Grootste autowarenhuis ter wereld heeft circuit op dak

Auteur: , 441 Reacties

Even een oval meepakken voordat je die nieuwe leasebak meeneemt? Binnenkort kan het in Istanbul!

Daar wordt namelijk hard gebouwd aan het grootste autowarenhuis ter wereld. Het bijna 66.000 vierkante meter tellende Autopia Europia gaat straks ruim 200 showrooms huisvesten. Ook komen er 48 service stations, 42 verzekeringsmaatschappijen en 24 banken in het autowarenhuis te zitten. Meer dan 400 merken zullen er 2426 modellen tonen. Wij vragen ons af welke merken er dan allemaal showrooms zullen gaan delen. En welke merken er überhaupt allemaal zijn, want 400 is wel erg veel.

Alle delen van het autowarenhuis zullen bereikbaar zijn per auto. De kroon op dit complex is het circuit dat op het dak van het complex komt te liggen. Daarop kun je rustig testrijden en hoef je geen moeite te doen om jezelf door het drukke verkeer te wurmen dat de verwachte zes miljoen bezoekers per jaar ongetwijfeld zullen genereren.

Bekijk de animatie van dit complex op Autojunk!

Bekijk de Autopia Europia animatie op Autojunk.nl!

Meer info op GAD. Via Jalopnik.441 reacties

Er staat mij iets van bij dat dit helemaal niks word. Er is vrijwel geen markt genoeg om dit draaiende te houden.
Lekker als je iets teveel gas geeft en er vanaf vliegt. :P Verder wel erg indrukwekkend.
haha, en de EU wilde Turkije in als lid hebben

Right in your face –> EU
ik bedoel dat eu turkije NIET als lid wou
@ikkuh: Nou, wat bedoel je hiermee? Is dit dan een gemiste kans vanwege dit (over de top) autowarenhuis???? Zal er mi niets aan veranderen.
gaat helemaal nergens over natuurlijk ..

wel een grappig idee iig ..
Tering hé, die dubaianen hebben echt niks te doen.
geintje, istanbullers bedoel ik
hier blijft Dubai toch wel achter. die stad heeft altijd van die absurde dingen.
LOL! @ verzekeringsmaatschappijen en banken xD Ze zullen en moeten je een auto aansmeren met alles erop en eraan, inclusief lening om je geliefde bolide aan te schaffen
400 merken? Dus VAG is de eigenaar?

Had FIAT vroeger niet iets soortgelijks in Turijn ofzo? Een circuit op het dak bedoel ik dan…
HAHA dit komt neer op bijna 1400 unieke bezoekers per UUR! Eén ding kunnen ze in Turkije wel en dat is verkoop praatjes houden!
Dat wordt (denk ik) geen succes. Het zou wel een succes worden als men dat gebouw in een Duitse stad had gebouwd, bijvoorbeeld Düsseldorf of dergelijke. Want, tsja, als je denkt aan Turkijke.. Niet echt aantrekkelijk.. ;)
@Bosnia_love: Beetje slap excuus dat Istanbul niet echt aantrekkelijk is. Maar ik weet niet of je het weet, maar Istanbul vergelijken met Dusseldorf daarmee doe je Istanbul te kort nutteloze opmerking.

Istanbul moet je vergelijken met New York, Londen, Tokyo Moskou.

Alleen jammer dat sommigen beetje negatief reageren, omdat het wordt gebouwd in Istanbul, want ik weet zeker zou die komen in een andere grote stad was men denk ik zeker meer enthousiat geweest!
@GLTSRY: NY, Tokyo, en Moskou? :lol: ….. Bekijk maar eens de reactie van Jeroen; hij legt je wel uit hoe het zit. ;)
haha, dat betekent dat ca. 8% van de totale populatie van Turkije één keer per jaar langs moet komen. Dan ga ik nog liever naar Ikea met pasen ….
Het scheelt natuurlijk wel dat er in Istanbul 16 miljoen mensen wonen…maar hoeveel er daar van auto’s kopen?
integralechubasco
200 showrooms, 48 service stations, 42 verzekeringsmaatschappijen en 24 banken in het autowarenhuis. Meer dan 400 merken zullen er 2426 modellen tonen…. ?????
kijk eens goed naar het plaatje want dat gaat er echt niet allemaal in.
@Rick-dos

Yes; FIAT had dat op Lingotto: http://en.wikipedia.org/wiki/Lingotto

Tegenwoordig is dat het hardlooprondje van het Méridien hotel dat er nu gevestigd is, dus dat kunnen de Turken ook nog altijd doen!
@Kemper:

Yes. Dat is ‘m. Mooi dat het ook weer in gebruik is genomen.

Stevig hardlooprondje trouwens. Voor velen zal het peanuts zijn, maar niet voor mij. Maar goed, ben niet voor niets autoliefhebber. ;)
@Rick-dos: voor mij is het ook geen peanuts!
@Kemper:

Vorig jaar heb ik tijdens onze rondreis een nacht in het Lingotto hotel geslapen.
De volgende morgen hebben we rondgewandeld op het dak,echt indrukwekkend.

http://www.autoforum.be/showthread.php?t=40363

Ook in België was er ooit zo´n testbaan,nl.op de fabriek van het Belgische merk Imperia.
Het is niet duidelijk of er nog overblijfselen zijn van deze baan.

http://www.hfinster.de/StahlArt2/archive-Imperia-en.html


Turkije,kijkt dit nu,meer dan 50 jaar later af.
hmm zoals er al werd gezegd je zult maar de bocht missen ofzo dit lijkt me wel heel erg gewaagd…
Lingotto rip-off
De fiat fabriek (tegenwoordig winkelcentrum) opende in 1923 al zijn deuren.
Ik had zo iets meer verwacht in Moskou.
Dat zeg je verkeerd Casper.

Je kan er beter van maken; even een oval pakken nadat je je leasesletje heb opgehaald. Weet de auto ook meteen waar die aan toe is. :P
-edit nutteloze bijdrage-
hahaha ik vind dit gewoon gaaf
Ik denk dat er nog wel hekjes geplaatst gaan worden langs de racebaan, ander gaan die verzekeringsmaatschappijen meteen failliet….

Daarnaast is 400 automerken wel een beetje veel idd. Vorige week heb ik nog uit m’n hoofd geprobeerd zoveel mogelijk merken op te noemen, en ik kwam toch echt niet verder dan 110, dus dan vraag ik me af wat al die andere merken zijn….

En dit gaat natuurlijk een grote (financiele) flop worden…
Nou moeten jullie je niet gaan vergissen in de Turkse economie. Economische markt in Turkije is stabiel en stijgend vooral als we een vergelijking met Europa moeten maken. Er is veel binnenlands en buitenlands toerisme in Turkije. Onlangs zijn de “bpm” en “btw” varianten in Turkije verlaagd waardoor nieuwe auto’s goedkoper dan in Nederland zijn.

Dus ik geef dit nutteloze projectje hooguit 2 jaar :P
Respect !
zal ook wel moeten, steeds meer in de lucht gaan bouwen ,want we houden geen natuur meer over op de manier waar we nu mee bezig zijn!
Mooi, maar hoe zit het met de veiligheid op dat circuit. Als je even een testrit wilt maken, kun je zo van het dak afrijden
“Gejat” van Fiat ;)
veel audi`s in het filmpje ;)
@ GTSRY,

TUURLIJK!, als het een gebouwd was in een land waar de welvaart hoog is. Ja, er zullen heus een paar turken rijk zijn geworden van de shoarma-verkoop, maar het merendeel van de bevolking is lang niet kapitaalkrachtig genoeg om een nieuwe auto aan te schaffen.

Verder, top idee’tje wat ,hoop ik, Abu Dhabi triggert om ook zoiets te ontwikkelen. Uiteraard dan wel met realistische cijfers….want deze cijfers kun je natuurlijk niet serieus nemen.
@Jeroen: doe niet kleinerend met je shoarma dat is een, ten tweede waar baseer je dat de meerendeel van de bevolking geen nieuwe auto kan aanschaffen? Er komen talloze merken te staan, dus genoeg vraag en aanbod voor iedereen, zowel rijken als de gewone werknemer. En ja ik volg Turkije op de voet waar de autoverkopen zijn gestegen en blijven stijgen de komende jaren.

istanbul bergt talloze superrijken, die zich kunnen veroorloven om de duurste auto’s te kopen. Of sommigen het willen toegevn of niet Istanbul is een wereldstad.
Mensen die geen kennis hebben van het land of stad reageer aub liever nbniet ipv dat ik vaak nutteloze reacties moet gaan lezen
@GLTSRY: Je moet de moeite niet nemen om op zulke mensen serieus te reageren, het zou me niet verbazen als de meesten die afgunst tonen nederlands zijn.
Typisch iets voor de nederlanders om afgunst te tonen, maar het geeft niet laat ze maar lekker jaloers zijn, dit wordt vast een groot succes.
Natuurlijk zullen er genoeg nederlanders zijn die niet afgunst tonen, maar juist dingen zoals zulke projecten succes wensen.
Maar over algemeen is toch wel bekend dat nederlanders afgunst tonen, voornamelijk als het gaat om iets/iemand van niet nederlandse afkomst.


Ging het hier om een project in duitsland dan waren ze er allemaal blij mee, ging het om belgen dan werden de belgen dom/gek genoemd, en ging het om nederlanders dan konden ze niet trotser zijn.
Wie het hier niet mee eens is ontkent alleen maar een algemene feit, dit is dus niet iets wat ik zomaar uit me duim zuig, maar vaak gemerkt heb onder nederlanders.
@Something&GLTSRY
Hahahahahahahahahahahahahaha
achja tennis speel je tegenwoordig ook gewoon een km in de hoogte. over 100jaar is het denk ik ook een stuk normaler om ondergronds, hoog in de lucht en op zee te bouwen.
Beetje Verward
Typisch die meewarige reakties van sommigen, Waarschijnlijk alleen van mensen die niet weten wat Istanboel is. Een gekkenhuis waar een heleboel armoe is maar ook een heleboel geld. En ook een heleboel mensen zoals wij hier. Gewoon een wereldstad. En overigens best sympathiek.
Dit gaat gewoon lukken. Overigens wel ten koste van een heleboel straatdealertjes, maar who cares in Istanboel?
400 merken en 2426 modellen???? Dat moet inclusief velgen en tupperware zijn, anders kan dat niet
Dit is inderdaad een gewaagd en ambitieus project.
In Turkije en voornamelijk Istanbul is er een grote afzetmarkt voor auto’s, vooral het luxe segment is daar ongeloofelijk groot.(meer dan Düsseldorf) Dit project moet je niet puur alleen zien als één grote dealer, maar ook als museum en een dagje uit met je Petrolheads. Uiteraard ben ik ook benieuwd of dit haalbaar is, maar het idee is niks meer dan een meubelboulevard of keukenboulevard, dusss waarom ook niet voor auto’s ;).
natuurlijk is dit helemaal gestolen van de autofabriek in Turijn van Le Corubusier als ik mij niet vergis??
Ik vlieg uit de boooocht!
Euh.. het dak af..
Vraag me af of de fundering het wel houdt met 2400 modellen = +- 2400 X 1500KG en het hele gebouw.
Wat heb je er eigenlijk aan?
@GLTSRY

Off topic: fanatiek supporter?

On topic: Lijkt me een goed idee, maar de getallen zijn niet helemaal realistisch zou ik zeggen. Wil iemand de 24 uur van Le Mans op z’n dak?
@@GLTSRY: Aha, nu ben ik er achter waarom jij Turkijke beschermt met je leven. GLTSRY staat voor Galatasaray? ;)
Een Turk dus? Ik heb niets tegen je hoor, ik vertel alleen maar hoe het zit. :)
Wat is het praktisch nut van een circuit op je dak?
je kan toch makkelijk aan 2000+ modellen raken?
vb: 320d met leder, eentje met stof, eentje met alle opties, eentje zonder, eentje in het wit, rood, blauw, paars, zwart..

en dit voor alle merken en ieder model…

Vag alleen kan deze hal 3x vullen
TurkishWarrior
@Iedereen.
Istanbul is een wereldstad.
De populatie is even groot als heel Nederland.
Een land met meer populatie is machtiger en meer succesvoller.
Turkije heeft de meeste populatie(rusland niet tellen).
Turkije groeit een van de snelste in de wereld met economie.
En Europa? een zwarte vlek op de wereldkaart.
Duur en onnodig.
Mensen zijn jaloers.
Allemaal nederlanders en toevallig een bosnier hierzo.(was leuk? turkse bommen op je stad een paar jaar geleden?)
Het word vast een groot succes.
Of het een rip-off is of niet.. van Fiat.
Turkse auto sahin tofas(fiat) was de meest succesvolle auto in Turkije.
Dus het is aan jou hoe je het ziet?
Een eer voor fiat?
of een rip-off?
Who cares.. Turkey can afford it.
Wat heeft nederland?
Alleen zijn kaas en aardappels.
Turkije heeft alle weer klimaten en alle elementen.
De geschiedenis alles.
De leger.. En noem maar op.
Europa heeft geen geschiedenis.
Ze liggen in bloed en tranen van de wereldoorlogen.
En met een trotste turkse geschiedenis.
van 400jaar voor christus.

