Megacrash tijdens Dutch Supercar Challenge in Assen

Auteur: , 50 Reacties

Ga even recht zitten voor de volgende beelden. Gisteren vond er een megacrash plaats op het TT-circuit in Assen. Coureurs Kevin Riley en Rick Abresch kwamen met elkaar in botsing en vlogen hard de baan af. Vervolgens ontstond er enorme vlammenzee waar Riley maar net op tijd uit wist te ontsnappen, dankzij heldhaftig optreden Abresch.

De Mosler van Riley vatte na het gebeuk op de baan direct vlam en kwam samen met de Corvette van Abresch voor het publiek tot stilstand. De talloze cameraatjes legden vervolgens vast hoe de vlammenzee in de Mosler groter en groter werd. Gelukkig ontsnapte de ongelukkige bestuurder van de Mosler nét op tijd, alleen zijn schouder was uit de kom, verder hield hij er niets aan over en mocht hij vanochtend om 08:00 het ziekenhuis verlaten. De race werd gewonnen door Rene Snel in zijn Porsche GT2.

Nogmaals: Held van de Dag is Rick Abresch. Check de video’s hieronder.

Met dank aan Berry voor de tip!


On-board beelden van de crash
50 reacties

het is een corvette…
crashes zijn het allerleukste van zo,n race ..
want elke toeschouwer is tenslotte een ramp-tourist ..

wat heb je er anders te zoeken ??
@lincoln: My thoughts exactly. Rondjes rijden. :roll:
@lincoln: Ehm, neej!

Dan ben jij dus een echte ramptoerist. Ik ga niet naar een circuit om iemand te zien verongelukken. Je gaat voor de actie (die je op het circuit zelf iets minder meekrijgt), de snelheid, de geur en het geluid
;)
@the_rabbit:
hell yeah .. maar dat weet ik van mezelf ..

je denkt toch niet dat ik naar bijv. een wedstrijdje zwemmen ga kijken als er geen haaien worden losgelaten ..
@lincoln:

Dat zouden ze moeten doen op de komende olympische spelen.
Ik durf te wedden dat er heel wat records sneuvelen. :lol:
@lincoln: die mooie slow-mo’s die ze tegenwoordig bij F1 uit zenden kunnen mij wel bekoren, dan zie je hoe zo’n kerbstone een schokgolf door een band stuurt, echt iets voor de technisch geïnteresseerden. Maar goed, jij kijkt voor de ongevallen, kwam je met Monaco ook aan je trekken…
@Laurens:
nope .. ik kijk pertinent geen sport ..
en als ik techniek wil zien heb ik zelf genoeg auto,s ..

alleen al dat ik NIET pretendeer GEEN ramp-tourist te zijn ..
zegt al genoeg over mijn intresse in andermans leed ..
die is net zo groot als in andermans sportieve prestaties ..

totally numb ..
Haha, dat hysterische commentaar van het tweede filmpje ook. ‘Hij is er nog niet uit joh!’ Terwijl je dan net het eerste filmpje heb gezien en weet dat hij er op dat moment al wel uit is en achter de auto ligt. ;)
Maar wel te begrijpen hoor. Spannende momenten…
@Citrofiel: Inderdaad ;)
ot: Die is er gewoon recht op gereden.. Die piloot heeft geluk gehad datie niets ergers had ;)
Lekkere filmpjes, je ziet nét niet goed wat er gebeurd is. Wel heftig hoor..
Het is friet!
Wat een banaan die eerste marshall, Misschien verstandig om eerst de auto te gaan blusser waar de rijder nog inzit en ten tweede de brand het grootst is.
Hé lul, haal die gast uit die auto, schiet op jongens.
Wat een stelletje klooi’joos. En zelf niks doen….
Verder bizar dat ie zo snel in de fik vliegt, ik dacht dat die tanks toch beveiligd zijn!?
wow.. ik heb nog filmpjes gemaakt toen ze vrijdag door assen gingen rijden.. (staan op mn profiel) en dan zie je nu dat er zo’n ongeluk is gebeurt 0_0
was ik bij, zag er echt bizzar uit, de brandweer begon eerst met het blussen van de corvette, terwij de coureur nog in de mosler zat, was een beetje een verneukte actie
Wat een helden ook hè, de marshals in NL. Eerst de baan leeg vegen, de voorkant van een lege auto gaan blussen, dan ff bakkie doen en misschien ook nog even kijken hoe de bestuurder van de Mosler het maakt…
Lijkt wel op de 1998 JGTC Fuji incident. Waar Tetsuya Ota 90 seconden in een vlammenzee zat, en geen 1 marshal of brandweer die iets deed.

