Criminaliteit loont! Dit kan je rijden als drugshandelaar

Auteur: , 76 Reacties

Ik geloof het wel. Na jaren ploeteren voor een hongerloontje weet ik het bijna zeker: ik ga de criminaliteit in. Waarom schrijven over auto's als je er ook in kan rijden?

Soms zijn er van die momenten dat ik het gevoel heb dat ik té goed ben opgevoed. Dit is er één van. De crimineel Alexander Surin heeft bijvoorbeeld een lijstje auto’s om jaloers op te zijn. Verspreid door Europa had hij twee Bugatti Veyron’s, twee Ferrari Enzo’s, een 599 GTB, een California, een Rolls Royce Phantom Drophead Coupe, een gewone Phantom een een Porsche 911 GT3 geparkeerd staan. Helaas voor deze meneer is hij afgelopen september gesnapt en zijn al zijn auto’s en het daarin verstopte geld (meer dan een miljoen dollar) in beslag genomen door de politie. Op de foto’s zien we overigens nog heel wat meer exoten maar het is onduidelijk of die ook van deze man zijn.

Enige nadeel: in de gevangenis kan je ook niet rijden. Misschien moet ik toch maar op legale wijze blijven proberen rijk te worden dan.76 reacties

Die zwarte Enzo, met kenteken 2XX, heb ik iets meer dan een week geleden nog gezien in Londen. :)

http://www.flickr.com/photos/richarddeheus/4563987726/
ik vermoed dat topcrimineel worden ongeveer net zo moeilijk/makkelijk is als topmanager worden. Alleen omdat je crimineel bent betekent denk ik niet dat je automatisch bakken met geld verdient.
@super: spreekt met ervaring ?
@super: Zit het je niet mee in de criminele onderwereld? ;)
Toch maar een goede baan zoeken, kan je op een eerlijke manier rijk worden en zie je nooit de binnenkant van de gevangenis.
Als de staat zijn belastingen niet nog eens verhoogd voor hardwerkende mensen kan het misschien zo lopen.
Deed die goed!

btw: http://www.nu.nl/economie/2241367/gm-roept-162000-hummers-terug.html
Komt dit niet op autoblog te staan? zeker omdat het geen japanners zijn..
of richt je eigen bedrijf op casper! Een bedrijf in communicatie over auto’s etc etc
“Kleine criminelen” kunnen ook al best dure wagens kopen. Hier in Antwerpen zie ik regelmatig 2 Marokkaanse jongeren, die zeker niet ouder zijn dan 25 in een dikke Mercedes E63 AMG, en je gaat me nu toch niet zeggen dat ze de lotto hebben gewonnen… Sorry dat ik moet zeggen dat het Marokkanen zijn, maar het is in Antwerpen echt erg aan het worden. Maar dat is een andere discussie…
@Philippe:
meh, rotterdam, den haag, zelfde laken een pak…
@Philippe:

Ja en?
Ik ga daar geen energie aan besteden. Het mocht wel eens zo zijn, dat die auto w e l met hard werken is verkregen (eigen zaak oid)!!!En als het niet zo is, dan beland zo’n ventje vroeg of laat wel in het gevang. Of verwordt hij tot en krantenberichtje van amper 4 regels!Hoe erg is het met je eigen leven gesteld, dat je je om anderen druk maakt?
@FrankypankyV8: Met mijn leven is het heus niet erg gesteld hoor :).
Ik maak me alleen zorgen over anderen, ze verdienen geld met anderen hun leed. En ik maak me er wel druk om, dit omdat ik al zo vaak ben aangesproken ben, en een vriend van mij is bedreigd met een mes etc..en als ze dan met van die dikke wagens rondrijden stel ik mij toch vragen. En ik ben heus geen racist hoor. En ik wou ook geen discussie veroorzaken, maar als je zo agressief reageert, reageer ik ook maar.
@Philippe:

Ik reageer “agressief” omdat jij (in je reactie van 5 mei 1907 uur) op de voorhand praat over “kleine criminelen van Marokkaanse orgine” en alleen maar omdat ze niet ouder zijn dan 25 jaar en al in een Mercedes E63 AMG zouden rijden…

Als jij weet dat het criminelen zijn, bel dan de politie en geef ze aan. Moeilijk kan ik het niet voor je maken.