Take that.
ik vind het heel leuk idee, maar jammer dat het in Turkije ligt, daar zou ik niet dood noch levend gevonden willen worden.
in Duitsland was het veel leuker geweest, tripje autobahn etc..
@TurkishWarrior: Istanbul is een wereldstad.
Nee, Istanbul heeft niet dezelfde voorzieningen als een stad als New York, daarbij is de helft van Istanbul een veredelde sloppenwijk.
De populatie is even groot als heel Nederland.
Klopt, als je de buitengebieden meerekent.
Een land met meer populatie is machtiger en meer succesvoller.
Klopt niet, Turkije is relatief én exact armer dan Nederland en hoe meer geld je hebt, hoe meer je te zeggen hebt op deze planeet.
Turkije heeft de meeste populatie(rusland niet tellen).
Waarom zou je Turkije wel tot Europa rekenen en Rusland niet? Turkije heeft relatief en absoluut minder oppervlakte op het Europees continent dan Rusland.
Turkije groeit een van de snelste in de wereld met economie. Klopt, dat zegt helaas niks over de toekomst ;)
En Europa? een zwarte vlek op de wereldkaart.
Duur en onnodig.
Europa een zwarte vlek op de wereldkaart? Zou ik niet zeggen aangezien er een hoop geld wordt verdiend in Europa en er ook anderen zijn die daarvan profiteren.
Mensen zijn jaloers.
Allemaal nederlanders en toevallig een bosnier hierzo.(was leuk? turkse bommen op je stad een paar jaar geleden?)
Wat een nutteloze bijdrage, kenmerkend voor de Turkse ‘trots’
Het word vast een groot succes.
Of het een rip-off is of niet.. van Fiat.
Turkse auto sahin tofas(fiat) was de meest succesvolle auto in Turkije.
Dus het is aan jou hoe je het ziet?
Een eer voor fiat?
of een rip-off?
Who cares.. Turkey can afford it.
Inderdaad, waarom schrijf je dit?
Wat heeft nederland?
Alleen zijn kaas en aardappels.
En Rotterdam, Een van de grootste wereldhavens, kijk maar naar Izmir, komt niet in de buurt.
Turkije heeft alle weer klimaten en alle elementen.
Niet waar, er is in grote delen van turkije een mediterraan klimaat, maar ook steppeklimaat en landklimaat.
De geschiedenis alles.
Je bedoelt de geschiedenis die de turkse jongetjes met de paplepel ingegoten krijgen? Ik heb nieuws voor je, die is gelogen. Jullie stammen af van een stel nomaden uit Mongolië
De leger.. En noem maar op.
Dat leger dat de Turken gebruiken om de Koerden te onderdrukken?
Europa heeft geen geschiedenis.
Zal wel niet….jouw geschiedenis is gelogen.
Ze liggen in bloed en tranen van de wereldoorlogen.
En twee keer heulen de Turken met de initiële agressors.
En met een trotste turkse geschiedenis.
van 400jaar voor christus.
Ja trotse turkse geschiedenis, wat bedoel je? Overheerst worden door de Romeinen (Byzantium), vervolgens het halve middellandse zeegebied onderdrukken om vervolgens door decadentie in verval te raken, en maar een wrede propagandamachine aan te stellen als ‘vader van het volk’?
En de ‘Armeense kwestie’ (LEES GENOCIDE) en de onderdrukking van de Koerden die door de Turkse overheid worden afgedaan als ‘bergturken’. De Turkse regering hebben oogkleppen op, Als je het op die manier bekijkt is zelfs Zimbabwe een rijk en fantastisch land met een mooie geschiedenis.
Take that.
TurkishWarrior
Ik bedoel meeste populatie in de europa.
@TurkishWarrior:
enne .. een sociale dienst .. hebben ze die daar ook ??
TurkishWarrior
@lincoln: meer dan dan je denkt hater.

-edit: nutteloze toevoeging-
400 merken ???? Ik kom wss nog niet eens aan 75 als ik ze opsom. :D
ik wil niet flauw doen maar waarom komt iedereen dan naar ned als het daar allemaal zo geweldig is
TurkishWarrior
@Flamingo: Omdat in de generatie voor ons..(dus mijn ouders en mijn voorouders) naar nederland kwamen omdat in Turkije in de stad of zelfs dorp van waar zij kwamen veel armoede en weinig werk was.
Maar in grote stede zijn er talloze werk.
Maar kijk nu dan?
ALleen al Turken hebben meer dan 120.000 werken gecreert in nederland.
Alleen door de turken zelf.
En in duitsland VEEL MEER.
Dus Turken moeten worden bedankt.
En veel ook.
Maar goed. We zijn harde werkers.
En op Bosnia love..
Een paar jaar geleden betekent voor sommige ook gewoon een deccenia(‘s).
Dus neem niet alles 100% letterlijk.
Ik neem aan dat je hersens net zo corrupt als je land is.
Ik bedoel je grond..
Land kan je het niet meer tellen.
@TurkishWarrior:
dus ze kwamen voor geld .. en kregen geld ..

waar is die dank dan voor nodig ??
TurkishWarrior
@lincoln: Omdat we voor de economie ontzettend veel hebben gedaan.
En door ons meer verdienen dan voor we kwamen.
En veel banen creeren.
Wij hebben de vieze klusjes van nederland opgeknapt.
Heel weinig nederlanders wouden tuinwerkjes doen en al dat.
Maar toen deden de turken en andere buitenlanders het.
En nu? Kijk uit je raam voor 5 minuten.
Je ziet al gelijk een turk in een mercedes AMG.
Volgend jaar en dit jaar komen er nieuwe modellen.
Wie koopt het als eerst?
De turken.
En wij waarderen het enorm.
Ik vraag elke dag aan me ouders om uit dit land weg te gaan.
Plus om uit dit land weg te gaan NA MIJN SCHOOL.
En hun antwoorden zijn totaal negatief.
heerlijk dit
@lincoln, @Vinny 93 en
@QuattroBoy: Jullie zijn geniaal :D

@al die turken die zitten te zeuren over Nederland of Nederlanders als het allemaal zo heerlijk is in turkije (shitstanbul) ga daar dan gezellig wonen maar hier zo zeuren is een beetje triest.

Ontopic: ik vind het idee meer passen in abu dhabi, dubai en dat soort landen
TurkishWarrior
@Arnold: Hoe kan dit project niet passen bij de Young Turks? in Modern Replubic Of Turkey?
-edit nutteloze bijdrage-
@TurkishWarrior:

ik wil nog ff zeggen dat ik 2 jaar geleden erg genoten heb van jullie voetballers want dat was prachtig om te zien hoe ze steeds op het laatste moment die doelpunten maakten!
TurkishWarrior
@Flamingo: Dankjewel.
Maar vergeet Nederland niet.
Hoe zij de “overrated” landen hebben uitgeschakeld!
En goed ook!

Maar jammer dat Turkije niet meedoet aan WK.
Laatste WK ook al niet meer.
Waarom toch?
@TurkishWarrior: nou als je bekijkt wat voor dingen dat daar al gebouwd zijn en daar aan het bouwen zijn zou je daar eerder zoiets verwachten als in zon landje als turkije.

en GLTSRY: moeilijk he je hoofd koel houden ;)
Haha, Turkse bommen op mijn stad een paar jaar geleden? :lol: Een paar is twee (tenminste, als je kan rekenen). Turkse bommen op mijn stad in 2008? Ik weet nergens van, leg mij het eens uit? ;)
En idd @Jeroen en Bosnia_Lover.
Istanbul is een enorme wereldstad met een bom aan cultuur.
Aan degene die nog nooit in Istanbul geweest zijn: Een van de prachtigste citytrips die een mens kan meemaken.
btw: Istanbul is zeker een veel betere mooiere en grotere wereldstad as Amsterdam of Dusseldorf of Berlijn waar jullie dit project maar al te graag zouden zien.
@Jojojonaaazz:
schitterende stad .. kan niet anders zeggen ..

neemt niet weg dat een project als dit nergens ter wereld levensvatbaar is ..
jongens ik zou ook niet weten waarom zoiets niet in Instanboel kan
ik hou op, ben het er niet mee eens

maar ik vind TurkishWarrior ook een beetje overdreven doen. Je mag ook best wel een beetje trots zijn op Ned als Nederlander!
TurkishWarrior
@Flamingo: Ik ben heel blij in Nederland.
Het is alleen die Sommige Nederlanders..
Die andere buitenlanders niet waardeert.
En die buitenlanders afkomstige land niet respecteren of het niet mooi of wat dan ook vinden puur omdat niet van hun is.
@TurkishWarrior: Hou nou maar op met Turkse moraalridder spelen en breng het topic maar terug op auto’s. Goed, de BMW Gran Coupé, maken of kraken? En als wat, 6-serie GT of 8-Serie of CS6 oid?
TurkishWarrior
@Vinny_93: De topic is warenhuis in istanbul;)
Ik zeg.. Ontzettend gaaf.
Misschien dat ik over een paar jaartjes in de zomer ofso even langsga.
Terwijl jullie in de regen in jullie huisjes naar NOS journaal kijken.
@TurkishWarrior:
nou joh .. bedankt dat je goed voor je economie zorgt ..
@TurkishWarrior: En nu opeens dat mijn land niet bestaat, wat een giller. Weet jij wat ik in zo’n geval zeg? “Go back to you’re shitty school and learn some geography.” ;) Iedereen lacht je uit. Heb je dat nog niet door?
als het allemaal zo mooi klinkt, waarom komen de meesten dan toch naar Nederland:)?
Ergens vind ik het wel komisch dat er ineens een etnische discussie oplaait over Turkije :P

En ik zie ook nergens meer Off-Topic staan…
@Vinny_93: Je moet nu Off-Topic schrijve als je eigenlijk On-Topic bent. :D
Lijkt me helemaal van deze tijd, dit project… :roll:
haha… prachtig deze discussie!
en hij greep weer naar de popcorn. :P
@turksevechter
Quote: “En met een trotste turkse geschiedenis van 400 jaar voor christus..”

400 jaar v.C. had nog niemand in Anatolië (huidig Turkije)van turken gehoord, sufferd! Je kent niet eens de geschiedenis van je voorouders! Het enige wat turken hebben gepresteerd is Constantinopel veroveren en honderden jaren lang in Klein-Azië en ZO-Europa plunderen en moorden…
…trotse turkse geschiedenis…hahahaha. En daar hoort natuurlijk ook de Armeense genocide bij, nietwaar? En nu we toch bezig zijn, hoe zit het ook alweer met het illegaal bezetten van Cyprus?

Maar goed, als je toch zo dol bent op Istambul en Turkije, wat doe je hier nog?
TurkishWarrior
@QuattroBoy: Idioot turken bestaan al sinds 400jaar voor christus.
Wat is huid modern Turkije? TURKEN toch?
Kijk eens naar wikipedia Turkic people.
In your face.
Oh ja armeense genocide?
Laten we niet vragen wat de nederlanders met de zwarte mensen hebben gedaan.
Ik word liever gedood door gas of kogel dan als levenslang als slaaf word gebruikt en ook nog eens geveild word.
En met een zweef mishandeld word.


Ik wacht op antwoord terug.
@QuattroBoy: Hard, hard :o

Maar waar. :lol:
@QuattroBoy: Hey vriend ik waarschuw je haal de armeense genocide er niet bij en ik meen het want die onderwerp ligt uiterst gevoelig onder de Turken. Die opmerking van jou slaat een hele andere wending en je bent link bezig.

Voor iedereen hier ja ik ben een zeer fanatieke Galatasaray supporter en een Turk, maar ik heb wel geprobeerd om objectief een oordeel te geven zonder te kijken met mijn zogenaamde Turkije bril.
TurkishWarrior
@GLTSRY: IBNEEE CIMBOMBOM OLAMAZSIN SAMPIYON:P
hehehe:P

En Vinny 93. Ik was sarcastisch.
Maar ook leuk dat er Nederlandse merken komen.
Hoe meer hoe beter.
Ik dacht dat SAAB zweeds was?
@TurkishWarrior: Zweeds onder een nederlands bedrijf. Poteeto, potato..
-edit: In het Nederlands graag-
TurkishWarrior
-edit: nederlands aub-
@TurkishWarrior: oye, revolucion compadre! Of: ein volk… Nee dat is té
@GLTSRY: He ?! :) Volgens TurkishWarrior gooien jullie bommen op mijn stad en volgens jou knappen jullie onze huizen op? :lol: Wat is het nou..?
@Bosnia_love: Turken hebben circa 500 jaar lang geregeerd over de gehele balkan, maar toen heette onze staat de Osmaanse Rijk. Dat klopt wij het daar veroverd en ja Bosnia love of je het nu wil toegeven of niet JULLIE BOSNIERS hebben 500 JAAR LANG onder ons geleefd.

Maar nadat groot Joegoslavie uiteen is gevalleen en de sertviers jullie huizen hebben platgeknald hebben de TURKEN jullie huizen herbouwd, de meest bekende brug Mostar brug hebben de Turken ook herbouwd
Capish Bosnia_love?
@GLTSRY: onderscheid tussen osmanen en Turken is er wel degelijk. Dus ga niet “wij” zeggen.
TurkishWarrior
@Vinny_93: Osmanen leefden onder sultan.
En wij niet.
Verder is er geen verschil.
Die generatie is zojuist voorbij gegaan.
Volgens mij is de laatste overlevende overleden vorig jaar ofso?
@Vinny_93: Turken en Osmanen zit geen verschil en waarom? Turken hadden de woord en waren de baas, maar nadat alle staten zijn weggevallen uit de Osmaanse Rijk, is Turkije ontstaan in het huidige Anatolie.

TurkishWarrior 500 jaar lang hebben we geregeerd over de Balkan. Tuurlijk onze geschiedenis gaat veel verder terug. Selcuklular, HunTurken allemaal voorvaderen van de Turken.
En ja wij zijn trots op onze geschiedenis we waren er altijd en zullen er altijd blijven zijn.
@GLTSRY: Ten eerste: ach kind, leef niet zo in het verleden; blijf je zo leven, dan zal je in de toekomst niemand worden. Ten tweede: leuke informatie! :D Van Wikipedia gehaald? En tot slot: natuurlijk hebben de Turken onze brug herbouwd; zij waren immers de goedkoopste werkkrachten. ;) Zo, ik ben slapen. Ciao.
@Bosnia_love: De Turkse regering heeft de raparatie van die brug betaald maat, dus hoezo heb jij t over goedkope werkkrachten???
@TurkishWarrior & QuattroBoy

indeed QuattroBoy en volgens mij is autoblog. en niet turkishhistoryblog.turk dus zouden we ons weer bezig kunnen gaan houden met auto’s
@turksevechter
Quote:”Wij hebben de vieze klusjes van nederland opgeknapt.”
Was jij dat of was dat je opa?
Quote: “En nu? Kijk uit je raam voor 5 minuten.”
-edit nutteloze bijdrage-
TurkishWarrior
-edit nutteloze bijdrage-
@TurkishWarrior: Nee. Het is niet zo. Anders had ik je geen advies gegeven om terug te gaan naar je schooltje en aardrijkskunde te leren. Jouw manier van denken zegt genoeg over je. Die Turk met zijn S-klasse die tekeer ging in Wegmisbruikers is vast je held, ofnie? ;)
-edit: nutteloze toevoeging-
TurkishWarrior
@Bosnia_love: Oke, en dan praat jij over Armeense genocide?
Terwijl hierzo de volken wilt uitmoorden?
Met jou ga ik er niet meer over praten.
@TurkishWarrior: nuance wordt hier bestreden met nuance. Vandaar dat hier geen spoor van nuance te vinden is. Laat staan subtiele verwoordingen. Als ik bedoel wat jij begrijpt.
@QuattroBoy:
joh .. laat gaan ..
da,s zo,n leiperd die voor Wilders werkt om Turken voor lul te zetten ..
@QuattroBoy: Tja kheb mijn mening bijgeschaafd en erachtergekomen dat je niet meer ongelijk kon hebben.:shock: (vuile racist:evil:) verder nog: Go Turkishwarrior, je hebt wel gelijk eigenlijk maar ook weer niet te veel idealiseren.
Slaapwel allemaal. :lol:
@Jojojonaaazz: kom met argumenten en gooi geen loze kreten over je mening in het rond.
ik denk dat hier niks concreets uit gaat komen …
@QuattroBoy: zo ver wou ik eigenlijk nog niet gaan, vooral die genocide is controversieel, heb er toevallig net een project van gehad op school. Hier in Noord oost nederland kan dat, in het westen naar verluidt niet. Misschien heb je ooit gehoord van de theorie: we hebben het niet gedaan, maar ze hebben het wel verdiend? Anyways, goed dat je het balletje opgooit, dat zorgt voor duidelijkheid.
“Kijk eens naar wikipedia Turkic people”

kinderen hoed u wees toch bevreesd turkish warrior is weer op wikipedia geweest!
@lincoln

