LOL: gecamoufleerde BMW X3 zorgt voor bommelding-paniek in New York

Auteur: , 51 Reacties

De angst zit er na de mislukte bomaanslag van vorige week goed in bij de inwoners van Manhattan, NY. Daar werd gisteren namelijk een geparkeerde test-X3 -voorzien van een angstaanjagende psychedelische wrap- aangezien voor een heuse bomauto. Iedereen, REN!

Het prototype van BMW stond geparkeerd nabij het American Museum of Natural History, vlakbij Central Park. Nadat de brand-manager van BMW Noord Amerika, Martin Birkmann, een ommetje maakte terwijl de motor nog draaide, schrok een vrouw-met-hond zich het apenlazarus nadat ze de camo-Bimmer op haar netvlies kreeg. Een vermoedelijke “Oh my God!” was het gevolg en direct werd 911 gebeld.

Een aantal blokken rondom de crime scene werden direct afgezet terwijl de politie een kijkje ging nemen bij de X3 in kwestie. Na een ingeslagen achterruitje werd al snel duidelijk dat het hier ging om een loos alarm. “It’s a misunderstanding, i was test-driving it.” aldus testrijder en paniekveroorzaker Martin Birkmann. De rust keerde erna snel terug en de BMW mocht zijn weg weer vervolgen. (via AB.com)51 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
omg die amerikanen zijn echt het domste volk wat rond loopt op de aardkloot
@Bart_V:
Totdat iemand op de Dam een beetje begint te schreeuwen.
Waar zitten dan de domste mensen?
@Hubert: precies. Amerikanen zijn een stuk nuchterder dat dit volk, dat op basis van helemaal niets op Cohen gaat stemmen…
@Hubert:
Lol iemand die hysterisch begint te schreeuwen midden op een plein in de aanwezigheid van de koninklijke familie is toch echt wel iets anders dan een willekeurig geparkeerde auto met een opvallende wrap hoor… :\

Als jij allemaal mensen weg ziet rennen (en je kunt niet zien waarom) dan is het volkomen logisch dat je het zelf ook op een lopen zet. Als jij een geparkeerde auto ziet staat (met een opvallende wrap.. omg!!!) dan is de link bomauto niet zo logisch.

Maargoed…

Als je zo’n americunt bent, ga er dan alsjeblieft wonen?
@sommigen: hoe zou jij reageren als iemand net een bomauto in je straat had gezet, en er een onbemande vergelijkbare auto met rare stickers erop ergens staat te ronken?

New York weet nog heel goed hoe het op 9/11 was, en de bomdreiging van vorige week was bloedserieus. Zo vanuit Nederland lijkt het ver weg, maar hier in New York zit ik er bovenop.

Mensen zijn er gelukkig best relaxed onder, maar wel alert. Ik kan het me van die vrouw en de politie wel voorstellen. Deze week is de politie echt overal rond Times Square: elke 15 meter staat een agent, of een auto, of een speciaal voertuig.
Het is niet de testrijder maar een-vrouw-met-hond, die als paniekveroorzaker bestempeld moet worden.
Is het niet de bedoeling dat een bomauto onopvallend blijft tot de bom ontploft? Dus zullen ze er zeker geen psychedelische wrap op hangen.
Dat volk zal nooit meer vrij zijn, complete paranoia heeft het land overgenomen en de mensen zijn helemaal murw gebeukt door de angst die ze word aangepraat in de media (Kijk maar ‘ns voor de gein naar FOX of CNN, de Telegraaf en SBS zijn er niks bij). Jammer, vroeger had dat volk nog kloten…
Dom mokkel.
hahahahahaha hebben ze nog nooit van camouflage autos?? doet gm en ford etc tocch ook wel neem ik aan?? :P
Volgens mij was ze een Audi fan ?
De wereld zit op dit moment vol angst. Dus dit is wel een klein beetje te begrijpen. Net als op de Dam. Iedereen kan wel zeggen dat het onzin is. Maar je hebt 9-11 niet van dichtbij meegemaakt. En kijk maar zelf als je in een grote groep ben en een aantal gaan 1 kant op rennen en gillen. Dan ren jezelf ook hoor. Wat ik dus niet snap is: Waarom een testrit midden in New York? Daar leeft men in enorme angst, daar waar ze 9-11 hebben gehad en net nog een mislukte aanslag hartje centrum. Ik vind het dus gewoon een beetje dom van de testritrijder. Hij had ook buiten Manhattan kunnen testen. :(
@Autogek: Ik denk niet dat de testrijder verwachtte dat een vrouw-met-hond zijn auto voor bomauto aanzag..
Ach ja zulke dingen kunnen helaas gebeuren. Als je je motor aan laat staan in NYC is dat gewon opvallend na de ontploffing van laatst. Daar kwam ook rook uit.