Nogmaals, zo lang men er fysiek geen last van heeft, zou het je niet moeten boeien. De politie zal ze allang in de smiezen hebben, als ze in zo ’n dikke auto rijden zonder inkomensgegevens! Toch?

@Paragon:

Tja, geld verdienen met mate is iets wat weinig criminelen beheersen. Als meneer de crimineel 1 miljoen ‘verdient’ heeft, wilt hij de volgende keer 3 miljoen.
Is dat erg? Welnee, want daardoor lopen ze (uiteindelijk) tegen de lamp… :mrgreen:
@Philippe: omdat het marokkanen zijn, kan het bijv niet zo zijn dat ze doktor / ceo oid zijn? Mischien zijn het wel zelfstandigen, weet jij veel.

Bekrompenheid nog aan toe, ipv de gat in de samenleving te verkleinen blijven we het groter graven
@na3:
als je 25 bent, ben je geen ceo
@super: zodra je 18 bent en je rijbewijs hebt kan je ceo zijn

@lincoln: ik vind het schattig hoe je altijd zo kinderachtig reageert
@super:
Als je 25 ben je geen ceo.
SOrry vriend maar ik ben 16 en kan al ceo zijn. Beetje domme uitspraak… Uitleg ? Als je naar KvK gaat en maakt daar even een bv’tje of nv etc aan en dan klik je zelf dat jij ceo en cfo bent. Zo moeilijk is het niet hoor.
@super: Euh kijk naar Mark Zuckerberg… 24 jaar en CEO van Facebook (tevens jongste miljardair ooit)… Als je zulke uitspraken doet, doe het dan gegrond en niet zo maar out of the blue
@na3:
yeah right ..

dicht jij dat gat maar .. kunnen er teminste geen blinden in vallen ..
@Philippe: dat is een huurwagen van duitsland ik ken die mannen, hebben nu een sl 63 gehuurd van duitsland
Ik vind ’t niet erg dat ik geen topcrimineel ben.
Vooral de phantom foto is leuk. Hij staat gewoon met ze blote voeten op straat tussen z’n rolls.
Hij was gewoon erg dom, want de zwaarste criminelen gedragen zich niet zo. Men moet niet op de voorgrond treden, maar gewoon jezelf zijn, anders wordt je te verdacht.
@BMW_Li: hij staat niet zelf op die foto ;) Dat is iemand anders. Het hele (uitgebreide) verhaal kan je bij Jalopnik lezen (zie mijn vorige reactie!).
Alle auto’s op die foto’s zijn van deze man (en zijn broer & vrouw). Stond tijd geleden ook al op Jalopnik.
http://jalopnik.com/5525486/drug-kingpins-own-secret-addiction-car-forums

Hij was zeer actief op oa de volgende fora: ferrarichat, Detailingworld en nog meer.
On topic;

Hoe dom ben je, als je met crimineel geld gaat lopen/ zitten patsen?
de grootste criminelen zijn onzichtbaar…
@pizzakoerier:

De grootste criminelen komen in het openbaar en worden niet opgepakt ;)
Op Jalopnik staat het inderdaad wat uitgebreider.

De man op de foto’s was meen ik zijn broer. En als hij in London was reed hij rond in een oude roestbak om niet op te vallen :P
Ja, lekker leven in angst, geen zin in. Ooit zal ik rijk worden, mark my words :D Legaal dan he!
@FrankypankyV8

Dit is ook heel dom, de slimmere rijden dan ook gewoon een Golf of Astra.
Ik de gevangenis kan hij hem “laten rijden”…
nou en .. wie koopt die over-priced crap anders ..

jullie ?? ik ??
@ FrankypankyV8

Hoe dom ben je, als je helemaal niets doet met je crimineel verkregen geld. Waarom heb je het dan überhaupt willen ‘verdienen’!??

