Iron Man 2 sloopt een Rolls Royce Phantom

Auteur: , 40 Reacties

Je kan met computer-beelden veel namaken, maar soms heeft het 'echte werk' gewoon meerwaarde. Eén Rolls Royce Phantom is in ieder geval gesloopt bij het nastreven van realistischer beeldmateriaal.

Een goede zaak of niet, hij was wel door Rolls Royce voor de filmmakers gebouwd. Er zijn voor het filmen twee identieke Phantoms vervaardigd à 350k euro per stuk. Bovenstaand ‘verongelukt’ exemplaar was door de filmmakers extra voorzien van een serie explosieven.

Aangezien de film in dit geval niet helemaal bedoeld is om de realiteit te weerspiegelen zet ik toch vraagtekens bij deze sloop. Er wordt een hoop vernield voor anderhalf uur vermaak. De crashende klassieke racers zijn wel gespaard gebleven. (via carscoop)40 reacties

Toevallig gisteren gezien, wordt flink mishandeld die Phantom :O
blijft niks van over iddXD, supervette film btw!!
Moet dat nou altijd..
Heb de film ook gisteren gezien. De Phantom leverde alleen nog wat op aan oud ijzer, voor de rest bleef er niets van heel. Mag wat kosten zo’n film. Maar wel een goede film.
Doe mij maar zo’n pak :-)
is het wel een echte?
-edit: lees jij wel eens?-
er worden nog veel meer auto’s gesloopt in die film
Waarom blijven die passagiers zitten. Of is de andere zijde ook zodanig toegetakeld dat de deuren niet open gaan?
waar gaat dit toch heen..
Niet zo erg als een Carrera GT slopen voor Redline.

http://www.youtube.com/watch?v=q1nq8sgkX4g

Crash vanaf 3:40
Ook gisteren gezien deze film. Viel me wat tegen, maar zitten zeker leuke stukjes in. Heb het zelf niet zo op de luxewagens als Rollsen en maybachs en dergelijke, dus lag er niet echt van wakker.
Goed te zien dat mickey rourke weer werk heeft.
Verders vinnik ’t een buttfilm.
Zonde :( mijn arme droomauto die helemaal gesloopt :-/
redline..is dat echt of nep?
@jan1666: Vrees het ergste… IMDB zegt:

“For the film, Sadek donated his Porsche Carrera GT (which costs over $400,000) to be destroyed in a spectacular crash scene. The mangled remains were on display at the 2007 Los Angeles Auto Show. “
Oh oh een phantom. Alsof we het over een klassieker hebben.

Het interesseert me geen zak wat er met die autos gebeuren. Als de film maar leuk is :D En had hem ook gezien. Leuke film!

Geen film vol met acties, maar in de juiste verhoudingen :)
redline is een kutfilm… elke auto heeft weer 36 vitessen…

die hele scene in ironman2 is echt te vet… ik zat er echt van aléé nee :-D
die trashen echt gans die auto…
Enige wat bij me te binnen schiet is: NOU EN!? Ik vind het veel erger als ik een klassieker naar de Filipijnenen geholpen zie worden
@MOON om 13:12:

Naar de Filipijnen vind ik geen probleem… De filistijnen… das veel erger!
@JIFF: make that the cat wise..!
@fant

neeeeeeeeeeeeee welke mongool geeft nou zn auto voor zoiets..

rust in vrede porsche, ik haat je zo maar dit hoeft niet met je te gebeuren.

ook een slr..halloo..ze zijn gestoord, ik ga nooit naar de film, en hier zie je de reden..als we dit gaan sponsoren gaan er nog veel meer (zeldzame klassieke) autos kapot!

kijk..als t nou een AX-je was..dan was t minder erg
@jan1666: De regisseur dus, die gast is geschift. Wordt nog erger, er is zelfs een enzo naar de klote geholpen. Die film is het pure kwaad!