Aight!!
TurkishWarrior
Troll,Jaloezie,Troll,Jaloezie,Troll,Jaloezie..
Komt er echt niks goeds uit?
Iets wat klopt?
Mensen kunnen het gewoon niet hebben.
Dat Turkije in alle terms beter is dan nederland.
En heel europa.
Op sommige landen zoals england en italie op economie na dan.
Maar dat word in 2050 veranderd volgens ministerie van economie.
‘Laten we niet vragen wat de
nederlanders met de zwarte
mensen hebben gedaan.
Ik word liever gedood door gas
of kogel dan als levenslang als
slaaf word gebruikt en ook nog
eens geveild word.
En met een zweef mishandeld
word.’
Dat was de VOC niet maar de WIC, vriend. De Nederlanders hadden daar een klein aandeel in.
TurkishWarrior
@Vinny_93: Kleine aandeel of niet.
Jullie hebben het gedaan.
DAT JULLIE DAARAAN IN JULLIE HOOFD OVER NADACHTEN IS AL ERG GENOEG.
En als er Armeense genocide is geweest.
Dan is het geweest.
En volgens mensen die ja zeggen.
Het is in Oorlogstijd geweest.
@TurkishWarrior: Dat kan ik precies zo zeggen over slavenhandel.
sjaaktrekhaak
-edit nutteloze bijdrage-
Beetje oud idee. Kijk inderdaad naar Lingotto dat al sinds 1923 bestaat.

http://i225.photobucket.com/albums/dd178/MRDG89/IMG_3721.jpg
TurkishWarrior
@Enzo Ferrari: Inderdaad.
Oud idee. maar leuk! groter! en moderner!
Nou, Shoo..! Ga weg hier dan als je het daar allemaal zo fijn vindt. Ik ben nog wel bereid je enkeltje te betalen :)

Maar ik dacht dat dit een AUTO-blog was?
400 merken? Pfff… Ter vergelijking: de categorie “Automerken” hier links geeft 56 merken aan….
@ Enzo Ferrari
daar gaat het al lang niet meer over:P
volgens mij krijgen we nu een les geschiedenis van onze vriend turkish warrior :P
TurkishWarrior: “@Flamingo: Ik ben heel blij in Nederland.
Het is alleen die Sommige Nederlanders..
Die andere buitenlanders niet waardeert.
En die buitenlanders afkomstige land niet respecteren of het niet mooi of wat dan ook vinden puur omdat niet van hun is.”

Dat het niet van ons is? Nee hoor daar stoor ik me absoluut niet aan. Zo hou ik bijvoorbeeld juist heel erg van Indische mensen, alsook Surinamers. Ik stoor me er veel meer aan dat jij (met alle respect) uiterst gebrekkig Nederlands spreekt.
TurkishWarrior
@Jelle: Tja wat kan ik zeggen?
Ik ben slecht in taal.
Heb altijd moeite gehad.
Maar mijn hersens werken op volle toeren.
Rekende en wiskunde is mijn sterkste vak.
Het is heel goed voor geheugentraining.
Wat sommige hier kan gebruiken:D
@TurkishWarrior: dat je goed kunt rekenen is nioet zo verwonderlijk…..credits aan de sociale dienst wat dat betreft. Maar als jij Anatolie zo perfect vindt (althans beter als Nederland waar je nu blijkbaar bent, wat doe je dan eigenelijk nog hier? Je hand ophouden voor een uitkering? Ga fijn meehelpen om die megalomane showroom in het land van je voorvaderen op te bouwen, dan doe je nog wat nuttigs.
@Jelle: kijk, dat noem ik onderbouwen. Behalve dat er nogal verschil bestaat tussen Indiërs en Surinamers. Maar het principe staat!
@TurkishWarrior: Vooropgesteld dat ik zelf ronduit tegen de PVV ben drijven jouw opmerkingen velen in de richting van deze partij. Laten we allemaal eens trots zijn (nee, geen verwijzing naar een andere politieke partij) en kijken hoe we samen kunnen genieten ipv verbaal de strijd met elkaar aan te gaan.

Maargoed; Een circuit op het dak, iemand een close-up van de vangrail?
TurkishWarrior
@Vroegerrrrr!:Mijn opmerkingen heeft niets met PVV te maken.
Maar als jij het zo vind kan dat.
Maar je hebt gelijk.
We moeten samen genieten.
Ik probeer hier de feiten te zeggen.

Ik denk wel dat er veiligheidsregels of borden of wat dan ook komen.
Zodat autos niet over de daken vliegen.
Dat klinkt toch logisch?
Zo’n moderne gebouw. en dan gaan ze zeker niet over veiligheid hebben.
Klinkt me niet logisch.
@Bosnia_Love ooit naar Istanbul geweest ? ,haha wat dacht je zou je het willen in je rot land bosnie of zo ?
@Snickers: Welkom. De broer van TurkishWarrior? ;) Heerlijk.
TurkishWarrior
Als het een Turk is is het me broer;)
@TurkishWarrior: Vreemde uiting van nationalisme.
ik wist het een grote incestueze bende :P
sorry grapje
Pfff en 5 procent van iedereen daar overlijd doordat ze van dat dak afdonderen..
Jezus fucking christ mannekes. Stop is met melken bende viswijven. Turken zowel als Bosniërs zowel als Nederlanders, Belgen en alle andere rassen uit de wereld hebben goeie en slechte mensen. Het is gewoon zo dat immigranten zich vandaag de dag soms verkeerd profileren als ze een mening willen uiten. En heel de groep wordt dan afgeschilderd door enkele individuen. Iedereen met ietwat verstand wist dit al lang. Ik ken Turken die zeiden tegen mij: ‘Ja, amai, we verschoten er zelf van hoe sommige Turken hier zijn tov in Turkije. Daar kom je dat zelden tegen.’

En nu terug ON TOPIC!
Ik vind het concept van alle merken samen wel leuk, dan kan je naar 1 plek gaan en op 1 namiddag 38 verschillende prijsoffertes vragen van verschillende merken en kan je goed vergelijken. Of dit overleeft, das een andere zaak. En als Dubai dit ziet bouwen ze een racebaan door de stad heen. Beetje futurama style! :D
@As_long_as_it_is_fast: twee woorden maat, action, reaction.
@Vinny_93: zo erg is het allemaal (nog) niet toch? Of het zinvol, smaakvol, stijlvol is… tja, ach op Autoblog kan dat af en toe wel. Als het teveel op de man wordt en regelrecht beledigend, of (verder) uit de hand loopt, dan is ingrijpen op zijn plaats of zelfs gewenst.
@w0o0dy: ja kom zeg, je moet wel voorgaande reacties lezen wil je een beetje mee kunnen praten.
@Vinny_93: “wil je een beetje mee kunnen praten”

Je zegt het zelf al…. ik ga liever van mijn (BELGISCHE!!) Blondje genieten. Proost!
@w0o0dy: geniet ervan!
TurkishWarrior
Nationalisme of niet.
Breng geen ander onderwerp.
Ik heb een speciaal account voor dit gemaakt.
Omdat ik het zat ben over het gehaat over Turkije.
Ik kom hier met feiten.
De feiten dat turkije 1000x letterlijk meer is dan Nederland.
Zelfs veel meer.
En ja ik steun MHP,Grijze Wolven.

Wil je meer nationalisme?
NE MULTU TURKUM DIYENE!
@TurkishWarrior: niet om het één of ander… maar wat doe je dan in godsnaam in dit klote-landje?
TurkishWarrior
@w0o0dy: Ik ga mezelf niet herhalen.
@TurkishWarrior: “ik ga mezelf niet herhalen”

LOL, nou…. ehm… toch.
@w0o0dy: ten eerste ben je te laat met die vraag, die al gesteld is, ten tweede wakker je het vuurtje weer aan, wat precies is wat onze nationalist wil.
@TurkishWarrior: ja zoiets dacht ik al. Lees de reactie boven je eigen en be done with it.
TurkishWarrior
@Vinny_93: Je hebt gelijk.
Turkije maakt actions.
Jaloezie maakt reactions.
Ik moet het aan wennen.
@autoblog: er wordt ook gewoon niet ingegrepen :-P redactie zit te slapen.
Maar zo krijg je wel leuke historische discussies
@Vinny_93: Naar mijn weten beweer ik ook helemaal niet dat Surinamers en Indiërs hetzelfde zouden zijn?

Tsja ik weet dat het in Nederland niet wordt gewaardeerd om in hokjes te denken maar de ervaring heeft mij geleerd dat ik niet anders kan. Alle Surinamers en alle Indiërs die ik in mijn naaste omgeving ken vindt ik topmensen. Indiërs zijn hartstikke lief en Surinamers hartstikke meegaand. Het zijn dan ook niet de Surinamers en de Indiërs waardoor mijn oma niet meer de straat op durfde, dat waren de Noord-Afrikanen en Midden-Oosterlingen die hier het centrum van de stad onveilig maakten. Maakten ja, want ze zijn nu gelukkig weg.

Hiermee impliceer ik niet dat van de laatstgenoemde categoriën iedereen slecht is hoor, tuurlijk zitten daar ook hele goede mensen tussen. Er zijn ook top Turken, die ken ik zelf ook. Die mensen krijg ik alleen zelden mee te maken. Dit heeft bij mij onbewust geleidt tot een aversie tegen Noord-Afrikanen en Midden-Oosterlingen. Iets wat in Nederland hartstikke fout is maar waar ik niet omheen kan. En wat ik TurkishWarrior hier allemaal bij elkaar zie zwetsen helpt dat helaas nou ook al niet bepaald tegen te gaan…

Sorry voor de immense off-topic. Soms kan dat zo lopen.
@Jelle: ik beweer ook niet dat jij dat beweert, ik beweer dat dat zo geïnterpreteerd kan worden.
@AB
als jullie hier nog eens komen zeg mij dan ineens hoe ik dat probleem kan oplossen van aanmeldingen managen. Dat werkt niet bij mij, geeft een error ivm een key.

@Vinny_93:
Zin om over iets anders te discussiëren? Belgische friet tegen Nederlandse patat ofzo? :D
TurkishWarrior
Of turkse autos tegen nederlandse autos.
Moet wel beetje ontopic zijn.
Autoblog.nl.
@jelle:
Indiers zijn verdikkeme moeilijk om mee samen te werken mannekes! :D in de bedrijfswereld althans, naar het schijnt. :D das voorbeeld van cultuurverschil, maar geen mens die erover struikelt.
@TurkishWarrior Kunnen we nu ophouden met dat patriotisme en het on-topic houden?
TurkishWarrior
Fine..

ONTOPIC: Leuk gebouw.
Kan nederland dit ook krijgen?

Geintje:D

OPTOPIC REAL: Leuk gebouw.
Zullen er nederlandse merken er ook zijn? /sarcarsm.

Sorry kan het niet.
@TurkishWarrior: ja ik zal er zeker Spyker, Donkervoort en SAAB verwachten. En wellicht Carver.
@Vinny_93: Carver is failliet , tenminste voor zover ik weet.
-edit nutteloze bijdrage-
@Snickers: Amai, de waarheid doet pijn, he? :lol:
En de oplossing om dat niet toe te geven? Onzin uitkramen! :D
Zit een Turk, een Bosniër, een Belg en een Nederlander in een bar zegt de één tegen de anderen: “Zullen we allemaal ons eigen drankje betalen?”
@Rick-dos: de belg(w0o0dy) drinkt m al. Nu de Nederlander nog.
@Vinny_93:

De Nederlander wil eerst weten wie het drankje betaalt! ;) :P
@Rick-dos: reageer nou niet tussendoor, zo snel is mijn K850i niet
@Vinny_93:

Jij kan je K850i nog de schuld geven. Ik aan de andere kant ben gewoon traag… ;)
@Rick-dos: gebreken in de huidige technische wereld waarin thee en koekjes luxe worden en ovale circuits op autoplaza’s komen…
@As_long_as_it_is_fast: O ja dat zal best, daar heb ik geen verstand van. Ik bedoel de Indiërs die hier na de oorlog uit Nederlands-Indië zijn komen wonen. Nu moet je weten dat ik een Fries in hart en nieren ben, maar als ik moet kiezen tussen een Fries of een Indiër om mee samen te werken kies ik voor de laatste. Mijn ervaring met Indiërs is dat ze een ander altijd alles gunnen.
Snutverdurrie over drankjes gesproken…

Waar is mijn thee? En koekjes…
@Rick-dos: levert AB dat niet automatisch?:-o
TurkishWarrior
en de bosnier betaalt.
De Turk drinkt zijn Koffie.
Aangezien mensen van mij geschiedenis les willen.
Koffie in Europa kwam en komt door Turkije;)
@TurkishWarrior:

Ik vind dat je wel een beetje weinig over Nederland weet hoor :P
want jij bent Turkije expert maar nu moet je ook nog Nederland expert worden. Ned is een land dat het over het algemeen erg voor mekaar heeft, ook altijd al zo geweest. dan heb ik het over de top10 van de wereld
TurkishWarrior
@Flamingo: Ik weet veel over veel landen.
Mijn meester had het stiekem gezegd een keer.
Hij zei dat ik meer weet dan vele Nederlanders.

Natuurlijk. Een land met 17miljoen inwoners met een goede redelijk grond.
is wel makkelijk te runnen denk ik zo?
Maar kijk de grond van Turkije!!
Veel groter! meer elementen! Meer mensen.
Is een stukken moeilijker.
En vooral omdat wij alleen staan.
(Dat NAVO,EU,NATO groepjes geloof ik niet. Ze gaan je in de steek laten).

Nederland erg GOED voor jaloezie?
geintje;p
Galatasaray? Daar is een Nederlander toch trainer van?

Kijk, en zo is het cirkeltje weer rond. Amen. Ik ga slapen…
@Rick-dos: op beide opmerkingen: Welterusten.
@Rick-dos: “Zit een Turk, een Bosniër, een Belg en een Nederlander in een bar zegt de één tegen de anderen: “Zullen we allemaal ons eigen drankje betalen?”

Kijk en DAT is nou het soort integratie dat Geert Wilders graag ziet!

