Gemballa sluit haar deuren

Auteur: , 40 Reacties

Het is over en uit voor tuner Gemballa. Na jaren van bizarre creaties op basis van voornamelijk Porsches lijkt het doek nu definitief gevallen voor het bedrijf van Uwe Gemballa, die eerder dit jaar onder mysterieuze omstandigheden verdween in Afrika.

Midden februari bereikte ons het bericht dat Uwe Gemballa vermist werd na in Zuid Afrika te zijn geland voor een zakenreis. Een paar dagen later leek het erop dat Uwe ontvoerd was. De daders zouden een miljoen euro losgeld eisen. De omstandigheden waren echter nogal verdacht en de politie begon een onderzoek naar het bedrijf van Gemballa. Weer een paar dagen later werd er een faillissement aangevraagd door de vrouw van Uwe Gemballa.

Autobild meldt nu dat de 54-jarige Uwe op de avond van 9 februari telefonisch contact gehad heeft met zijn zoon. Hij zegt tegen zijn zoon dat hij een ongeluk gehad heeft en dat hij dringend een miljoen dollar nodig heeft. Dat is het laatste wat er van Gemballa vernomen wordt. Eind april is het bedrijf Gemballa door de curator geliquideerd. Is Uwe Gemballa echt het slachtoffer van een ongeluk of ontvoering? Er gingen geruchten over een zeer ontevreden klant die na aanbetaling van een miljoen euro op een Mig U1 niets meer van Gemballa hoorde. Of is dit een goed in scène gezette vluchtpoging van de man die wereldberoemd werd met het tunen van Porsches en een enkele Ferrari? Het doek lijkt in ieder geval definitief gevallen voor het tuningbedrijf en dat is vooral sneu voor de medewerkers en de klanten. Laten we hopen op een goede afloop van deze thriller.40 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Valt dat tegen zoveel mooie wagens die ze hebben gemaakt vooral de porsches triest …
Ja toch, hij geniet gewoon ergens in de rimboe van zijn centen zonder dat iemand het weet, zou ik ook doen..
@troublesome88: inderdaad, duikt er over een paar jaar vast weer een nieuwe tuner op, deze x uit afrika:P
Jammer… Die MIG was wel stoer…
Alle rijke petjes zullen wel even een traantje laten
En de Lamborghini Diablo niet te vergeten.
900Bhp op alle 4 de wielen en een top van 410km/h
Dat was was in die tijd.
traantje..
Brr…lafbekkie die Uwe…had best een grafbekkie mogen worden die Uwe…Een man zonder gevoel voor autotuning, en een vluchtmanneke die net zo lelijk is aan de buitenkant als aan de leugenachtige binnenkant! Hopelijk vind een ècht rimboestam hem om hem eens lekker te fileren…
@ GOD: Dat is nog steeds wat! In elk geval meer dan menigeen aan kan… :)

Ken de heer Gemballa niet, ken zijn praktijken niet. Kan daar dus ook niet over oordelen, zoals sommigen hier blijkbaar wel kunnen.
Maar vluchten voor de fiscus (of een boze klant) betekent praktisch dat je gevangen bent in het buitenland. Lijkt me geen prettige leefomstandigheid en dus ook niet iets waar je makkelijk voor kiest.
Toch jammer, want wat is zo’n Gemballa Enzo gaaf zeg!
Ben nooit een echte fan geweest van Gembella maar vind het toch spijtig dat deze tuner verdwijnt (die MIG is überlekker).

Nog een extra aanpassing aan het artikel (ik heb het zelf gelezen in Autobild: p30, nr 19), Ik quote:
‘Die Wirtschaftskrise trifft die Tuningbranche hart und Gembella noch härter. 2009 sinkt der Umsatz auf acht Millionen Euro, dazu kommen Steuerschulden aus dubiosen Exportgeschäften. Mitte Januar will das zuständige Finanzamt einen einstelligen Millionenbetrag von Gembella – den er nicht hat.’ en verder ‘Im Januar ahnt Gembella, dass sein Unternehmen nicht mehr zu retten ist. Er kann die Gehälter der Mitarbeiter nicht zahlen…’

Voor de niet-Duitstaligen onder ons: Het komt erop neer dat Gembella door de crisis een gigantische schuldenberg heeft gecreëerd en zijn belastingen/personeel niet meer kon betalen. Ipv ten onder te gaan vlucht hij naar Zuid-Afrika waar hij dan verdwijnt
mm laatste alinea moest niet in Italic ^^
Dat is een verkrachter minder op de wereld. De rest zijnde gewaarschuwd!!!
Zal er geen traan om laten. Hij is ‘em gewoon gesmeerd ipv zn verantwoordelijkheden te nemen tov zn bedrijf en personeel.

