Lexus LFA Nürburgring pretpakket kost wat centen

Auteur: , 61 Reacties

Lexus heeft de prijs bekend gemaakt van het speciale Nürburgring Package voor de Lexus LFA. Autoblog Top Tip: ga vast sparen, het is geen weggevertje.

U mag voor een “gewone” LFA ongeveer 325.000 euro exclusief belastingen neertellen. Echter, wilt u daar een megaspoiler, 10 pk extra en wat andere details bij hebben dan mag u daar nog eens een slordige 53.974 euro (70.000 dollar) bij leggen. Daarvoor koop je dan wel één van de slechts vijftig pakketjes, want meer LFA’s wenst Lexus niet uit te rusten met dit hardcore pakket.

Uiteraard zit er bij het Nürburgring pakket wel een jaarabonnement op de ‘Ring inbegrepen. Dus laten we het positief benaderen: dus als u van plan was dit jaar meer dan 2347 losse rondjes te gaan rijden in De Groene Hel (stuksprijs €23) dan heeft u het pakket terugverdiend. En heeft u zelfs gratis een spoiler en 10 pk extra. Topdeal!
61 reacties

Bizar.
Wel prijzig.. En ’t terug verdienen door 2347 rondjes te gaan rijden lijkt me lastig:P Aangezien je dan 48817.6 km hebt afgelegd.. Alleen op de Nordschleife:P Dus zal wel afschrijving met zich mee brengen denk ik zo..
De auto ziet er niet verkeer uit en klinkt als de hemel, maar verdorie, zoveel geld voor een Lexus. Dan koop ik me liever een Italiaanse volbloed of een Duits stukje vakmanschap. Zelfs al zouden die minder snel of exclusief zijn.
@PCCB: inderdaad ik ben het helemaal met je eens, en het leuke is dat die taliaanse volbloeden nog veel sneller zijn ook! (en ik vind ze nog mooier ook maar das een kwestie van smaak)
@lambo4all: “veel sneller zijn” Dat valt nogal tegen… een lp670 is op 400 meter hooguit 0,8 sec sneller maar legt het qua wegligging en remmen af tegen de LFA en dan hebben we het nog niet eens over deze Ringer-uitvoering.

Kennnelijk snappen de meeste mensen totaal niet hoe bijzonder deze auto is. 1,05g op een skidpad-test op normale straatbanden voor de gewone LFA. Deze versie met meer downforce, sportiever onderstel EN slechts 1500kg…. Zelfs een 599 GTO zal niet VEEL sneller zijn en wat kost die? Minder dan deze wellicht… maar die is niet geschikt voor normaal gebruik, deze wel.
@w0o0dy: 1500 kg vind ik niet écht licht. En een 599 GTO is wat mij betreft even goed/slecht bruikbaar voor normaal gebruik. Maar eigenlijk was mijn vraag aan jou: hoe verklaar je die 430 dyno-pk?
@Ferdinand1: de GTO weegt toch bijna 1600kg? Deze weegt dan nog bijna 100kg minder terwijl je zo ongeveer alle luxe hebt die je in een GT zou hebben… Behoorlijk licht zou ik zeggen.
@w0o0dy: maar zo te zien ben je helemaal gek van deze auto, ieder z’n voorkeuren he.
@w0o0dy: uhhhh sorry hoor, maar de 599 (dus niet de GTO) staat juist erom bekend dat hij een rustige GT kan zijn en als je er zin in hebt een circuitbeest.
en de ringer uirvoering? de huidige was al belachelijk duur, deze hebben ze nog bijna 60k duurder gemaakt, koop een S klasse en een ferrari GTO (die ik mooier vind klinken en veel sneller is, dan heb je voor beiden wat. en ben je nog bijna goedkoper uit ook.
@ PCCB: helemaal mee eens!
Veel te veel geld. Voor de LFA en voor het pakket. Maar ja, bij Mercedes betaal je ook een ton extra voor een AMG pakket en win je maar 0,3 sec. Dus de prijs van dit pakket is dan in vergelijking redelijk.
@autogek: AMG begint daarentegen niet met een auto die al 325000 euro kost..
@strating: Daar heb je helemaal gelijk in. Ik wilde alleen maar stellen dat er mensen zijn die voor 0,3 seconde sneller naar de 100 een ton meer willen neertellen. Dus dan valt 54000 redelijk mee. ;)
Gratis?? En de brandstof dan, om het pakketje terug te verdienen?
@MARS: De brandstof is niet inbegrepen in het pakket en ook niet inbegrepen bij een los rondje nordschleiffe, dus die mag buiten beschouwing gelaten worden.
Misschien valt het ding in werkelijkheid mee…
Mooie wagen en goed ook maar zoals ik al zie staat er Lexus op en is hij in eens minder dan een Italiaans brandkastje en Duitse eenheidsworstje.