@Hubert

Helemaal gelijk.Daar zat ik ook aan te denken. Dat was ook een grote paniekreactie waar na dagen nog over gepraat moest worden in de media.
Kan me er wel wel íets bij voorstellen. New York/Amerika heeft een andere cultuur dan wat we hier gewend zijn. Die mensen zijn meer reactionair en roepen eerder moord en brand als ze iets niet begrijpen. Het is een ander continent. Dus kunnen we inderdaad stellen dat ze Amerikaans reageren op zo’n lopende X3 met leipe wrap :D
Ik denk dat de meeste moeders, van alle mensen die hier reageren, ook nog nooit een testauto hebben gezien. Of, zoals in deze situatie, zouden hebben gedacht ‘owh dat is een testauto, niets bijzonders dus’.
Feit is dat als je continue wordt geconfronteerd met terroristische acties, je veel meer gaat opletten en achterdochtig wordt. Deze reactie is dan vrij normaal.
In Nederland is de dreiging minder dan in de VS en is het massahysterie en slaan we met z’n allen op de vlucht als een man hardop staat te bidden?? Ja, wij zijn inderdaad zoveel ‘slimmer’..! Laat me niet lachen zeg!

On topic: Het is inderdaad de testrijder die niet echt goed heeft nagedacht, maar ik neem aan dat BMW ervoor zal zorgen dit niet nog een keer zal gebeuren.
Beetje raar om een opvallende auto als bomauto aan te zien… maar ok. Beetje paranoia kan geen kwaad :/
Ongelooflijk toch hoe je de schrik in het volk kan krijgen!
lol dan moet je waarschijnlijk dus niet meer door NY met een mat zwarte of andere bedrijgende cammo op een SUV
Tijdens de dodenherdenking rende toch ook iedereen weg omdat men bang is.. waarvoor? er is nog niks gebeurd hier. Wat de media wel niet allemaal al heeft veroorzaakt zeg..
Het is natuurlijk ook niet slim om daar je auto met draaiende motor op een drukke straat te laten staan en er vandoor gaan. Dan is het na vorige week een logische reactie van een dergelijke voorbijganger.
als ze dat hier deden bij elke Q7 met geblindeerde ramen dan blijven we bezig!
Wie laat nou in godsnaam zijn motor aanstaan als je een ommetje gaat maken? Was ie bang die x3 niet meer aan zou gaan dan ofzo?
Heel slim van BMW.
Dat is gratis publiciteit!
@ Bart_V nee de domste zitten hier in nederland imand begint op de dam te schreeuwen en heel nederland is in paniek
@egbert.h: ga eens aan een amerikaan vragen waar Nederland ligt -> weten ze niet
ga een vragen aan een amerikaan waar Amsterdam ligt -> it’s the most beautiful country in the world

Toyota word wereldwijd de grond in geboord omdat de BIG 3 niet goed verkoopt, hoe zielig kan je zijn!

Kabinet is gevallen omdat wij mee oorlogje MOETEN voeren met de ….

Windows zuigt en dat komt ook uit …. juist

noem nu maar eens iets op dat wij echt nodig hebben van Amerika
@Bart_V: ik dacht, zo die ga ik is ff uitlullen! uuhmm… ff denken… uuh.. ik weet eigenlijk niets!
je hebt gelijk!
@lambo4all: tja niet om het een of het ander maar ook die claim cultuur en “Where is my lawyer” om elk gezijk is voor Nederlandse begrippen niet normaal

je kan Koninginnendag / dodenherdenking er wel weer bij halen maar paniekzaaien is schijnbaar ook weer de laatste rage (stel idioten), in amerika zijn ze gewoon dom om te denken dat een gecamoufleerde x3 een bom auto is
@Bart_V: ja, ja, ja…en..niet helemaal; het was Balkie die schoorvoetend verlegen, maar tot over zijn oortjes trots bij Bushje op bezoek mocht komen, zodat De Hoop Scheffer een VN-positie kreeg…en Balkie de lekkere brokjes voor Brussel !

