Viercilinder verovert Amerika

Auteur: , 47 Reacties

Bijna de helft (46,5%) van de nieuw verkochte auto's verkocht in het eerste kwartaal, in Amerika zijn viercilinders, maar waarom?! Kunnen ze geen V8 meer betalen? Geloven ze niet meer in de American Dream? Is de brandstof echt op?

Nee, er worden alleen nog maar auto’s met viercilinder nieuw aangeboden. Ook Amerika is aan het downsizen. Lang, lang geleden was het heel normaal om je mid-size sedans met een V6 te kopen. Er waren wel viercilinders, maar die werden als héél goedkope optie gezien. In een land waar de belasting op auto’s nog meevalt kan menigeen de grotere motor betalen.

De huidige Hyundai Sonata, Suzuki Kizashi en Buick Regal (Opel Insignia) hebben enkel nog een vierpitter op de lijst staan. Er zijn turbo-versies te krijgen, maar het aantal cilinders is gefixeerd.

In de toekomst zal het aandeel van de vier-in-lijn waarschijnlijk alleen nog maar stijgen. De verwachting is dat in 2012 51 procent van de markt uitgemaakt zal worden door deze motoren. De V6 en V8 leveren ruim terrein in met een markt-aandeel van 35 en 17 procent. Emigreren omwille van een SVT Raptor of Camaro SS lijkt dus tevergeefs. Ook in the land of the free moet het persoonlijk vervoer efficiënter en goedkoper. (bron: USAToday.com)47 reacties

zo beginnen ze het eindelijk te snappen??
Prima toch? Bewaar de grote motoren maar voor auto’s die er wat aan hebben ipv je daily runabout.

Sowieso trokken ze maar 4 pk uit zo’n V6 vroegah.
hèhè eindelijk:D victorie!
Gezondverstand
Worden ze daar nu ook gedwongen in koekblikken met een koffiemolenmotor. Triest.
Thehondaspirit
Allemaal aan de vtec en hybids
joh .. en de Civic en Camry zijn daar al jaren best-sellers ..
de V8 is toch echt meer een Duits ding ..

laten we maar weer eens een jaren80 sentiment uit de kast trekken ..
nederlanders lopen nml een jaar of 30 achter ..
Nog altijd niet verkeerd tegen de 95% 4 in lijn die hier worden verkocht. :)
@Alwood: 100.000 Camaro’s sold in één jaar(waarvan 85% V8!) Welke andere auto doet dit hem na ??
Emigreren blijft toch mijn streven, binnen 1,5 jaar ben ik weg.
@Lincoln:Volgende keer op SNC afspreken met je nieuwe bird?
over ROGER.
@Rob USA:
yep .. ben er een uurtje of 6 tot 8 ..
te herkennen aan een antrachiet metallic/zwart interieur/spuuglelijke chromen “sport”velgen ..
kan niet missen ..
@Rob USA: Bird? Bedoel je wat ik denk dat je bedoelt? Ik wilde Lincoln namelijk gaan wijzen op een Bird (rood, v8, 2002)
@w0o0dy:
the bird has landed .. dandy in the house ..
Logisch toch.. De brandstofprijzen zijn daar ook een stuk gestegen…
Bijna de helft.

Da’s opzich best veel!
gay! mijn respect voor amerika daalt meteen
@lincoln: PLaatjes?
deze had ik voor je gespot…
http://www.spekkels.nl/detail/6944567/Ford-%28usa%29-Thunderbird-4.0-V8-250-Pk
@w0o0dy: Ik heb je Thunderbird gezien,alleen die 2800 pk die in de adv.staat is lichtelijk overdreven,lijkt mij.
@Lincoln: Hij zal de enige zijn denk ik. :)
Antra klinkt juist goed en met chroom moet toch wel OK zijn.
@Wooody:Ik hoop/denk dat Lincoln hem niet voor DAT geld heeft gekocht.
Die yanks moeten gewoon maar denken: als ze twee 4-cilinderauto’s kopen kunnen ze opscheppen dat ze twee auto’s en een v8 hebben :P
ik zit op het moment zelf in amerika, en er staan hier 2 leuke v8’s voor de deur. downsizen mijn reet
Go Sven, realtime info daar hebben we tenminste wat aan !!
:)
Wat is er mis met een 4-cilinder dan? Mercedes bewijst met de 250CGI en 250CDI dat een 4-pitter alles kan wat je vroeger alleen van een V8 verwachtte. Maar die 4-pitter kost ’n stuk minder en verbruikt minder. Alle V8’s maar op de schroothoop dan.
De koppel van een v8 waarmee je de stoeptegels uit de grond trekt, het brullen bij het rondtoefen en de onverwoestbaarheid van een chevy-blok.
Is waarom ik nog Amerikanerts rijd, als ze blijven downsizen ga ik waarschijnlijk geen Amerikaan rijden jonger dan jaren 90’ers…
@Original_Arnoud: we hebben het hier wel over Amerikanen, das een ras apart. Het moet verbruiken, en één motor moet in z’n eentje de ozonlaag aan flarden kunnen knallen :P
@HDM: Wat heb je dat toch prachtig verwoord!
Goed om te lezen.
mooie kans voor VW om weer groot te worden daar met de TSI’tjes..
misschien is de new beetle 10 jaar te vroeg geïntroduceerd..

