Alfa Romeo MiTo voor Australische politie

Auteur: , 98 Reacties

De tijden dat de politie echt autoriteit uitstraalde, die liggen ver achter ons. Het is beter voor onze belastingcentjes dat het blauw op straat zich verplaatst in compacte en zuinige autootjes, maar stoer is het natuurlijk niet.

De politiekorps in het Australische Sydney, mag zich verheugen op een aantal rechts gestuurde Alfa Romeo MiTo’s. In een land waarin een ritje maar de supermarkt soms een kleine wereldreis is, lijkt de MiTo niet de meest voor de hand liggende keus. Maar de kleine Alfa is vooral bedoeld voor gebruik in stedelijke gebieden.

De twee agenten die poseren voor het schattige en poezelige MiTootje, kijken wat ongelukkig. Ondanks dat de velgen wel in orde zijn, zal het nooit een lekker mannelijke auto worden. De eerste agent kan er waarschijnlijk de humor nog wel van inzien, maar de tweede agent lacht terecht als een boer met kiespijn. Waarschijnlijk omdat hij weet dat zijn collega in een Lotus rijdt, maar tegelijkertijd kan hij zich troosten met de gedachte dat zijn andere collega’s in een Fiat 500 rijden. Kwestie van relativeren. Ultiem blijft natuurlijk de Gallardo als politieauto. Zolang je ‘m niet in de prak rijdt.

Alfa Romeo MiTo politiewagen98 reacties

tja als e dan een beetje en auto heb,
rij je zo’n agent het snot voor zen ogen…
Je straalt geen gezag uit in een Mito, hoewel als agent een flinke snor laat staan is het wel een combi…
Tja moet je blij zijn met een Zafira?
Moet je sowieso blij zijn wanneer je in zo’n apenpakkie loopt?
“metro”politan police?
@pizzakoerier:

kuddo’s voor u voor de metro-politan police :D

wijs!
Alfa’s zijn per definitie stoer en ik weet zeker dat de gemiddelde Nederlandse Veldwachter liever met een Mitootje rondscheurt dan met zo’n verhoogde Volkswagen semi people net nix carrier
In politie achtervolgingen wint de Alfa het overigens altijd.
ach, het is een alfa en nog eentje met mooie velgen ook. beter dan de opel astra diesel waar ze normaal in rijden.
Gadverdamme, zijn die velgen gebaseerd op boemerangen?
Zo, heel wat mensen zullen verschrikt opkijken van de snelheid van zo’n ding!
anonymous coward
@alltimer

Zo te zien is dit een redelijke vlotte mito, gezien de 18″ sportvelgen. De 170pk QV versie doet 0-100 in minder dan 8 seconden, knappe politie-auto die dat bijhoudt (de lotus/gallardo daargelaten natuurlijk)

Ik denk trouwens dat in een stadsomgeving dit ding ook een gallardo best bij kan houden
Uitstekend voor het ruige landschap want de Mito is standaard al net zo hoog als de gemiddelde Jeep.
Beter dat de meesten gewoon nog in diesel Touran’s rond rijden, zijn stukken praktischer dan de MiTo.
Ik denk dat die twee Agenten liever deze zouden hebben:
http://images.loqu.com/contents/652/673/image/3/jc/Police%20Cars%2027.jpg
Maar de gemiddelde Aussie Copper zou liever zoiets rijden denk ik:
http://police-car-photos.com.s3.amazonaws.com/2079.jpg

(Ik ook trouwens…. :P )
Mja die vind ik eigenijk toch niet lelijk hoor… Misschien dat een Mito Gta (please maken ;) ) een betere keus zou zijn ;)
Waarom gaat iedereen er van uit dat’ie gebruikt gaat worden bij achtervolgingen? Ze hebben daar trouwens ook 156’s en GT’s in gebruik.
http://images.loqu.com/contents/652/673/image/3/jc/Police%20Cars%2027.jpg
integralechubasco
@alltimer
met je brommertje rij je iedereen het snot voor de ogen… incluis je eigen ogen.
handig trouwens twee deuren…gaan ze criminelen in de kofferbak proppen ofzo
alfa mannetje
Dennis : heb jij ook verstand van wegligging ? Je relateert nl. het uiterlijk aan mannelijkheid of niet.

