Nowack weet hoe je een Mini Cooper S aanpakt

Auteur: , 26 Reacties

Nowack Motors, die naam zegt je misschien niet veel. Eerder sleutelden ze aan de X5M/X6M, en gaven deze Bimmers een vermogen van 725 pk mee. Nu zijn ze bezig om een aantal Mini's wat extra power mee te geven.

Zowel de Mini Cooper S als de Cooper S JCW kunnen er terecht voor een aardige vermogens-upgrade. Deze komt in drie verschillende varianten: de N210, N230 en N260 (ja, het getal staat voor het aantal pk’s). De N210 bestaat uit een ECU-update en een ander luchtfiltertje. De N230 krijgt daar een andere uitlaat bij en de N260 haalt dit aantal vanwege ‘snelle’ nokkenassen, een andere downpipe, wat aanpassingen aan de cilinder kop en een intercooler met meer koelvermogen.

Voor alle teveel-vermogen-op-de-voorwielen-roepers heeft Nowack ook iets in de aanbieding: een sport-differentieel en strakkere dempers+veren, gaat waarschijnlijk net iets lekkerder door de bocht. Optioneel kan er 18″ lichtmetaal onder gezet worden. En vergeet niet om de matgroene wrap aan te vinken als je de tuner een bezoekje brengt.26 reacties

Ziet er wel heftig uit zo maar is het nog rijdbaar/confort of zo ? Als ik het circuit op wil koop ik wel een X-bow maar hier wil ik toch wel dagelijkse dingetjes mee doen.
erg gaaf! zo te zien ook het nieuwe type motor!
kleur bevalt me ook goed!
ziet er erg goed uit :D als ik toch eens geld teveel had..
ziet er toch wel strak uit!
Andere velgen en dat zwarte lipje op de voorbumper en die Cooper RS sticker eraf graag. Dan inpakken, ik ben binnen een jaar jarig. ;)
@Autogek: hij is niet electrisch hoor ;)
@bpc: Nog niet! LOL
Hier de prijslijst… nou doe maar dan, lol
Motor / Modell V/max Leistungszuwachs Drehmomentzuwachs Preis
N230 (Basis 184PS) +ca. 46PS / 34kW ca. 60-65Nm 0,00 EUR*
N230 (Basis 175PS) +ca. 55PS / 40kW ca. 60-65Nm 0,00 EUR*
N210 (Basis 184PS) +ca. 27PS / 20kW ca. 40-45Nm 0,00 EUR*
N210 (Basis 175PS) +ca. 35PS / 26kW ca. 40-45Nm 0,00 EUR*
@w0o0dy:
Hahah lol. Vergeet de benzine kosten niet he. Dus kost toch nog wat :)
Best vet ding!

@ Autogek:
Anders haal der gewoon alles vanaf???
@petervd3: Die velgen zijn gewoon vreselijk. Ik hou helemaal niet van “Badging”. Als het een optie op een auto is zou ik altijd type/motor nr laten verwijderen. En dat lipje haalt net de leuke vorm van zijn neusje weg. De techniek mag blijven. En inderdaad mag je mij ook een gewone Cooper geven voor mijn verjaardag hoor. LOL
AW® goedgekeurd deze Mini. Alleen… “Cooper RS” op de flanken hoeft van mij, i.v.m. Porsche heritage, niet persé. Op een VAG product zie ik het wel weer zitten… niet echt consequent misschien :\ Zie voor me dat een beroepsmilitair er zo een aanschaft en er vervolgens met de beroeps kentekenplaten mee rond skeurt. Ziet er wel kek uit natuurlijk. Mooie velgen!
En dat voor een PSA blokje :-)
Nice color, bad wheels!!!
ipv mat groen, mat zilver, andere achterbumper (die roostertjes aan de zijkanten zien er niet uit) en dan inpakken met een rode strik svp. Danku.
@ woody, Zijn ze gratis?? Lekker!
@woody: wahahaha. Nou doe mij die ook maar dan.
Ziet er goed uit! Enkel die cooper rs eraf en ik wil er wel in gezien worden ;)
Horen!
Ziet er best stoer uit!
zitten we we hier eigelijk wel op te wachten :?
ohhh deze draad is heet hoor, een echt mini!
Voor degenen met een Cooper op deze site; dat limited slip diff is echt een aanrader. Een paar maanden geleden in Keulen met een Cooper S met zo’n diff gereden. Het onderstuur bij aanremmen van de bocht is bijna verdwenen en bij accelereren na de apex kan je veel eerder op het gas. Een ding is zeker, dit levert je meer winst op dan 30 pk extra!
Doet het in ieder geval wel lekker op het netvlies :)
VET!
ik zit er niet op te wachten . Houd het wel bij mijn eigen autoje.

Mvgr,
Chantal

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).