Waar is die marshal mee bezig (1e vid) hij loopt die 1e auto te blussen … wtf, en het duurde ook veels te lang voordat de marshals/brandweer er aan kwamen :s
Wel zwaar respect voor abresch!!!
En waar blijft de ambulance voor de coureur???
Ook lekker zeg.
Komt allemaal erg amateuristisch over.
Ja, naar zo’n race ga je voor de crashes. Net als bij een voetbalwedstrijd, daar ga je ook naar toe voor de blessures. Bij het zwemmen willen we Inge de Bruijn zien verdrinken. En bij het schaatsen wachten we massaal tot Sven Kramer door het ijs zakt.

Ik zie het al, Lincoln is een echte liefhebber.
@youngtimer:
die mensen daar met al die camera,s denken daar heeeeeel anders over ..
de sponsoren zijn er ook blij mee ..
en het curcuit Assen wrijft helemaal in zijn handjes ..

daar hoef je echt niet politiek correct verontwaardigd over te doen ..
en als er geen crash was had werkelijk niemand van deze vernomen ..
@youngtimer:

Naar races ga je voor de crashes, naar voetbal om veldslagen te aanschouwen, vrouwenzwemmen voor de vrouwen en schaatsen voor de uitglijders. Dat is mannelijk. :D
Doet me een beetje denken aan de fatale crash van Roger Williamson in de jaren ’70 op Zandvoort.

http://en.wikipedia.org/wiki/Roger_Williamson#Death
@C6_R: Alle jezus, dat was me een ongeluk keek hem net weer, en de emotie die je kan zien die David Purley heeft om zijn maat te redden is zo groot.
@The_12oach: Inderdaad, heb het fragment een aantal jaren geleden gezien en heb totaal geen behoefte om het nog een keer terug te zien. Die wanhoop van Purley inderdaad, echt indrukwekkend. De marshals destijds moesten ook van ver komen en hadden net hun lunchpakketje opengemaakt. Dat neem ik ze niet kwalijk, maar het was (en blijkbaar is) symbolisch voor de kneuterigheid waarmee de racerij in NL is omgeven…
Wat een amateurs zeg.. Nederlanders en racen, dat geeft me een Jos Verstappen gevoel en die bevindingen maak ik elke dag mee, als ik over de grens ga;-).
Ik snap heel goed wat Lincoln bedoelt. Tuurlijk het draait er niet alleen om maar het zorgt wel voor het nodige spektakel. Dat is toch ook waarom iedereen naar het WTCC kijkt
Ik ga voor the_rabbit en lincoln. Het totaalplaatje dus.
Een race is pas echt een race als er een klapper voorbij komt. Dat hoort er gewoon bij.
Voor al die mensen die commentaar hebben op de Rescue Marshalls , meld je aan , en wordt vrijwilliger , offer je vrije weekenden op, ga staan voor een lunchpakketje en laat dan zien dat je het beter kunt.

a) je denkt altijd aan je eigen veiligheid, er waren nog auto’s op de baan.
b) als je het circuit kent,dan weet je van welke baanposten de marshalls moesten komen.
c) voor de mensen uit het 2de filmpje, coureur was allang en breed uit de auto (maar dat konden jullie niet zien, vanwege de rook)
d) ambulance was goed op tijd, deze is never nooit tegelijk op de scene, dit komt pas na de melding van de Medical in de Medical car.
haha die gozer in 2e filmpje ook zo: haal die gozer uit de auto dan renne!! XD wat een aap xd
waarom gaat het opeens over zwemmen? Dat is gruwelijk saai, mist snelheid.
Ik moet het echt hebben van actie. F1 op monaco gister, die inhaal acties van alonso. Dat was mooi. Niet zo ff voorbij rijden en leuk zwaaien, nee knokken:D
En jullie hebben het ook leuk over die marshalls. Ga daar maar eens staan. In zo’n geval is het snel handelen, dan heb je geen tijd om na te denken. Dan gebeuren er foutjes…
Held van de dag? Hij trekt hem uit de auto en loopt dan rustig weg, z’n handschoenen uittrekkend en geen moment meer omkijkend. Vervolgens even prutsen met een brandblusser, die vervolgens tegen z’n wrak aangooien en dan helemaal weglopen… :/

Als je iemand in levensnood NIET helpt, ben je volgens de Nederlandse wet (terecht!) strafbaar. Dat je het even weet… Je hoeft jezelf daarvoor niet in gevaar te brengen trouwens, da’s het enige dat nog voor ‘m spreekt, maar ík zie verder alleen maar één grote brok onverschilligheid.

