Audi RS3 Sportback rendering

Auteur: , 48 Reacties

Inmiddels wachten we al 1001 jaar op de RS3 en toch willen de geruchten maar niet dood gaan. De A3 blijft nog minimaal anderhalf jaar ongewijzigd, dus een RS3 moet nog wel even kunnen.

Sterker nog: Audi deed best vaak RS modellen als een soort uitzwaai-moment, dus de timing zou welhaast perfect zijn. Blijft er alleen de vraag of er een markt is voor een uber-hothatch met dito prijskaartje. Ford denkt van wel met Focus RS500 en die is nog niet eens premium.

De hardware is ook direct voorhanden: als een blok in de TT past, dan kan het ook in een A3 (en ongetwijfeld ook in een heleboel andere VAG producten). De vijfcilinder van de TT-RS is dan ook de kandidaat om de RS3 tot hele aansprekende prestaties op te zwepen. De 2.5 liter grote turbomotor trapt er 340 pk en 450 nm uit. Aangezien een A3 iets zwaarder is dan een TT wordt de RS3 minder snel dan de TT-RS, maar een sprint naar de 100 lukt zeker onder de vijf seconden. Lijkt me voldoende snel, dus Audi: kom maar door met de RS3.

Autoblog bezoeker Bwlian maakte de rendering, waarvoor onze dank en het levert hem natuurlijk ook eeuwige roem op!48 reacties

Jullie zijn hier wel Audi gek he? Ik zie bijna niets anders hier. Leuke fotosoep maar kan niet realistisch. Die verlaging slaat nergens op en een RS zal vast wel heupen krijgen vanwege de spoorbreedte
@MOON: Inderdaad, dit doet mij meteen denken aan al die tuners (alias verkrachters). Is er een meldpunt voor zulke verkrachtingen?
Audi :lol:
vindt die schets nergens op lijken, we hebben hem al zo ongeveer helemaal naakt zien rijden dus……
wat is dit nou weer? waarom noemen we het niet gewoon audiblog? wat een gelul zeg RS7, RS4, S8 en nu een RS3
alfa mannetje
@paulusrx7: Audiblog ? Schijnbaar vinden de Audibloggers een duidelijk verkeerde motor configuratie met ingebouwd onderstuur en FWD geen enkel probleem…..nou vooruit .
@alfa mannetje:

Elke poepflap op de aardbol weet dat een S of RS altijd quattro is, dus waar heb je het over met je FWD?

Dikke rendering, van mij mogen ze hem uit brengen!
Leuk dat er moeite in is gestoken, ik zou het niet beter kunnen, goed dat het geprobeerd wordt, etc, etc, maar het is wel echt een belabberde shop hoor!
wat een brakke rendering zeg.
Dit lijkt meer op een slecht getjoende A3
Eeuwige roem voor de man zonder profiel.
Is dit nou voorpagina waardig?
Inmiddels toch een zwaar gedateerd model? Kom dan met die RS als eerste nieuwe uitvoering. Heb die A3 trouwens nooit wat gevonden. Volkomen raadsel waarom die wijvenbak zo populair is…
Met die velgen en verlaging is het meer een A3 Sjonnie-edition geworden.
Wat een gedrocht.
Volgende keer gewoon aan Audi overlaten.
Wat een belachelijk slechte rendering is dit joh.. Als dit nieuws is, kan je ook het hele fotoshop forum van autoweek.nl hier opzetten… Die uitlaten staan scheef, auto staat veel te laag, velgen niet ‘des audi’s’, zelfs de deuren staat vreemd in elkaar.. Laat ik het maar niet hebben over die deuren en bumpers…
Lichtelijk Sjonnie?
Uhm weet niet zo goed wat ik van deze auto moet vinden. Het wordt waarschijnlijk een hartstikke lekker bakkie om mee te rijden maar vraag me af hoe groot de markt ervoor is… Afhankelijk van het prijskaartje natuurlijk maar erg goedkoop zal het wel niet worden.

p.s @Wouter, kunnen we toevallig vandaag al de rijtest verwachten of moet ik netjes blijven wachten tot komende maandag 16:00 ???
Zoveel verschil zie ik niet hoor?

Zal ik nog maar 3 bakkie’s doen dan?

Maar misschien liggen hier mijn interesses ook niet.
:) zet er graag een v10 in van de audi r8 v10!
dan ben ik ook is blij met een hatchback!
@ Pordon,

“p.s @Wouter, kunnen we toevallig vandaag al de rijtest verwachten of moet ik netjes blijven wachten tot komende maandag 16:00 ???”