Super wagen en als ik het geld had wad ik het zeker overwogen.
Zeker omdat het een unieke auto is en Lexus goed omgaat met de verkoop om te zorgen dat hij bij autoliefhebbers komt inplaats van autoverzamelaars.
Dit is toch wel waar het omgaat.
599 GTO please
Doe mij die maar!
Als je die € 325.000,- exclusief belastingen kan neerleggen maakt die pakketprijs van € 53.974,- ook niet meer uit. Bovendien is het een supercar waar je van uit kunt gaan dat ie het gewoon altijd doet ipv Duits/Italiaans degelijk in de fik vliegt tijdens de eerste proefrit. En met de exclusiviteit zit het ook wel goed.
Vraag is dan alleen nog of de looks je aanspreken….
doe maar in het wit graag
Beetje overdreven allemaal.
erg lekker.. zet maar voor de deur!!
Dit is na de introductie van Supra de enige Toyota die ik wel wil hebben!
Ik neem wel mijn eigen gaspedaal mee ;)
Prijs, tja best stevig. Verder: Hulde!

Jammer van de badge-snobbers hierzo.. ;)
Deze auto is niet te vergelijken met een italiaan of duitse supercar, een heel andere doelgroep ook.

Check de video reviews maar en zeker die van Chris Harris want hij heeft ook in de Ferrari 458 gereden en dit is andere koek en geen directe concurrent geeft hij zelf aan.

Alleen al qua techniek kunnen de europeanen niet eens in de buurt komen, motorblok is erg geavanceerd itt de europeanen.
Dat ze er niet in stikken:P Dit is gewoon zonde van je geld!
@Cantago: hoeveel sportwagens ken jij die 9500 toeren kunnen draaien (4,8liter v10) en stilstaan vanaf 60mph in minder dan 29 meter (94feet getest door Motortrend met de gewone versie!)
@w0o0dy: Weinig tot geen I suppose? Alleen voor een beetje extra spul, 10 extra pk’s en een spoiler 53.974 euro bijbetalen? Dat kan het dan wel kosten, het is gewoon veel te veel. Net als een speakersetje van 50.000 euro, leuk, maar voor VEEL minder heb je iets wat ook super klinkt, en verschil hoor je niet! De LFA is zeker een gave bak, alleen dit is echt te veel geld voor een upgrade…
@w0o0dy: idd hele mooie remwaarden, maar hoe verklaar je het lage geteste vermogen op de dyno? Zelfs met de dyno-correctie is dit wel een hele lage waarde:

http://www.youtube.com/watch?v=ho1KSeiWV4Q

Nee, dan liever de 599 GTO.
Als ik rond de 4 ton te besteden had, dan zou ik toch liever een Aston Martin DBS kiezen:)
kosten rondjes op de ring tegenwoordig 23 euro? daar schrik ik meer van dan van de prijs van het pakketje.
integralechubasco
dit is een auto voor fijnproevers… lomperikken bedient u zich met iets van 1/5 van de prijs, begrijpen zul je het toch nooit.
fijn dat er zoveel concurrentie op komst is in de supersportwagenklasse…
Prijs van die rondjes ring gaat wel snel omhoog zeg, zaterdag 08.05 was het nog 22,-. Foutje lijkt mij dus
integralechubasco
@ferdinand
Misschien hebben deze testers een lage dynowaarde geconstateerd, op de 400m met staande start is hij wel sneller dan de Nissan GTR… je weet wel, die auto met een nordschleife tijd van onder de 7:30 min…
@integralechubasco: offcourse I know. Het scheelde ook echt veel op die 1/4 mile hè. Rechtvaardigd gelijk het prijsverschil.. ;) Maar ik zou bijna denken dat er iets is misgegaan met de dyno, want met 430 dyno-pk en achterwielaandrijving hou je niet zomaar een gt-r bij.
@Ferdinand1: 23% verlies is erg veel dus daar lijkt idd iets geks aan de hand…. maar door het lage gewicht en de versnellingbak was hij wel sneller… toch knap als je bedenkt dat de LFA dus 0,4 sec wint tussen 96km/u en 210…
echt een te dure wagen voor wat het is. zoveel andere varianten (en mooiere)
Ik heb eens een remweg van 120-0 in 10 meter gedaan, is dat vergelijkbaar?

