McLaren gaat de MP4-12C via 35 dealers verkopen

Auteur: , 61 Reacties

35 dealers, 19 landen en een voorlopig productie-aantal van 1.000 stuks in 2011. Maar krijgt Nederland ook een poenerig pand waarin de supercar zal worden neergezet? Helaas, liefhebbers zullen een kijkje in Düsseldorf of Brussel moeten gaan nemen om de MP4-12C aan te schaffen.

Er waren flink wat bedrijven in de running om een felbegeerd McLaren-dealerschapje binnen te halen. Want wie wil er nou niet zo’n technisch hoogstandje de showroom hebben? Er bleven uiteindelijk 35 ondernemingen over met voldoende exoten-ervaring die vanaf 2011 de 600 pk sterke lichtgewicht mogen verkopen.

Noord-Amerika wordt voorzien van 10 dealers, Europa krijgt er drie meer die binnenkort in de volgende landen te vinden zijn: Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, België, Italië en Zwitserland. De overige twaalf komen onder meer in Het Midden-Oosten en Azië te liggen.

McLaren meldt verder vol trots dat er al 2.500 belangstellende zijn om de supercar-sleutel in ontvangst te mogen nemen. Er zal dus een flinke wachtlijst ontstaan, dit terwijl de prijs nog niet eens bekend is. Maar geweldenaars met een 3.8 liter twin-turbo V8, 600 pk en een 0-naar-100-tijd van onder de drie seconden (testvideo) zijn het wachten meer dan waard.61 reacties

Waar kan ik hem kopen???
@HHK: “liefhebbers zullen een kijkje in Düsseldorf of Brussel moeten gaan nemen om de MP4-12C aan te schaffen.”
Lijkt me logisch dat dit door autohatende linkschmensen bestuurde land geen gouden randje verdiend in de vorm van een McLaren dealerschap. Een beetje slimme koper zal een dergelijke auto zoiezo niet op NL kenteken zetten. De Jager is al vet genoeg van zichzelf.
Damn….wat een mooie auto….
Alleen ….zal altijd wel in de schaduw van de F1 blijven staan…vrees ik
Toch wel opvallend dat Nederland – als één van de rijkste landen ter wereld – bij dit soort dingen altijd hard achter blijft. Terwijl een halve Bananen Republiek als België (let’s face it, het is echt een ramp daar!) wel een dealership krijgt.
@Jeweetwelwie: haha nederland 1 van de rijkste landen ter wereld ? miss op de 17 of 18 plaats , niet overdrijven hé
@Jeweetwelwie:

Wat heeft onze politieke situatie nu in godsnaam met een dealership. Halve bananen republiek? Kom eens wat meer buiten en je zal verwondert zijn dat we niet eens in de buurt komen van een echte bananen republiek. Beetje respect graag!
@Jeweetwelwie: Wat geeft jou het recht om zoiets belachelijks te zeggen? Ok onze regering trekt op niks maar ik woon veel liever in België dan in Nederland
Btw: ford focus rs België > 30 000 eur
ford focus rs Nederland > bijna 50 000 eur
(ik denk dat er reden genoeg zijn)
@Jeweetwelwie: vergeet niet dat Luxemburg(belastingparadijs) ook een grote markt is, dat is ook een reden waarom bijvoorbeeld 10 % van alle Focus RS500’s naar de Belux komen(5% Bel, 5% Lux)
@Jeweetwelwie:

Tja, België mag dan een enorm corrupt “bananen land” zijn zoals jij het zo leuk uitdrukt, de halve wereldtop heeft wel iets met Brussel en durft daar ook gezien te worden. Terwijl julie rijker, (3 keer zo rijk als land neem ik aan) en stabieler zijn hebben julie om de een of ander reden niet het imago.

Ik denk dat de gemiddelde bedrijfsleider of politicus liever met een Mclaren in Brussel gezien word en hem daar koopt terwijl hij daar voor zaken is dan dat hij dat in A’dam doet (geen probleem met A’dam ofzo gewoon het Imago).

