Lexus stopt verkoop LS 460 en LS 600h. Of niet?

Auteur: , 24 Reacties

Eerder meldden we al dat er een probleem was met de LS en nu duiken er plotseling op een aantal grote websites berichten op dat de verkoop van de LS 460 en LS 600h wordt stilgezet.

Lexus heeft problemen met de stuuruitslag van de LS 460 en de LS 600h. Een probleem met de variabele stuurbekrachtiging zorgt er in bepaalde omstandigheden voor dat het stuur niet direct in dezelfde richting terugkomt als de wielen. Dat probleem bestond alleen bij de nieuwste versie van VGRS (de variabele stuurbekrachtiging van Lexus) en dus betrof het slechts de laatst geleverde LS modellen. In Nederland ging het zelfs maar om drie auto’s al moeten er wereldwijd wel zo’n 11.500 auto’s worden teruggeroepen. Toyota meldde al dat er een oplossing was voor het probleem en dat de auto’s die nu van de band rollen gewoon met een goed werkende versie van het VGRS zijn uitgerust.

Aangezien de bron van het verhaal The Detroit News is besloten we de berichtgeving maar eens te checken bij Toyota en Lexus. Dit omdat er de laatste tijd nogal wat theorieën zijn over stemmingmakerij van de Amerikanen. Detroit is één van de steden die het hardst getroffen is door de opmars van merken als Toyota in de VS. Wat blijkt? Zowel de verkoop als de productie zijn niet stilgelegd volgens de woordvoerder. Wel is het zo dat er een vertraging van 2 á 3 weken op kan treden omdat er een reeks geproduceerde auto’s alsnog moet worden voorzien van een update van het VGRS. Het lijkt er dus op dat er wat stevige stemmingmakerij vanuit Amerika aan de gang is. Wordt ongetwijfeld vervolgd.24 reacties

De VS, wat moeten we er mee?
Dé-koloniseren is geen optie; wat moeten wij in Europa met 250 miljoen zwaarlijvige advocaten?
Ré-koloniseren dan maar?
The question is.. Who cares?
I care. Ik vin de lexus ls namelijk een pracht van een wagen. Beetje mercedes uistraling, maar dan japanse technologie.
@ Relief

Idem.
@Bennyyy: Dito
Dus Amerikanen die ergens over liegen, zodat ze er zelf beter van worden….. Schokkend nieuws weer op autoblog!
Is allemaal stemmingmakerij om de ingestorte amerikaanse industrie een handje te helpen.
Is al jaaaaren een bekend probleem bij Toyota Landcruiser 100, maar is nooit ophef over geweest..
Ik zie de LS wel heel erg weinig. Ik snap niet dat het interessant is voor Lexus om hier dit soort modellen te voeren.
Prachtige wagens!
Veel liever dan die Premium duitse meuk wat je hier overal op de weg ziet.
Steeringgate afgewend?
Ze kunnen daar ook een keer goede auto’s gaan ontwerpen, dan hoeven ze voor de rest niet zo moeilijk te doen.
@Ramshoek: zij zien zichzelf als het centrum van het universum. Nu alleen uitvinden hoe je ze in een raket weet te passen en dan schiet je ze een enkeltje zwart-gat.
AB doet ook aardig mee met de stemmingmakerij met een dergelijke headline !! Wederom geen nieuwswaarde maar wel melden.
Dit is allemaal de schuld van Bush en van alle andere Amerikanen. Wat maakt het nou uit dat je naar rechts stuurt en je auto naar links gaat?
Problemen maken om niks om de Amerkiaanse industrie weer omhoog te krijgen en verder te gaan met world domination.
En Toyota/Lexus moet eens stoppen met die nep terugroep acties want er kan nooit iets kapot gaan aan die auto’s.
En verder moeten die mensen die aandacht nodig hebben stoppen met zichzelf doodrijden en doen alsof hun pedaal vast zat.
Laat ik maar niets zeggen, ik ben uiteindelijk helemaal geen Toyota basher :-)

OT: de concurrentie is hard.
laten ze maar lekker stoppen met de productie. lexus is toch een kopie van BMW en Mercedes.
Luister mensen, GOD heeft gesproken. met een spelfout erin, maar dat vergeven wij hem, zoals hij onze zonden ook zal vergeven.
@jip: Dat hoop je dan tenminste.. ;)
@GOD: By the way: Zorg er eventjes voor dat de euro weer stijgt in waarde en dat Noord- en Zuid-Korea weer dikke vriendjes worden.

En dat Amerika massaal aan de viercilinders gaat..

Geen woorden maar daden.. :D
Ik vind dit best wel een mooie wagen en het is eigenlijk best wel een mooi alternatief voor de Duitse concurrentie…. Is eens iets anders om mee rond te rijden ;) En ja die mensen van Amerika willen weer hun eigen handel gaan promoten…. niet moeilijk dat ze er dan op springen als er iets gaande is met een merk uit een ander land….
Honda, Subaru, Lexus, Toyota. Kwalitatief gewoon heel goed spul. Stemmingmakerij van de Amerikanen in dezen is toch wel erg sneu. Ze zouden hun energie beter in de kwaliteit van hun producten steken.
Dat ze bij Toyota nog niet op de Amerikaanse toer zijn gegaan. Aanklagen die hele handel wegens smaad. Hoe overduidelijk wil je het bewijs hebben. Echter, geen enkele Amerikaanse rechter zal er wat mee doen.

Trouwens, welke Amerikaan zal dit merken? Alsof de gemiddelde Chevy nauwkeuriger stuurt dan een LS… right.
@Geertje: Zeker nog nooit in een Lexus gereden?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).