Ferrari 250 GTO gekocht door radio-DJ Chris Evans

Auteur: , 38 Reacties

Kennen we deze klassieker nog? Onlangs werd aangekondigd dat dit stukje autogeschiedenis geveild zou worden voor een vermoedelijk recordbedrag. Niemand minder dan benzinehoofd en Ferrarist Chris Evans heeft de sleutels van deze 250 GTO in ontvangst mogen nemen.

Oké, hij heeft er wel zijn 250 GT SWB voor moeten verkopen, en ook z’n 250 GT Spyder California SWB moest ervoor de garage uit. Maar daar staat tegenover dat Evans wellicht het meest begerenswaardige stukje auto heeft gekocht dat je je maar kunt voorstellen. In totaal zijn er niet meer dan 36 exemplaren op de weg gezet. Veel zijn er niet meer van over, en één kunnen kopen is al helemaal bijzonder.

Crisis Schmisis! Want deze Ferrari is vermoedelijk voor een bedrag van meer dan 17 miljoen euro van eigenaar gewisseld. Voorheen behoorde de ’63 Ferrari toe tot de collectie van Japanner Yoshiho Matsuda. Ooit had hij er vier, maar nu staat de teller op nul.

Deze 250 GTO (chassisnummer 4675 GT) is na een heftig ongeval in de Tour van 1963 voorzien van een Series II GTO body. Onder de klassieke kap ligt een ouderwetsche, maar overheerlijke, 3 liter V12. Goed voor 302 pk’s en een top van 280 km/h.

Het laatste wat we van dit Italiaanse paard hebben vernomen is dit onduidelijke fotootje dat Evans op Twitter plaatste. Gaat-ie ‘m laten verstoffen? Nee, gewoon ermee de weg op en verschillende klassieker-evenementen (hou ‘m in de gaten, Klassiekerrally) bezoeken, dat is wat Chris Evans hiermee wil gaan doen. Een sfeerimpressie van deze geschiedenisles-op-wielen staat HIER. (via Carsuk)38 reacties

er zit wel degelijk verschil tussen petrol-head en yuppie-scum ..
Het was alweer 11 uur geleden dat er nog nieuws te rapen viel op autoblog. Lijkt een eeuwigheid :-)

OT: Geld maakt toch echt wel gelukkig hoor…
Hij laat ze gelukkig niet verstoffen in de garage.
Huh? Die Ferrari 250 GT California spider SWB had hij toch pas net gekocht? Was de duurste auto ooit toen hij hem kocht en dat was de auto die hij altijd al wilde hebben……….Snap hem niet helemaal meer.

Ik had trouwens geen van beide verkocht voor een series 2 GTO.Series 1 is mooier in mijn ogen en zou altijd een volledig originele auto willen hebben voor zo’n bedrag en dan niet met een andere/latere body.
En die Ferrari 250 GT SWB California Spyder had hij pas 2 jaar…
http://www.autoblog.nl/archive/2008/05/19/nieuw-record-10894900-voor-een-ferrari-california-spyder
Nice, ik hoop alleen dat ie deze niet wit zal laten spuiten zoals al zijn andere ferrari’s.
@midi: volgens mij laat hij ze niet wit spuiten, maar koopt hij witte exemplaren. Zijn (ex-)250 GT Spyder California SWB is volgens mij nog steeds gewoon zwart.
Geert Schoots
Niet om het een of ander maar wat verdient een DJ tegenwoordig?
Ik vind deze GTO-serie niet noodzakelijk mooier dan de Ferrari’s die hij ervoor heeft moeten verkopen. Voor een Series 1 zou ik nog twijfelen…
Ik zal goed opletten, Ricardo! ;)
@ Geert Schoots: Veel! Maar Chris Evans is ook producer van radio en tv programma’s geloof ik. Hij doet dus nog een beetje meer dan plaatjes aan elkaar praten :)
Op een of andere manier ben ik blij dat Giel Beelen zich dit niet kan permitteren…
Welke serie had ook alweer een Lamborghini tractor versnellingsbak?
Evans, het meest walgelijke persoon op deze aarde?