Daarbij, het duurt volgens mij niet lang meer voordat België een echt bananen land geworden is. De weten worden meer in aantal en strenger maar ze worden nog minder nageleeft en er word nog minder op gecontroleerd en gesanctioneerd.
Ik had gedacht dat Hessing hem wel zou mogen verkopen.
Super mooie auto, maar de naam staat me niet aan, het klinkt toch beter als je zegt: Ik rij een Miura (fff voorbeeld hè). Als je in de kroeg staat en moet zeggen: ik rij een McLaren MPvier twaalfC klinkt dat we’ll een beetje debiel.
Pieter autofans
@ Jeweetwelwie: In verband met België reageer ik niet op de comment. Maar ivm McLaren: Misschien zit Kroymans er voor iets tussen? Daarnaast moet je weten dat België en Luxemburg als 1 regio worden aanzien. Het is ook om die reden dat ‘wij’ als belgen 50 stuks krijgen van de RS500 en Nederland amper 10. We zijn een belangrijke markt, ondanks de omvang.
@ Jeweetwelwie
Ze zullen er echt wel een goede reden voor hebben om ze in Belgie bij de dealer te verkopen en in Nederland niet ;-).
-edit: nutteloze bijdrage-
@robby: Waar heb jij leren schrijven zeg?
@Jeweetwelwie
Zo rampzalig is het hier echt niet…
Wij hebben geen regering en jullie ook niet.

@topic
Mooi zo!
De naam mocht idd wel wat origineler geweest zijn.
@jeweetwelwie: Denk eens logisch na jongen!! Waar denk je dat zo’n auto’s het meest verkocht worden? In NL met die belachelijke BPM?? Heb de indruk dat je zelf in een Bananenrepubliek thuishoort…
@ Nederland: Jullie hebben al Top Gear Live gekregen, dus wij mogen ook eens iets hé :)

@Jeweetwelwie: Je hebt gelijk dat onze complexe politiek momenteel een echte ramp is, maar een bananenrepubliek is een iets te sterke metafoor daarvoor.
@Jojojonaaazz

helammal met je eens

@jeweetwelwie

het is beter dat je zwijgt , en als je iets zegt , zeg dan iets ZINNIG !!!!!!
Gezondverstand
Wat een saai ding. Ziet er nu al gedateerd uit.
Jammer gemiste kans zeker als je maar eens in de 20 jaar een nieuw model op de markt zet.
Geen idee waar die liefde voor Belgïe plots vandaan komt bij blijkbaar sommige andere Belgen hier, maar Jeweetwelwie drukt zich nog voorzichtig uit vind ik.

Het is hier wel degelijk een bananenrepubliek, een hele trouwens, en geen halve. Wat de mate van corruptie en achterdeurtjes betreft doen we echt niet onder voor pakweg Oekraïne hoor. Wat voor mij dan weer reden genoeg is om m’n lief landje een heel warm hart toe te dragen.

Alsjeblieft zeg, dealende flikken overal met een IQ waarschijnlijk niet groter dan hun schoenmaat, politici en politieke plannen waar de belangenvermenging van afstraalt, de hele tijd door allerhande verplichte verkiezingen waarbij het uiteindelijk geen bal uitmaakt op wie of wat je stemt want ze geven je toch allemaal de middelvinger als het erop aankomt, het ene fraudeschandaal na het andere bij regeringsinstellingen allerhande, 58 (bwvs.) verschillende regeringen op niet eens 10 jaar tijd, een safehaven voor alles wat crimineel of semi-crimineel is, Wallonïe waar meer werkloze bonobo’s rondlopen dan in de gemiddelde Afrikaanse brousse, een mega-draaischijf voor alles wat illegaal en lucratief is, het gros van de mensen hier volcontinu zo groggy als wat van alcohol en/of legale dan wel illegale drugs. Meer dan genoeg redenen om Belgïe als bananenrepubliek te beschouwen, en dat zijn dan enkel nog maar degene die ik nu zo 123 met m’n slaapkop kan bedenken.