Trusten heren (en anderen ;-))
@turksevechter
Ik ben, net als je (groot)vader, geboren en getogen buiten NL maar je hoort mij niet mezelf op mijn borst slaan met wat al die buitenlanders ooit voor NL hebben gedaan. Het boeit mij meer wat ik in de toekomst voor NL kan doen en wat NL in de toekomst mij te bieden heeft. Misschien moet jij dat ook maar eens proberen. En wees gerust, ik zal geen PVV stemmen…maar wel VVD ;)
dus 400 merken en dan 200 showrooms…?? en de rest dan..??
en daarom is ISTANBUL DE HOOFDSTAD VAN DE WERELD.
T kan wel lijken op dat ene fabriek, ze kunnen het overgekopieerd hebben, maar wat boeit dat? Tis een heel leuk project, wat in west europa ook gerealiseerd mag worden wat mij betreft.
TurkishWarrior
wat 500jaar man?
1millenia.
900jaar lang waren de Turken de machtigste.
Met 16 verschillende Turkse Rijken.
Hebben we meer dan de helft van hele wereld veroverd.
Turkije heeft hele geschiedenis die niemand zal vergeten.
TurkishWarrior
En AUB zeg niet dat dit Rip-off is.
Het kan ook een eer zijn.
En plus Europa is een rip-off how bout that?
-edit: nederlands aub-
@Punk: kijk, dat soort gedrag is een beetje jammer.
TurkishWarrior
Waarom Vinny?
Hij is gewoon trots.
@TurkishWarrior: jij weet dat beter dan ik. Neem ik aan.
… erg GOED voor …
@GLTSRY
Het is niet “Capish” maar Capisce. Capisce?
@Turksesoldaat: Jij telkens met je “we” dit en “we” dat en “ons” zus en “ons” zo. Hoe oud ben je eigenlijk? Kan me niet voorstellen dat je het Ottomaanse rijk de Armeense Genocide (oeps sorry…) en zelfs de invoering van de koffie in Europa (daarvoor dank) mee hebt gemaakt. De overheersing van Bosnië ook niet denk ik, want aan jouw stijl van communiceren te zien in dit topic schat ik je niet ouder dan een jaar of 14.
TurkishWarrior
@Piebe Post: Jou inschatting is een onderschatting van een Turk.
Doe dat nooit.
Anders kom je terecht bij Gallipoli campaign.
TurkishWarrior
MEER INFORMATIE.
Autopia and Numbers


With 216,000 m2, it is the world’s biggest auto-mall.

5 stories – two of which are underground.

Each level is 30,000 m2.

Each floor is 6m in height.

1st-hand and 2nd-hand autos are sold together.

56 food & drink shops, cafés & restaurants.

48 private car service stations.

24 banks.

ATM’s at 12 points.

42 insurance companies.

74 trading companies.

Car park with a 900 car capacity.

6 Million visitors a year are expected.

7 kms of walkable space.

One can reach every location with his car.

There is a test drive track on the roof.

200 auto-galleries , 443 brands and 2526 types of cars are waiting for its customers.

245 auctions are conducted on a daily basis.
nou ik denk dat t geen jaloezie is hoor. miss ben jij wel jaloers,want je windt je wel erg op
TurkishWarrior
@Flamingo: Dat heet toch trots? of opgewonden? of blijheid?
What the fuck hoe kan dat nou jaloezie zijn?
-edit: nutteloze bijdrage-
dat jij trots bent op Turkije is perfect maar je moet niet zeggen dat ned niks heeft ofzo
TurkishWarrior
Zeg ik niet.
Maar hoe jullie over anderen praten is gewoon onderschatting over anderen.
En overschatting over jezelf.
Dubbel schatting.
“Jou inschatting is een onderschatting van een Turk.
Doe dat nooit.
Anders kom je terecht bij Gallipoli campaign.”

Dat ik met mijn inschatting een Turk onderschat, zegt dat dan wat over mij of over die Turk? In het laatste geval mag je jezelf nu wel eens een keer gaan bewijzen want ik zie nochtans geen enkele reden om jou ouder dan 14 jaar in te schatten. Zeker nu je ook al begint te dreigen met een oorlog die 100 jaar geleden oid eens gestreden is.
-edit nutteloze bijdrage-

Dat is nog eens krachtige taal! Vergeet je het schaap niet dood te laten bloeden?
TurkishWarrior
@Piebe Post: Schaap komt wel later.
Even mijn hakmes veilen.
Lekker halal schapen vlees voor vanavond lekker vers.
Yaw broeders, fevri davranmayin, ya biraz relaks olun… Laat de haterz zeggen wat ze willen, er zijn zat mensen die Turkije zo’n VET project wel gunnen… En de haterz die zeggen toch meer over het net dan dat ze in het echt durven…

Voor de haterz: Jammer dat zoiets niet in Utrecht ofzo komt, maar west europa heeft zijn toppunt wel bereikt. Er zijn nou andere landen (bv. TURKIJE) die met een economisch/technologische opmars bezig zijn. En laat NL onze belastinggelden maar in doelloze projecten (JSF ofzo) stoppen. NL had meerdere van zulke projecten kunnen realiseren met het geld wat in de js zit… Bietje jammer mates…
Als ik al die Turken hier zo bezig zie kan ik mij niet voorstellen dat het in hun moederland zo goed gaat dat ze zich daar zo’n mega project kunnen veroorloven. Ik geloof dat ik gek wordt…. :-(
@Piebe Post: De Turkije van nu kun je vergelijken met de west europa van de ~1950-60. Toen begon de economie in WE echt aan te trekken en kreeg je welvaart. Turkije is op dit moment met een soortgelijke opmars bezig. En (hopelijk) wordt Turkije ook de grootmacht zoals de Turkse jongens/mannen hier en ik het graag willen zien, net zoals de autoctoonse Nederlanders Nederland als een goed ontwikkeld, vooruitstrevend land willen zien…
TurkishWarrior
@Turan: Turan.. Waar ben jij allemaal,broer?
Turkse economie is veel groter en beter dan die van europa.
Op 3 landen na.
En het groeit als een speer!
Er word verwacht dat Turkije met de nummers en groei van nu top 5 machtigste land wordt. met top 4 beste economie van de wereld.
In 2050.
In 2020 komt er een HELE GROTE sprong.
-edit: nederlands aub-
@Turan:

I said to him in yoksullugu dusunerek Birader memleketteki. If one of the EU’s most devastating economic gucunden biliyom .

ahaa!

jij kan geen turks want sommige woorden worden niet vertaald :P
@Flamingo: Maat ik had een 9 op de havo voor Turks, dus dan zal het wel aan google translate liggen ;)…
@Turan:

ja t zijn idd behoorlijke kutprogrammas, ze willen eerst geld zien voordat ze het helemaal kunnen vertalen
@Flamingo: Ik weet maat, heb er bijna elke dag mee te maken ;F… K vertaal t anders wel ff:

Broer, ik heb dat gezegd met de armoede in mijn achterhoofd. Want anders weet ik ook dat het een van de grotere economische grootmachten is waarmee oa de EU zaken mee doen :)

En jah over dat armoede, in de VS, GB of NL heb je ook nog steeds mensen die op straat leven, dus in TR komt t ook voor…
TurkishWarrior
@Flamingo: Sommige letters heb je niet op de Europeze/Nederlandse toetsenbord niet.
@TurkishWarrior: prutster…valt me nog mee dat je niet begonnen bent over tulpen…want die komen ook niet uit Nederland…of sinterklaas…want die komt ook niet uit Spanje… 1 tip: als je 18 wordt, stap het vliegtuig in richting turkije.
@Turan: welke sport heb jij het over dan die kennen wij hier in nederland niet…
-edit: ja leuk, nu weer ontopic-
-edit: nutteloze bijdrage-
@Turan: ga daar even een ander mee vervelen, alleen Nederlands hier dacht ik zo dan kan iedereen het lezen
-edit nutteloze bijdrage-
Ik zit al de hele avond met plezier naar dit topic te kijken. Overal op internet duiken toch weer dezelfde discussies op he. En het komt er altijd op neer dat de meeste turken die hier wonen het liefst zo snel mogelijk terug gaan naar Turkije (zie S-klasse turk, TurkishWarrior) Mijn vraag, wat doen ze hier dan nog? Als je het in Turkije allemaal zo goed hebt, rij er deze zomervakantie (of nog beter morgen vroeg direct) heen met je Mercedes of BMW, of wat rijden jullie tegenwoordig, en blijf er alsjeblieft. Kom vooral niet terug hiernaartoe!
TurkishWarrior
@Tom: Haha..
Lezen is een vak.
Ik kan niks anders zeggen.
okay maar wat is nou de tussen stand van: Wie heeft de grootste …. ?

Ot:
Tja, vooral die racebaan maakt het helemaal af. Nice!
@onze grote vriend: hm, eens zien. Oh ja, omdat de familie Pasja gezorgd heeft voor een daling van 19.2% christenen in Turkije?
erg jammer idd
ik denk dat ze dan niet goed genoeg gespeeld hebben in de kwalificatiesrondes

is het trouwens niet zo dat guus hiddink bondscoach van Turkije is?
TurkishWarrior
@Flamingo: nog niet.
Of misschien nu toch wel voor trainingen voor de volgende EK.
En dan gaat hij weer weg volgens mij..
Fatih Terim flipte mij wel in de laatste EK.
Hij flipte helemaal.
En draaide elke wedstrijd door.
Alsof de spelers niet hun maximale gaf en hij wel.
De waarde van de Turkse spelers is bij sommige verdriedubbeld(Bestaat zo’n woordje?)
Goed nederlands schrijven is ook een vak. Ja omdat je ouders niet willen ga je niet? Net of jullie tegenwoordig nog naar je ouders luisteren. Als ik sommige filmpjes op internet zie opduiken vraag ik me echt af waar het respect is gebleven voor de ouders en ouderen. En het respect wat je naar mijn idee hebt voor het land waar je nog altijd te gast bent, ook al heb je dan een Nederlands paspoort(en waarschijnlijk nog een Turkse erbij naast, zo zijn jullie dan ook wel weer)
TurkishWarrior
@Tom: Nee omdat de ouders soms beter weten.
En ze hebben gelijk ook.
Uit de dorp van waar ik kom.
Is weinig werk te vinden.
En hier is al een generatie voorbij.
Als Nederland geraakt word.
Word Turkije ook geraakt.
Het is nu ook wij.
En niet jullie meer.
Wij hebben ook een deel van de economie gemaakt.
En dan zeg je het zelf.. Een filmpje op het internet.
Op de internet vind je de gekst dingen.
als je daarop een heel volk gaat oordelen ben je zielig en kortzinnig.
@TurkishWarrior: Is Istanbul niet wat voor je? Daar is vast genoeg werk, misschien in 1 van de 200 showrooms, 48 service stations, 42 verzekeringsmaatschappijen en 24 banken die er straks gaan komen? Sorry ik heb mij lang voorgehouden dat het ONS is zoals je zegt, maar kom er steeds meer achter dat het nog steeds wij en jullie is.

Tuurlijk vindt je op het internet de gekste dingen, maar ook filmpjes die (helaas) de waarheid laten zien.
o.a. deze: http://www.youtube.com/watch?v=KL88sOFf-OU

zo zijn er nog honderden van deze filmpjes te vinden, en of het nu om Turken of Marrokanen of weet ik veel wat gaat, dit lijkt toch nergens op!!! of ga je dit nu ook nog verdedigen?
TurkishWarrior
@Tom: Sorry ik kijk het filmpje niet.
Ik kan ook honderden propaganda videos laten zien.

Doei met jou ga ik niet meer in discussie.
@Tom: Maat ik ben in NL geboren en getogen. Ik spreek beter NL dan de gemiddelde NL’er. Ik ken het NL en TURKSE volkslied uit mijn hoofd. Ik betaal belasting, wat een redelijke deel van de NL bevolking niet doet (zwart werke ofzo). En dan ga jij mij zeggen dat ik hier te gast ben??? Ik eet het brood wat hier in NL door mijn vader en moeder verdient is en op dezelfde manier werk ik voor mijn brood en betaal er belasting over. Dan zijn de uitkering trekkende hollanders eerder gasten dan IK…
@Turan: Praat dan ook alsjeblieft alsof je nederlander bent en niet vanuit je Turkse oogpunt, als je zo nederlands bent als je doet voorkomen.
Crazy fuckers. Ne mens gaat op zijn gemak studeren, komt anderhalf uurtje later nog eens kijken, 90 mails in mijn inbox. Kan het miss ff rustiger ja? :D
Ik ga eens zien of ik een filmpje vind van de nieuwe Polo GTI se!
@TurkishWarrior:

De waarde van de Turkse spelers is bij sommige verdriedubbeld(Bestaat zo’n woordje?)

bestaat

ik weet ff niet meer hoe ze heten maar er zaten een aantal hele goeie bij idd
@Flamingo: Je hebt t waarschijnlijk over Arda TURAN ;)… Voetallen dat die jongen kan…
TurkishWarrior
@Turan: Ja..
En semih enzo..
Maar goed.

ontopic: mooi gebouw.
autos kunnen vliegen over de daken.
Heb meerdere videos gezien.
Zonder enige hekjes of wat dan dook.
En ook geen hekjes binnen waar mensen zitten voor een thee of kopje koffie.
Maar misschien hebben ze de details eruit gelaten.
Om het als een “trailer” eruit te laten zien.
@TurkishWarrior:
@Turan:

idd Aran Turan(heet jij ook zo of bedoel je hem?), Semih Sentürk enz
kan het zijn dat sommige turkse spelers hun voornaam op hun shirtje droegen ipv achternaam?
TurkishWarrior
@Flamingo: Geen idee.
Volgens mij alleen voornaam.
@Flamingo: Turan is mijn voornaam en ZIJN achternaam. Dat zou best kunnen, k ken de shirtjesnamen van spelers niet uit mijn hoofd :D…

@ Arnold: nee dat blijkt wel…
wacht ff ga ff zoeke welke ik bedoel. turan zou kunnen komt we wel bekend voor
Pfff. Ontopic aub.
@Tom: je hebt wel gelijk :P
met zijn broer we noemen elkaar hier normaal toch gewoon bij naam of zeggen eigenlijk u als we elkaar niet kennen :P
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: nu weer ontopic-
@Turan als ik daar zin geen zin in heb niet nee :P
maar ik snapte wel denk ik dat je voetballer bedoelde maar Arjen Robben blijft toch de topper vind ik

@Autoblogger: leuk autoparadijs toch? ;)
tering, jullie lijken wel een stelletje ouwe wijven zeg…

OT: ik denk dat het een kwestie van tijd is, deze formule zullen we in de nabije toekomst denk ik veel tegenkomen. Delen van kosten, direct vergelijken, 1 centraal punt voor alles wat met autorijden te maken heeft. Zeer efficient als je t mij vraagt.
-edit: ontopic aub-
Wat een Turkije-discussie hier zeg. Waar gaat het nou om? :roll:

Anyhow, ik denk niet dat dit een succes gaat worden. Dan moet zo’n beetje elke inwoner van Istanbul en omstreken in dit gebouw zijn/haar auto gaan kopen. Ik snap wel dat die zes miljoen mensen niet allemaal een auto kopen, maar van bezoekers alleen kan een dealer niet leven hè…
@iedereen die hier nog aan het typen is, succes met de duscussie over dat prachtige autocentrum ;)slaap lekker
TurkishWarrior
omg.. WAAROM ZOU ALLEEN TURKSE OF TURKEN VANUIT IN ISTANBUL ZELF EEN AUTO WILLEN KOPEN..
EN HET IS ULTRAAA GROOT OMDAT NIET ALLEEN AUTOS WORDEN VERKOCHT.
MAAR OMDAT HET EEN 1GROOT MARKTPLAATS IS.
WAAR JE VEEL MEER DAN ALLEEN AUTOS KAN KOPEN OF VERKOPEN.
VANDAAR.
DEZE PUNTEN VAN JULLIE ZAL EN IS NAGEDACHT EN GEFIXED DOOR DEZE MENSEN.
edit: pas op, je CAPS LOCk blijft hangen

En geloof me jullie zijn niet de enige over Zoveel mensen moeten dan komen ? of autos vliegen over daken..
Deze mensen die dit bouwen en disignen hebben hier veel eerder over gedacht met veel uitgebreider hersenen.
@TurkishWarrior: ze vliegen van de daken zeker hey dat is slim als ze uit de bocht vliegen kunnen ze direkt een nieuwe auto kopen daar is over na gedacht :d
TurkishWarrior
@Arnold: hahahahaha:D
Idd!!
Maar het is geen race circuit ofso he!!!
Ik denk toch dat de details eruit zijn gelaten.
@TurkishWarrior: weet je wat een circuit is? een circuit daar worden races op verreden of zijn in iedergeval voor de snelheid dus lijkt me toch logisch dat je daar geen 50 gaat rijden denk ik?
@TurkishWarrior: “WAAROM ZOU ALLEEN TURKSE OF TURKEN VANUIT IN ISTANBUL ZELF EEN AUTO WILLEN KOPEN”

Nou, als er een dealer dichterbij is, dan ga je toch niet voor je lol naar Istanbul? Vrij logisch… (als ik je grammaticaal wat kromme zin tenminste goed heb begrepen)
TurkishWarrior
Ik ga slapen doei.
Ik hoop dat ik wat mensen hier heb bijgebracht.
@alle turken hierboven
Je mag nooit een cultuur achterlijk noemen maar op dit moment wonen erin NL meer dan 300.000 Chinezen, Italianen, Indonesiërs, Zuid-Amerikanen, Canadezen, latino’s….en daar hoor je nooit maar 1 kwaad woord over. Ik vraag me af hoe dat komt…

Nee hoor, ik denk dat jullie voor een groot deel het ook aan julliezelf te danken hebben dat Geert straks een flink aantal zetels gaat binnenharken. De rest komt voor de rekening van dat linkse multi-culti bullshit van die linkse bende in Den Haag. Maar goed, de toekomst zal het wijzen.