Sorry als ik erg negatief lijk, maar ik vind dit gewoon normaal verder.
@Sorcerer: Dat je na zo’n klap uberhaupt nog de tegenwoordigheid van geest hebt om op je poten te kunnen staan, laat staan iemand uit een wrak trekken vind ik al heel wat! Ik kan me voorstellen dat de beste man ook een beetje groggy was…
@C6_R: nou, wel voldoende tegenwoordigheid van geest om blusser te pakken en z’n eigen auto te gaan blussen en vervolgens chagrijnig de blusser tegen de auto te gooien en weg te lopen… Kijk maar naar z’n hele lichaamstaal op het 1e filmpje.

Zo groggy ziet hij er niet uit verder. Ook logisch dat die andere er erger aan toe was; die werd van de zijkant aangereden.
@Sorcerer:

Ik vond het wel kenmerkend voor een racer!
Hij zag dat er nog een coureur in een brandende auto vastzat en gaat mss. wel op (bijna)automatische piloot te werk…noem het de adrenaline!

En dat hij zijn brandblusser zo chagrijnig tegen zijn auto gooit…Ach, op dat moment had hij ook zoiets van “Die kar is verloren, shit”… ;)

En hij leek mij wel groggy, hoor! Ging bijna op zijn plaat, toen hij zijn handschoenen opraapte. Om nogal onvast verder te lopen.

Held van de dag? Vraag het eens aan Kevin Riley!
@MarcoL
Ben blij dat er nog verstandige mensen op AB zitten.
Het is makkelijk iets te schreeuwen vanaf een afstandje, maar wanneer je daadwerkelijk zelf in zo’n situatie staat, ga je niet als een dolle op die auto afrennen.
Dat doet me denken aan dit filmpje:
(Niet voor tere kinderzieltjes)
http://www.youtube.com/watch?v=PhidX6mIaPc&feature=related
“Hé Lul, haal ‘m uit die auto!” Lijkt jiskefet wel!
@lincoln: jij hebt er niks te zoeken, da’s duidelijk
Sorry maar die speaker van TT Assen.. ik vind het zo’n mongol…. ben nu al een paar keer @ Assen geweest, op tuning dagen en race dagen.. die man moet altijd zo hysterisch doen.. juist als een speaker moet je de rust bewaren in zo’n geval.. nee gaat ie daar irritant hysterisch lopen krijsen.. man man man..
Ja die commentator op tt circuit, is echt niet goedsnik. De motorkap eraf trekken als dat ding in de fik staat. Dan krijg je juist een steekvlam.
Dat zal wel een aarige klap geweest zijn. Ik las het vanmorgen in de krant, en Riley heeft wat letsel aangetroffen. Zijn schouder uit de kom en wat ribben gekneusd. Wel handig dat er altijd meteen een brandblusser in de buurt is, moge er vlammen ontsteken. Achteraf hebben de auto’s ook letsel aangetroffen; die zijn dood. Wat er wel heftig uitziet is in dat in het tweede filmpje is dat er gewoon een Mosler slipt, krijgt een kusje van een Porsche, evenals de Mondeo en nog een Porsche, van de Corvette echter een aardige stomp.
@ lincoln: Ik ben bang dat je gewoon gelijk hebt. Zolang er geen doden of (zwaar)gewonden vallen, zijn de ongelukjes toch wel een beetje de icing op de spreekwoordelijke cake.
Als ik in La Source sta te filmen en er gebeurt niks (alle auto’s komen zonder problemen de bocht weer uit dus), ja, dan baal ik best een beetje… Maar het hoeven niet per sé ongelukken te zijn: Ik wil op zijn minst spectaculaire remfouten zien, of vlammen, uitbrekende konten, gloeiende remschijven. Dat maakt een video toch net even spannender.
Die omroeper is gewoon een verrekte mongol! Wat een ouwehoer zeg “oooo vuur en zwarte rook en nu witte rook en héél véél brokstukken op de baan” Ja duhhhh dat zien de mensen zelf ook wel pannekoek! I.p.v. dat die vent roept “Hey marshal rennen de auto vat heftig vlam en die vent zit er nog in!!!”
Ik was er ook bij, en heb het vanuit de pits gefilmd. Youtube doet alleen heel irritant. maar verwacht het eind van de week online! en zou dan natuurlijk ook wat op Autojunk Dumpen!
Echt een flinke crash mensen die commentaar hebben op de marshalls MELD JE AAN!
Als we nergens meer commentaar over mogen hebben als we het zelf niet beter kunnen houd het snel op! Klinkt leuk zo’n kreet maar slaat nergens op!

Als we hier alleen nog maar commentaar op auto’s mogen leveren als we zelf ook auto’s bouwen, dan zou het een dooie boel worden hier…
@VeniVidiVici

Die ”pannekoek” die jij bedoelt, zei het misschien wel voor de televisie hoor.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).