Brekend! Lexus roept 3 auto’s terug!

Auteur: , 32 Reacties

Recall madness mensen, Lexus moet drie hele auto's terugroepen!

Nou ja, drie auto’s in Nederland dan. Wereldwijd zou het gaan om 11.500 exemplaren. Er is bij de laatst geleverde Lexus LS 460 en LS 600h een probleem met het VGRS. Dat staat voor Variable Gear Ratio Steering en dat is dan weer een soort variabele stuurbekrachtiging. Deze stuurbekrachtiging is standaard op de LS maar bij de nieuwste versie van dit systeem blijkt er onder bepaalde omstandigheden een probleem te ontstaan. Een telefoontje met de importeur resulteerde in het volgende verhaal.

Wat is het geval? Als je volgas wegrijdt uit een situatie waarbij je een maximale stuuruitslag hebt (dus het stuur helemaal naar links of rechts gedraaid) dan kan het zo zijn dat er iets mis gaat met de elektrische aansturing van de tandwielen in het VGRS. Hierdoor kan het zo zijn dat het stuur gedurende één tot drie seconden een paar graden afwijkt van de stand van de voorwielen bij het terugdraaien naar de neutrale stand. Daarna herstelt het systeem zich vanzelf. Oftewel: mag je graag op een lege lap asfalt donuts draaien met je directielimousine, kijk dan na die tijd even of je stuur wel helemaal recht staat.

In Nederland werden drie auto’s uitgeleverd met deze versie van het VGRS, de eigenaren worden door Lexus benaderd voor oplossing van het probleem.32 reacties

Ach, hij wordt bij je thuis opgehaald en wanneer gereed weer terug gebracht. Vervangend vervoer is ook geregeld, voorzie geen problemen;)
filmpje?
meneer sander
Zoveel LS’n zijn er dus in Nederland. Nog veel.
@meneer sander: Mee eens! :P
Dat is toch een Mercedes van een paar modelgeneraties geleden?
Nounou, wat een ramp als het je overkomt. Een paar graden afwijking. Je zou toch zomaar tegen de vangrail aanrijden op de snelweg omdat je je stuur net een paar graden verder hebt gedraaid :+

Ik gun het Lexus in ieder geval niet dat ze net als Toyota ook dalende verkopen gaan zien hierdoor. Zelfs bij Toyota is nu onduidelijk of er nog iets elektronisch aan de hand is behalve die vloermatten; de man die in Californië niet meer kon remmen wordt nu niet meer geloofd, tenminste, da’s het laatste dat ik erover las.
Snap ik goed dat dit probleem zich eigenlijk alleen voordoet bij het draaien van burnout-donuts? Hoe zijn ze daar nou weer achter gekomen?
ach, in mijn oud busje stond het stuur altijd iets te veel naar links of rechts, kwam niet mooi uit met de tandjes… kun je vanonder wel gaan bijstellen maar ach, zoveel maakt het toch niet uit!
@Laurens;
Wakker worden knul, dat is alweer een paar jaartjes geleden, deze líjkt nog niet eens op een Mercedes van een paar jaartjes geleden… Beetje flauwe reactie dus.
en omdat het een lexus (lees Toyota) is staat heel de wereld op zn kop en is het voorpaginanieuws
Laurens papa rijdt waarschijnlijk Mercedes…
… van een paar jaartjes terug :)
@Stijn: ach, sinds kort is mijn moeder ouder dan mijn vader… Lexus heeft het oude lullen imago van Mercedes gekopieerd, en dat is geen succes, in Europa tenminste… ieder zijn meug…
Het lelijke eendje
Dan is Lexus zo te zien wel heel succesvol in Nederland als ze er maar 3 moetten terugroepen.
Miscchien maar beter niet meer verkopen, dan moeten ze er ook geen meer terugroepen, voor die paar autokes per jaar, dat ze daar nog de moiete voor doen om die in te voeren.
het zijn toch maar kopiekes van andere.
Haha, dat lelijke eendje toch.
FF goed lezen beste mensen, er staat bij volgas.