De groeten,
Een allochtoon
Ach al dat gehaat doet mij eigenlijk niks. Als ze al de moeite nemen om zo iets negatiefs te schrijven geeft mij aan een voldoening. Ze leren nog iets over Turkse historie.

Ik zelf heet Oğuzhan, Vernoemd naar een Machtige en Trotse krijger. Ben zelf erg actief op het gebied van Turkse historie, En natuurlijk een Grijze Wolf. Ook ga ik elke jaar in klasse naar Turkije om mijn familie te bezoeken. Want zeg nou eerlijk het zit gewoon in je bloed om je land van herkomst te verdedigen en altijd te bezoeken.

Ook ik zeg, Ne Mutlu Türküm Diyene!. En zoals elke grijze wolf: ÖNCE VATAN,SONRA VATAN

Ontopic die ga ik geheid bezoeken als hij af is :D Misschien een pick-up voor in Turkije kopen :) Izusu 4×4 Turbo-Intercooler. Freaking awesome ding :D
@Arnold: Een circuit is niks anders dan iets wat rond is, niet te verwarren met een cirkel. Dus iets waar het beginpunt hetzelfde is als een eindpunt of, beter gezegt, er geen begin of eindpunt is.

Ik wou me nu eigenlijk terugtrekken uit de allochtonen-discussie maar ik wil toch nog graag even mijn lof uitspreken over QuattroBoy met zijn opmerking over dat je over al die anderen nooit wat hoord.
Ik kon het niet laten om nog ff te komen kijken. :lol: Wat een prachtig artikel en een nog prachtigere discussie. 246 reacties.. :D Hier zullen wij vast meer van horen, eind december 2010, in het artikel “Welk artikel bracht de meeste reacties op.” :lol: Kijken hoelang het nog doorgaat..
@GLTSRY
Quote (via Feedback)
“Hey vriend ik waarschuw je haal de armeense genocide er niet bij en ik meen het want die onderwerp ligt uiterst gevoelig onder de Turken. Die opmerking van jou slaat een hele andere wending en je bent link bezig”

Moet ik nou bang voor je worden? Ga toch iemand anders zitten spammen, -edit, niet schelden-

Ligt het onderwep te gevoelig voor je? Get a life! Als er niets aan de hand is dan heb je niks te vrezen of te verliezen. Mijn voorouders hebben ook dingen gedaan die niet door de beugel kunnen. Wiens voorouders hebben dat niet gedaan? Vraag maar een Spanjaard wat ie vindt van wat de Conquistadores honderden jaren geleden in Zuid-Amerika hebben gedaan of een Duitser hoe hij tegen de Holocaust aankijkt. Ik heb persoonlijk met het verleden van mijn voorouders weinig te maken en en wat een ander daarvan vindt laat me evenmin koud. Op de goede dingen ben ik niet trots (hoewel ik wel knap vind wat mijn voorouders hebben bereikt) omdat ik zelf niet aan heb bijgedragen en over de slechte dingen voel ik me niet aangesproken omdat ik geen schuld aan heb.

Maar zoals ik het lees, raak ik bij jouw met de armeense genocide een gevoelige snaar. Het is dus een issue waar jij als turk niet trots op bent. So what? Turken hebben honderden jaren lang in Transcaucazië en ZO-Europa vermoord, geplunderd en verkracht. So what? Het is toch allemaal niet meer terug te draaien en jij treft daar geen blaam. Of toch wel? Voel je jezelf als trotse Turk daarvoor aangesproken? Dan zul je heus iets op je kerfstok hebben. Tot die tijd, GET A LIFE!
400 merken? Dat is wel HEEL veel… Een circuit op het dak? Is dat niet wat omslachtig? En alles per auto bereikbaar? En het was toch crisis? En dan dit in Turkije? Ik twijfel hier gigantisch aan!
fuck man.Wat een discussie.
beetje meer respect tonen tegenover de nederlanders zou geen straf zijn jongens.Je leeft in dat land eet en drinkt er ook.grts
-edit nutteloze bijdrage-
Turken en Nederlanders zouden er goed aan doen om eens wat te leren over de Armeense genocide. Maar ook de Assyrische genocide en de Griekse genocide. Al lang voor de nationaal socialisten te keer gingen hebben de turken Anatolië gezuiverd van de niet Turkse maar wel inheemse volkeren. Als ware neo’s wordt dat nu ontkent of in veel gevallen zelfs trots over gedaan met zeer pijnvolle opmerkingen naar nabestaanden van de slachtoffers. Stel je voor dat je de Holocaust tegenwoordig gewoon kon ontkennen en neo’s trotse verhalen over WW2 vertelden. Zeer gevaarlijk en zeer onwenselijk! De reacties van diverse (vermoedelijk) Turken hier geven aan dat dat wel degelijk een feit is.
Heeft niks met auto’s te maken, maar het zijn wel belangrijke historische feiten die steeds moeilijker te bespreken zijn.
nou nou nou ..
wat een misplaatste trots allemaal ..
wat een onderbuik getjenk ..
krokodillentranen om nix ..

and the award for retarded racist goes too .. ??
Wat betreft de kombaan op de autofabriek: een circuit zou leuk zijn, maar dit is gewoon saai rondjes rijden… De bochten liggen zelfs schuin zodat er helemaal geen lol aan is.
TurkishWarrior
Ik neem geen deel aan deze discussie.
Hoewel ik wel die 200+reacties heb veroorzaakt op een goede menselijk manier.
Zonder te trollen.


Ontopic: Teknak: Waarom saaie ronde bochtjes?
Nou simpel.. om je auto te testen.
Je hebt een bocht en een recht stukje.
perfect!
sommige stukjes zijn naar beneden of naar boven gewezen.
Dus beter kan het niet.
Ik vind dit perfect passen voor Turkije.
EN DENK NIET DAT TURKIJE NIET MODERN IS.
Wij hebben veel meer en betere luxe gebouwen dan europa.
Turkije heeft meeste 5sterren luxe hotels dan heel europa bijeengeteld(met griekeland italie spanje enzovoort).
Oh ja en deze website MOET je kijken.

Krijg je gelijk een idee over de projecten(ALLEEN IN ISTANBUL AL)en de geweldige architecten.
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=295886
Aan onze Turkse of semi-turkse fanboys: voor je begint te zeuren over het gebrek aan respect, leer je eerst behoorlijk uitdrukken in het Nederlands. Dat geldt overigens niet alleen voor jullie, maar ook voor een hoop andere Nederlandstaligen op dit forum. Dan wat het topic betreft: het maakt niet uit hoe groot Istanbul is of hoeveel geld er in omloop is. Zo’n massa aan dealers en merken concentreren op 1 plek is riskant, punt uit. Hoe groter een stad, hoe moeilijker het wordt om je van de ene naar de andere kant te verplaatsen. Als je gaat tellen dat er 900 parkeerplaatsen zijn voor 200 showrooms, dat dit op een permanente basis 4,5 parkeerplaats per showroom betekent en er met geen woord wordt gerept over hoe de aansluiting op openbaar vervoer zit – dan weet je dat je meer nodig hebt dan de populaire cijfers om overtuigd te worden van de eventuele haalbaarheid van dit project. Tenzij ze in Istanbul altijd alles te voet doen? Ik dacht het niet. Praat over de essentie, in plaats van de onstaansmythologie van de staat te reciteren.
-edit: nutteloze bijdrage-
Na een broodje döner is dit weer iets leuks uit Turkije.
Ik dacht weeral een nieuwe creatie uit Dubai, maar blijkbaar komt het nieuws deze keer uit Turkije… Ik was eerlijk gezegd eerst aangenaam verrast, maar als je dan wat verder denkt, ja dan weet ik niet direct of dit een succes zal gaan worden…. Langs de ene kant is het natuurlijk wel positief dat je van een bepaald categorie eens bij verschillende merken kan gaan kijken om zo een vergelijking te doen, maar toch ik weet het niet zo meteen…. zal waarschijnlijk niet rendabel worden..
Leuk idee maar natuurlijk nooit realistisch, dit kan nergens ter wereld.
Verder maak ik me zorgen om de opvoeding van de Turkse kindertjes, zo’n verschrikkelijk welvarend en vrij land is Turkije niet, terwijl ze denken allemaal dat het het beste, rijkste en grootste land ter wereld is. Daar gaat iets niet goed. Bij dezen een waarschuwing aan het Turkse onderwijzend personeel. Maar dat terzijde…
TurkishWarrior
-edit: ontopic graag-
Heeft iemand misschien een samenvatting van de discussie voor de mensen die later inzappen?
Voor mensen die denken dat zo’n project failiet zal gaan ivm tekort aan vraag voor auto moeten eens iets ie piets ie slimmer nadenken.. jullie merken natuurlijk wel dat auto’s zeer belangrijk zijn voor turkse mensen, ze willen altijd de mooiste en duurste.. hoewel istanboel als armoedig regio bij meesten overkomt moet je het voortaan in je hoofd stampen dat het 1 van de snelst economisch groeiende metropolen is.. alleen in istanbul leven 50.000 geregistreerde (let op geregistreerd) miljonairs.. de kans dat het failiet zal gaan en of dat er geen of weinig verkopen zullen plaatsvinden is dus bullshit..
Die gekke turken alweer (ben er zelf een) :P.
In 2008 Turkey produced 1,147,110 motor vehicles, ranking as the 6th largest producer in Europe.

Turkey has the world’s 15th largest GDP-PPP[5] and 17th largest Nominal GDP.[6] (2009)

Bron:
http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Turkey
====================================================

Most Skyscrapers 2005 (5 jaar geleden)
# City Buildings

1. Hong Kong 7,422
2. New York City 5,444
3. Singapore 3,503
4. São Paulo 3,014
5. Seoul 2,831
6. Istanbul 2,093 *****
7. Tokyo 2,092
8. Rio de Janeiro 1,925
9. Toronto 1,614
10. Buenos Aires 1,438
11. London 1,295
12. Chicago 1,043
13. Sydney 806
14. Osaka 740
15. Mexico City 723
16. Bangkok 710
17. Caracas 670
18. Madrid 651
19. Milan 646
20. Curitiba 628
21. Shanghai 549
22. Mumbai 529
23. Vancouver 520
24. Kuala Lumpur 517
25. Moscow 456

==========================================
@TurkishWarior;
Misschien kan je beter je verhuizing terug naar ‘Skycrapercity’ voorbereiden vandaag dan hier de hele dag nationalistisch te gaan doen. Verder valt de macht van Turkije aardig tegen, ze willen dolgraag de EU in, als je echt machtig bent heb je die EU helemaal niet nodig, maar fiks je het zelf wel…
Verder even een goede reden waarom dit plan nooit realistisch is: 400 automerken bestáán er gewoon niet.
Om dat te berekenen hoef je ook geen sterrenkunde te hebben gestudeerd. Maar goed, zoals gezegd het is een leuk idee…
TurkishWarrior
@B // //: 400merken bestaan niet?
Oke, Jij zegt 400merken bestaan niet.
We zullen zien.
En oh ja als hij af is en inderdaad 400 zijn.
tenminste ergens in die buurt.
moet je je rest van je leven je mond houden over Turkije?
En ALLEEN TURKSE PARTIJ AKP wou in EU.
Maar nu willen het niet meer.
Het boeit ons niet meer.
Het is een neppe puur christelijke clubje.
Niks past bij turkije daarin.
Ze zullen ons in de steek laten.
Turkije word top 4 beste economie in 2050.
In 2020 zullen Turkije italie en japan inhalen met economie.
Zonder EU.
Met EU misschien meer.
OF ZELFS VEEL SLECHTER AANGEZIEN EU NIKS ANDERS IS DAN CRISIS SINDS EURO UITKWAM.
Reply to BMW
Lidmaatschap E.U. zit anders dan dat Turkije dit nodig heeft.. maar dat kun jij niet begrijpen..
@Sakir:
Try me… ik ben behoorlijk slim…
@BMW

E.U. scheit in zijn broek dat Turkije een overmacht krijgt in Europa.. Dit ivm met een opkomende economie en natuurlijk 75 miljoen inwoners..
Kijke ni kope. :)
TurkishWarrior
Inderdaad Sakir dat ben ik vergeten.
Turkije zal de macht in Europa krijgen.
Door grootte van het land.
Dus populatie.
De macht in politiek door leger.
En de macht van de leger.
De economie.
de immigratie.
En het domineren van europa door moslims.
Maar ja ligt eraan hoe je het domineren weer ziet.
voordat er weer Mr. wilders komt.
Het is gewoon de groei en de populatie dat europa overneemt.
-edit: goed voorbeeld doet goed volgen-
TurkishWarrior
Vind je het gek dat duitsland en frankrijk het niet willen?
Wat deed de minister in duitsland?
Toen turkse PM reccep tayip erdogan kwam in duitsland?
Hij zei gewoon Turks les in duitse scholen!!!
De mensne in duitsland konden niks anders dan ja oke we zullen het doen zeggen.
Ze waren gewoon tomaat.
Denk je echt dat Turkije niet boeit over EU.
Het was puur voor geld en paar technologien voor de leger.
Maar door USA,Israel en duitsland is het veranderd.
Turkije is klaar om 5th generatie stealth straaljagers te maken.
Maar doen ze niet.
TurkishWarrior
Denk aan JSF project.
Nederland wou 1vliegtuig kopen en 2 andere testvliegtuigjes.
Om die besluit alleen had nederland bijna kabinet crisis.
En nu is de kamer gevallen om uruzgan.
Hoe slap is nederland?
Is Turkije gaan ze 360 F35 produceren waarvan meeste naar turkse air force gaan.
Dat besluit was gewoon een day routine.
TurkishWarrior
Met slap bedoel ik geen leger.(nederland heeft te kleine populatie voor een redelijk leger).
Maar de macht die Nederland heeft.
Is gewoon piepklein.