had een klapper kunnen zijn nu…
Who cares? Zo lang de échte auto’s maar met V6 en V8 worden geleverd, vind ik het goed.
nouja, als ze daar maar genoeg benzine besparen kunnen wij het hier weer opmaken:)
Zal alleen maar meer worden aangezien ze nu direct zien wat olie voor vervuiling achter kan laten ;-)
Dat de VS zo laagt valt door al zijn tradities zonder meer overboord te gooien. Een regelrechte schande!
De Amerikanen moeten het met twee cillinders minder stellen? Oh nou boehoe dat is wel heel erg zielig laten we een inzamelings actie starten.

Even sirieus Hyundai Sonata, Suzuki Kizashi en de Buick Regal zijn toch maar auto’s om van A naar B te komen. Dus dan maakt het niet uit wat voor’n motor er in zit.
@timmie ze kunnen ook weer met het paard gaan. Zoals in de goeie ouwe tijd.
Efficiënter… Goedkoper… Maar waar is de lol? Autorijden was altijd de vrijheid pakken, daar heen rijden waar jij heen wil! Lekker met dat brullende motorgeluid om je heen… Tegenwoordig is het een soort treintje, maar dan met heel veel meer regels:S Het leuke van het autorijden is er een beetje af… Zou dat toch graag terug willen…
@ Cantago

Als je denkt dat je geen plezier kunt hebben met een 4-cilinder vind ik je wat kortzichtig. En als jou plezier ten koste gaat van belangrijkere zaken op globale schaal dan ben je hypocriet. En opzich zijn v6jes, v8jes en v12jes gewoon nog te koop dus om te zeggen dat het leuke van het autorijden er afgaat omdat anderen in een 4 cilinder gaan rijden begrijp ik dan echt niet.
@JPM: en @bozewolf.

Zeker echte discovery/ national geographic fans. Dat Co2 gelul is tegenwoordig dood aan het bloeden. Die propaganda teevee loopt altijd een beetje achter.

Bekijk het dan van een wat verstandigere kant. Co2 is nog de kleinste zorg. Ik had gisteravond weer een prachtig uitzicht op de in bruine mist gehulde skyline van Rotterdam. Daar hoor je alleen nooit wat over. Nee Co2 is DE boosdoener.. My ass.

Dit klinkt nog erger dan een Femke Halsema die tegenstanders onnozelaars noemde. Tegenwoordig is mevrouw Groenlinks verdomde stil over dit onderwerp. Vreemd toch? Zo vlak voor de verkiezingen.

Zoals vele voor mij al hebben geschreven. De mens is uitzonderlijk arrogant. Een beetje denken dat wij de wereld onder controle hebben. Enig idee wat Ijsland momenteel al weken uitpoept? Misschien moeten we proberen om een stop in die vulkaan te proppen. Ijsland platbombarderen kan ook. Eens kijken hoeveel Co2 uitstoot dat op jaarbasis gaat schelen.
Als dat niet werkt kunnen we allemaal nog massaal zelfmoord plegen. Resulteerd gegarandeerd in mooie besparingen.
@RenesisHP:
Gauw terug in je mand!
Hoe durf je de waarheid te zeggen, ook het Noordpoolijs is afgelopen winter fors aangegroeid; toen ik dat tegen een stel milieufanaten vertelde ben ik nog net niet met de dood bedreigd !
Wel ‘politiek ‘correct zijn, en Al Gore aanhanger worden; onze nieuwe Messias ( met prive jet )
@RenesisHP: ’t hoeft niet per se Co2 te zijn en ik heb het niet specifiek over de auto’s die het uitstoten. Feit blijft dat wij mensen een enorme teringzooi aan troep de lucht in stoken en dat heeft gewoon een effect. Dan vind ik ’t niet bijster intelligent om het allemaal af te doen als lariekoek.