Een Veyron uitgeleend aan de man met de zonnebril? Of zit ik nu (helaas) compleet verkeerd te vissen.
@tuurlijk: Helaas zit je verkeerd, en ja de zonnebril is van de partij;) Meer zal ik er niet van zeggen.
Oude bak!
@Pordon,

Helaas. Ik stuur wel een mailtje naar [email protected] ;)
@tuurlijk: Daar is de rijtest dan, ook geen vervelende wagen he;)
Sinds ze bij Audi niet meer het principe hanteren dat er maar een RS model wordt geproduceerd (RS6, RS5 en TT RS) kan een RS3 er echt nog wel bij. Ze hebben alleen al veel te lang gewacht bij Audi. Maar een jaar in productie zou wel heel kort zijn. Ik ben bang dat het er niet meer in zit. We zullen het zien.
Nix mis met die rendering hoor.. Grote kans dat een RS3 er zo uit gaat zien, als hij daadwerkelijk komt. De vraag is inderdaad, wie zit er nog op te wachten?
@GT-R: zo gaat ie er niet uitzien. Dat is toch wel duidelijk geworden? De RS4 impressies waren ook al zo simpel maar dan nog lachwekkender omdat de ene foto wel heupen had en de ander niet. Ik zeg; stop met die simpele shops hier op AutoBlog
Sorry hoor maar wie zit hier op te wachten. Een RS (500) is veel vetter. Ookal is het een ford dat ding is extreem, de RS is geen Focus meer. Een golf eh A3 blijft ook in de dikste uitvoering een golf, een auto waar iedereen in rijd.
Neen… Die zal hier sowieso niet op gaan gelijken…
Veel te breed, te laag… Ziet er net een sjonnie/tjoening bak uit..
Dat zal audi wel proberen te vermijden denk ik dan ;)
ik maak ook zn amateur shop dan kom ik ook op de voorpagina
@ Sjaak: dat was gewoon een S3 mule, niks RS aan te zien..
Hier overigens de gebruikte basis foto: http://i42.tinypic.com/2vjd4hv.jpg
@Bwlian: Probeer jezelf niet te verdedigen.
fail!
@RDS.

Stap jij maar weer even heel snel in je 205 generation goed? Beetje populistische opmerking en die grap is al lang geleden passé verklaard. Daarnaast is een A3 wel degelijk anders dan een Golf en zijn het jouw beperkingen om zo te denken.

OT: Hij mag zo langzamerhand wel eens gaan komen. Alhoewel ik persoonlijk de toegevoegde waarde hier niet echt van inzie. Daarnaast is de shop leuk geprobeerd maar staat onrealistisch laag op zijn pootjes waardoor ik hem persoonlijk nogal fout vind.
@Bisazza…U rijdt Oudi A3?
rs3-sjonnie edition..
Sorry, maar een Audi rendering met sjonnie velgen en lelijke verlaagde zooi? Nee dankje! We wachten even af of het een opgewaardeerde Golf wordt of echt iets speciaals…
Haha Low-rider?
prachtige wagen. ik denk alleen dat Audi deze RS3 wel beter aanpakt.
-uitgeklopte wielkasten
-sportonderstel
-en niet alleen een bumpertje en verlaagd zoals deze

de RS3 wordt wel Top zoals Audi hem maakt.
JA, AUDI schiet nou eens op met die RS3!!!!!!!!!!!!!!
Ik zie dat iedereen vors tegen is en ik vind dit ook bla, gewoon een photoshop van een komende auto, dan kunnen we ook de nieuwe RS4 gaan ”renderen”.
Ik heb een hekel aan audi iedereen vind ze geweldig Blehh
@Plof

Dat zou u misschien wel verwachtten maar het tegendeel is waar :)
heb liever een einser… maar als je dan van FWD naar AWD gaat.. begint het uiterlijk van de kleinste BMW telg toch wel tegen te werken.
Sorry but why give bad comments about this chop, i bet none of you even know what photoshop is, as a fellow chopper my expert eye sees only a great looking car rendered very realisticly done, just because there are few mods nd are are subtle doesnt make this chop bad.

and before anyone else comments badly please visit http://www.autemo.com to see some great chops just like this and see what talented choppers know and say about chops like this, unlike you all untrained keyboard warriors, my name here is the same name as on autemo so feel free to see that I DO know what im talking about, thanks rhys, and oh sorry for being in englis :p
Je kan zeggen wat je wil, maar hij kan goed Photoshoppen.

@Bwlian
Hoe doe je dat joh?, dat Photoshoppen.
Bijv. die velgen, plak je die er gewoon in ofzo?
Ik probeer wel eens te tunen, maar ik kan het niet.
Waar blijft die RS3 nou!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).