Dit is ook precies de reden waarom vrijwel alle criminelen op de een of andere manier wel patsen met hun geld. Als ze dat niet zouden willen zouden ze niet crimineel geworden zijn.
Fantastisch… :) Tell me now that crime doesn’t pay ;)
Mja ik zal wel in m’n Fiestatje rondrijden :)
@ Philippe : geen idee welke 2 je juist bedoelt, maar de kans is groot dat het niet eens hun wagen is. Zo ken ik nog wel wat luitenantjes die grote sier maken met het geld van hun bazen (remember die jonge kerel met z’n zwarte Mucrielago tot ergens vorig jaar?). Zit ook wel een tactiek achter natuurlijk, namelijk de kleine garnaaltjes doen geloven dat er echt wel groot geld te verdienen valt met wat dealen en zo. Langs de andere kant kunnen het net zo goed 2 neefjes van één of andere sjeik zijn natuurlijk, niet zo snel conclusies trekken.

Zelf heb ik ook een behoorlijke staat van dienst maar ik hou het op een bescheiden Clio 2.0i. Het laatste dat je wil is opvallen, en dat weet een beetje crimineel zelf ook wel natuurlijk. Als het al criminelen zijn, en als het al hun eigen wagen is, dan zijn het vooral domme criminelen want ze worden al vermeld op drukbezochte blogs (waarvan akte).

En mocht je het trouwens nog niet weten, bij de Arabieren is het niet zeldzaam dat ze met meerderen samenleggen om een duurdere auto te kunnen kopen die ze dan beurtelings gebruiken. Wat ook meteen de reden is waarom wij bleekscheten (ik ben er zelf eentje, hold your horses) bij voorbaat verloren zijn : they work together, en wij, wel, wij stonden ons druk te maken over de buurman die z’n TV wat te luid had gezet…

Criminaliteit loont wel degelijk, maar niet elke vorm van criminaliteit. Met tasjes roven ga je het niet trekken nee. Trouwens, definïeer nu eens criminaliteit? Ik ben benieuwd…
Btw, als je op straat bedreigd wordt met een mes door iemand dan heb je niet met een crimineel te maken, wel met een triestig randgeval.
Elke crimineel komt wel eens af en toe vast te zitten, zelfs Pablo (al was het in zijn eigen gevangenis)
Kennis van me laatst ook ( http://www.limburger.nl/article/20080521/REGIONIEUWS01/182551870/1056 )
Alleen de hoofddader was niet het brein,
onnodig om te zeggen dat hij alles nog thuis en op de rekening heeft staan
Ben je trouwens heel zeker dat het Marokkanen zijn? Want die hebben behalve de straatretail niet echt veel in de pap te brokken in Antwerpen, dat zijn toch echt de Albanezen, Russen en Italianen. Van zodra je echt grote hoeveelheden nodig hebt kom je geen Marokkanen meer tegen hoor…
@Petsmaster: Het zijn in ieder geval Noord-Afrikanen. De “groten” zijn waarschijnlijk wel anderen, maar het zou inderdaad kunnen dat ze rondrijden met de wagen van hun baas. Ik ben het ook wel eens met jou. De sterkte van die kleinere criminelen van buitenlandse origine is inderdaad het samenhorigheidsgevoel.
en mijn poging om criminaliteit te definiëren: Het niet naleven van de wet, ten nadele van mensen die de wet wel naleven. Maar het is moeilijk om er een gepaste definitie voor te vinden, probeer jij eens?
Stinkend rijk worden op legale wijze is eenvoudig: Start je eigen Autoblog.

http://www.motomedia.nl/autoblog.html Gewoon even naar beneden scrollen…
@Esprit_de_Flandre: lol!! :-)
mmhmm ik stop met me mbo opleiding als auto verkoper en ga drugsdealer worden :D kan ik ook me F355 GTS droomauto kopen :D
En bij “redelijke staat van dienst” moet je je overigens niet te veel voorstellen hoor, ik heb ook helemaal niks met drugs te maken en dat wil ik ook graag zo houden. Kwestie van de sceptici te counteren.
Wel jammer voor hem dat ie gepakt is though, maar daar zullen de junks onder ons waarschijnlijk niet veel van merken. Freeminded people ought to remain free… Veel kans dat de boel gewoon overgenomen is door een broertje of neefje of zo.
Ben ik jaloers op die Alexander Surin?