Helaas is de milieumafia inderdaad zo hypocriet en passief-aggressief als maar kan, maar dat wil niet zeggen dat ze overal ongelijk in hebben.

Maarja, was jij ook niet die gozer die oprecht dacht dat 9/11 door de Amerikanen zelf was gedaan?@de sjonnies: ja, ijs groeit meestal ’s winters weer aan :P. De noordpool kap neemt af, de zuidpool groeit heeeeeel langzaam aan op ’t moment. Of dat allemaal door “ons” komt, geen idee maar het kan geen kwaad het te onderzoeken.
@bozewolf: 9/11 is ook door (tenminste een groep) Amerikanen zelf gepland, maar goed niemand zal hier in het bestaan van Project Lucius geloven.
Ook al is het hier in Nederland ook in volle gang met het biometrische paspoort en de OV chipkaart.

Laten we hopen dan het derde deel id kastjes in elke auto nog wel tegengehouden kan worden.

Maar goed even over grondstoffen Olie raakt op, maar niet voordat de lithium op zal zijn met een masse uitrol van EV’s.
Er zal een switch naar diverse methoden of een nieuwe nog onbekende techniek nodig zijn dit probleem op te lossen.

In de ruimte baselen over CO2 zal niemand helpen en is een kwestie van bezigheidstherapie. Electrische voortuigen zijn nog slechter als verbrandingsmotor aangedreven voertuigen (steenkool centrales in volle gang en het opmaken van lithium).

Efficientie is het belangrijkste en al je grondstoffen uitgeven om verbruik per 100 km te drukken is ook waanzin.

Ik gun iedereen zijn 4 cilinder, ik blijf echter blij met mijn 6 die overigens echt niet veel meer verbruikt.

Overigens als het niet om CO2 gaat maar om totaal uitstoot is de eerste actie een verbod op diesel (want zeker niet het efficiente gebruik van de grondstoffen zal verhogen)
Voor Amerika zou een 4 cilinder turbo diesel eigenlijk ideaal zijn. Qua koppel,vermogen en het karakter erg vergelijkbaar met een luie V8.

Alleen die diesel loop 1:16 in plaats van 1:8
Prima, hoe meer Average-Joe met een zuinige 4cylinder gaat rijden van A naar B, des te meer benzine is er over voor ‘petrolheads’..
Ik denk dat we daar gewoon naar toe moeten, iedereen die gewoon van A naar B wil in een electro-waggie en wij petrolheads in een lekkere ouderwets benzineverslaafd apparaat. Die hoeveelheid mensen is toch marginaal tov mensen die het geen ruk uit maakt waarin met rijdt… Iedereen blij toch?
@sjoerdmini: Kijk, jij hebt het door. We moeten zo snel mogelijk af van de plofmotor auto als puur vervoersmiddel.


Al dat gezeik van die pubers die heiligschennis lopen te kraaien dat de V8 uitsterft, mijn lieve God, wat een oeverloos slap geneuzel zeg.

En plusje voor JPM dat ‘ie hier het delicate onderwerp van de globale Co2 uitstoot durft aan te kaarten. Er zijn nog genoeg halve zolen, vooral op autoblog, die onder het mom van nostalgie of recalcitrante rebellie hersenloze uitspraken doen over reeële problemen.


En dan nog iets, al dat gezeik over “rijplezier” en “cruisen met brullend motorgeluid”, flikker toch op. In de file staan en als een zombie in een treintje over de snelweg naar Apeldoorn is zeker rijplezier?

en @ Cantago: ooit wel eens een lange autorit gemaakt met een auto die echt constant een brullend motorgeluid laat horen? Geloof me, daar wordt je na 5 minuten al strontziek van als je bezig bent van A naar B te komen. Als je anders beweert ben je stokdoof of een halve gare.

En zo’n ouwe Amerikaanse V8 fluistert zo zacht als een Parijse callgirl in cruise-mode. Niks brullen.
Lekkere = lekker
met = men
Voor mij nooit een 4 cilinder wanneer ik een 6 cilinder kan betalen. Erg jammer dat ze er in Amerika ook aan moeten geloven om met al die opgefokte 4 cilinderts te rijden. Geef mij maar liever een luie 6 cilinder met ongeveer 180 PK.. Gewoon lekker cruisen.
@ RenesisHP

Ontkenning komt altijd als eerste…
@ HyperTeHK

Hahaha lol @ project Lucius

Kom eens achter die computer en tv vandaan, zoek wat vrienden en ga eens de werkelijkheid ontdekken. In plaats van via vage websites leren dat de overheid ons wil beheersen de wereld wil overnemen en aanslagen pleegt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).