Vanaf 2013: Ford C-Max als plug-in hybride

Auteur: , 21 Reacties

Ford loopt alvast lekker vooruit op de zaken en maakt bekend dat de MPV op basis van de Focus over een paar jaar ook wordt geleverd als (plug-in) hybride. Ideaal hoor, een hoge instap én altijd genoeg ruimte om je verlengsnoer op te bergen.

In aanloop naar de autoshow in Frankfurt vorig jaar maakten we voor het eerst kennis met de volledig vernieuwde C-Max. Vergeleken met z’n voorganger een flinke verbetering. Daarna zagen we de gezinswagen live op de beursvloer. Samen met zijn grote broer voor nóg grotere gezinnen: de Grand C-Max.

De vijfpersoons C-Max moet vanaf 2013 als hybride-bak van de band rollen in Valencia. Hiervoor heeft Ford een bedrag van 27 miljoen euro apart gelegd. Leuk weetje: de totale R&D-kosten van de C-Max komen ruim boven de 300 miljoen euro uit. Wie geen zin heeft om te wachten op de eco-vriendelijke versies kan de C-Max eind 2010 met good ol’ (maar dan wel weer heel zuinig en zo) verbrandingsmotoren aanschaffen.

21 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wat een feest.
@Mr. V8: De voorkant lijkt misschien wel op een feest ;)
waar is de rijtest:(
Als electrisch rijden en hybride de toekomst niet heeft, waarom komen alle automerken dan nu ineens met hybrides / plug ins? LOL

Ik ben geen Ford-fan. Maar kan dit alleen maar toejuichen. ;) Op naar 2013
@Autogek: omdat er heel veel idioten zijn… plug-in, echt iets voor jou :-)

OT: die diesel is er al zo lang, en zeker bij Ford nog goed ook. Maar als het zo nodig moet, dan lekker zelf betalen: verkoop nul.
@Laurens: GFYS
@Autogek: dream on, vetspuit :-)
Rijtest of wat? Leuk dat jullie vakantie hebben gevierd maar 16.00 uur op een maandag is rijtest.
SLS komt dra
Oh, nu ga ik mijn gal eens spuwen. Die vernieuwde voorkant lijkt veel te hard op die van de Fiesta. Zijn ze daar alweer bezweken voor wat extra kosten versus eigen identiteit? En je kan er zeker van zijn dat dat 2013-gedoe een losse flodder is. Gewoon om in een goed daglicht te blijven staan. En als de technologie (of trend) omslaat, gaan ze dat weer gauw van tafel vegen.
@Timmie: wat heeft kosten ermee te maken? Geen onderdeel zal hetzelfde zijn. Het is gewoon herkenbaar als Ford en door die stomme voetgangersveiligheid regels zien alle neusjes er tegenwoordig wat raar uit met muilen en uitstekende bumpers
waar is de 16:00 rijtest met woutert?
leuk! nu wacht ik zeker tot 2013 een nieuwe auto te kopen! NOT
*kijkt uit armoede de C63 rijtest nog maar een keer*
@Benjamin1: same here, maar dan de Spyker rijtest..
*kijkt nu uit armoede alle rijtesten met aimee*
Het valt wel op dat de introductie van plug-in hybrides altijd over 2 jaar is gepland. Ik kan mij van twee jaar terug nog wat aankondigingen herinneren van diesel hybrides van PSA, die er nog steeds niet zijn, plug-in hybrides van toyota (nog steeds in pilot). Ook de elektrische auto’s komen altijd ‘binnenkort’. Nog altijd geen Volt, geen e-tron op de markt. Alleen een paar inimini autootjes voor 40k+ euros. Kom eens met een echte auto ipv steeds die aankondigingen!
Niemand ,buiten Japan ,kan een hybride bouwen voor een redelijke prijs.
NB :De Prius plug-in is al 6 maand klaar ,men wacht nog juist op de concurentie op hem te lanceren.
Ik vind het niet echt een mooie voorkant…. Zo wil ie teveel op de Fiesta gelijken en het staat hem echt niet…
Geen zin om te wachten? Ik wil er geen!
moet dat kosten dan en met welke versie motoren gaan ze dit combineren? hoeveel kleiner word de kofferbak? het is immers een gezinsbak en daar meot wel een flinke kofferbak bij die bruikbaar is. nee doe mij maar de 1.6 High Power ecoboost versie (180pk).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).