GM praat met Google over besturingssysteem in auto’s

Auteur: , 18 Reacties

Microsoft is al een tijdje bezig om allerhande Fords te voorzien van blauwe schermen het zogenaamde SYNC-systeem. General Motors wil ook graag zoiets, maar doet dit liever in samenwerking met de knappe koppen van Google. Als beiden partijen er samen uit komen, dan worden toekomstige GM producten uitgerust met een Android OS.

Dat kan volgens verschillende bronnen best wel eens wat leuke gadgets opleveren, mocht er daadwerkelijk een auto-variant van Android’s besturingssysteem op de markt komen. Denk aan synchroniseren met heel veel smartphones, waardoor autobezitters met slimme telefoons hun auto kunnen openen, sluiten of diverse settings aanpassen. Een degelijke internetverbinding mag natuurlijk ook niet ontbreken. Altijd Autoblog kunnen lezen maakt files namelijk een stuk aangenamer.

Een hekel puntje in de onderhandelingen zijn de navigatie-systemen van beide partijen. Google heeft een GPS-navi op het Android OS, maar GM heeft al turn-by-turn navigatie genaamd OneStar. Nou ja, tegen de tijd dat beide partijen eruit zijn zitten we waarschijnlijk al in 2011, en heeft iedereen een hipstrakke iPad in de auto. Toch? (via TheRegister)18 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik sta altijd achter alles dat 1. open source is en 2. niet microsoft is. In dit geval dus 2 punten voor GM.
@GOD: GM is geen open source hoor! :)
@GOD:
Waarom anti-microsoft?
Google heeft inmiddels ook al een aardige monopolie positie. Verder, privacy en google..?
Hmmm, dan toch maar een GM? Ik ben wel blij hiermee. Ik hoopte stiekem al dat zo’n ontwikkeling door zou gaan zetten. Na je Pc besturen met je mobiel nu ook je auto ^^.
Zegt de blije Android gebruiker.
Whoohoo. Android is echt een geweldig besturingsysteem, dus ik kan dit alleen maar toejuichen!
Dit kan wel interessant worden, ben benieuwd naar de eerste nieuwe features op bijvoorbeeld een Cadillac
je zou er bijna een opel voor kopen!
Maar, het is een leuk begin voor meer geavanceerde auto’s.

aankomsttijd van je collega’s / vrienden in de gaten houden, het restaurant waar je afgesproken hebt rondbazuinen, met GPS coordinaten van de parkeerplek, en met layar kun je ook heel leuke dingen verzinnen i.c.m. een (achteruitrij)camera…
Jippie op naar Big Brother! Om kilometerheffing kunnen we meer druk om maken als deze. :|
Betaalde Turn-by-turn navigatie gaat toch al dood sinds gratis versies zoals Google maps en Ovi maps. Alleen is het bij het laatste de bedoeling dat je een Nokia smarthphone koopt. Wel lekker gratis wereldwijde mapupdater i.t.t DomDom.
@FuelMinded: *mapupdates
*typt bestemming: 59th Avenue, New York*
Bedoelde u: nieuwe avondjurk?
@ Potver

:lol:
dan kan je straks racegames spelen! (zonder ‘restart race’)
@ Tombo

Omdat Microsoft met hun monopoly spelletjes de evolutie van de pc wereld tegengaan.
Niet alleen voor anderen maar net zo goed ook voor hun zelf.
Idd, net als Apple denkt dat ze God zijn, denkt MS dat ook. Maar MS bashen is so last year. :P
Mja het idee is niet slecht, maar ik denk niet dat het meteen zal uitkomen.. Hier zullen we nog enkele jaren mogen op wachten….
BMW gaat voor MeeGO, dat vind ik toch een interresanter platform als dat afgezaagde Android (linux kernel + aangepast JVM)
Of je rijdt gewoon auto in je auto? Ik ga op mijn werk toch ook niet de krant lezen? Of op de fiets internetten? Hou je concentratie bij het rijden! Dan zijn er ook een stuk minder file’s:)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).