Rolls-Royce verdubbelt autoverkoop

Auteur: , 16 Reacties

BMW dochter Rolls-Royce heeft perfect ingespeeld op de crisis met de introductie van de kleinere en goedkopere Ghost. De luxe autobouwer zag in de eerste vier maanden van dit jaar de autoverkoop verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Soms moet je gewoon een beetje geluk hebben. De wereldeconomie verslechterde de afgelopen twee jaar in een razend tempo en de ontwikkeling van een nieuw model kost beduidend meer tijd. De perfecte timing is dus eerder geluk, dan ad hoc inspelen op de crisis.

In de eerste vier maanden van dit jaar werden door Rolls-Royce 408 auto’s afgeleverd, waarvan het merendeel Ghost modellen. Dit model is vanaf december vorig jaar leverbaar en koop je in Nederland vanaf iets meer dan 3,5 ton.

Ondertussen wordt er ook aan een hybride versie van de Ghost gewerkt. Zo’n model zal techniek gebruiken van de BMW ActiveHybrid 7-serie. Hiermee moet een brandstofbesparing van zo’n 15 procent haalbaar zijn. Daarnaast zijn er een coupé en open versie op komst. Volgens de geruchten werkt de Engelse autobouwer ook aan een elektrische Phantom, maar eerst zien, dan geloven.16 reacties

Zulke merken horen crisisbestendig te zijn, dus inspelen op crisissen zou niet nodig hoeven te zijn.
@Timmie: de merken zijn dat wel, de klanten alleen niet.

maar de ik zou de ghost (als ik het geld had) ook veel eerder kopen dan een Phantom, die vind ik net iets té.
Het is ook gewoon écht een vette auto!
Verkopen die gewoon ff vlot 100 wagens per maand :shock:
Dat had ik dus echt niet verwacht!
Er blijven altijd genoeg rijken over die wel een nieuw type willen uitproberen.
circlestorm69
Mooie bak.
In het echt ook heel groot, ondanks dat het het kleine broertje van de Phantom is.
Ook alweer op de 2e hands markt te krijgen!

http://hessing.awdvoorraad.nl/se21bf44ef4e119c849a268ce2b72d477/voorraad/details/?sid=2247301
Ik heb vorige week in Duitsland een heel eind samen met een Ghost opgereden. Het kostte best wel moeite om ‘m bij te houden ;-) Vreemd gezicht om zo’n grote auto zo moeiteloos snel te zien gaan.
opzich best jammer, de kracht van rolls royce is juist dat het zo’n exclusieve auto is. en je hem bijna niet tegen komt…
maar zeker een geslaagd model!
Die ghost is dan ook echt schitterend. Zo’n hybride is echt wat voor een RR of volledig electrishc, super stil natuurlijk en een half uur kou kleunen/wachten(in geval van chouffeur) bij de pomp om die honderd liter tank voll te laden is natuurlijk niet heel luxe.
-edit: Electrisch, chauffeur, vol (zit in duitsland, misschien daarom met ll?)
Ik denk dat dit ten koste gaat van heel veel S600s en 760Li’s ondanks dat de Ghost net even wat duurder is. Het gat tussen de 760Li/S600 en de Mulsanne/Maybach/Phantom was gewoon te groot. En in die tussen categorie zitten heel veel mensen. Dus is het een sterke zet van RR.
Een elektrische Phantom? Dat is net zo iets als een Formule 1 wagen op zonne-energie. ONZIN dus! Maar terecht dat ze goed verkopen! Mooie auto’s, met een oog op de bestuurder qua rij gevoel e.d., en dan natuurlijk de kwaliteit en het vermogen!
Mja logisch… Voor sommigen is de Phantom net wat te duur en zo’n Bmw 7 net dat tikkeltje te gewoon… :D
terecht natuurlijk ..
BMW heeft ook echt raak geschoten met dit merk ..

knap stukje speculatie ..
2 jaar geleden verkochten ze ook 100 auto’s per maand. Vorig jaar bijna niks meer. Zo goed doen ze het nu dus ook niet met een extra model…
Vindt ‘m mooi de Ghost, daar niets van, maar ik denk dat-als-je ’n opgewaardeerde design-inrichting laat uitvoeren in de Phantom, zo ergens ’n mix van beide interieur stylingen, de Phantom toch wel van z’n huidige lompigheidsstatus zal afgeraken, want geef nu ’n beetje toe, het huidige interieur van de Phantom is nog altijd opgebouwd uit min of meer vierkantige vakjes, hetgeen hem absoluut niet siert-(ik vindt z’n interieur gewoon lomp), uiteraard verschillen smaken, daar niets van, maar ik zou hem alvast meer met de interieuruitrusting van de Ghost willen, en ik denk wel dat je dat als Rolls-Royce klant kan bekomen, en zal vermoedelijk wel ’n redelijke meerprijs met zich meebrengen, maar dat interresseerd je eigenlijk als Rolls klant niet veel, hetgeen algemeen allang geweten is.
Bij mij gaat het alvast zo worden ééns ik de eenheden kan gaan aanschaffen, hetgeen er nu zo stillaan gaat aankomen, ik zit dus vollop te wachten op de storting van m’n voorgestelde financiering tegenover de Sheikh van Dubai, bedrijfskapitaal wel-te-verstaan, net als m’n vriendin die hem eerst terug aan de lijn moet krijgen, beroepshalve uiteraard, en eens de storting is gebeurd en op m’n business-account is binnengekomen, ga’k stillaan alle Rolls-Royce eenheden bestellen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).