VW Golf GTI Adidas en GTI Excessive

Auteur: , 21 Reacties

Op het GTI Treffen Wörthersee Tour 2010 trekt VAG traditiegetrouw het blik met stickers weer open om een paar speciale edities te maken. De Golf GTI Adidas is er daar een van.

Technisch gezien verandert er niets, de 2.0 TFSI levert nog steeds 211 pk en ook de ophanging blijft ongewijzigd. Wel krijgt de GTI Adidas de ubergeile LED achterlichten (van de Golf R) en bi-xenon koplampen. Alsof het niet op kan zijn er ook nog 18-inch Serron lichtmetalen wielen en speciale sportstoelen. Wat wel op kan is de “beschikbaarheid” van deze Golf GTI Adidas. Er worden er namelijk “slechts” 4.410 van gebouwd, hoe exclusief wil je het hebben!

Daarnaast doet VW er nog een schepje bovenop met de concept Golf GTI Excessive. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt dit een wat ruigere Golf GTI met agressieve bodykit (met splitter, sideskirts en dikke diffuser) en zwarte 19″ lichtmetalo’s met slicks. Een grotere spoorbreedte, aangepaste veren en sportieve dempers moeten zorgen voor veel hogere bochtsnelheden. De aangepaste remmen zorgen voor meer stopkracht en de sportuitlaat ongetwijfeld voor meer herrie. Foto’s geeft VW nog niet, maar die volgen ongetwijfeld snel.21 reacties

mooie velgen!! Veel beter als de oude!
Wauw, een GTI met R8 V10 velgen. Te makkelijk.
tenminste, daar lijken ze verdomd veel op.
Heeft die Adidas-uitvoering dan ook speciaal rubber en 3 strepen op de zijkant ofzo?
Ow die eerste foto moet de “Adidas” voorstellen… Leuke velgen maar gemiste kans met die strepen.
Mooie wieltjes.Voor de rest blijft het een vw dus boring.
Geen enkele reden om zoiets aan te schaffen, het hele GTI concept, een lichte heerlijk sturende praktische snelle kleine wagen is professioneel om zeep geholpen.
De R8 V10 velgen staan hem goed! Verder zouden ze er bij VAG goed aan doen eens een Panorama dak te leveren op de Golf, altijd lekker een witte auto met een zwart glazen dak.
Dus met zo’n Gollef op slicks mag je de weg niet op?
Btw, D\doe mij maar een megane RS ofzo….
Werd gisteren ingehaald door een Golfje met die LED-achterlichten. Ziet er wel mooi uit. Velgen staan goed!
waarom dan niet 3 strepen in de grille?
is het nou echt zo moeilijk?
dit is toch gewoon een normale GTI?
ik zie geen adidas looks!
Adidas, zegt dat nou wat over het koperspubliek voor die Golf? ;) wel jammer dat de auto zich nauwelijks onderscheid, enkel de velgen zijn anders (en miss dat de stoelen een net even anders motiefje hebbben), want die LED-lampen en Xenon is gewoon leverbaar?
@CrazyHenkie:

Ja ik vroeg me nou af,waar komt het adidas gebeuren in terug? Ik had tenminste wat strepen op de auto verwacht of het adidas logo. Maar dat zit er dus niet in.

Wanneer kunnen we dus de golf nike en golf puma verwachten of misschien de golf Kappa. Zijn de mensen op de afdeling van namen voor auto’s verzinnen hun werk beu of zo:P of is de inspiratie gewoon OP.
Haha, ik zat net als sommige anderen hier ook al te zoeken naar de 3 strepen. Gemiste kans… áls je een Adidas-uitvoering op de markt zet, doe het dan góed.

@kane_sting: Ford heeft al iets met Puma en de Kappa is van Lancia ;)
Lekkere pakketjes hoor! die wielen lijken wel op die van de bugatti veyron sang noir.
Ziet er strak uit! mooie velgjes ook ;)
@ Kane Sting

Wellicht dat het wietplant logo van Adidas terugkomt in de zakjes met ´inhoud´ die in de kofferbak liggen ;)
Inderdaad zonder 3 rode strepen over de lengte van de auto is deze GTI Adidas niet af.
GTI krijgt standaard LED verlichting achter vanaf productie week 22..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).