Nee, nog geen seconde..
Wie niet eerlijk aan z’n geld is gekomen en geheel onterecht ten koste van anderen in dikke, dure sportwagens en luxe limo’s kan rondkarren geniet mijn respect niet en al helemaal niet m’n jaloezie.
Mooi dat die gast achter slot en grendel zit.

@Super

Helaas vergeet je Amsterdam en Gouda nog..
Helaas hebben zulk tuig wél toegang tot zulk moois en de gemiddelde hardwerkende Nederlander niet.

Verder zwijg ik er maar over voordat er weer iemand voor racist wordt uitgemaakt omdat diegene een spuughekel aan allochtonen heeft.
Dat heb ik niet, laat dat even duidelijk zijn
Voordat er weer misverstanden ontstaan
.. up-date ..
voetballen loont .. dit kan je rijden als voetballer ..

0,000000004 % van iedereen die voetbalt dan ..

de rest is pauperig schorrie morrie ..
net als de drugsdealers ..
@ Philippe : wat mij betreft heeft criminaliteit zowiezo al niets met ‘wet’ te maken. Want wetten zijn niet meer dan regeltjes tekst, voorschriften, leidraden. Zoals die bijvoorbeeld ook in de bijbel staan en je bent vrij om zelf te bepalen of je je leven daardoor al dan niet wil laten leiden.

Eigenlijk kan ik criminaliteit vrij kort samenvatten : criminaliteit is meer willen dan dat wat je echt nodig hebt en daarvoor tot het uiterste willen gaan, zonder ook maar één seconde stil te staan bij de ecologische en biologische impact van je daden op alle mogelijke termijnen.

Wat ook crimineel is, bovenstaande in acht nemende, is dat zij die bepalen dat je een crimineel bent, zélf serieuze criminelen zijn. Want ze willen meer dan ze nodig hebben, en ze zijn bereid andermans leven te kelderen om dat in stand te houden.

In die zin vind ik bijvoorbeeld het gemiddelde farmaceutische bedrijf dan ook stukken crimineler dan het heerschap uit dit artikel. Al kan deze mijnheer zeker en vast ook als crimineel beschouwd worden wat mij betreft, want als je je dat soort wagens kan veroorloven door dope te slijten dan heb je onvermijdelijk een hele hoop onnodige doden op je geweten.

Maar is bijvoorbeeld de gemiddelde straatdealer in Antwerpen-Noord een crimineel? Ik zou zeggen van niet, eerder een sukkelaar wiens mogelijkheden tot overleven zeer beperkt zijn. De lafaards die hun zwakke positie uitbuiten om zichzelf te verrijken zijn daarentegen des te crimineler.

Maar vooral, criminaliteit is zoals al de rest : een subjectief gegeven.
Zie, ik wil hier niet pretenderen miljoenen binnen te trekken, want dat is absoluut niet het geval, en dat is ook helemaal mijn ambitie niet. Ik verdien mooi geld met wat ik doe, ik gebruik daarvan wat ik nodig heb om een leuk leven te leiden (niets buitensporigs, op een paar leuke juwelen na dan, eerlijk is eerlijk) en wat er over blijft geef ik met de glimlach aan mensen uit mijn directe omgeving die het met minder moeten stellen. Zoals het hoort.
Egoïsme : dat is crimineel. Lang leve Jezus Christus! ;)
@Petsmaster:
“en wat er over blijft geef ik met de glimlach aan mensen uit mijn directe omgeving die het met minder moeten stellen. Zoals het hoort.”

Zeg gulle gever.. Geef je pincode eens. Ik ben naarstig op zoek naar een nieuwe auto (voor het weekend natuurlijk)

Een tonnetje of 7 en ik ben een tevreden man.. ;)

(Nee, flauwekul natuurlijk.. zit even grappig te wezen.)
Criminaliteit loont idd :p Zie maar naar Pablo Escobar (’s werelds grootste drugsbaron ooit). Op zijn piekpunt was hij de derde rijkste mens ter wereld en had hij zodanig veel geld dat hij de staatsschuld van Colombia heeft afgekocht. Respect to that! :p
@xilver: “Respect to that!”??