Stinkmof. Laat ‘em maar lekker wegrotten in donker Afrika.
ik lees net ergens dat hij vlak voor hij verdween ook nog een ander bedrijf heeft gestart: ” bleek Uwe Gemballa vlak voor zijn verdwijning ook nog een nieuw bedrijf hebben opgestart, Gemballa Sports Cars GmbH & Co, met zijn 79-jarige moeder als enige aandeelhouder.”
tis heel merkwaardig allemaal vind ik
Eng allemaal, dit is natuurlijk een ontvoering maar 1, hoe weten die domme negers datdeze man aankomt, 2de, wrm 1 miljoen dollar, die man is of allang dood of leeft zijn eigen leven nu op Madagaskar. ;)
@The360box: Domme negers? Anders lees je je eigen onleesbare brabbelzooi even door voordat je semi-racistische onzin begint uit te kramen.

Rotjoch.
@bozewolf: ‘domme negers’ is feitelijk een pleonasme..zoals witte sneeuw…groene gras; dus XBox360 heeft wat mij betreft ongelijk; hij had moeten schrijven ‘negers’…en dan weet iedereen dat ze dom zijn… ;-)
@Megakix: *Applaus* :d
@bozewolf: ‘Zal mij een ruk schelen, wat doen alle negers daar in afrika, mensen ontvoeren herrie schoppen, mesen hun geld roven, ik weet wel wat betere plekken. Heel afrika mag van mij afgekoppeld worden.
maar is ie nou dood of……
Sowieso geen zuivere koffie. Wel erg jammer. Ik zie liever een Gemballa Cayenne voor me deur staan dan een Techart.
*backs away from thread*
Mja jammer… Niet alle wagens waren altijd even mooi, maar er zaten toch enkele mooie wagens tussen hoor…
Weer een minder! :D
Heel bizar verhaal..
Heel goed dan blijven die mooie Ferrari Enzo’s gespaard alleen jammer van de Porsche’s die waren wel mooi.
Spijtig zijn Porsches waren echt wel sneller dan het orgineel zelfs zonder extra PK’s.
Beetje mierenneukend misschien, maar waarom laten jullie een ferrari zien als plaatje terwijl gemballa juist beroemd werd met het tunen van porsches. Die enkele ferrari die ze gedaan hebben is nou niet echt bepalend voor de legacy van gemballa.
@megakix
Sorry jongen, je drukt hiermee alleen je eigen domheid uit
Triest, Best jammer dat ze stoppen, ze hadden best mooje karretjes….
vooral deze! Puuuhhhhhhh
Wat een trieste man zeg opsporen en al zn centen afnemen .
en opmerkingen als stomme mof of domme negers (waar of niet )vind ik echt te ver gaan het gaat hier tog over autos of of niet
Zonde in ieder geval van het bedrijf, was toch best wel speciaal die Gemabala tuning!! ;)
@megakix ik denk dat heeeel veel inuieten (als je weet wat dat is) het met je oneens zijn, want sneeuw heeft meer kleuren dan wit maat… bewijst weer eens de intelligentie van sommige personen… ;-) wie is er nu dom? lol noob.

iig Gemballa is niets meer dan een van de vele personen die weer eens geen verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen daden, vandaar ook de shit in de wereld vandaag de dag, crisis bladiebla (very funny, gebeurt psies zoals ik 5jaar geleden voorspelde hihihi en het einde is nog lang niet in zicht hahahaha). Mensen zijn bang geworden. Everyone wants to go to heaven but noone wants to die hehehehe, ironic…..

Ras
nog even voor de duidelijkheid: Nothing beats an gemballa! Als er over goddelijkheid kan worden gesproken in de autowereld dan is een Porsche Gemballa God of de Duivel incarnated!!! loool
Mannen,

hoe we het draaien of keren, het blijft spijtig dat deze geweldige Tuner niet meer bestaat, en of dhr Uwe nu wel of niet de boel belazert heeft, 40 medewerkers op straat en geen ultra mooie en snelle creaties meer te koop ………

Gegroet van een grote Gemballa liefhebber
Jammer van een tuner met historie. Of je het nou mooi vond (vond) of niet, de auto’s van Gemballa waren vaker interessanter dan die van de concurrentie. Tuning is niet voor iedereen weggelegd. Jammer dat het zo heeft moeten eindigen…
zijn er nog nieuwtjes omtrent Uwe Gemballa?
word dit forum zo weinig bezocht???? geen goede zaak!


UWE WHERE ARE YOU M8???
Hehe Hij is eindelijk terecht. Zit lekker uit te buiken in SA terwijl zn nieuwe bedrijfje al begint te groeien, gehaaid ventje die uwe…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).