Noem de dingen toch ‘ns gewoon bij hun naam zeg.

Jaja, leuk wakker worden zo… :)
@ Hupke : nogal wiedes, de halve wereldtop is dan ook zo corrupt als de pest. En Belgen doen daar nu eenmaal niet zo moeilijk over vergeleken met de Calvinistische Nederlanders, want de gemiddelde Belg is ook corrupt. Uiteraard zitten ze liever in Brussel… Imago, laat me niet lachen :)
Sorry, maar ik vind dit echt geen mooie auto… zelfs een Hyundai Scoupe vind ik geslaagder… de prestaties zullen vast en zeker oké zijn, maar het oog wil ook wat…
En nee, ik stem niet op Vlaams Belang mocht je dat afleiden uit m’n eerste post (wat mogelijk is gezien m’n uitspraak over verkiezingen). Ik stem VLD, en dit keer meer bepaald voor Kris Luyckx. Die jongen heeft me al twee keer de rechtszaal langs de goede exit doen verlaten, en het ene plezier is nu eenmaal het andere waard :)
:)

Trap ik op wat lange teentjes heren? Alle Belgen moeten even realistisch naar de staat van hun land kijken – bijvoorbeeld naar het gesprek aan consensus, visie en uitvoering – en dan een eerlijk oordeel vellen. Kan toch weinig positiefs uitkomen lijkt mij.

Dat er in België relatief veel dikke auto’s verkocht worden heeft er inderdaad mee te maken dat a) de belastingen op de auto’s gewoon fors lager zijn b) mensen die een Europese functie hebben (Brussel) vaak in beide landen (herkomst en arbeid) zeer weinig belasting over hun inkomsten betalen c) er veel (extreem) rijke Nederlanders wonen.
@Jeweetwelwie:

Wij als Belgen weten maar al te goed wat er mis is, maar dat is geen reden om ons een bananenrepubliek te noemen, ga maar eens langs bij Robert Mugabe daar is het pas een bananen republiek. Als het hier dan toch zo slecht is waarom zit bv. Brasschaat vol met Nederlanders?
Ach ja.. elk land heeft zijn voor- en nadelen en als je er maar lang genoeg woont kom je die vanzelf tegen. Nederland heeft ook zat regels, voorzieningen, systemen en bureaucratie die zo krom zijn als een banaan. En wie nog steeds gelooft dat Nederland zo ‘fantastisch’ is op wereldniveau leest teveel Telegraaf.nl.

On topic: Geen idee wat de prijs wordt van deze auto, maar waarom deze auto in Nederland kopen als die 200km verder over de grens 1/3 goedkoper is??
Wat de auto betreft moet ik PunicaOase bijtreden trouwens : een misser van formaat wat uiterlijk betreft. Ik vind hem zowaar zelfs even saai als een R8, en dat is erg, heel erg.
@ jeweetwelwie
Je maakt heel wat los met je comment ofniet:P?.

ontopic:
Beetje jammer dat ze niet een MP4 naar Munsterhuis of Hessing sturen. Kan prima toch? Ze verkopen hem toch wel.
Bij het lezen van de vermelding dat we naar Brussel moeten om een MP4-12C in de inleiding van het artikel op de Home-pagina, vroeg ik mij onmiddellijk af hoe lang het zou duren voor het hier op een “België-Holland” zou uitdraaien. Hoe je ook draait of keert, zelfs samen maken we maar een beperkte markt uit en het lijkt me logisch dat Mclaren een centraal gelegen verkooppunt zoekt in de Benelux. Bovendien wonen behoorlijk wat Nederlanders die zo’n auto kunnen betalen in België vanwege fiscale redenen.
Wat zijn de Belgjes opeens aanvallend…