“On March 2007, Eddie Griffin participated in a charity race at Irwindale Speedway to promote the film, using an Enzo owned by Sadek. During a practice run, Griffin lost control of the Enzo and crashed into a concrete barrier.”
Waarom gebruiken ze geen nep model?
Dit is toch zonde van het geld?
Dat die RR kapot is maakt niks uit zijn genoeg van
Waarom, oh waarom gebruiken ze geen replica’s voor te slopen. Bij sommige zie je het verschil toch niet xD
Echt zonde van de Phantom, ik snap er niks van dat ze zo’n dure auto slopen voor de film, terwijl iron man later in een Audi a8 rijdt, had die dan gesloopt! Dat vond ik ook best lachwekkend dat ‘ie eerst RR rijdt, en daarna een inferieure audi heeft, maar goed jammer van de fraaie Rolls
Phantoms zijn toch oerlelijk.. Zoals elke Rolls Royce trouwens.. Lompe oversized tractors, geen enkel nut.
@Pantoffeldier: zijn lelijk? vind jij lelijk zal je bedoelen? zit een verschil tussen mening en feit.
Zoek het eens op ;)
Ik VIND de de RR Phantom een prachtige auto, het is dan ook mijn droomauto, snap niet dat ze niet gewoon paar nep phantoms speciaal voor de film lieten maken die misschien nog geen 10k kosten :S
@Something:
regel er dan maar 1 voor me ..
20.000 .. de rest mag je houden ..
Beetje zonde van zo’n prachtige wagen! Hadden ze niet geprint fineer kunnen gebruiken enzo? En napa-leer stoeltjes? En geen motorblok er in enzo?
Waarom zou je splinternieuwe Phantoms gebruiken, en geen tweedehands als je dan zonodig ‘echt’ wil doen. Scheelt al een boel.
Deze auto viel dus wel correct te slopen in de film. Volgens National Geographic was de Audi R8 in het eerste deel niet spectaculair genoeg te crashen door het spaceframe en daardoor is het geschrapt uit de film nadat er 2 gesloopt waren. Maar het blijft toch een mooie marketingtruc dus die gasten liggen er niet echt wakker van
“(…) om de realiteit te weerspiegelen”. Daarom dat de boel in spiegelbeeld getoond wordt? Of is het, om onduidelijke redenen, een verwijzing naar die spiegelende Rolls van gisteren?
Dat ze zo’n Phantom vernielen vind ik persoonlijk niet zo erg, hoe exclusief zo’n wagen ook is, het blijft toch een beetje een massaproduct. Ze kunnen er steeds meer bouwen, niet?

Wat ik dan erger vind zijn de prachtige & superzeldzame Plymouth’s die ze destijds voor de film Christine gesloopt hebben. Die wagen was immers toen al een klassieker!

Maar, euh, al bij al liever dit dan van die CGI (Computer Generated Images) shit die we tegenwoordig te vaak krijgen…
Ik kan niet wachten om hem te zien ;)
Mja jammer van die Rolls, maarja ik heb liever dit dan een wansmakelijk getunede Rolls…
TheGreatAtuin
Degenen die dit al erg vinden, raad ik aan om nooit, maar dan ook nooit de oude Italian Job te kijken. Jeweetwel, die uit 1969 met Michael Caine. Daarin worden onder andere 2 (of 3) Jaguar E-Types, een Aston Martin DB5 en een hele mooie Lambo Miura aan gort gereden.

Ontopic: Leuke film, leuke wagen. Jammer dat de combinatie actiefilm + auto vaak niet goed afloopt voor de auto.
Audi R8’s verdienen het ook niet om gesloopt te worden (A)… @Diegene boven mij (van mijn 1e reactie).. Dat is geen Audi A8, maar een S8 ;)
@Something,
Oke, ik vind ze niet mooi… Als je ze in het echt ziet, of ernaast staat/inzit.. Net of je in een groot blok metaal rijdt.. Het mist de uitstraling van een bentley, vind ik. Te lompe carroserie, het is een beetje uit de verhouding. Van binnen is het natuurlijk goed te doen, maar al met al, later zou ik er geen willen ;)
in Redline ook nog een grijze SLR en een Zwarte Diablo VT, net als ee Ferrari 456

rust in vrede, sadek, sterf!
@ TheGreatAtuin: Laat me je toch deels gerust stellen, de Aston & Lambo die in de originele Italian Job vernietigd werden waren niet echt.

De Aston was een licht aangepaste Lancia (kijk maar naar de motorkap die tijdens de val in de verkeerde richting opent!) en de Lambo was enkel koetswerk op een chassis van een gecrasht exemplaar.

De Jag’s waren helaas wel echt, maar die zijn dan ook heel wat minder zeldzaam!
TheGreatAtuin
@Rohrl-fan

He damn, heb ik me mooi om de tuin laten leiden. Ach ja, ze leken toch net echt, maar ik ben blij dat ze niet zijn opgeofferd voor in (in mijn ogen) totaal overbodige scene. Blijft zonde van de Jags, aangezien de coupe-versie daarvan ook behoorlijk zeldzaam begint te worden :D
Ah mensen, alles hangt gewoon af van de overeenkomsten met de ondernemingen, ze zijn geïnterresseerd of niet.

Hedendaags vermoed’k dan ook dat ze willen laten zien hoe sterk ’n eenheid wel degelijk is ontworpen, vandaar ook volgens mij dat Iron Man 2 gemaakt en gefilmt is.

De wettelijke en gerechtelijke achtergronden willen de meeste mensen niet kennen, omdat die zo diepgravend zijn, voor de gewone onfortuinlijk mens dodelijk trouwens.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).