Jaloers? Ja maar dan nog.
‘Veel zijn er niet van over’ zeggen jullie? Pertinente onzin want alle GTO’s zijn bewaard gebleven. Wanneer je zegt dat er maar 36 van gemaakt zijn dan sluit je daarmee de 64-modellen uit, en dit is nou net zo’n model met latere carrosserie. Laats bij de 308 GT4 ook al zo’n misser. Research jongens! Desnoods in Wikipedia…
Wees er maar zeker van dat hij ‘m niet laat verstoffen. :) Hij is een echte liefhebber die graag met z’n klassiekers rijdt (doet ook mee aan evenementen). Maar ik dacht dat hij alleen witte Ferrari’s had?
250gto series 1 is mooier, maar deze series 2 veel zeldzamer.
@ feulminded : ook laatst die lamborghini reportage op National geografic gezien ? :P
@S65AMG: Yep, en volgende week Rolls Royce Phantom. Maar die ga ik opnemen want ik zit dan midden in een eindexamenweek. *ik vertoon studie ontwijkend gedrag op autoblog ;) *
Het is te hopen dat hij deze niet als bijna al zijn andere Ferrari’s ook wit spuit
De verkochte Cali is niet de zwarte swb, maar een groene lwb.

http://www.carsuk.net/wp-content/uploads/2009/12/Chris-Evans-250.jpg
stopwearingpants
302 pk uit een 3 liter blok persen (niet geblazen neem ik aan) in die tijd is wel heel nice gedaan, die DJ heeft wel veel geld
integralechubasco
@308
volgens mij doen ze dit soort dingen gewoon expres bij AB om jou en mij te irriteren… ;)
Wacht even, 17 miljoen? Ik snap best dat je flink geld aan iets leuks uit wil geven, maar op wat geschiedenis na stelt dit niet heeel veel voor (een replica doet hetzelfde), en het ergste, voor 17mil kan ik HEEL veel andere leuke auto’s kopen!
Als hij hem maar niet wit laat spuiten, dan klaag ik de man aan voor godslastering! Op de een of andere manier heeft Evans een hele rits witte Ferrari’s bij elkaar verzameld. Echt geen kleur voor een Ferrari.
hoop geld voor een ” schade “auto, wel een machtig mooi apparaat…
In goeie handen dus.
Geef mij maar die 250 GT SWB :D
Ja juist die man had ook die andere prachtige Ferrari gekocht….
Er stond toen een mooi artikel van in Gto-magazine..
Jammer dat ze dit boekje niet meer maken… Was nog mooi gemaakt…
Ik hoop dat hij deze niet in het wit laat spuiten zoals bij z’n andere wagens.
Doe mij maar gewoon een knalgele of donkerblauwe Miura SV. En de normale gto is veel mooier, ik mis die 3 gaatjes echt:(
17 miljoen euro…

Ff serieus nu…Iemand die deze auto dat bedrag écht waard vindt?
@Rick-dos: Chris Evans.

[/smartass]

Let me rephrase…

Iemand HIER die deze auto dat bedrag écht waard vindt?

En ga me nu niet vertellen dat Chris Evans hier op AB rondneust…
@Rick-dos: Weet ik niet. Maar het is toch allang niet meer alleen maar “een auto”?

Sommige Van Gogh’s vind ik ook prachtig, maar ik zou ook geen 10 miljoen lappen voor wat alleen verf op doek. Maarja, investering, bla bla.

Geld krijgt ie er waarschijnlijk wel weer uit.
@bozewolf:

Je kan dit inderdaad als kunst zien, en tot op zekere hoogte kan ik me daar wel in vinden (ambachtswerk etc.). Dat brengt met zich mee dat je zo’n klassieker niet voor een appel en een ei zal krijgen. Daarom zou ik het begrijpen als men er bijv. twee, drie of vier miljoen voor neerlegt. Maar een veelvoud van die bedragen? No way, no how.

Maar goed, hij zal het er inderdaad we weer uit halen. Genoeg gekken op de wereld.
What? Talking ‘bout me?
Aan het eind van de dag gaat toch het eeuwenoude motto op: “wat de gek ervoor geeft”.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).