Audi A1 doet omrollen en doodliggen

Auteur: , 52 Reacties

Leuk hoor, zo'n autootje met hoge funfactor. Kan je allemaal nieuwe dingen mee proberen, toch blijft hij niet helemaal heel bij het omrollen.

Het ging mis bij een demonstratie-rit van Audi zelf. Getrainde professionals reden de A1 tegen een quarterpipe op. De bedoeling is dat er een achterwiel van de grond komt en de auto weer op zijn wielen van de wand af rijdt. Niet tijdens deze (voorlopig) laatste rit.

Audi zit aardig in zijn maag met het ongeluk. De inzittenden zijn slechts met een paar schrammen uitgestapt, maar het ego van het merk heeft een grote deuk opgelopen. Er werden tot wel 300 van deze proefritjes op een dag gemaakt, maar nu is de kans groot dat Audi de stunt helemaal schrapt. Er wordt nog onderzocht of het een menselijke of technische fout betreft. Ach, de auto behoudt tenminste zijn vorm, wel zo veilig. (bron: nieuwsblad.be)

Met dank aan iedereen voor de tip!52 reacties

tja… een auto is ook niet gemaakt voor zulke dingen, eigen schuld, dikke bult!
@sven2: eigen schuld dikke deuk ?
haha; ze moeten niet te ver gaan ea.
verder wel een goede auto denk ik; die A1.
Hebben ze nu al zo’n Polo gesloopt?
Onderzoeken of het met een auto tegen een quarterpipe oprijden en vervolgens omrollen voor een reclame stunt, een gevolg is van een menselijke fout of een technisch mankement.

Dat is het allerzieligste wat ik ooit heb gehoord. Dieptepunt in de geschiedenis van de mensheid.
-edit: check, bedankt-
En volvo maakte ook al zo’n ‘mislukte’ reclamestunt, hmmmmmm…….

slechte publiciteit is ook publiciteit zeker?!
Dat komt ervan wanneer je zodanig veel promotiestunten uithaalt. Bespeur ik daar een beetje wantrouwen van Audi zelf over het potentieel van deze wagen???
Grapjas probeerde na 300 keer uit of de A1 weer netjes op zn pootjes kan rollen, met die ronde dak beugel dingen. Dat kan ie dus niet :)
Hahaha, altijd heerlijk als het op zo’n moment mis gaat!
Het gaat wel lekker met de fabrikanten en demonstraties :P

Niet zo lang geleden was Volvo nog de pineut en nu Audi dan met deze slimme actie.
Goed gedaan Audi!

Richt jullie eerst maar eens op dat eenheidsdesign van jullie, en haal daarna de stunts uit.
Audi’s verwoede poging om Nissan Qashqai’s skateboard ad te evenaren. :D Zal hierbij Audi een hint geven; drie letters… CGI.
Geen filmpje?
Het maakt niet uit HOE er over je geluld wordt, ALS er maar over je geluld wordt.
Wat de meerwaarde is van bovengenoemde demonstratie is me overigens volslagen onduidelijk. Hier in de omgeving hebben we in elk geval vrij weinig wegen die op een half pipe lijken…
@Klassiekerrally: idd, any publicity is publicity; het zal ze in Ingolstadt worst wezen dat er een kapot is, anders hadden we hier waarschijnlijk niet eens deze blunder kunnen aanschouwen. Audi faal, maar ze smullen er wel van.
En lol @ FuelMinded, denk niet dat er in de tijd van Quattro al goede CGI was, dus als Audi haar gedachten over autotechniek doortrekt naar de marketing…
Ik zal maar niet de discusie starten dat dit in Brussel is…
Blijkt je auto toch niet zo dynamisch te zijn… Misschien moet je dit soort dingen ook niet willen met je auto?
@ Sciurida:
Niet dat ik weet, maar ik heb er inmiddels zelf al wel eentje total loss gereden. Natuurlijk wel weer keurig een nieuwe gehad van de verzekering. De airbags werkten goed iig en ook de kooiconstructie is goed uit de test gekomen.
@n0zem: oef, hoop dat je het er goed vanaf gebracht hebt? Altijd klote om je auto naar de sloop te moeten brengen. En ik vind de Polo serieus mooier dan de A1, en dat zal de VAG niet leuk vinden denk ik
zo zie ik hem graag liggen, lelijk hok.
Een mooie vlakke bodemplaat, goed voor de stroomlijn. Next.
Audi A1… tis geen MINI Cooper S, zie de Italian Job.