Een land met meer populatie is machtiger en meer en beter.
Als je een redelijk economie hebt.
Met geregistreerde mensen die beslasting betalen.
Is je land machtiger dan landen met minder populatie.
En natuurlijk speelt de percentage van belasting ook een klein beetje rol.
@ BMW ?? waar blijft je reactie? is je koppakking naar de klote?
@sakir:
Overtuigend. NOT.

@TurkishWarrior:
Overtuigend. NOT.

Mensen, fijne dag verder, ik ga mijn emigratie naar Turkije voorbereiden, want daar kan ik pas ervaren wat leven in rijkdom inhoud, wat het is om als christen te leven in een islamitisch land, daar kan ik lekker veel wolkenkrabbers tellen, en de gelukkigste mensen op aarde ontmoeten, daar kan ik veilig wonen in een aardbevindsbestendig gebied en hoef ik me geen zorgen te maken of mijn kartonnen flat een ramp wel overleeft, daar kan ik in afgelegen dorpjes mijn computer op het snelste internet aalsuiten en daarvan genieten met 75 miljoen andere gelukkige blije Turken, daar kan ik overal lekker rondscheuren met mijn BMW want de wegen zijn de allerbeste van heel Europa en van onverharde wegen hebben ze nog nooit gehoord, zelfs niet in de meest afgelegen dorpjes, daar hebben ze tenminste wat onrust in het zuidoosten bij de Iraakse grens en is er altijd wat spannends te beleven. Dat is pas top. Ik ben weg. NOT.
^ Niet top, wel weg, haha, de groeten mensen.
TurkishWarrior
-edit: nutteloze bijdrage-
TurkishWarrior
-edit: nutteloze bijdrage-
onze land? leuke gebouw? snelle internet? besluitingen? Damn…

Maar als je NL zo’n ontzettend rukland vind, wat doe je hier dan nog?
TurkishWarrior
@Mr. V8: Kijk dit vind ik leuk en grappig.
Mensen die verhaaltjes maken die door de lucht vallen.
Oke jij mag citeren waar ik zeg dat nederland rukland is.
@TurkishWarrior

Waar kom je vandaan?
@BMW (Ik weet dat je dit zult lezen)

kan ik overal lekker rondscheuren met mijn BMW want de wegen zijn de allerbeste van heel Europa en van onverharde wegen hebben ze nog nooit gehoord -> Hier heb je verharde wegen hey en om elke hoek staat een hufter te wachten om de bon in je reed te steken.. daarnaast heb je hier wel verharde wegen maar is dit land waar jij woont 24 keer kleiner als Turkije.. hoe kun je het hele land vergelijken met jou land die zo miezerig is als een stad in Turkije..

daar hebben ze tenminste wat onrust in het zuidoosten bij de Iraakse grens en is er altijd wat spannends te beleven –> Onrust houd je actief jongeman, jij bent te lui en zult als de joden alleen in een trein stappen omdat je dan minder energie kwijt bent maar daarna bij de laatste halte je energie omzetten in ZYKLON B zodra het te laat is..

Die onrust bij het zuidoosten wordt gefinancierd door landen die de groei in turkije zien en deze willen stagneren.. en jij maar denken dat het om kleine dingetjes gaat..

Dombo
@ TW: nee, je zegt het niet letterlijk het niet, maar zo’n gevoel krijg ik een beetje door je posts.. Verder ben ik het wel gedeeltelijk met je eens hoor, Turkije is in economisch opzicht absoluut een land om rekening mee te houden, de manier waarop het land zich ontwikkeld verbaasd me. Maar het is niet het allerbeste land ter wereld.. Of zie ik dat verkeerd?
@ sakir

Groei in Turkije? Hmm wekeloosheid van 16% en een krimp van het BBP van bijna 6%, één van de grootste verliezers van de crisis is Turkije, goed gaat het daar zeker niet.

Maar kom op jongens een beetje van het topic afwijken is prima maar om nou eindeloos veel pagina’s vol te schrijven over hoe geweldig Turkije is hoe nutteloos en klein Nederland is is gewoon kansloos.

Gevalletje topic sluiten, casper, wouter, dennis, iemand?
@JPM

Je hebt perfect de cijfers van 2001 bewaard jonge man :)

wat een gozer
Jaar BNP – Reëel groeicijfer
2003 7,80 %
2004 5,80 %
2005 8,20 %
2007 5,30 %
2008 5,10 %
Maarja we moeten niet afdwalen.. Ik vind het een super project die autowarenhuis..
Misschien moet AB.nl dit topic even locken? Enfin, het is wel lachen met zoveel domheid van enkele jongens/meisjes die om ter luidst schreeuwen. Gelukkig is het weer gaan regenen, kunnen de heethoofden wat gaan afkoelen.
Hallo mensen….het gaat hier over auto’s. (En nee ik ben geen Turk of Nederlander). Voor mij maakt het niks uit waar dat warenhuis komt te staan of het nu in Turkije,Zweden,Angola of waar dan ook komt te staan. Als autoliefhebber kun je zo’n warenhuis alleen maar toejuichen ongeacht het land waar het komt te staan. Ik vind de auto-strada in Rotterdam al leuk maar dit in Turkije is fantastisch!!
@750i:

Applaus !!
@ Sakir

Nee hoor, ik heb de cijfers van 2009 gebruikt, grappig dat jij daar net stopt :P

In 2009 5,9% krimp van het BBP. Dat is de waarheid.


Maar inderdaad heren autoblog, als onze turkse vrienden beginnen over joden en treinen en het vermoorden van terroristen is het tijd om het topic te sluiten.
@JPM: je moet die uitingen van een teveel aan testosteron gewoon negeren. En je uiterste best doen om deze karikaturen niet te gaan beschouwen als een weergave van de gemiddelde Turkse/Nederlandse mensen, want dat zijn ze niet. Heethoofden, zonder meer.
@JPM: wanneer juliler het over de ZOGENAAMDE genocide hebben, is het niet erg. Maar wanneer er over joden begonnen wordt, mag de topic dicht. Dit laat gewoon zien hoe jij bent…
Aan: Quattroboy en Bruno.

Overal maakt niet uit waar zou ik met jullie willen discussieren over het onderwerp wat jullie aanhalen. Voor Alle duidelijkheid er is GEEN genocide gepleegd. Maar maakt tich niet uit wat wij zeggen de armeniers, grieken zullen wel gelijk hebben volgens jullie

Ik ben een trotse Turk ja klopt Quattroboy, maar als jij onderwerpen inbrengt wat daadwerkelijk helemaal niks te maken heeft met dit topic geef ik aan dat je link bezig bent ja.
@JPM

Omdat we Turkije als machtige orienteerden in vergelijking met andere EU landen moet je alles waar we het hierboven over hadden opsommen met het BNP – N houd in Nationaal en Nationaal houd in Econimische machtverhouding op Nationaal niveau dus in vergelijking met andere landen..
Ik ben zelf een Turk maar de turkse economie groeit zeker niet.. De Turkse economie is nu zeer zwak geworden.. Hele grote werklozenheid!!! (meer dan 600 MILJARD SCHULT aan buiten en op dit moment kunnen we niet eens de rente van die schulden betalen het wordt ERGER EN MAAR ERGER) Maar dit betekend niet dat dit zo door gaat in de toekomst gaan we de sterkste economie hebben van de wereld.. maar dit is autoblog en geen politieke plek , dus laten we nou kort houden mensen.. Laten we gaan discusseren over autos!!!
@apo:

Ten eerste hoe kom je erbij dat turkije 600 mijard schuld heeft, AUB ik heb exacte gegevens voor me.. Turkije heeft had in 2003 400 miljatd schuld en is nu teruggedrongen naar 185 miljard.. en dat is echt niks als je al weet dat turkije een oliereserve heeft van 700 miljard maar deze in de kast houd..
@ Turan

Het grote verschil is dat iemand begon over genocide omdat dat deel uit maakt van het recente verleden van Turkije. Het wordt als voorbeeld gebruikt voor wat verkeerd is.

sakir begint over joden in treinen als een expressie waarin hij de vergelijking trekt met ons nederlanders. Met andere woorden hij gebruikt de joodse vervolging in WW2 minachtend. Nou lijkt het mij heel sterk dat jij ook maar enig idee hebt wat ik net gezegd heb en het zal me dan ook niet verbazen dat je het subtiele verschil tussen beide gebruiken zult opmerken.

@ bmw

Ik weet het, ikzelf heb juist heel goede ervaringen met Turkse Nederlanders, het is dan ook een beetje triest om te zien wat voor volk autoblog verzameld.
@ sakir

Turkije is geen lid van de EU, dus ‘andere EU landen’ gaat niet op hier.
@JPM:

Jij komt hier net poseren schatje.. lees aub eerst ff terug want De clou was dat turkije de EU niet nodig heeft en veel beter presteerd dand e eu landen.. vandaar dat ik dus zij de bnp is van belang
@sakir

De turkse media is omgekocht , de turkse politieke partij die nu de macht heeft in turkije is geen turkse maar een americaans partij die zich laat zien als een moslim partij.. maar dit hebben sommige van ons niet door zoals jij! en die media die is omgekochr die zent geen waarheid.. je hebt wel media’s die de waarheid vertellen maar daar wordt er weinig naar toe gekeken!
-edit: ontopic aub-
@ sakir

Ik vraag mij ten zeerste af of jij het verschil weet tussen BBP en BNP ;)

En tsjah of Turkije de EU nodig heeft weet ik niet, maar uit hun wanhoopspogingen om lid te worden lees ik toch een sterke wens van Turkije om erbij te horen.
Turkije is niet stabiel genoeg om erbij te horen. Zowel op politiek maar vooral op economisch vlak.
@JPM:

Ik zij toch lees ff terug :)

Reply to BMW
Lidmaatschap E.U. zit anders dan dat Turkije dit nodig heeft.. maar dat kun jij niet begrijpen..

sakir [ reply ]
26 May 2010 om 10:13
@BMW
E.U. scheit in zijn broek dat Turkije een overmacht krijgt in Europa.. Dit ivm met een opkomende economie en natuurlijk 75 miljoen inwoners..

Mensen ik moet gaan challas
@sakir

Dus de naam Abdullah is ofsayt ? anani …. ga eens onderzoeken waar die naam van komt..
-edit: nutteloze bijdrage-
@ sakir

Niemand kan overmacht krijgen binnen de EU.

Daarnaast zou Turkije voor labiliteit zorgen. Vergeet niet nog geen 7 jaar geleden had Turkije een inflatie van 80%, daarvoor was dat alleen maar hoger. Hoewel het nu flink gedaald is is het nog altijd rond de 10% wat ontzettend veel is en heel ver weg van de 1.5% doelstelling van de ECB.

Gezien de problemen die de euro momenteel heeft zitten we met zn allen niet te wachten op een land dat daar ruim 10% inflatie aan toe voegt.

Aan de andere kant wil Turkije zo graag lid worden van de EU dat ze nu vedragen gaan ondertekenen met Iran om de EU bang te maken dat ze radicaliseren. Politiek-economisch ligt de EU wat Turkije betreft dus in een spagaat.
-edit: ontopic, anders een ban-
De ottomaanse rijk gaat terug keren, turkije gaat europa zeker niet binnen ! De turken gaan hun eigen unie samen stellen er zijn 300 miljoen turken op de wereld 80 miljoen in turkiye.. De landen zoals Azerbaycan, Türkmenistan.. Daarom dat america bang hiervoor is en klaagt europa im turkije in te laten komen..

Maar dit is de laatste die ik over politiek schrijf hierna schrijf ik niet meer dit is een autoblog dus laten we discuseren over AUTOS !
edit: laatste waarschuwing: ontopic, anders een ban-
Ontopic: Beetje vreemd project en lijken me overdreven cijfers, maar wie weet of het lukt. Belangrijkste lijkt me dat
Offtopic: Schitterend, al dat nationalistisch gebluf over een land waar ze zelf als buitenlanders beschouwd worden. Als het daar dan toch zoveel beter is, waarom dan niet men z’n allen emigreren (wees snel voor we het allemaal doorhebben…). Kan je daar die sterke economie mee gaan ondersteunen. Of wil je eerst hier toch genieten van degelijk onderwijs. Voor de meeste hoop ik alleszins dat hun Turks beter is dan hun Nederlands…

Ten slotte nog voor al diegene die denken dat BNP groeicijfers alles zeggen: dat noemt men een transition economy. Een niet-volwassen economie heeft nu eenmaal veel groeimarge, hier trekken arbeidsintensieve activiteiten weg, terwijl ze in Turkije blij zijn dat ze auto’s mogen monteren & stoffen mogen weven. Een leuk voorbeeldje: jullie dikke vrienden de Armeniërs doen het meer dan 4x beter (gecumuleerde procentuele stijging GDP per capita) over de periode 2000-2009. (cijfers USDA ERS)
Fantastisch mooi project en ik hoop van harte dat het zal gaan slagen. Het is zeker een uitdaging, niemand kan de toekomst voorspellen dus over een aantal jaar kunnen we zien of het een succes is geworden.
Ik dacht dat autoblog over auto’s ging….
@toyotaprius: gekkie! ;)
Until the philosophy which hold one race superior
And another
Inferior
Is finally
And permanently
Discredited
And abandoned
Everywhere is war

Until the colour of a man’s skin
Is of no more significance than the colour of his eye

Ik dacht ik post even en toepasselijke citaat van een van bob marley’s geweldige nummers.
Zal ik wat gaan zeggen? …..
Doe het toch. Een project als deze is natuurlijk retecool, maar of het levensvatbaar is wat anders. Vooral in Turkije. Correct me if i’m wrong: ik denk de Turkse economie te veel leunt op toerisme. En toerisme is een snel groeiende maar ook een gevaarlijke bron van inkomsten. Griekenland zit nu in deep shit, landen als Spanje, Portugal en misschien Italië volgen als ze niet uitkijken
TurkishWarrior
@Rob: Turkije verwacht inderdaad ongeveer 24 miljoen toeristen dit jaar.
Maar niet alleen toeristen.
ongeveer 65% van alle TV’s in europa is turks.
Ongeveer 60% van alle kledingen in Europa is turks.
Ga eens in je kledingkast kijken.
Maar aangezien hier veel nederlanders zijn kan het goed zijn dat je in die overige % hoort.


