Toyota Prius MPV gaat Alpha heten

Auteur: , 44 Reacties

Het goede nieuws is dan ook dat je aan de bar nog kan roepen dat je een "Alfa" rijdt. En ja slecht nieuws is er natuurlijk ook.

In de 14% bijtelling categorie zal de Prius Alpha natuurlijk niet gaan vallen. Per definitie zijn MPV’s hoger en zwaarder wat het brandstofverbruik (waarschijnlijk 4,7 liter per 100 km) en de uitstoot van het duivelse CO2 natuurlijk geen goed doet. Voor je je uitstekende lichaamsdelen steekt op plekken waar normaal geen licht schijnt, kun je dus beter even de rekenmachine erbij pakken.

De kosten om een kind (bij inzet van meerder exemplaren zodat je wat schaalvoordelen hebt) op te voeden zijn tot hun 18e zo ongeveer 50.000 euro. Daarbij moet je als Prius rijder voortaan ook de extra bijtellingskosten van de Prius MPV tellen. In plaats van 14% bijtelling mag er straks over 20% van de nieuwwaarde worden bijgeteld voor de Prius MPV. Met een geschatte nieuwwaarde van zo rond de 30 mille levert dit dan ook een extra kostenpost van 936 euro per jaar op. Tot de 18e verjaardag kost zo’n extra koter dus gewoon even 16.848 euro aan extra belasting. Dat je het maar even weet.

Naar verwachting komt de Prius MPV in 2011 op de markt. In tegenstelling tot de reguliere Prius krijgt de zevenzits Prius MPV geen nikkel-metaal accu’s maar lithium ion exemplaren. De prijsstelling zou vergelijkbaar moet zijn met de normale Prius. De MPV is 30 cm langer, maar heeft slechts een 20 mm grotere wielbasis. Volgens de geruchten komt er ook een vijfzits Prius MPV die wel nikkel-metaal accu’s krijgt en daardoor goedkoper is.

Met dank aan Richard voor de tip!44 reacties

ik moet er niks van hebben
Geeft een geheel nieuwe betekenis aan de term ‘Alpha male’…
oeh mislukt
Is dit nou gewoon een Corolla verso met Prius designelementjes erop? Of is deze groter dan de corolla verso?
volgens mij rijdt deze allang rond in China, heb hem 3 weken geleden al gezien en hij heet gewoon Previa.. zal dan wel niet hybride zijn
@dotternetta: een Previa is toch veel groter?? Hier tenminste wel.
Hoe weten jullie de emissie van deze auto? Lijkt me toch een wilde gok. In de 14% klasse zou dit zeker een knaller worden.
@cecotto: maar als hij er niet in valt, wordt het een flop!
Best wel lelijk, maarja, heel pennenlikkend Nederland zal dit wel weer een dijk van een wagen vinden dus het zal wel weer een sales-topper worden, helaas.
Nieuwprijs zal waarschijnlijk ruim boven de 30 mille liggen. Omdat je hier wel BPM over moet betalen komt daar nog even 20-25% bovenop.
Voortaan ben ik een Beta mannetje (misschien binnenkort Romeo), ben van plan het zo voortaan te houden.
lijkt wel op de Toyota Verso
@wouter: wil je dan ook even uitrekenen wat zo’n extra koter kost als je de standaard Renault Scenic of Opel Zafira voor de deur hebt staan? Volgens mij word het kostenplaatje dan nog wat hoger…
zo groen, die lak, misschien is ie wel milieuvriendelijk? Zo’n schitterend lijntje aan de voorlichten, zo helemaal een lusje. Zo frivool. Voor de rest saai, saai, saai en niet eens groen vanbinnen.
“Het goede nieuws is dan ook dat je aan de bar nog kan roepen dat je een “Alfa” rijdt”

Ja dat is lekker slim, dan wordt je voor gek verklaard!
Dat hij over-the-top lelijk is staat al vast. Maar dan 20% bijtelling en zo veel geld kosten?? Waarom zou je zo’n lelijk hok dan kopen! Nee, dit wordt mn laatste keus, zeker.
“De kosten om een kind (bij inzet van meerder exemplaren zodat je wat schaalvoordelen hebt) op te voeden zijn tot hun 18e zo ongeveer 50.000 euro”
Nope, dat is dus minstens het dubbele tot aan hun 12e en vervolgens nog eens een 50.000 euro tot aan hun 18e…en als ze gaan studeren dan ben je nog eens 25.000 euro kwijt!
“Voor je je uitstekende lichaamsdelen steekt op plekken waar normaal geen licht schijnt, kun je dus beter even de rekenmachine erbij pakken. ”

je bent in een hopeloze poging een leuk stuk te schrijven jammerlijk gefaald.