Kruipertjes…net als die Blair(-kop).
@Bart_V: ga eens aan een Nederlander vragen waar Indiana of Indianapolis ligt, de meesten zullen het ook niet weten hoewel beiden een stuk groter zijn dan Nederland of Amsterdam. Dat heeft trouwens niets met dom zijn te maken maar met onwetendheid, iets wat overal voorkomt. Ik kan begrijpen dat je het niet zo op Amerikanen begrepen hebt maar gebruik dan tenminste redelijke argumenten, anders is het echt dom.
@Peter:
Ik snap wel wat je bedoelt maar ik ben ’t niet met je eens.
Je zou, jouw logica volgende, een van de duizenden steden in Amerika kunnen noemen en dan kunnen zeggen “Wijs die eens aan” en als ’t niet lukt de Nederlander als onwetend aanwijzen.

Als je D.C. niet aan kunt wijzen vind ik dat wel erg onwetend… de verdere topografie ben ik toch iets vergeeflijker mee.

En afgezien van negatief / positief / kritiek / compliment…. over het algemeen is de gemiddelde amerikaan redelijke geautofocusd. Men leert vanaf jongs af aan patriottistisch te zijn (en als je het mij vraagt neigt het zelfs naar indoctrinatie, ben er 6 maanden geweest…). Iedereen denkt in het meest geweldige land ter wereld te wonen terwijl men bedroevend weinig over de rest aardkloot weet.

Ik heb zelfs mensen meegemaakt die mij ervan probeerden te overtuigen dat America het enige land ter wereld was waar men SLECHTS voor de lol op dieren joeg. Dus met andere woorden dat in andere landen nog echt voor ’t eten op dieren gejaagd moet worden. Toen ik dan vertelde dat dat in ’t complete ontwikkelde Westen ’t geval was werd mij verteld dat ik ’t toch echt fout heb… TERWIJL IK UIT EEN DEEL VAN ‘T ONTWIKKELDE WESTEN KOM EN DIE AMERICANEN NOG NOOIT BUITEN CALIFORNIË GEWEEST WAREN (bij wijze van spreken).

Maargoed… genoeg USA ranting…
@TWJ:
je hebt die mensen toch niet verteld dat je uit NL kwam ..
anders staan wij daar weer bekend als een stelletje missionarissen ..
@TWJ:
geloof mij overal vind je idioten, en zeg a u b niet dat europa perfect is, het gerecht werkt niet, als iemand je overvalt mag je niets terug doen of je word zelf als crimineel beschouwd (lang leve de amerikanen hun “second amendment”) niemand wil hier opvallen uit de massa en iedereen heeft het zelfde leven en de overheid beslist wat je doen bijna zo als in communisme nee op dat vlak is europa ook zeer slecht. De VS heeft wel even veel problemen maarja ik heb mijn uthopië gevonden als ik op pensioen ben (lees genoeg geld verdiend heb) vertrek ik naar Mexico en koop ik mij een landgoed (ver buiten de stad) bijna al het goede uit de VS is er beschikbaar en er zijn bijna geen regels of wetten vergeleken met hier of de VS
@Peter: Indiana -> azie
Indianapolis -> een of andere stad in USA waar elk jaar een of andere race word gehouden en 800 km gaan rijden
@Bart_V: Hartelijk bedankt om mijn stelling zo treffend te illustreren.
@TWJ: Indianapolis is de hoofstad van de staat Indiana en moet in belang geenszins onderdoen voor Amsterdam. Eigenlijk wil ik maar zeggen dat we (bewoners van kleine landjes in Europa) onze eigen relevantie behoorlijk overschatten. Ik ben trouwens in de VS vaak genoeg mensen tegengekomen die wel wisten waar België ligt en die steevast vroegen of ik Vlaming of Waal ben. Als je een heel land gaat afmeten aan de hand van de idioten die het nieuws halen, ben je verkeerd bezig.
De Hollanders moeten niet veel spreken! -> koninginnedag
Grinnik, vele bloggers hebben het bij het juiste einde; angst is een slechte raadgever en voornamlijk ingegeven en gestimuleerd door de (Amerikaanse) overheid. Er vinden vrijwel geen terroristische aanslagen plaats, en al helemaal niet van de (destijds door de CIA opgerichte!) Al-Kaaaaidahaha…of Saddam Hoezee!