Turkije producert na duitsland de meeste motoren en autos.
en vooral vrachtwagens.
Ga eens googlen naar BEKO.
VESTEL.. etc.
En dan heeft Turkije de grootste haven waar schepen worden gebruikt.
En oorlogsschepen.
en ga zo maar verder.
@TurkishWarrior:
Ik neem (waarom eigenlijk?) toch even de tijd om hier op te reageren.
Ik hoor denk ik idd tot de overige %. Maar 1 kleding stuk wil ik toch even uitlichten. Namelijk een zeeeeeeer goedkoop T-Shirt dat ik, jawel, recentelijk in Turkije heb gekocht. Ik zie net tot mijn schrik/verbazing (of meer jouw schrik) dat er ”Made in China” op het label staat! Het gewraakte kledingstuk heb ik op zo’n toeristen markt gekocht. Het zou mij dan ook niets verbazen dat een aanzienlijk deel van de troep die ze daar verkopen uit China komt.
TurkishWarrior
@Rob: Ja kan toch? dat het uit China komt?
Er word inderdaad veel toeristen gefopt daar maar iedere Turk doet dat weleens haha:D
Maar even serieus.
Het is waar.
De meeste tommy merken enzo.. worden in turkije produceert enzo.
Er zijn volgens mij 4 klasse kleding.
Turkije produceert alle 4.
Meestal die tweede.
TurkishWarrior
Zo jullie weten echt niks over economie.
De groei van Turkije staat op -6% ofso iets.
maar als de gemiddelde van 2010 uitrekenen in eind december word het ongeveer 5.3%+ wat HEEEEEEL HOOG IS.
De groei kan in een week ontzettent hard dalen of stijgen.
Maar de gemiddelde is de belangrijkste.
Maar serieus heel veel mensen weten niks over de wereld.
niet eens over hun eigen land Nederland.

En Sakir ik kom uit Karaman,Turkije.
@TurkishWarrior: zullen we het weer over auto’s gaan hebben?
TurkishWarrior
@406_v6: dat moet jij aan je grote jaloezie vrienden zeggen.
@TurkishWarrior: Hoezo, lees eens terug. Wie begon er ook alweer? De 406 is best wel mooi trouwens. Ideetje voor een eerste auto voor mij, de 1.8 oid, als het maar betaalbaar zou kunnen zijn.
Het enige wat ik nog kwijt wil over deze topic is het volgende: Dat deze topic zo veel is bezocht en dat mensen de moeite nemen om te reageren op een stuk dat vrijwel niks met auto’s te maken laat de grootte van Istanbul zien. Wij noemen Istanbul ook voor niks megakent=megastad.

Een advies aan de mensen die Istanbul niet kennen of er nooit geweest zijn, ga er een keer naar toe prachtige stad die Europa en Azie met elkaar verbind.

Frank Rijkaard is de trainer van mijn club, je kan naast een autowarenhuis ook voetbalwedstrijden bezoeken is ook aan te raden. De fantastische sfeer in onze heksenketels.

Wij Galatasaray supporters zeggen ook voor niks Welkom in de Hel!
@GLTSRY: Weet je wat je bent…. Een dramatische vent…
Ga terug naar school ofzo..
-edit: ip-ban-
@GLTSRY: moet dat echt, die halve bedreigingen: “maar een ding zeg ik wel vriend praten achter je veilige pc is altijd makkelijk.”? Voel je je dan stoer? Zit je zelf niet lekker achter je veilige pc, misschien? Ik zou als ik jou was het internet ook als een openbare plaats beschouwen en me in beleefdere en genuanceerdere termen uitdrukken. Zo krijg je niet enkel een interessanter gesprek, maar je vermijdt ook dat mensen een hekel krijgen aan buitenlanders of mensen met een buitenlandse afkomst. Het feit dat jij dit soort dingen achter je pc-tje kan schrijven, heb je te danken aan onze westerse invulling van “democratie” en vrije meningsuiting. Denk je dat het gewaardeerd zou worden als ik op een Turk forum dingen zou posten als: (vervang Europa door Turkije en moslims door bloemkolen)

“Turkije zal de macht in Europa krijgen.
Door grootte van het land.
Dus populatie.
De macht in politiek door leger.
En de macht van de leger.
De economie.
de immigratie.
En het domineren van europa door moslims.”

zoals Turkishwarrior hier doet?

Ik vind het een mooi en interessant project, maar ik verwerp al het gescheld en de haattaal hier en besef jij maar dat je dat enkel kan door een aantal positieve zaken waar Europa voor staat (en ja, ik weet dat er ook negatieve zaken zijn). En omdat Europeanen over het algemeen inderdaad enkel achter hun scherm zitten en niet meteen de straat op te rennen om de zaken met spierballengerol en testosteron “op te lossen”.
TurkishWarrior
@bmw: Welke haat?
Is toch de waarheid.
Het is jouwn jaloezie dat hij en IK jou kapot wil maken.
maar goed.
We zijn op de internet.
@TurkishWarrior: moet dat echt, praten over “jou kapot maken”? Zie je, dat is wat ik bedoel, hoe verwacht je nu een redelijk gesprek te hebben met iemand hier, als je je niet eens beleefd en fatsoenlijk uitdrukt.
@GLTSRY: ik ga met jou geen debat voeren over de grenzen van de vrije meningsuiting. Ik vraag je enkel je mening op een beschaafde en vooral beleefde manier te uiten en te beseffen dat je dit doet in een kader dat het gevolg is van de Verlichting en de Franse Revolutie. Respecteer dat kader, respecteer elkaar en misbruik het niet om je vermeende superioriteit te benadrukken. Als je praat in termen van landen vernietigen en dergelijke, hoe wil je dan dat er iemand naar je luistert? Vele mensen staan open voor discussie, maar op een basis van gelijkheid en respect, niet vanuit een superioriteitshouding of een veroveringsgedachte.
Wat een trieste reacties zeg. En wat de Turkse politiek betreft: het is een corrupte bende.

Ontopic:

Lijkt me moeilijk realiseerbaar, 400 merken naast elkaar, iedereen die elkaar kapot concurreert etc.
TurkishWarrior
Turkije heeft voor mekaar gekregen om het uranium van Iran te verrijken in Turkije.
Dus 400merken bijeen brengen zal niet moeilijk zijn voor Turkije.
@TurkishWarrior:
Wat heeft kernbommen maken voor Iran te maken met 400 merken bijeen brengen? Krijgen ”jullie” stuk of 300 automerken er voor terug?

ps. kernbommen moet je lezen als grapje…
TurkishWarrior
@Rob: Omdat er een vraagteken erachter stond geef ik antwoord anders had ik je dood genegeerd.
We krijgen niks terug dan kijkcijfers,geld en 6miljoen klanten elk jaar.
@TurkishWarrior:
Laatste reactie voor mij en dan ga ik jouw dood negeren:
Terug naar jouw redenering. Turkije heeft het voor elkaar gekregen om uranium voor Iran te verrijken. Daardoor zou Turkije in jouw ogen ook makkelijk 400 merken bijeen kunnen rapen.
Ik vrees dat je door deze actie The States niet heel blij maakt. En dat is toch een groot auto-producerend land. Gevalletje elk voordeel heb z’n nadeel?
Aan de andere kant heeft USA dan wel meer zicht op het uranium. Wat voor hun positief is.
Zegt U het maar: Positief of negatief? Ik zeg negatief, maar ik ben nu eenmaal een vrolijke pessimist :P
@TurkishWarrior: Turkije heeft niet voor elkaar gekregen om uranium van Iran in Turkije te verrijken, daar vergis je je in.
Het is dat Iran een dikke middelvinger ermee wil opsteken naar het westen, daarom hebben ze nu een deal gesloten om het iraanse uranium naar Turkije te versturen voor verrijking.

Ontopic : Als er 400 automerken bestaan, dan zullen tussen die 400 merken zeer waarschijnlijk ook kleinschalige fabrikanten zitten, want anders kom je niet aan de 400 lijkt me.
Ik kwam hier voor auto’s. Klikte toen op een artikel over een gebouw, en voor ik het wist kwam ik terecht in een discussie over afkomst, halal schapenvlees en de EU vol met turkse oorlogsleuzen en mensen met het Caps Lock aan.
Mocht het plan van een racebaan op het dak te duur zijn. dat kan, bouwtechnisch best een pittige grap.
Dan is er een budget optie 2:

http://www.autojunk.nl/2009/06/ben-en-oli-rijden-met-hun-auto-door-de-school
TurkishWarrior
Hoe verwijder ik de abbonoment op dit artikel?:S
TurkishWarrior
You may not access this page without a valid key. er staat dit?als ik op manage je aanmelding klik.
TurkishWarrior
Laat maar heb het via email gedaan.
Raar site.
Turkishwarrior dat heb ik ook een keer gehad,maar ik wist ook niet waar het aan lag. Misschien een blok of een ban ofzo van de beheerders van de site ofzo
Jongens, kan hier een slotje op?
-edit: nutteloze bijdrage-
@QuattroBoy: Natuurlijk ga je naar de apenheul daar hoor je thuis
@TurkishWarrior: Wat denk je dat er gebeurt als je over de laatste 10 jaar de grootste groei hebt doorgemaakt? Juist ja, gemiddeld per jaar kom je er dan het beste uit. Dus nogmaals, als BNP groeicijfers alles zeggen: Armenië 4x beter dan Turkije?

En over Turkse herkomst, welke merken zijn dan wel Turks en internationaal bekend? Een BMW geassembleerd in de VS is nog steeds een Duitse auto…

De enige reden waarom er zoveel PRODUCTIE naar Turkije trekt is omdat er belachelijk goedkope werkkrachten te vinden zijn. Wat zeer handig is bij arbeidsintensieve productie die kan gedaan worden door laaggekwalificeerde arbeiders.
TurkishWarrior
@Daeruin: Fout… De reden voor zoveel productie is nit alleen belachelijk goedkope werkkrachten.
want wij worde in euros en dollars betaald.
Jij weet niks van zaken.
Laat maar.
Kan een MOD hier ff ingrijpen AUB ??
Hahahaha prachtig deze discussie! Zit nu echt al een half uur lang zo veel mogelijk reacties te lezen. Geweldig gewoon!

Ontopic: Ik zeg, doen
Joh laat die Turken lekker blehren met dat calimero-gedrag.. Stelletje ontevreden volk met je populistische gedrag. Als het zo goed is daar in Turkije, flikker dan een end op met je gezever en ga daar wonen!
TurkishWarrior
@John: En weer lezen mensen niet.
Ik denk soms van.. Zal ik mezelf de land uitstemmen door op wilders te stemmen?
Nu praat wel hij wel van ja alleen die straat terroristen.
maar van de loop van de tijd gaat hij gewoon genocide plegen.
Maar goed.
wat een onzin dit hé….

dat Autoblog hier toestemming voor geeft is al helemaal raar. gewoon reactie record behalen en dan deze mensen die hier heet aan het discusseren zijn om niks, daar even op jullie kantoortje uitlachen…

schandalig(Autoblog)en Zielig (Voor iedereen die hier Erdogan & Wilders spelen)
BMW: Ik bedreig niemand, alleen er zitten altijd mensen die de boel opstoken of die met een andere inlognamen terugkomen om wat olie op de vuur te doen. Als iemand mij aanspreekt voel ik mij aangesproken en geef ik antwoord terug. Alleen bedoel ik te zeggen dat het via internet wel heel makkelijk is om dingen te roepen en te zeggen.

ik zal je een kort voorbeeld geven wat jij noemt van de westerse democratie en vrijheid van meningsuiting.

Als je in Zwitserland roept dat de zogenaamde genocide niet is gebeurt, pakken ze je op en krijg je een boete. Ss dat wat je noemt democratie of vrijheid van meningsuiting in west europa?

Een ander voorbeeld Turkse politici die in de Tweede Kamer mogen Turkije in de zaak armenie niet beschermen met let wel sterke argumenten.
Ze moeten aannemen dat de zogenaamde genocide op de armeniers heeft plaatsgevonden, doen ze dat niet worden ze de mond gesnoerd en met de dreiging uit de partij worden gezet.
Paar maanden terug hebben we dat meegemaakt en heeft dat ook gestaan in de media.

Nu vraag ik jou BMW is dat vrijheid van meningsuiting en is dat democratie zoals jij zo mooi zegt.
@TurkishWarrior: Al wordt je in yen betaald, goedkoop blijft goedkoop hoor. Dat ik niets ken van zakendoen is een andere discussie (hoe ben jij dan misschien gekwalificeerd om daar uitspraken over te doen?), maar antwoord misschien nu eens op mijn vraag?

Maar ondertussen is al gebleken (uit andere reply’s) dat je duidelijk niet echt open staat voor andere meningen. Hopelijk kan je snel naar je beloofde land vertrekken want de ondergrens heb je op deze blog toch al bereikt denk ik. Bij deze: slotje mods?
TurkishWarrior
@Daeruin: Oke.. ik hou het simpel.
Hoe komt het dat Turkije rijkste land is in europa na duitsland en italie en frankrijk?
inderdaad, opzouten stelletje halve garen! Denk je echt dat hier 1 Nederlander is die je gelooft? Als wij ons op een Turks forum net zo zouden uitlaten over Nederland als julie op een Nederlands forum over Turkije zouden we ook uitgelachen worden, julie maken jezelf belachelijk. Dat is trouwens precies de reden dat ik hier ff kom kijken, even lachen om een paar geflipte Turken ‘ik jou kapot maken’ ‘jij weet niks van zaken’ hahahahahaha, eigenlijk is het gewoon zielig, maar ik moet er toch om lachen…
TurkishWarrior
@B // //: whoa.. jij bent serieus de domste gozer van de dag.
Even citeren: Als wij ons op een Turks forum net zo zouden uitlaten over Nederland als julie op een Nederlands forum over Turkije zouden we ook uitgelachen worden, julie maken jezelf belachelijk.

Dus je zegt letterlijk omdat ik van andere land kom word ik uitgelachen?
racist,facist,dom en minderwaardig.
Met jou ga ik niet meer in discussie.
TurkishWarrior
En even het laatste voordat ik wegga.
Kijk gewoon goed om je heen…
Nederlanders gunnen niks en zijn hartstikke jaloers.
Zag nog tijdje gelede dat 60% van nederlanders jaloers zijn.
Verbaasd me niks.
Nog nooit zo veel reactie’s gezien..
@Marokkaan: Inderdaad, 365. :D
-edit: ip-ban-
-edit: ontopic aub-
@TW;
hahahaha, je fantasie slaat op hol knul, rijkste land na Duitsland, Italië en Frankrijk??? Tijd om af te sluiten en ff een boterhammetje weg te happen, dan kan je ff nadenken over wat je zegt…
TurkishWarrior
-edit: ontopic aub-
-edit: ontopic aub-
-edit: ontopic aub-
-edit: ontopic aub, nu is het leuk geweest-
Moet trouwens wél een indrukwekkend zijn, zo’n infinity pool-achtig zicht op een circuit.
-edit: ontopic aub-
@Bosnia_love: Inderdaad! Maar moet het wel over het onderwerp gaan.