als een goed verhaal ontbeert, blijf dan bij de feiten.
alfa mannetje
of ik daar zo blij mee ben…..
Alleen al de mensen die zo’n ding kopen moeten eens goed onderzocht worden, de mensen die dit maken kunnen direct worden afgevoerd, wat lelijk zeg.
20% bijtelling hebben enkele versies van de Touran en Zafira ook al. Hier hebben ze dus geen gigantische voorsprong. Maar de Touran en Zafira zijn beide aardgasauto’s. Veel mensen zullen toch uit vertrouwdheid of uit angst voor aardgas voor de ‘veilige’ hybride kiezen denk ik. :?
Mooie wagen zeg !!! En nog mooi groen ook…..
** komt weer bij na het hard stoten van het hoofd **
Tjees wat een afzichtelijk ding, en dan nog een Hybride-badge achterop ook… neh, niet mijn ding.
Nu eens kijken welk succes weer zo’n Toyota-groene-leugen-machine gaat boeken zonder de fiscale voordelen, uitgereikt door de Nederlandse staat…..
saai, dus zal goed verkopen..
Hmm… Ik krijg minder snel kotsneigingen dan bij het zien van een Prius.. Het ziet er ten minste uit als een ietwat normalere auto, maar ik zou er nog steeds niet dood in gevonden willen worden.

Als dat hele hybride gedoe de goede kant op wil gaan, moeten ze eens wat sneller normale auto’s ombouwen met een knopje: electrisch voor in de stad, hybride voor als ik er zin in heb en gasoline voor als ik er geen zin in heb! :D Alleen dan zou ik het overwegen een hybride aan te schaffen…
Beter gaan ze weer een keer sportievere auto’s maken i.p.v. deze meuk!
@Lan_Evo: Lexus LFA sportief genoeg?
dit is een goede auto, 5 deuren, 4 wielen, stuur, rempedaal, gaspedaal en veel makkelijk toegankelijke ruimte, ideaal ding voor A naar B want dar zijn auto’s voor. Het is een vervoersmiddel meer niet.
@Hoppa; PRACHTIG verwoord !! De opvatting van de doorsnee Toyota- en Hybride-bestuurder gevangen in één stukje tekst van drie regels ! HULDE !
Ach zo lelijk is ie tog niet? Tis gewoon een gezinsauto.. en die zijn gemaakt om mensen te vervoeren.. niet om op te vallen.
ach ja, als iedereen die Alfa Alpha noemt in zo’n auto gaat rijden zijn we ook van die vergissingen af..
Waarom zou je in godsnaam aan de bar willen roepen dat je een Alfa rijdt?
zou verboden moeten worden…..

Een prius hoort efficient te zijn, een MPV is inefficient. Walgelijk concept, en weer is een bewijs dat Toyota helemaal geen groen bedrijf is.
Vond het stukje over de samenwerking met Tesla toch leuker om te lezen… Maar als ze met de 1.8 HSD van de Prius/Auris nu wel eens een 14% Verso kunnen maken…
@kempenaer

Omdat Alfa’s prachtige auto’s zijn misschien? Of roep jij liever dat je in een saaie Duitse grijze muis rijd? Of een Frans barrel? Of een emotieloos Japans stuk blik?
@Alfa Brera Niet alle duitse muizen zijn grijs.
En een Brera ziet eruit alsof hij 2 voorkanten heeft waarbij de ene kant steeds achteruit rijd.

On-Topic: Dit is idd een vreselijke auto.
Ik had ooit een Alfa, je zou geen echte autofan zijn zonder er een gehad te hebben. Veel emotie bij het hebben van die auto. Janken van de dure reparaties en teleurstellende kwaliteit.
Waarom noemen ze het niet gewoon een Verso. Want dat is het eigenlijk.. Maar dan met een ‘groene’ motor
is wel duidelijk op de Prius geïnspireerd.. Maar mooi is ie er niet op geworden….
@Dimglor: Daarom juist…
Ik wil liefst een hybride stationcar. Waarom worden die niet gemaakt?
Wel een goede zet deze auto!
waarom moeten die koplampunits steeds groter,t lijkt wel net zo af te lopen als bij peugot
@DafMaf, omdat men dan de laadruimte wil gebruiken, en dat kan de hybride techniek van Toyota niet aan, je mag immers ook geen aanhanger of caravan trekken met een Prius. Een fietsendrager mag nét. Ook dat bewijst dat de Toyota Hybride techniek (nog)slechts zeer beperkt toepasbaar is.
De nieuwe VW Touareg-Hybride is de enige waar je 3.5Ton mee mag verslepen, misschien is dit iets voor je ?
??? Een veel te dikke zetpil(>> zoals de prius bij de Nationale Autoshow [http://www.bnr.nl/autoshow] altijd genoemd wordt)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).