafgaand aan de film dat de karaktereigenschappen niet echt te vergelijken is. Vervolgens geven ze er toch een soort van eindconclusie aan. Al met al zijn beide auto’s te prefereren en zijn beide auto’s winnaars.
Gister in bij de Gumball wezen kijken en ze doen er allebei aan mee. Het zijn allebei echt hele mooie auto’s, maar het geluid van de 458 in real-life doet de gt3 rs toch een beetje in het niet.
Dus voor mij de ferrari, al zal het bij dromen blijven
Hmm moeilijke keuze, maar de vraag die je jezelf moet stellen denk ik is; wil ik relatief gemakkelijk hard gaan of wil ik echt leren autorijden en de moeilijke manier kiezen.
Ik zou voor de 458 gaan, relatief gemakkelijk dus. Denk dat ik op een moment de RS eerder zou doen crashen :-)
Niet dat ik ooit een van deze auto’s zou kunnen betalen!
geef mij toch maar de porsche!
ik vind porsches dikke oude kevers voor een peperduur prijsje en een andere motor

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).