OT: ’t is vast wat bijzonders…
Het is deze of een 599 GTO. Hier is (bijna) iedereen bekrompen door te zeggen: ‘Lexus, ik heb liever Duits/Italiaans. Ik ben het eens met w0o0dy, deze wagen is heel bijzonder. Het is gewoon puur techniek, beter dan al het andere.
Alleen al voor de motor zou ik hem willen, om nog maar te zwijgen over de rest
integralechubasco
toch zou ik hem eerder naast een 458 italia zetten, qua motorkarakteristiek en ‘hubraum’ komen ze aardig overeen…
Het is inderdaad wel een verdomd dure grap, maar toch. Als ik het geld had zou ik serieus overwegen. Imo kan alleen een 458 er bij in de buurt komen.

Beide dan maar kopen?
Die spoiler verneukt hem helemaal, de auto opzich is al ”niet mooi”.
leuk zo’n editie, maar het blijft een veredelde toyota die er nou niet echt uit ziet om er over naar huis te schrijven. daarbij zal alle electronica die er in zit het rijden niet stimuleren. Daarbij lijkt het met zo’n editie wel of ze niet verkopen, want ja wie wil er een lexus supercar voor de prijs van een ferrari of lambo?
@Jipp:

AUB een veredelde Toyota. Et is geen golf in een Audi jasje.
@Mao: golfjes krijgen ook heus geen audi jasje aan gemeten hoor.
@Jipp: Nogal stompzinnig commentaar, er zit in deze auto niet meer electronica dan in vrijwel alle vergelijkbare sportwagens. Lambo’s, Ferrari’s, Porsche’s en de R8… allemaal hetzelfde. De 165 stuks die voor Japan beschikbaar waren zijn binnen 3 maanden verkocht. Verder zijn er nog meer dan 500 serieus geïnteresseerden voor de auto…

Verder is een A3 al jaren gebaseerd op hetzelfde onderstel als de Golf (met wat tweaks), heeft vrijwel uitsluitend identieke motoren en versnellingsbakken, identieke architectuur, grotendeels gelijk materiaal in een ander jasje…. Deze auto heeft zo goed als NIETS gemeen met welk ander model dan ook van Toyota of Lexus, eigenlijk alles is nieuw en bespoke.

@lambo4all: Hoe wil je een S-klasse en een 599 GTO kopen als alleen de GTO al hetzelfde gaat kosten als deze Lexus-Ringeditie? De Ferrari GTO zou in $430k gaan kosten en deze $375k + 60K…. Scheel niet veel hè? Wordt het toch een oude kamper s-klasse en een GTO (al zijn er ergere dingen want de GTO is ook geweldig)

Geruchten dat deze 7:24 of zelfs onder de 7:20 een rondje Ring zou kunnen rijden maken de prijs misschien een beetje begrijpelijker… Toch leuk, muziekje aan, airco aan en een sub 7:30 rijden op de Ring… ;-)

@all, ja het ding is spuugduur, te duur misschien wel. Maar 500stuks, handgebouwd, built to customer spec, en deze Ring editie komt met een racecursus en gratis Nurburgring toegang…
@w0o0dy: Waaruit haal je dat er evenveel electronica zit dan andere vergelijkbare sportwagens? alleen in de andere jappaner zat al voor 10 pc’s aan software, deze heeft ook systemen die je in een lambo niet tegen komt. daarbij zijn er dus in totaal 665 geintereseerden voor de auto, dat is vrij weinig voor zo’n wagen die gelimiteerd word uitgebracht.

En heel grappig hoor, maar je zegt het zelf hij is op het zelfde onderstel gebaseerd, maar een a3 rijd zoveel beter dan een golfje, ookal zijn de zelfde motoren beschikbaar etc, en over architectuur, een a3 heeft niets gemeen met een golf op dat gebied, echt niets. En dat laatse, de lexus engineers zijn bij het toyota f1 team gaan kijken etc. dus er zit genoeg toyota in.
@Jipp: tuurlijk de feiten doen weer niet ter zake? Lees eerst maar eens wat over de auto voordat je claims maakt die niet kloppen. En “meer dan 500” is niet hetzelfde als 500 hè?