Waarom niet een racebaan gewoon in het gebouw zelf, dat lijkt mij wel lachen zeg.. Bouw je op het dak een tuin, waar je hybride’s kan testen en dan binnen ff lekker racen..
-edit: ontopic aub-
@14:41
Oeps…Who’s next?
TurkishWarrior
-edit: ontopic aub-
@ TurkishWarrior
Zeg, je CAPS LOCK blijft af en toe hangen. Doe er iets aan. En stop Autoblog te spammen met je zielige nationalistische geneuzel. Wat een onzettend stom gelul allemaal.
Verder on topic graag.
Op naar de 400 reacties…. Maar het zal een waanzinnige impact hebben voor de kleine dealers in de omgeving. Het zijn 9 v.d. 10 vaak franchise nemers. Die zullen nu gaan bloeden voor zo’n plan. Want waarom niet naar zo’n autopretpark gaan als je naar auto’s gaat kijken ipv een stoffige dealer om de hoek? de concentratie wordt verlegd naar dit centrum en omdat hoge bomen veel wind vangen, zullen de grote organisaties zich hier op in schrijven.
Dus de kleine renault dealer zal dan in het stof gaan happen.
TurkishWarrior
@toyotaprius: jij wilt zeggen dat het oneerlijk is voor de dealers die daarin niet kunnen komen?
-edit-
Dan gaat de kleine dealers met betere plannen komen.
@TurkishWarrior: Nou wat ik wil zeggen is dat, vooral voor de kleinere dealers in de omgeving, deze onderneming best voor een redelijke klant afname kan gaan zorgen. ok, je hebt natuurlijk vaak een groep trouwe bezoekers aan een dealer. En dat maakt niet uit of het Turkije, Servie, Duitsland of Nederland is. Maar toch een dealer heeft ook nieuwe klanten nodig. En als je dan een bezoek plant om naar een auto te kijken. Je moet kiezen tussen een auto pretpark en een stoffige dealer, die dan voor jou wat dichter bij zit. Wat zal je keuze dan worden?
En hier kan een dealer zich tegen wapenen, maar tot op welke hoogte? En wat natuurlijk wel zo is, elke onderneming moet met zijn tijd mee gaan. Dus ook de stoffige dealer.
TurkishWarrior
@toyotaprius: Ja maar dan vraag ik dan dit.
Wie werkt harder?
of wie kwam en komt nog steeds met slimmere aanpak
de auto pretpark of de stoffige dealer om de hoek?
En als je de geld heb wil je je zaak toch altijd uitbreiden?
of een nieuwe groter zaak openen?
De leven is niet eerlijk.
Terwijl amerika geniet van hun stadjes.
Liggen de afrikanen met hun botten tegen de modder.
zonder schoon water.
@TurkishWarrior: dat is ook zo, het heet met je tijd vooruit gaan. En het leven van een ondernemer is hard. Kan je niet met je tijd mee vooruit. Dan houdt het op. Jammer maar helaas.
En vooral in een veranderende branche als de autobranche waar vernieuwingen aan de orde van de dag zijn. Is het met je tijd mee gaan, essentieel.
ik ben ook erg geinteresseerd hoe het project zich verder zal gaan ontwikkelen.
TurkishWarrior
@toyotaprius: inderdaad.
Maar er gaan veel dealers naar toe.
Dus ook aan de andere grote kant.
een grote kans!
Het creert inderdaad veel banen etc.
En alles heeft een nadeel en een voordeel.
De voordeel ligt toch voor meer dan 80% als je kijkt naar dit project. en beetje uit je hoofd gaat gokken.
misschien wel 95%.
wie weet.
Het gaat in ieder geval een paar jaar duren.
Er zijn duizenden wolkenkrabbers en andere projecten aan de gang.
Midden en buiten istanbul alleen al zijn de bouwprojecten allemaal begonnen.
Even een ideetje:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=295886
@toyotaprius: ;) :lol:
@Bosnia_love: huh? ;) wat was het ook al weer?
TurkishWarrior
@Bosnia_love: Ik vraag je vriendelijk om iets te toevoegen aan deze discussie of aan deze topic.
En anders ga je niet lopen spammen met icontjes.
-edit: nutteloze bijdrage-
@Bosnia_love: Wat was je reactie? Anders moet je het ff op een ander topic naar mij sturen.. We worden in de gaten gehouden.. :D Vandaag heb ik toch de concentratie van een 2 jarige.. Dus werken komt er niet van..

@TurkishWarrior: Het is een groot project en zal ook veel stimulansen brengen.
Denk aan het feit dat dit een attractie gaat worden, waar je met je zoontjes naar toe zal gaan. Alleen al voor het feit om een dagje auto’s te kijken.
Je hebt alles onder 1 dak, plus je krijgt ook te meer te maken met een vorm van impuls aankopen. Stel je hebt een Laguna DCI gekocht en je loopt net langs een van de tunerts van Renault en je ziet een chipset voor je auto liggen. Waarvan de fabrieksgarantie ook niet verloopt, voor een aantrekkelijke prijs. Normaal kijk je eens op internet. En nu ligt het voor het grijpen.
Ik zag ook verscheidene horeca mogelijkheden. en in de omgeving zal het ook het eea aantrekken. Want een dergelijk project trekt veel bekijks over het hele continent.
TurkishWarrior
@toyotaprius: ja inderdaad.
ze verwachten 6miljoen mensen.
maar het gaat ook mensen aantrekken.
vanwege de Turkse keuken wat ook ontzettend veel toeristen aantrekt.
Het word gewoon 1 grote winkelcentrum.
Waarvan de auto de number one on list is.
@toyotaprius: Ach, laat maar zitten joh, zo belangrijk was het nou ook weer niet. :P
Fr€d€r!k_EE8
Gewoon,omdat het kan zeker??

Een virtuele-rondleiding… een gat in de markt ofzo??
nou dit geeft veel werkgelegenheid, ziet er mooi uit en is nog supertof ook! dit moeten ze vaker doen!
autoweek heeft al eens een artikel gehad over de vw scirocco met met dan 1000 reacties dus dit is niks :P

btw heey turkishwarrior en andere lieve turkse nederlandse en zegmaar gewoon nederlandse mensen hier!

een beetje meer vriendelijkheid naar mekaar zou best mogen want we leven ook met mekaar in 1 land.

ik denk dat het een prachtig modern gebouw gaat worden wat gewoon perfect in een stad als Istanboel Turkije past. wat mensen hier al zeggen.het is gewoon een belangrijke wereldstad. en een baan op je dak is natuurlijk helemaal handig.
natuurlijk ook gewoon een droom met zoveel verschillende autos
misschien kunnen jullie hier nog van leren om sneller reacties te typen lol
http://www.autoweek.nl/autonieuws/11617/Volkswagen-heeft-snelste-Scirocco-bijna-klaar
@Flamingo: als dat het artikel met de meeste reacties is, dan winnen wij: http://www.autoblog.nl/archive/2006/08/04/suvs-zijn-zielig

;)
@CasperH:

ow lol, nog gefeliciteerd met je 400ste reactie hier trouwens! :D
@Flamingo: beetje jammer dat ik hem zelf plaatste :D
@CasperH:

nehoor je verdient t! Je bent een kanjer! :P
zo stort het dak nog in met al die auto,s erop.:D
en ik wil niet veel zeggen maar zins wanneer heeft turkije het geld en het verstand om zo,n ding te bouwen ?
het zal uitendelijk toch wel weer als een moskee eindegen.
TurkishWarrior
-edit: ja nu weten we het wel-
@TurkishWarrior:

als ik heel eerlijk ben ben ik heel erg blij dat wij hier in ned niet zo veel van die lelijke wolkenkrabbers hebben. :P
-edit: ontopic aub-
TurkishWarrior
-edit: ontopic aub, moeilijk he-
lol een moskee met een circuit op het dak :P
-edit: nutteloze bijdrage-
@TurkishWarrior: Wat maakt het uit, als Turkije ooit wat flikt komt de halve wereld erop af. Dat houden ze niet lang vol, omdat het land helemaal niet groot is. Hoe goed het leger ook is en hoe groot hun macht.

-edit-

Ook is het politiek onstabiel, en de rol van het leger is veel te groot. Ken je de schandalen die vorig jaar bekend werden rond het leger? Nee nee mijn vriend, Turkije is zo geweldig niet.

Maar even ontopic. Op zich een gaaf idee maar ik heb zo een idee dat de nettoprijs van de auto’s die hier verkocht worden een stuk hoger ligt.
TurkishWarrior
-edit: ontopic aub-
6.000.000 bezoekers per jaar = 16.438 per dag
Stel 4 man in een auto = 4.100 auto’s per dag
Dat wordt aanschuiven vrees ik!
@TurkishWarrior: Je kan niet alles goedpraten. Laag BNP is een feit. Economie niet hoog is ook een feit. Hoge werkloosheid is een feit. Onstabiele politiek is ook een feit. Kan je zo opzoeken. Maar blijf jij het maar door een roze bril bekijken, dat is jouw probleem ;) Woon je trouwens in Nederland? Zou helemaal een feest zijn.

BTW wij erkennen slavernij, Turkije ontkend de genocide. Dat is Laf.
Ik zeg: STOP!

Dr. Phil
lol @ Armeense kwestie bagattaliseren.

Want iedereen heeft ’t fout behalve de Turken zeker?

Schandalig.
-edit: ontopic aub-
en @ Autoblog:

Laat de discussie gewoon de vrije loop of sluit het topic helemaal af. Dit slaat nu nergens op, geen hond gaat nog iets zinnigs zeggen over dat autowarenhuis.

Geest uit de fles laten of de fles wegmieteren.
edit: dat bepalen wij wel
-edit: ontopic aub-
Wauw wat veel reacties hahaa. Nogsteeds de hevige ”Turkije vs de rest van de wereld” discussie? :P
als je nu van de baan afvliegt doe je het tenminste goed:P!
mijn excuses voor offtopic, autoblog.
Dat sommige mensen dit niet kunnen verdragen? Perfecte idee toch, jullie waren toch autoliefhebbers? STEUN ZE DAN ZOU IK ZEGGEN! Zie het als een AutoRAI maar dan groter. (+ je kunt er gelijk een meenemen, handig als je later in Turkije wilt leven)

PS: Dat mensen opeens over de historie van een land zitten te discussiëren. Kijk eens naar je eigen historie (die je niet eens hebt)!
Naar Turkije op vakantie gaan met de LAST LAST LAST minute voor de goedkoopste tickets en goedkoopste hotels en dan zeuren over een land terwijl je daar met een mond vol tanden zat.. Ja hoor..

Autobloggers moeten maar eens een uur in Istanbul rijden.. Wordt je constant links en (rechts) ingehaald door wagens waarvoor sommige autobloggers hier NIET eens van kunnen dromen. Ik zou zeggen, pak je (goedkope) fototoestel en spot auto’s en zet ze op autojunk.
hahaha wat heb ik me kapot gelachen hier om al die offtopic reacties over Turkije en Nederland/Europa! Thanks @ iedereen die aan die discussie heeft bijgedragen :-D Wel grootheidswaanzin om te zeggen dat Istanbul vergelijkbaar is met NY, get real.
@Rover75v6: Je distantieert je nu van iedereen door je reactie op ‘Autobloggers’ te richten, dus… Je bent er zelf geen? En die soort van stoere uitspraken over last minute vakanties en je ‘(goedkope) fototoestel’, wat ben je zelf dan wel niet, een rijke jongen? Leuk, maar dan hoef je jezelf niet te verheven boven de rest lijkt me. En als je het niet bent slaat het al helemaal nergens op om zo te praten.

@ het artikel:
Doet zeker sterk denken aan de Fiat fabriek, maar dat is juist leuk vind ik. Het is wel handig om alle auto’s bij elkaar te houden, kan je als klant goed vergelijken en het is lekker centraal. Of het een succes wordt, dat valt nog te bezien. Er zal daar genoeg geld zijn, maar er moet wel vraag naar zo iets zijn om het een succes te laten worden.
@mezelf: verheffen ipv verheven ja.
-edit: ontopic aub-
-edit: ontopic aub, en niet schelden-
Als er >400 dealers zijn en elke dealer laat 1 klant proefrijden dan kom je je inderdaard voor als in het verkeer van Istanbul namelijk je doet over 2km 1 uur ;)
Ontopic. Wat een waanzinnig cool idee. Dit zijn de mooiere projecten.

Offtopic. Wat een BS discussie is hier gaande zeg. Ergste is nog dat er mensen(schijnbaar van turkse komaf) zijn die hun best doen de vooroordelen ten opzichte van moslims te bevestigen. Wij zijn beter dan de rest?.. Gebaseerd op?..

Let’s get real. Niemand is beter dan een ander. We zijn allemaal knap fucked up sicko’s.
Toch nog ff natrappen. 75 miljoen turken maakt Turkije een übermachtig land?

Voelt hier dunne schijt tussen de beentjes door lopen zodra hij aan 1,5 miljard Chinezen denkt.. ;)
@RenesisHP: Vergeet India niet! Zijn er ook een miljard.
@toyotaprius:

Denkt aan Leepu en begint spontaan te lachen. :D
@RenesisHP: Ja, daar heb je het al.. Gevaarlijke creaties. Maar goed dat zij niks doen met BMW’s… ;)
@toyotaprius: “Maar goed dat zij niks doen met BMW’s…”?
Toyotaprius, ik hou van je! :D
TurkishWarrior
-edit: nutteloze bijdrage-
@TurkishWarrior: Sjeezus man, get a life en laat dit topic met rust. Kom hier nooit meer, en autoblog kan nog eens een te overzien artikel schrijven. Als dit bij elk artikel zo zou zijn, zou ik niet elk uur op autoblog kijken.
-edit: ontopic aub-
-edit: laatste waarschuwing-
Lekker veilig ook dat circuit bovenop het dak. Maar zal vast wel iets op bedacht worden daar in Istanbul
hahahah prachtig dit, een paar 15 jarige jochies die discussieren over de grootheid/kleinheid van Turkije..
Overigens moet ik zeggen dat ik het wel jammer vind dat het steeds vaker voorkomt dat de discussie niet over auto’s gaat maar over allerlei andere zaken.
Jongens, we zitten hier op autoblog, we komen hier vanwege de passie voor auto’s, en om daar over te discussieren.
Is het nou werkelijk nodig om al die nutteloze discussies te voeren?
Misschien is het een idee om je geest te verruimen i.p.v. dat onzinnige gezwets over nationalisme en toestanden, heel fijn dat je trots bent op wat je zelf bent, prima, ik ben ook trots op mn afkomst, maar daardoor ga ik geen andere mensen lopen haten.
Maar goed, waarom probeer ik stoere jongetjes met 2 haartjes op hun testikeltjes wat bij te brengen.

hahaha wat een Dr. Phil preek zeg..

OT: ik vind het wel een beetje ‘over the top’ maar goed, dat neemt niet weg dat het een grandioos project is waar menig autoliefhebber zn ogen uit kan kijken..
@Autoblog
Dank u voor het toestaan van deze mooie offtopic discussie. Leuk om naar te kijken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).