Jij moet nog veel leren merk ik al.. Over de rug van anderen jezelf verrijken zie ik nou niet direct als respectvol.. :roll:

Maargoed, verstand komt met de jaren.
@Benz..: Illegaal of niet.. hij slaagde erin om een succesvolle business op te richten… Het is en blijft moeilijk.. Vind ik ergens toch nog om te respecteren dat hij er in geslaagd is om dit op poten te zetten. Weliswaar niet op de ‘goede’ manier maar dan nog
@ Benz.. : m’n pincode is 7582. Moet je nog wel weten bij welke kaart die hoort natuurlijk ;) Ben iig blij dat jij het duidelijk wel snapt. Er is niks respectvols aan wat Escobar heeft bereikt. Geen millimeter.

Maar uit nieuwsgierigheid : welke wagen had je dan in gedachten voor die 7 ton? :)
@ xilver : Escobar is op z’n eentje direct dan wel indirect verantwoordelijk voor meer dan 5000 doden. En dat zijn nog maar de doden die gestorven zijn door gewelddaden, als we de slachtoffers van het goedje dat ie pushte meetellen dan hebben we te maken met veruit de grootste clandestiene massamoordenaar ooit. Daar kan ik geen respect voor opbrengen.
@Petsmaster: Het feit wat hij heeft gedaan is idd niet om naar huis te schrijven. Maar om nu een random persoon te nemen zoals, laten we zeggen Barack Obama, kunnen we ook niet zeggen dat hij o zo heilig is met wat hij forceert in Afghanistan en Irak onder het mom om een ‘betere wereld’ te creëren (en hij heeft er zelfs een nobelprijs van de vrede voor gekregen, begrijp mij niet verkeerd… ik vind hem een prima president…)

Wat ik probeer aan te halen is dat zo’n organisatie die Escobar had helemaal niet eenvoudig moet zijn om dit te leiden en op te stellen
landvanheusdenenaltena
idd coke maakt mensen kapot .
ga dan in de wiet handel brengt ook een aardig centje op
en als ze je pakken ga je er maar een paar weekjes tussen uit ;)
Ferrari Enzo voor $612.000? Doe mij er maar 2 dan!

Daar vang je met gemak €700.000 euro voor in Duitsland.
@Xilver: okay, mijn excuses.. Ik oordeelde duidelijk verkeert. Ik begrijp wat je bedoelt. @Petsmaster: Goed om te lezen dat we ongeveer op dezelfde lijn zitten! En wat betreft die 7 ton: Nou ja, een S600 als “daily driver”, een SL55 AMG voor het mooie weer en voor het vrouwtje een SLK ofzo.. De rest gaat in de ouwe sok.. ;)
Eerlijke mensen worden niet echt rijk.. Mocht je eerlijk zijn en heel rijk heb je niet eens de tijd om met een dikke ketel de patser uit te hangen zoals die marokkaantjes. Rijke mensen hebben die behoefte ook niet eens. Oke, de eerlijke rijke mensen dan, die werken omdat het hun passie/levenswerk is.. Of authist
en iedereen maar dom blijven lullen ..
He die polo heb ik ook aan, maar dan in het blauw.

Volgens mij zijn al die andere auto’s niet van hem, het lijkt erop dat ze al weer in showrooms staan.
hohoho .. in mijn observatie is er wel degelijk een verschil in land van herkomst en uitgaven patroon van zwart geld ..

voor de kleinere boefjes ..
waar de 1 een oldtimer tot in de puntjes laat restaureren koopt de ander een (bij voorkeur) Duitser ..

voor de grotere boefjes ..
waar de 1 een Karel Appel koopt .. koopt de ander een Breitling ..

en toen was al het geld weer wit .. iedereen happy ..
(domme producten ontlenen bestaansrecht aan zwart geld) ..
@RS: Hoe kom je daar bij?? Er zijn weldegelijk mensen eerlijk rijk geworden.. Wat jij daar beweert is wel erg kort door de bocht.

