Gespot: een wit kanon met de naam Brabus CL600

Auteur: , 31 Reacties

In 2006 kwam deze pimp-Benz nog uitgebreid aan bod hier op Autoblog. Alleen zie je ze hier niet echt vaak rijden. Daarvoor moet je toch echt in Abu Dhabi zijn.

Als je Brabus los laat gaan op de 12-cilinder uit je CL-klasse, dan krijg je ‘m terug met 730 pk en een begrensd (!) koppel van 1.100 Nm. Je wilt namelijk niet ieder week bij de bandenboer staan voor nieuw rubber op je 21″ wielen. Vier seconden het gaspedaal vloeren, en je zit op de 100 km/h. Hou ‘m 6.9s langer in en je tikt de 200 km/h. Ergens bij de 340 houdt dit apparaat pas op met accelereren.

Aan de buitenkant is naar goed Brabus-gebruik niet helemaal bij het oude gebleven. Andere voor- en achterbumper, sideskirts en ‘andere’ mistpitten onderscheiden deze Benz van de meute. Meer van deze witte arabierenbak op Autojunk.31 reacties

Zeker op de kermis daar in adu dhabi gespot
Een CL is niet leverbaar met trekhaak.
toch netjes!
blijft een gedrocht!
Der is niets dan een CL (500, 600, 65 amg) van Mercedes (zolang hij stijlvol getuned blijft) die meer respect af dwingt, zowel op en langst de weg.

Die wagen zegt gewoon dat hij als je vriendelijk bent, er wel over nadenken wil of hij je zal laten leven.
Een witte voor een zwarte ;)
Totaal geen tractie in dit soort auto’s van Mercedes compleet nutteloos, maar wel dik.
@bakpau: hahahaha geen tractie te grappig gewoon mensen (kinderen)hier. hahahaha in jouw gamewereld volgas wegrijden niet nee.
Gaat als de brandweer, zo’n hypercar in luxe-jasje..

Mocht ik het financieel kunnen redden, zou ik er eentje kopen. (Geen Brabus, maar standaard CL600.. Veel stijlvoller)
Wat een gedrocht, maar de presentaties mogen er zijn :D
@lencor:
Presentaties ? Prestaties hoop ik..
Zo’n auto moet zo vaak tanken, daar word je gewoon zuur van, maakt niet uit hoeveel geld je binnenharkt per jaar. Alleen geschikt voor wie niet ver hoeft te reizen (lees in Monaco woont) of benzine wholesale kan kopen danwel produceert.
Die wielen en dat spoilersetje verwijdren graag
Die mistpitten vind ik absoluut NIET geslaagd!
in Beuningen (gld) rijdt er ook zo een (alleen weet ik niet of het een echte brabus is … hij heeft iig wel dezelfde velgen maar staat wel AMG op)…
@Juced: Vreemde zaak, als het zo een is.
De CL600 heeft namelijk niks met AMG te maken. Misschien een 63 of een 65, omdat deze auto ingetogen(voor tjoeningbegrippen) is zou het kunnen lijken op een 65AMG.
Ron het kanon
KANON
mmmm, wat een heerlijke kar
Ziet er voor een Mercedes niet verkeerd uit, netjes hoor!
Geert Schoots
@Juced: Over het algemeen zet Brabus zijn naam gewoon op de auto op de plek waar je AMG zou verwachten, tenzij je daar als klant geen behoefte aan hebt natuurlijk…
Ik vind ‘m nog best geslaagd.. ’t vermogen zou van mij niet hoeven, maar ’t koppel lijkt me daarentegen weer heerlijk.. Lekker cruisen over de autobahn..
Leuke wagen, enkel andere velgjes en dan een strikje er rond en ik rijd hem naar huis ;)
haha, foto 7, allemaal witte meuk erachter xD. dan weet je wel welke kleur daar in is :P
geef mij maar er maar eentje in het zwart, deze is weer verpest met dat ‘hippe’ wit
Ik vindt hem niet eens zo lelijk, maar voor een luxe auto als deze vindt ik de prestaties te grof… Kost meer aan benzine en onderhoud als dat je er plezier van hebt lijkt mij?
@Summersky,

Lol, nog nooit aan gedacht en dat is inderdaad irritant als je elke 150km moet tanken.
@jack_abarth: Als je het geld heb waarom niet, ja je moet wel van je auto houden en rijden leuk vinden. Bak van 100 liter vind ik nog klein, als het kon zou ik een 200 liter bak willen in m`n cl65. Om de 150km tanken is overdreven, tenzij je hem open gooit dan gaat het bijna 1 op 1 maar dan verplaats je je ook met 100 meter per seconde, en dan nog haal je +/-300 km. Vorige week nog naar duinkerke gereden op 1 bak was er binnen een uurtje (290km), woensdag nacht lekker rustig op de weg.
helemaal af zo…
\
@CL65: Serieus, bezit jij een CL65 AMG..

In mijn ogen een van de mooiste hedendaagse luxe-coupés ooit gemaakt. :)

(Wees er maar zuinig op..)
Geloof het niet zo eigenlijk =)

OT, Geile bak! Alleen jammer van die wielen inderdaad.. Maarja als je je hand vervolgens niet ervoor hoeft om te draaien om je auto even te laten mishandelen door brabus zal dat ook niet je grootste probleem zijn
Ik geloof anderzijds dat Brabus al tot ’n 950 Pk configuratie gaat hedendaags, maar dat is nog in ontwikkelingsfase bij mij weten.

Of dat er gaat doorkomen, zal volgens mij grotendeels afhangen van de vraag daaromtrend door klanten zelf, ik ben er alvast ’n voorstander van, maar dan moet de S of Cl 600 wel voorzien worden van volledig onafhankelijke variabele 4 wielaandrijving, om op de baan te kunnen blijven, tenzij je er echt misbruik wil van maken, en dat gebeurt spijtig genoeg meestal door diegenen die denken dat ze alles kunnen. Om alzo ofwel ongedeerd te blijven bij wonder, of om in ’n ziekenhuis te belanden, met meestal de dood als gevolg of direct tijdends de crash.

En uiteraard ben’k persoonlijk voorstander van wat show op veilige plaatsen, met bijhorende stoeipoesen en protectionboys, de meeste mannen worden extreem hitsig in dergelijke situaties, vooral diegenen die lange tijd geen vrouw hebben gehad, omgekeerd kan dat natuurlijk ook, maar is minder opvallend.

Echter, anderzijds zou Brabus wat éleganter mogen worden qua lichtdesign voorwat de mistlampen of verstralers betreft aan de onderkant vooraan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).