En we blijven deze lachertjes houden, omdat een overheid slechts 2 middelen heeft tot controle over de massa:

1) Creeren van armoede
2) Creeren van angst

Beide noemers zijn een welbesproken item op de Bilderbergconferenties (opgericht door Pr. Bernhard de schuinmarcheerder) waar onze Bommetje-Bea lid van is en acte de presence geeft. Steeds als ik het woord ‘terror’ hoor, dan verschijnt er een heel subtiel glimlachje op mijn gezicht; de makers van dit ‘virus’ zijn inmiddels doorgrondt (behoudens bepaalde niet-ingelezen bloggertjes).
@ Bart_V: internet?
@Bart_v dan mag jij zeker de helft van jou eten en drinken wat thuis staat de volgende keer in de supermarkt laten staan. Komt allemaal uit Amerika! Jou kleren? Waarschijnlijk ook een merk uit Amerika, spulletjes thuis? misschien wel.. En windows? Nou je kunt beter een Apple product gebruiken maar wat kan de consument nog meer gebruiken?
@EnzoR:

Jongen, waar heb je het over?!?
Eten en drinken? Kom allemaal uit de EU of anders Azië, tenzij je denkt dat je flesje Coca Cola echt uit de USA komt… :roll:

Kleding? Allemaal uit China!

Spulletjes…idem. China of anders Taiwan!
Windows en Apple kun je vervangen door Linux, wat wel Europees is… ;)


Overdrijven is ook een vak, zo blijkt dat maar weer!

@de sjonnies:


Dank je voor je post. Gelukkig zijn er nog nuchtere Nederlanders zoals jij! Idd. is er allang sprake van veramerikanisering van het Nederlandse cultuur!

@Laurens:

Amerikanen zijn een stuk nuchterder dat dit volk, dat op basis van angstvisioenen en polarisatie op Geert Wilders gaat stemmen…
@EnzoR: ik drink da goei bier uit lieshout eet het liefst italiaans/ grieks
kleding doe maar Nik(S)e daar vandaan
linux werkt gewoon goed
en al helemaal geen auto daar vandaan

het enige wat ik daar van wil is de benzineprijs (maar dat wil iedereen)
En hoe hard zijn wij op weg om een Amerikaanse cloon samenleving te worden?
Wie kent hier zijn buren nog?
Weleens op Schiphol geweest? Nog even en ze moeten ook nog aan je L*l voelen, of er geen bommetje zit.
Laat er eens iemand tussen in het verkeer, een aangenaam verbaasder mens heb je lange tijd niet meer gezien.
OT;

Ik denk niet dat die vrouw-met-hond lette op de cameo van de BMW, maar puur een lege auto met draaiende motor zag staan! Maar wat ik wel raar vind, is dat die kar we lerg lang achtergelaten werd. Ik bedoel; Vrouw belt politie, centrale stuurt een paar auto’s, die een bepaalde afstand moeten afleggen…En al die tijd zat die testrijder uit zijn neus te eten??? Ik denk niet dat BMW die gast nog een wagen meegeeft… :roll:
En om de dodenherdenking erbij te halen…Men werd geacht twee minuten stilte te houden. Als er dan opeens iemand gaat schreeuwen, dan kan ik mij de paniek best voorstellen. Jullie vergeten ‘iets te graag’ dat er ook iemand “Bom…bom” riep… :roll:

Wel alle feiten vermelden als u zo gaarne wilt discussiëren!!!
Hoe dan ook; weinig LOL! Het is maar wat je “grappig” vind. :-(
Haha! Domme Amerikanen!
Elk nieuw model is in hun ogen dan een bomauto?
Hij ziet er nog lekker sportief uit ook, waarom zou je een sportieve X3 verdenken van “potentiële bomauto”, ik denk dat er veel betere zijn om te laten knallen!

Blijft wel lachen XD
’t zou wel goed zijn als terroristen het even aangeven op een of andere manier als ze wat van plan zijn…. Wat een actie weer!!! Hahahahaha………..
Fail! Ze moeten nu ook niet overdrijven met bomalarmen, maarja toch.. Misschien beter te voorzichtig..
Ii.i.g. hebben die ‘terroristen’ hun secondaire doel wel bereikt!

Angst zaaien onder de bevolking! Veel doeltreffender dan welke bom dan ook!
Zie ook deze post…
I.i.g. hebben die ‘terroristen’ hun secondaire doel wel bereikt!

Angst zaaien onder de bevolking! Veel doeltreffender dan welke bom dan ook!
Zie ook deze post…
Hoe DOM ben je dan! Gaan we bij iedere testauto of auto met draaiende motor voortaan de achterruit aan gruzelementen slaan? Ik snap de voorzichtigheid, maar een X3 met camouflage is niet echt de meest geschikte bomauto! En draaiende motor is juist NIET verdacht lijkt me;)
@ Bart_V: Indiana > Azie? Whahahahaha! Jij weet het zelf dus ook niet. LOL. Indiana = staat in het noorden van de USA.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).