BOVAG/RAI: 410.000 nieuwe auto’s in 2010

Auteur: , 15 Reacties

De Bovag/RAI heeft zojuist de autoverkoopcijfers van de eerste vier maanden bekend gemaakt.

Ook in de vierde maand van 2010 blijven de verkopen stijgen ten opzichte van vorig jaar. Er werden in april 37.654 auto’s verkocht waardoor de teller nu op 187.728 personenauto’s staat. Dat is achttien procent meer dan vorig jaar toen er rond deze tijd 154.895 personenauto’s op kenteken waren gezet. Het gaat dus beter dan vorig jaar, maar we zijn er nog niet. In 2008 werden er in de eerste vier maanden namelijk 206.084 auto’s geregistreerd, dat is 11,3 meer dan dit jaar.

De best verkochte modellen zijn de Aygo (1440), Twingo (1266), Golf (1184), Fiësta (1160) en Polo (1099). Opmerkelijk is dat de Fiesta in Europa een stuk beter presteert dan in Nederland. Volkswagen was het best verkopende merk met 3653 auto’s, gevolgd door Toyota (3622), Peugeot (3048), Ford (2970) en Opel (2970). Opmerkelijk is dat Peugeot de derde plek bezet terwijl het niet in de lijst van best verkochte modellen voorkomt.

De BOVAG/RAI waagt zich aan de optimistische voorspelling die luidt dat er dit jaar zo’n 410.000 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet zullen worden. We zijn dus volgens hen al bijna op de helft met nog acht maanden te gaan. Daarmee laten we het beroerde 2009 (387.679 nieuwe auto’s) achter ons en gaan we voorzichtig weer richting het goede jaar 2008, waarin 499.918 nieuwe auto’s verkocht werden.15 reacties

ik ga me toch echt afvragen waarom de wereld nog niet overstroomt is met auto’s… alleen al een half miljoen nieuwe auto’s in Nederland, waar moeten al die oude auto’s van de hele wereld blijven? geheel gerecycled worden ze niet..
@Thijsj: Goeie vraag, zou dat ook wel eens willen weten.
Feit is dat er scheepsladingen vol oude brikkies naar afrika gaan…. ga maar eens in bijv. Vlissingen in de haven kijken.
@Thijsj: blijkbaar weet jij niet hoeveel auto’s er op jaarbasis worden gesloopt en/of geëxporteerd.

In 2009 werden 247.000 auto’s gesloopt, ruim 48.000 meer dan in 2008.


Het totale aantal auto’s in Nederland is vorig jaar licht toegenomen. Op 1 januari van dit jaar waren er ruim 7,6 miljoen personenwagens, een toename van 80.000 ten opzichte van begin vorig jaar. Er kwamen onder meer 390.000 nieuwe auto’s op de weg, maar ondertussen werden er ook auto’s gesloopt en geëxporteerd naar het buitenland.

http://www.fd.nl/artikel/14731608/wagenpark-verouderd-ondanks-sloopregeling
Een paar weken geleden verwachtte men nog een terugval omdat de sloopregeling is afgelopen en mensen steeds moeilijker een lening kunnen krijgen. Blijkbaar is de crisis toch echt voorbij als er weer zoveel nieuwe auto’s worden verkocht.
Dat gaat gelukkig weer de goede kant op. Maar ik ben nog steeds benieuwd of alle dealers blijven bestaan of dat er toch nog een heel stel om gaan vallen.Op iedee hoek van de straat is er wel een dealer te vinden, dit kan ondanks de stijging niet goed blijven gaan volgens mij.

Ik zit nog altijd op het nieuws te speuren naar de oude Hi-lux van m’n vader als er weer een item over Afrika is :-)
@Robbie,

Is het ook daadwerkelijk gesloopt, of alleen van kenteken afgehaald?
@jack_abarth: neem aan dat die auto’s bij sloopbedrijven zijn ingeleverd en dus niet meer op de openbare weg terug zullen komen. Of de auto’s ook daadwerkelijk al ‘fysiek’ gesloopt zijn door die bedrijven weet ik uiteraard niet.
goed om te zien dat de golf goed verkoopt! de enige auto die ik zelf zou kopen in dat rijtje.
@ Bob

Was er een crisis dan?
@GOD

Veel plezier met je nieuwe automobiel.
@ Bob

Welke?
‘dat is 11,3 meer dan dit jaar.’

11,3 peren? appels? taarten?

OT: goed dat de industrie weer de goede kant op gaat.
@autoblog: De derde alinea lijkt over de eerste vier maanden te gaan net als de tweede alinea, maar de cijfers zijn duidelijk alleen van april. Even ‘in april’ ertussen zetten? En ‘procent’ achter 11,3.
Het lijkt me ALTIJD beter voor het milieu als er minder nieuwe auto’s geproduceert worden.
Juij, autoverkopen stijgen weer =)
Inderdaad wel raar van die Fiesta…. Is toch wel een populaire en mooie wagen ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).