Afstandsbestuurbare auto’s voor gevorderden

Auteur: , 26 Reacties

Auto's testen is leuk. Het leukst natuurlijk om er zelf in te zitten, maar als je ze op afstand bestuurt kan je wel meer risico nemen.

Dat doet Mercedes dus ook. Lekker vlak langs elkaar laten rijden op een tiende seconde nauwkeurig. Verder kunnen ze de auto’s uren achter elkaar hetzelfde rondje laten rijden en blijft bij springen de rug van de bestuurder heel.

Mede dankzij tests als dit hebben onder andere de beschikking over Adaptive Cruisecontrol. Ook kunnen er verregaande tests met de tractioncontrol worden uitvoeren. Om natuurlijk de rem-assistent vooral niet te vergeten.

Naast ontwikkeling van elektronica zijn de voertuigen er ook om gewoon bot en primitief kwaliteitstests uit te voeren. Zo kan je een halve meter de lucht in springen met een S-klasse om zeker te zijn dat de airbags niet uitklappen bij verkeersdrempels.

Qua ontwikkelingen voor de toekomst kunnen we misschien wel een systeem verwachten wat auto’s nog beter maakt in het ‘scannen’ van de omgeving. Een tweede generatie adaptive cruise control waarbij auto’s gewoon in treintjes aan elkaar schakelen. Een kijkje in de keuken staat op autojunk.nl.

Near miss, of bijna raak?26 reacties

BMW knalt al met haar auto’s zonder bestuurder over circuit….
Maar wel leuk dit
Ik zat toevallig net op eBay te zoeken op RC Nitro wagentjes, iets wat ik normaal nooit doe.. Iemand ervaring met die dingen? Deze wagens zijn overigens wel een stukje groter ;) Leuk voor als je niet in je snelle ferrari durft te rijden ;)
@John:
Ja dat zijn leuke dingen! Ik heb een nitro karretje liggen. Heb hem eens helemaal uit elkaar gehaald, om vervolgens niet meer de moeite te nemen hem in elkaar te zetten…
Als hij rijdt, maakt ie meer herrie dan je lief is, erg leuk dus :)
25,- is hij van jou, incl een litertje brandstof met nitro!
De toekomst… gewoon te koop… treintje rijden en 50% minder verbruik… intussen lekker autobloggen :-)
Racen op deze manier zou wel eens intressant (lees gevaarlijk roekeloos) kunnen worden. Als je geen schrik moet hebben voor de knal of voor letsel van een ander is een duwtje vlugger gegeven lijkt me zo. Bring it on WTCC!
toekomstige privé chauffeur zit thuis achter zijn pc? :P
wel slim bedacht!
Geweldig het zware Duitse accent van de als eerste in beeld gekomen Mercedes werlnemer, hij spreekt Engels zoals de Duitsers in Allo Allo.
Misschien omdat het een Duitser is? Ik doe maar een gooi.
-edit: hier zijn andere fora voor bedoeld-
Gezien!

Een Logitech G25 stuur op 01:37, de speelvogels ;)
@Christophe: Moet wel leuk om daarmee te sturen en buiten te kijken wat er dan met die auto gebeurd;):D
Jesus, de naam en functiebeschrijving van die man alleen al…. xD

Alleen dat van die airbagtest met die jump is misschien beetje erge bezorgdheid, Fifth Gear kreeg zo’n demonstratie bij Opel en daarvoor reed een testrijder met die Jonny Smith aan boord gewoon via een jump een grindberg in.

Maar leuke video.
De airbag klapte niet uit, maar de bumper raakte wel het asfalt. Dus ze hebben nog wat werk te doen bij Mercedes…
@Potver7:

Volgensmij zegt hij in filmpje dat ze de airbags hebben uitgeschakeld omdat ze niet nodig zijn. Beetsje lastig ook als je 100X van die balken af wilt rijden en iedere keer klappen die airbags uit…
Ja joh, maak het maar kapot… :D
@CSL
Ja dat klopt wat je zegt. Bij Top Gear hadden ze een keertje een BMW 330d Sedan (volgensmij) en bij Fifth Gear hadden ze een keer een VW Golf V GTI over een circuit laten scheuren zonder bestuurder. Dus dit komt wel vaker voor.
@Emiel073: Er werd niet gezegd dat ze de eerste zijn die het gebruiken, maar ze zijn de eerste die het gebruiken om daadwerkelijke testresultaten te verkrijgen en om ze de veiligheid te verbeteren… Of het waar is, is nu een andere vraag ;)
@ John: Baja is een goed merk!
@ Potver7: Het is de bedoeling dat de airbags er niet uitkomen bij zo’n impact, heeft totaal geen nut. Of zou jij het graag hebben dat je per ongeluk iets te hard over een verkeersdrempel gaat en je airbags tevoorschijn komen? Het is goedkoper om alleen je bumper te laten maken dan ook nog eens een nieuw dashboard en stuur.
KITT is born…
Doet me denken aan dit filmpje, alleen gaan ze hier nog iets verder met het testen van de auto’s:
http://www.youtube.com/watch?v=hL_4YP6ga78
jonge james bond had dit zoiets al op zn mobiel kon hij een 7serie besturen :P haha
ZO! Dat VW filmpje! Dat Mercedes filmpje ben ik niet van onder de indruk, ik zie niet in hoe dit ongelukken moet voorkomen? Kan iemand mij dat uitleggen?
haha effe transporter testen :D kiek um goan!!
@Dennis21: idd, dit bewijst toch dat die duitse massa rijders een goed geteste auto rijden :P

Me hart ligt toch echt bij Japanners maar die duitsers doen het goed.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).