Als ik bijvoorbeeld Duitser was, en ik kocht zo een McLaren in Nederland hoef ik geen BPM te betalen als ik hem op Duits kenteken laat zetten. Dus de auto is dan net zo duur als wanneer ik hem uit België zou halen. Dus dat is geen reden. :)

En volgens mij is BTW op auto’s bij jullie 21%, bij ons 19%. Dus dan zou je in Nederland goedkoper uit zijn. Tenzij je dat kan terugvorderen, dan maakt het allemaal geen hol meer uit.
@Northwestern: Als je een Duitser was, kocht je een McLaren in Duitsland. Het gaat hier waarschijnlijk puur om de geografische verdeling en de daarmee verbonden markt.
@Northwestern: BTW terugvorderen op een supeecar? :S dan leven we echt in een kromme wereld als dat mag, kan me niet voorstellen dat dat op welke manier dan ook in ons kikkerlandje mag hoor.
@FuelMinded: volgens mij heeft Hiddink op precies die manier als jij zegt shit gehad met de fiscus, ik geloof dat je moet kunnen aantkonen dat je zoveel dagen per jaar daadwerkelijk gewoond hebt in België.
@Sciurida: En als je Nederlandse nationaliteit vervolgens opzegt maar wel in Nederland woont, werkt en het Nederlands elftal steunt?
Misschien moet ik toch maar een tweede (Belgische) nationaliteit aanvragen. Lekker goedkoop in België auto kopen en op Belgisch kenteken zetten. Vervolgens in Nederland gebruiken (en af en toe de autobahn en de Nordschleife opzoeken natuurlijk).
Weet iemand of dit een legale manier van belasting ontduiking is?
On topic: Het lijkt te veel op een “Supercar by Hyundai”. Behalve ’t feit dat Hyundai een veel betere naam kan verzinnen. De Koreanen hadden deze supercar vast ‘Hyundai Genesis R1’ genoemd. Ben wel benieuwd naar de prestaties van deze Portable Media Device. ;)
Nog een reden om Vlaanderen voor Nederland te annexeren, nemen we wel Brussel erbij, en voeren we de Belgische regels omtrent BPM/ wegenbelasting in!
Alsof die opmerking over België alleen maar met de regering te maken heeft. Jullie economie is er één die sneller gaat vallen dan die van ons, een stuk sneller zelfs.

En ja, je kan de BTW gewoon terugvorderen. Een auto is een auto, als jij genoeg verdient om hem zakelijk te kunnen rijden, waarom dan niet.
@Ralph: ja, je hebt gelijk, mijn excuses je kunt dan wel de BTW terugvorderen, maar dat gaat binnekort ook veranderen als de plannen van LeasePlan doorgaan, overigens zou ik eerder een ‘echte’ zakelijke auto (lees BMW-7, Bentley, Jaguar enz.) nemen, staat wat beter bij de klant denk ik ;).
@ FuelMinded: lastig, ik weet niet of België je zomaar de Belgische nationaliteit geeft, en het is een flinke klus om je uit te laten schrijven in Nederland als je er nog gewoon woont ;).
Gelukkig zijn er genoeg importeurs in Nederland die je wel kunnen helpen hoor…
Maar toch: Vlamingen hier: zin om bij Nederland te komen? =P
@Peter: Dat was puur een voorbeeld om te laten zien dat het niet duurder zou zijn om een nieuwe auto in Nederland te kopen en dan exporteren naar het buitenland. Had ik dan Polen moeten zeggen ofzo?