Kijk maar naar personen als David Beckham. Mooi vrouwtje, mooie auto’s, mooi huis, flinke bankrekening..
Enkel en alleen omdat hij zich volledig wijdde aan het voetbal en op die manier is hij beroemd geworden.
Lees het boek Freakonomics maar eens, en dan speciaal het hoofdstuk over waarom drugsdealers vaak nog uit geldgebrek bij hun moeder thuiswonen. Alleen de kopstukken uit zo’n kartel (zoals deze meneer) verdienen veel geld. Criminaliteit loont alleen als echt bovenin de boom zit.
Naar eigen zeggen (op ferrarichat.com) had de beste man 4 phantoms in zijn bezit..
Wat ik niet snap….

Ferrari deed toch o zo moeilijk met verkopen van Enzo’s. Je moest er zo veel Ferrari’s gehad hebben en ook nog eens door hun benaderd worden om een mogen te kopen.

Hoe komt deze crimineel dan aan 2 Enzo’s? :S
@AtodaZ:
wat ik dan niet snap ..
dat mensen echt dat soort marketing fabeltjes geloven ..
Als je, net als sigaretten en alcohol, drugs bij je plaatselijke super kon kopen dan was dit ineens geen crimineel meer. Dan was het een “succesvolle zakenman” geweest.

Vergis je niet witteboordencriminaliteit is meer wijdverspreid en lucratiever dan dit soort criminaliteit. Alleen zien we dat meestal door de vingers omdat daar veel grotere belangen op het spel staan.
integralechubasco
@Atodaz
2ehands, 3ehands, 4ehands misschien…
@atodaz…
als je gewoon een extra koffertje meeneemt ;)
@Benz

Nee daar heb je gelijk in, er zijn natuurlijk altijd wel uitzonderingen.. Maar dat zijn weer mensen die rijk worden met hun hobby. Ligt wel anders vind ik
Poe, moeilijk… Maar ik denk toch dat ik het eerlijk ga proberen. Mogen jullie een keer meerijden als ik een Lambo heb;) (sponsoren? Iemand?)
@RS: Als je van je hobby je werk maakt, heb je het toch goed voor elkaar dacht ik zo..

Maar denk eens aan Bill Gates. Totaal niet sportief maar hij lijkt me ook niet direct een crimineel..
Het mooie is dat vaak de huis tuin en keuken criminelen die dealen, stelen en oplichten vaak gewoon simpele criminelen zijn die te dom waren/zijn om met lof een universitaire studie te doen en vervolgens legaal bakken met geld te verdienen. Een soort van “best alternative” dus in het geval van een lak aan talent.

Des te gevaarlijker zijn criminelen die daadwerkelijk intelligent zijn. Dat kan je ook makkelijk testen eerlijk gezegd, er zijn genoeg (illegale) manieren om waterdicht een hoop geld per jaar te verdienen, helaas is het moeilijk om het uit te geven, maar ook dat is best wel goed te regelen.

Eerlijk gezegd, als je criminaliteit wil definiëren moet je wel goed je best doen hoor. Neem verzekeringsmaatschappijen, genoeg verhalen van mensen die verongelukken, armen en benen verliezen en/of hersenschade oplopen. Vervolgens doet de verzekeringsmaatschappij alsof deze slachtoffers het zelf gewild hebben, ze maken deze mensen willens en wetens kapot om maar wat centjes te kunnen bewaren en een leuke bonus uit te keren. Naar mijn mening is dit “crimineler” dan de sukkel op de hoek van de straat die een paar grammetjes coke per week verkoopt.

Kijk wat er in de financiële wereld gebeurd, daar valt het grote geld te verdienen want meestal zijn de winsten “percentage-based”. Kortom, als jij insider information hebt, en dit via via weet te versleutelen in transacties met gebruik van alter alias, kun je per jaar een risicoloos ROI van 200+% behalen, effectief kun je dus in een paar jaar van je tonnetje spaargeld miljoenen maken, zodat je op je 30e met pensioen kan gaan.

En wat betreft die marokkaantjes.. Wie rijdt er een C63 AMG, een dokter echt niet hoor.. Een succesvolle CEO misschien, maar hangt die 3x per week met zijn matties bij een louche garage waar allemaal dikke bakken staan?

~ Sometimes one must take matters in to one’s own hands.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).