Maar wel PREMIUM omrolle…

Audi! Da hoornie jonge…

@ Laurens, stroomlijn is boven de bodem, je doelt op het grond effect! Nog ff een ABT Diffuser eronder en de A1 kan op z’n kop een tunnel door!
Hahahah! Fuck de A1.
Laat em lekker liggen zou ik zeggen.Over een overgewaardeerd auto gesproken.
Ik ben ook naar die voorstelling geweest en was ook 1 van de zovele waarschjnlijk die de tip doorgestuurd heeft… Het ligt 100% zeker aan de bestuurder die de grenzen van de auto overschreden heeft, zulke stadsautootjes zijn daar gewoon niet voor gemaakt, doe zulke dingen dan met een Q7 of een Q5..
haha, wat een afgang!
De ene remt niet, de andere valt spontaan om. Nu is het wachten op een auto, die gewoon niet wilt rijden.
@toyotaprius: Dat hebben we al gehad geloof ik?
@RobertJ: Inderdaad,en een auto die bij een botsproef bijna verpulverde.. Best moeilijk om nog met iets opvallends te komen.
waarom zou je dit met een auto proberen???:O
Sja, het was dan ook een vrouwelijke beroepschauffeur… Als Audi al 1 fout maakte is het ongetwijfeld de deze wel.
whahaha, wst een sukkels. check de reclame zin. die moeten ze nu veranderen in, the next broken Audi
Dit doet mij zo denken aan die dude die zijn BMW 7 serie ook zo laat spinnen op zo’n schuin wandje, die valt dan ook om. Kan het filmpje zo gauw niet vinden..
@Freewarefreak:

Je bedoeld:

http://www.youtube.com/watch?v=pK-SPRlJEO4
@toyotaprius: Ja! Dat is hem… haha… wanne koekwous, da gade dan.. :D
@Freewarefreak: Hahahaha,. een enorme koekwaus, blijft een klassieker..
Hahaha wat ’n stelletje oelewappers bij audi…vorsprung durch technik zeker ja :)
Overhyped en overpriced. Laat hem lekker zo liggen. Is inderdaad spuuglelijk, maar in iedergeval mooier dan een moderene openbaar kunstwerk (en nog goedkoper ook).
tja …. krijg je als je jezelf premium wilt noemen en aan vooraandrijving doet :P
PantheraLeo205
Alsjeblieft geen dumperttaal hier, beetje niveau houden.
En nu maar wachten op de volgende reclame van BMW…
Stond gisteren in de krant… Dit was in Brussel… Het was een vrouwelijke bestuurder en ze had volgens mij 2 passagiers mee.. Enkel lichtgewond door een ruit die gesprongen was..
Ik heb hem toevallig gister besteld bij de lokale dealer. Leverdatum is helaas nog niet bekend. Lijkt me wel een veilige auto als ik het zo zie. Ik ben benieuwd, ik heb er nog niet in gereden.
@iDennis: Dus jij besteld een auto zonder er in gereden te hebben? Hmm, ik ben van mijn geloof afgevallen en hem ook aan mijn moeder aan het aansmeren =P, maar dan toch sowieso mét proefrit…
Ik vond de BMW reclame van een paar topics geleden toch beter
Ik heb het apparaat net geconfigureerd met alle opties tot een prijs van 52000: geen geld!
Volgens mij problemen met het gaspedaal.
Klaboem! Dat was een A1’tje. Achteraf best zonde, want die wagentjes tuffen nog niet echt rond, maar goed. Ik denk dat je dit beter kan doen met een skatebord. (Of je bouwt je A1 om tot skatebord)
@ toyotaprius of freewarefreak

Enorme koekwaus! Heeft er vast niet over nagedacht dat ie een zware auto heeft, en dan denken: dat kan wel, ik val toch niet om… oeps! Toch wel, shit!
@speedlimit

De Audi A1 is perfect, er zijn gewoon koekwauzen die bedenken dat je met je karretje over een halfpipe MOET rijden! Die koekwauzen bestaan hoor.
beetje jammer dit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).