Feestnummer: Pininfarina Nido EV Concept

Auteur: , 13 Reacties

Pininfarina, het Italiaanse designhuis en producent van autocarrosserieën, viert dit jaar z'n 80ste verjaardag. Om dit te vieren heeft men de Nido EV Concept nieuw leven ingeblazen.

Deze Nido is een evolutie van de Nido Conceptcar die Pininfarina in 2004 presenteerde. De tweezitter is 2,90 meter lang, 1,68 meter breed, 1,51 meter hoog, en gebouwd op een stalen buizenframe. Als het model ooit in productie zal worden genomen, zal deze op een veel lichter aluminium space frame worden gebouwd. Op het platform waarop de Nido werd gebouwd, moeten ook een hybride tweezitter, een 2+2 coupé, een pick-up en compacte busjes kunnen worden gebouwd.

De 900 kilo die de Nido weegt, wordt verplaatst door een 30kW (40 pk) sterke elektromotor, goed voor 125 Nm koppel. De motor is achterin de auto gemonteerd en drijft de achterwielen aan. Verwacht geen vette driftacties, want de acceleratie van 0 naar 60 km/u duurt 6,7 seconden. De topsnelheid wordt bereikt bij 120 km/u en de 278 volt Ni-NaCl accu’s houden het zo’n 140 kilometer vol.

Vooralsnog heeft Pininfarina geen concrete plannen om de Nido in productie te nemen. Volgend jaar zal men eerst nog een ander elektrisch concept lanceren, de vierdeurs Bluecar.13 reacties

Mooi! :D
Dat er zoveel accu in zo’n autootje past. 140km is best veel voor een EV…
het is dan ook een twee-zit autootje van 900 kilo, die waarschijnlijk nog minder zal wegen in zijn alu-versie.
Heel toepasselijk ze vernoemen hem zelf naar een ei. ;)
Hmm concurentie voor dat boodschappenwagentje van Aston Martin? Ik zeg: plak er een Ferrari badge op, verkoop hem aan 20 klanten en alle hybride meuk kan er weer uit
Leuk, maar wat is in hemelsnaam het nu van die kleine raampjes? Het gedeelte dat naar beneden schuift had toch een heel stuk groter gemogen.
Feest?? gaan ze hem zo laten ontploffen ofzo?
@lambo4all: Ik hoop het, want deze is echt lelijk ;)
Men neme een Tata Nano. Vervangt de 4 kleine deuren voor 2 grote. Gooit er iets grotere wieltjes onder. En klaar is je Nido! Zelfs de naam lijkt er op!
Als Pininfarina haar 80-jarig bestaan moet vieren met zo’n koekblik… Mijn god! Hoe diep kun je zakken…
integralechubasco
Mooi design, nog niet zo mooi als de Bo… knap dat ze uit zo’n volume nog een interessante vorm weten te toveren… diversiteit in automotive design is wel duidelijk hun visitekaartje. nu nog een mooie order binnenhalen.
nu maken ze van die gave auto’s, er zijn zelfs modellen van peugot die ik zou kunnen kopen… en dit is een feestje?
Geweldig stadswaggie, toch? Ziet er wel guitig uit ook, behalve de achterkant.

Fraaie velgjes ook wel.
Alweer zo’n lelijk ding waarin je zeker dood bent als je crasht!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).