Suzuki Kizashi Turbo Concept met 290 pk

Auteur: , 33 Reacties

De Amerikanen kregen van Suzuki de Kizashi. Exclusief welteverstaan, want dit model is vooralsnog enkel in de VS leverbaar. Voorzichtig aan durven de Amerikanen zich ook in auto's met een 4-cilinder te vertonen. De Kizashi moet het met enkel 4-pitters in het leveringsprogramma, opnemen tegen concurrenten als de Toyota Camry en de Honda Accord. Toch kan het leuker...

Vanaf net geen 20.000 dollar (15.500 euro) kopen de Amerikanen een Kizashi met 2,4 liter 4-cilinder, goed voor 185 pk. Dat is niet absurd weinig vermogen, maar onvoldoende om mee te komen met de V6 concurrenten. Speciaal voor de SEMA show prepareerde Road Race Motorsports vorig jaar al een paar opgefokte Kizashi’s, maar ditmaal presenteren ze de Suzuki Kizashi Turbo Concept met 290 pk.

Het motorblok werd o.a. voorzien van een 16G turbo van Mitsubishi en een intercooler. Het Turbo Concept maakt z’n debuut in het programma Test Drive op SpeedTV. Het is nog niet duidelijk de upgrade ook werkelijk verkocht zal gaan worden aan Kizashi klanten. (via: autoblog.com)33 reacties

Ik zeg: DOEN!
Ik zeg: lelijk maar wel rap.
Lekker :D
Ik vind nog steeds dat ie sprekend lijkt op een getunede Jetta…
Nee, vooraan eerder een kruising tussen een Jetta en een BMW 3-serie E90…
altijd weer jammmer dat ze dit soort wagentjes hier niet meer verkopen. Stuk beter dit dan een Impreza of Lancertje.
je bent jong”en je wilt een suzuki!
maar hij is echt vet
ik zou zeggen, laat maar komen, het is een aangename verrijking voor het nederlandse saaie wegdek.
Svenska Aeroplan AB
‘Schoenmaker blijf bij je leest’??
Suzuki is best goed in kleine auto’s…

Need I say more?
Ja inpakken graag en in de container naar Nederland omfg leuke vervanger voor mijn primera.
Zet maar voor m’n deur.
ja joh .. durfen de Amerikanen dan eindelijk aan de 4 pitter ..
nou nou .. tis wat he ..

(is dit een flash-back topic uit 1994 ofzo) ..
Heeft dit ding nou voor of achterwiel aandrijving?
Ik blijf dit een mooi voorbeeld vinden van concept-to-production-gone-wrong vinden :-)
Nu ik nog eens op het concept google vind ik deze eigenlijk wel veel lijken op de Opel Insignia
wow, hij is best vet.
Ziet er wel leuk uit
Da’s zeker niet slecht
Lekker ook, die verpootbrug
Typisch Tel Sell filmpje van dat Amerikaanse medium. Dit is voor hun zeker de eerste Suzuki met vier wielen? It’s amazing!
De verschrikkelijke Barbiepop
Denk dat het een voorwiel-aandrijver is!! Topwagentje man…en de mensen die zeggen dat ie lelijk is sporen niet!! In de container, over de plas en bij mij op de stoep!
Haha geweldig.. 15500 euro’s voor zo’n mooie wagen, met een 185pk sterke motor.. geweldig toch :) Mogen ze hier ook meteen verkopen ;)
@ Dennis

“De Amerikanen kregen van Suzuki de Kizashi. Exclusief welteverstaan, want dit model is vooralsnog enkel in de VS leverbaar.”

O ja? Kijk voor de aardigheid eens hierop:

http://www.suzukiautomobile.ch 8)
@9000cse: ik heb de auto ook in Geneve op de beurs zien staan incl prijskaartje… zou wat mij betreft zo in NL de markt op mogen/moeten, alleen denk ik dat veel Nederlanders te bekrompen zijn om 30/35mille voor een Suzuki neer te leggen.
Ziet er uit alsof het een two stage turbocharged engine is. Das niet zo stom gedaan. Kleine turbo voor lage toeren, grote turbo voor hoge toeren.

Kijk maar eens op dat plaatje, zie je twee turbos, links een kleinere rechts een grotere. Knappe spagetti aan uitlaatbochten :-)
@Joris: Dat ding links, met de rode vacuumslang aan, is geen kleine turbo maar een externe wastegate. Dient om de turbodruk te regelen. Ik spot maar 1 turbo, en een redelijk kleine ook.

De Kizashi is trouwens verkrijgbaar als voor- en vierwielaandrijver. Dit zal wel een 4WD zijn.
Duidelijk een normale getunde wagen.. kan je veel beter voor het echte werk gaan, de Impreza of EVO. Suzuki perfect in motoren bouwen en dat is het dan!
Ach .. Nederlanders kiezen toch voor saaie autos. En daarnaast .. wat moet je nou met een Turbo in Nederland .. je staat toch alleen maar in de file.
VW Eos?
Dat klopt.. zie hier in België ook niet zoveel van die hybride auto’s rijden en waarom rijden ze daar zo traag? Mag je 100 en rij je nog iedereen voorbij op legale snelheid. Zeer vervelend land om lekker door te rijden, maar en zijn ook genoeg plekjes waar dat wel lekker gaat, zoals omgeving Groningen en Den Helder. Wel goed kijken of er gestapo staat, maar vol op het gas!
de Kizashi is alleen in twee landen leverbaar dat is VS en japan in China en india komt hij deze zomer
@cr-v: beter lezen knul… in ieder geval OOK in zwitserland. check de link van 9000cse
Echt een amerikaans model richting de chevrolet cruze etc… Maar het heeft toch wel iets eigenlijk…
Das nou ééns een mooie wagen,jammer dat het aleen voor Amerika is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).