Nee hoor de A3 is HEEEEEEEEL anders…. daarom zitten alle controls ook exact op dezelfde plek en werken alle schakelaars en instellingen hetzelfde.

Ik heb redelijk wat km’s gereden in de A3 (een 180pk Ambition uit 2002) en in een aantal Golfjes… ik weet hoe goed (of gemiddeld) een A3 rijdt.

Je laatste opmerking is helemaal klets… dan is de Veyron dus ook slechts een opgeleukte VW/Audi… en deze Lexus heeft niets dat iets met F1 te maken heeft. Nada, noppes.
@w0o0dy: meer dan 500 is dus minder dan het volgende gemiddelde getal 750 dus meer dan 1000 geintereseerde zijn er niet, en dat is bar weinig.

daarbij kan het volgende argument direct van tafel worden gegooit, want ook in een ford, of volvo, of opel etc zitten de controls op de zelfde plek, dat is normaal.

Ik rij nu zelf a3 met een pro line onderstel, en dat rijd toch wat soepeler als de golf waar me broer nu in rond rijd, dus weet niet wat voor golfjes jij reed???

En waarom zou het klets zijn, de veyron is een auto die ontwikkeld is om 1000 pk te halen en de 400 km grens, niet omdat het merk graag een sport auto wilde, en daarvoor langs de collega’s van het formule 1 team van het moeder bedrijf gingen. Daarbij is het uiterlijk van dit ding ook beetje erg aziatisch, niet zoals een gtr. Dit ding word geen succes, neem dat maar van me aan.
@Jipp: zoals ik al verwachtte heb je ongelijk gekregen….. Uitverkocht!
m.nu.nl/pda/auto/216023-Toyota-Lexus-LFA-uitverkocht.html
@Jipp: toyota f heeft niets (op geld na) te maken met de straatauto’s van toyota dus hou je nonnesens maar voor je , je zegt toch ook niet dat je clio een fermomde renault f1 is !
@bpc: dan niet joh, onzin.
Gelukkig is het een ‘veredelde’ Toyota, zo gaat de auto tenminste naar de echte liefhebbers. Ipv ferrari of poor-sches die elke patser met veel geld koopt.
het was toch levenslang een paas voor de nurnburgring??
ik kan wel wat beter krijgen voor minder geld
Serieus.. Ze vragen toch gewoonweg veel te veel geld voor deze wagen…. Ik begin mij af te vragen of ze dit wel verkocht gaan krijgen? Ziet er niet echt zot mooi uit, is wel snel, maar voor dat geld zijn er snellere wagens te krijgen…..
Mja ik weet het zo nog niet…
voor wie wat wil lezen over de auto…
http://en.wikipedia.org/wiki/Lexus_LFA
@w0o0dy: dat is toch deze http://en.wikipedia.org/wiki/Karl_Benz = paard en wagen zonder paard. Zou men 2 eeuwen geleden daar ook zo over hebben geleuterd ;-)
@Dimglor: lexus neemt geen nieuwe klanten voor de LF-A meer aan. Dat houdt dus in dat de vijfhonderd beschikbare exemplaren uitverkocht zijn.
en w0o0dy, lexus is nog steeds geen audi of merc dat ze zo maar even een supercar kunnen brengen die in de smaak valt, want daarvoor vallen lexussen nog te weinig in de smaak van de europeanen, in tegenstelling tot de merc en audi bijv mer de slr, de sl en de r8.
Toyota/Lexus moest ook wel eens na tien jaar. Toyota als groen merk, Lexus als kwaliteitsmerk, samen brachten ze geen sportauto’s meer uit. Lexus wilt gewoon laten zien wat ze kunnen, samen met Toyota en Yamaha. Het is een pracht stukje techniek en het is niet meer als een bloedsnelle visitekaart. Lexus hoopt graag dat mensen met heel veel budget deze auto kopen, de kwaliteit zien en er de Mercedes ML van de vrouw inruilen voor de Lexus GX en de BMW 330 inruilen voor de Lexus IS350.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).