@Sciurida: Als je een nieuwe auto in Nederland koopt en je exporteert hem meteen krijg je toch btw en bpm terug? Anders moet je dubbel btw gaan betalen… Ik weet nog dat veel mensen auto’s uit Nederland kochten omdat de bruto prijzen hier lager waren vanwege de hoge belastingen.
@Northwestern: jep je hebt gelijk, ik dacht even in de bekrompen PVDA/CDA mentaliteit als het over ‘zelfverrijking’ gaat…
En toch vind ik hem niet mooi genoeg om onder de echte supercars te vallen… Je kijkt niet echt om als je hem aan ziet komen?
@Cantago: vind ik ook. Hij lijkt teveel op wat er nu al rondrijd. De F1 was een stuk unieker (maar dat ware alle brute sportwagens toen wel).

Er is nog hoop :) . Een site die ook dit artikel had zei dat McLaren over een aantal jaren ook nog met een F1-opvolger wil komen.
ik vind hem maar lelijk en gewoontjes que looks..
qua
Ik vind het een karakterloze auto. Grijs, onaantrekkelijk design en absoluut geen ziel.
Juij België zit erbij… Ik zal volgend jaar eens een uitstapje naar Brussel moeten maken ;)
Jeweetwelwie Belgie mag dan wel een bananenland zijn maar waarom komen alle rijke nederlanders en Fransen naar Belgie ? juist de belastingen zijn hier belachlijk laag ( wat maar goed is ook)

Belgie telt verhoudingsgewijs veel meer milionairs dan Nederland (in belgie zijn 200 mensen met een vermogen van 100miljoen en plus)
Te koop in België? Speciaal voor alle verwende Nederlandertjes in Brasschaat dus? ;)
Hoewel ik denk dat een Belgisch kenteken ‘m niet zo knap zou staan, is ’t verder wel een fantastische mooie bak hoor. Vooral in dat oranje zou ik ‘m zeker willen hebben, hoewel de achterkant van mij wel wat klassieker ontworpen had mogen worden. Naja, prijslijstje opvragen dan maar?
Ik weet een ding, voor een halve bananenrepubliek te zijn, zijn er wel verdacht veel rijke nederlanders te vinden in ons landje. En die komen hier heus niet voor onze betere frieten of bier.
Al die aangebrande Belgen hier zijn hilarisch. Doe nu maar rustig en geniet van je lage belastingen.
@bozewolf: Nog hilarischer zijn de reacties van de gefrusteerde Rita Verdonk stemmers en dat alleen maar omdat een kleine auto-producent Belgiê verkiest om enkele auto’s per jaar te verkopen.
@Peter: Je hebt het verkeerd om, Rita heeft een hekel aan andere mensen, niet aan Belgen.
@bozewolf: ik doelde op de “trots op Nederland” attitude die een beetje overdreven is en eigenlijk impliceert dat Nederlanders beter zijn dan andere mensen, al geloof ik niet dat ze daar de intellectuele, culture of economische elite mee aanspreekt en probeer duidelijk te maken hoe ik sommige reageerders catalogeer.
Wat een schijterig motorblok heeft dat ding, 12C, hoort gewoon een 12 cilinder in. Wedden dat nu minimaal de helft gaat afvikken op de snelweg.. Wel mooie auto trouwens! ;)
als je in een nederlandstalig land woont en hoog-dravend gaat lopen doen over de politieke situatie in je land ..

dan ben je knetter-gek ..
apen-landen .. stuk voor stuk ..
Hahaha, zoveel mensen die aangebrand reageren op die reactie van Jeweetwelwie. Het feit dat hij België een bananenrepubliek (in twee woorden, met hoofdletters haha)noemt en Nederland volgens hem één van de rijkste landen ter wereld is, zegt volgens mij wel genoeg over zijn politiek intellect. En ik wil niet veralgemenen, maar heb een sterk vermoeden dat dat zich niet alleen tot politiek beperkt…
Als politieke wetenschapper van opleiding kan ik niet ontkennen dat ons politiek landschap (ja ik ben dus Belg) de afgelopen jaren een puinhoop is. Maar dergelijke uitspraken zijn echt hilarisch. Besteed eens dagelijks een kwartiertje tijd van je voor de rest toch maar nutteloze dag en lees eens wat boeken of (niet-populaire) kranten inzake de materie, mss zie je dan binnen onbepaalde duur zelf in hoe dom je klinkt.