En niet te vergeten, de Titanic week ook een paar graden af
1 tot 3 seconden? Aangezien iedereen actief zijn stuurgedrag corrigeert en niet letterlijk kijkt of zijn stuur wel recht staat niet zo’n probleem. Tenzij je die paar seconden daarna weer niet corrigeert… Nouja, schoonheidsfoutje dus, niet zo’n ramp.
Je moet ook door je voorruit kijken of je rechtuit rijdt ipv naar je stuur, stellen breinverweekte hamburger dunkers!
Vertrouw nooit het superstoere rally stukje isolatietape dat je rond de bovenkant van jestuur hebt geplakt!
“Brekend!” is dit de slechtste vertaling ooit voor ‘Breaking (news)’ dan?! Anders redelijk driest
“Er is bij de laatst geleverde Lexus LS 460 en LS 600h een probleem met het VGRS. Dat staat voor Variable Gear Ratio Steering en dat is dan weer een soort variabele stuurbekrachtiging.”

laatst geleverde? heeft deze Lexus dan tussentijds een software update gehad? of bedoelen ze de laatste generatie LS?

verder zie ik het probleem niet, ik denk dat er weinig mensen zon auto kopen om er dan donuts mee te draaien?
en als het zichzelf al corrigeert zie ik het probleem niet.
Daar sta je dan met je Lexus voor de bank, te wachten tot je kompanen met de buit aan komen rennen. Je scheurt volgas weg in een bocht van 180 graden, mikt precies tussen die twee politiewagens die uit de tegenovergestelde richting komen… en dan word je wakker in het ziekenboeg van de gevangenis. Terugroepen die handel!
@Fout ; ja, het is een nogal veel gebezigde term op de interwebs

Welk idioot gaat nu met volle stuuruitslag volgas wegrijden in een LS?
soo, die gaan als warme broodjes!!
Eigenlijk is het ook allemaal niet eens nodig:
“…de (uiteraard standaard) Lane Keeping Assist die niet alleen waarschuwt als je je baan zonder richtingaanwijzer dreigt te verlaten, maar ook nog eens actief tegenstuurt terug de baan in.”
http://www.autoblog.nl/archive/2007/08/20/rijtest-lexus-ls460-president
Aston Martin had beter mijn V8 Vantage teruggenomen. Alles wat er stuk aan kan is stuk gegaan of is nog stuk.
De auto roestte aan de rechter deur, “emission system failure” (nog steeds van dag 1), ophanging krakt en piept enorm bij temperaturen onder de 10°, auto start soms in noodprogramma, versnellingsbak (sequentieel) is echte rommel, blijft soms in koppeling hangen, deuren sleuten regelmatig niet, soms na enkele uren te hebben stilgestaan gaan deuren niet meer open tenzij met sleutel en geen enkele reactie meer wanneer je de motor wil aanzetten, enz…
In ieder geval ik wil hem zo snel mogelijk kwijt. Km-stand bijna 75.000 in 3 jaar tijd ( incl. tijd in garage )

Een echte schande voor dergelijk auto.
Zonde eigenlijk dat de auto zo weinig wordt verkocht!
Overigens snap ik niet dat het allemaal draadloos en elktronisch moet zonder een physieke connectie. Dat laatste oke, er is misschien wat voor te zeggen, maar draadloos! dat is nooit “100% betrouwbaar” in signaal overdracht :|
@ Mr. Dj M: Dan lijkt het me niet handig dat je ooit in een vliegtuig gaat zitten. Fly-by-wire is de norm… Drive by wire, zeker als we electrisch gaan rijden, in de toekomst vrijwel onvermijdelijk.

OT: Interessant om te zien hoe opvallend laag het percentage is van al deze LS’en die in Nederland terecht gekomen zijn: 3 uit 11500.
Blijkt in dit geval echter ook weer uit dat vrijwel alles wat theoretisch enigzins fout kan gaan nu door Toyota er uit gefixt wordt. Al die exposure van die problemen maken het dus alleen maar interessanter voor mij om een Toyota/Lexus te rijden: Hard op weg noodgedwongen het merk te worden met de beste actieve veiligheid.
Wow, shocking !
“Als je volgas wegrijdt uit een situatie waarbij je een maximale stuuruitslag hebt”
Haha. Dat eindigt in 99% van de gevallen toch al in schadeformulier invullen.
Waar blijft de artikel over bmw’s terugoepactie?
Of worden er geen terugroepacties van duitse merken geplaatst?

http://www.nu.nl/economie/2249922/bmw-roept-motoren-terug-wegens-remprobleem.html
Dit jaar een update geweest, dus drie van deze bakken in 2010 over een dealer of 9. Model uit 2007, met nieuwe 7-serie in het vaarwater allemaal begrijpelijk.

In het eerste jaar verkocht dit ding beter dan de 7-serie.

Vind het een prachtige bak.
Ze roepen tenminste de auto’s terug. De duitse autofabrikanten fixen alleen de problemen (die overigens wel bekend zijn dat het problemen kan geven) alleen als de klanten ermee naar de garage komen. Slechte zaak, maar het kost de fabrikant anders te veel geld xD

Prachtbak en ik ga binnenkort mn VAG-waggie weg doen en een lexus er voor in de plaats op de oprit zetten

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).