OT: wanneer ik te horen krijg dat deze beauty aangekomen is in Brussel, spring ik dezelfde dag nog in de auto richting dealer. Wat een verschijning!
@LS:
Ik ben ook Belg, en ik geef hem wel gelijk. Misschien moet jij eens nadenken voordat je iets zegt.
Ik lees boeken en niet de tijd en soms de standaart voordat je weeral op de man gaat spelen.

Nederland heeft een BNP dat veel hoger is dan ons, en de verhouding tussen onze staatschuld en de hunne, kan ik tot de conclusie komen dat wij idd het banenland zijn.


@ JPM het is dan ook een drivers car een geen stoepmadelief.
@Hupke: Lees je soms de standaarT ja? Waarom betwijfel ik dat? De prentjes bekijken zie ik niet als lezen hoor.

Indien je België een bananenrepubliek noemt, weet je dus niet alleen niet wat dat inhoudt, maar weet je blijkbaar zelfs niet wat een republiek is. Sorry als ik dan je politieke bagage in twijfel trek….

En je leest boeken? Proficiat! Maar ik vrees dat dit wel niet het soort boeken zijn die over politiek handelen.

Als je het Belgisch politiek klimaat wil leren kennen, lees dan een boek van C. Devos.
Indien je wil weten wat een republiek inhoudt, lees dan eens iets van Machiavelli ofzo. En dan niet het voor de hand liggende ‘Il principe’, maar iets als ‘Descorsi sopra la prima deca di Tito Livio’ ofzo. Niet panikeren, die werken zijn vertaald geweest…
@LS:

Ik heb de discorsi en Il principe (en ja natuurlijk vertaald en dan 2 versies in 2 verschillende talen en van 2 verschillende vertalingen om zeker niets te missen, ik kan geen plat italiaans uit de 15e eeuw lezen) gelezen gehad (als jonge tieners en onlangst nog eens), net als De kunst van het oorlog voeren van sun tzu en nog wat oosterse wijzen, talloze economische boeken (een van mijn intresses als ingenieur), ik lees af en toe als ik er eentje in de schoot geworpen krijg een paper over politiek of economie. Ik moet wel zeggen ik beperk me vooral tot dingen over de carrying capacity, nadelen van slecht bewind en over het liber(t)alisme.
Fictie en vakgeraleteerde zaken, even buiten beschouwing gelaten.

Als je naar de plaats van België kijk in lijsten zoals de CPI kijkt zie je dat België slecht scoort. En wij belgen zijn corrupt.

En nu wil ik graag u algemene perceptie van taal in vraag stellen. Een bananenrepubliek is een term die hier niet betekend republiek, maar gewoon verwijst naar die andere Apenlanden waarin het ook niet gaat zoals ze zeggen dat het moet gaan.

De Belgische politiek met aan de ene kant hun belachelijke symbooldosiers, die geen enkel nut hebben en langst de andere kant idioten die nog nooit van budgetering en realisme gehoord hebben en die niets begrijpen maar over alles een mening hebben.
En dan nog de enige uitkomst is een zoveelste compromis van een compromis waar niemand mee gelukkig is na jaren van stilstand. Voeg daar nog eens bij dat de weten zo slecht opgesteld worden nog minder effectief uitgevoerd zodat ons land inderdaad op een bananenrepubliek lijkt waar een beschaafd land zich mee bemoeit.

En het is niet omdat ik de standaart lees dat ik ook zonder nadenken alles wat erin staat overneem het is en blijft een krant.
Een bedrijf in belgie met enkel belgische ingenieurs heeft een heel belangrijk deel van deze auto ontwikkeld!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).