Besef daarbij dat 90 % hier zo”n auto moet financieren.
@alfa mannetje: Logisch, het eerste wat een man doet is afgaan op het uiterlijk;)
Wat is er gebeurd met de Holden Commodore, en de Ford Falcon? Ziet er naar mijn mening beter uit, en met een V8 zal je beter uit de voeten komen.

http://image07.webshots.com/7/7/30/1/90173001ZBCTZD_fs.jpg
@Testpiloot:

Ik denk dat je met een Mito heel wat vlotter door stedelijk gebied rijdt dan in een Holden Commodore of een Ford Falcon.
quadrifoglio verde
haha ik wens iedereen succes die deze auto onderschat
probeer die maar eens bij te houden met je opgevoerde dreunende golfje/ tigra / civic of wat voor sjonnie auto je nog kan bedenken.
goh, mad max zou in die eerste film maar in zo’n mito hebben gereden ipv de interceptor! :)
@quadrifoglio verde,

Ik ben bekend met ongeveer dezelfde wagen, en ik kan je zeggen een Civic Type-R hoeft deze jongen toch echt niet te proberen want ik leg het gewoon af. Op sprinten en op bochten werk. Golf Gti leg ook af op sprinten maar win het terug op bochtenwerk.
Jammer dat het geen QV’tje is, maar een gechipte 155tb
De wagens zijn trouwens bedoeld voor de ‘community support’
en dan vooral de jongere generatie. Is trouwens niet de eerste Alfa-deal die de Sydney Met sluit. Ze kregen al eens Alfa GT’s voor de plaatselijke autobahnpolizei.
LOL @qv: Alsof er geen auto’s met meer dan 155pk (en een beter power/weight ratio !) bestaan. En zelfs dan nog, Alfa’s staan nou niet echt bekend om hun betrouwbaarheid …
Zo’n MiTo gaat nog verassend snel vooruit, kan je je lelijk aan mispakken. Het ding is niet groot en weegt niet veel = win.

Audi A4 2.5tdi quattro tiptronic met 180pk vs een MiTo ( uitvoering onbekend, maar had een mooi diepe grol ) : De MiTo bleef me een autolengte voor tot 150 km/h, pas daar begon ik in te lopen op de MiTo. Aangenaam verrast door zo’n klein auto’tje :)
Zet dan een politiechick op die foto… dit past natuurlijk voor geen meter.
Vermits het ding geen zwaailichten op het dak heeft, neem ik aan dat alex79 het bij het rechte eind heeft en de auto gewoon gebruikt wordt door wijkagenten en niet voor interventies. Alle discussies over snelheid en achtervolgingen a la French Connection zijn dan ook kompleet zinloos.
@ Dog:
Betrouwbaarheid is bij de FGA (Fiat group) geen issue meer, zie de meerdere ADAC tests maar.
Daarin beat de Fiat Group de betrouwbare duitse meuk (FAG) keer op keer.
anonymous coward
@Dog

Dit ding is dan ook niet bedoeld voor high-way chases tegen dikke V8s of zo… Gewoon stadswerk, en zolang je niet >200 over de snelweg raast is er toch echt een grens van hoeveel PKs nog nut hebben. In een beetje normaal stadsverkeer zal het alleen een motor lukken om dit 155pk bommetje kwijt te raken
Ho & Mo naast de Mi-To!
ach gut…als die duitse 1.1 kapperautotjes zijn wel mannelijk he? Vooral de mini natuurlijk hahah, kneus.
@alfa mannetje: Ik snap je opmerking niet.
alfa mannetje
@Dennis: Een stadsautotje , poezelig , leuk.
De feiten , het ding rijdt 230 op de teller , heeft een wegligging (hoor ik nooit iemand over hier..) die enkel de Mini benadert , en is sneller dan 90 % van de autos in nederland kan ik je beloven.
Kortom , wat versta jij onder een stads auto ? Ergo , heb jij uberhaupt wel enige kijk op autos ?
Hahaha dat gaat zeker gezag uitstralen, whahaha:P ey jongetje wil je dat alstublieft niet doen, foei. ow auw auw niet slaan, loop maar verder sorry voor het oponthoud. Homo-auto voor de flikken.
@skier: Belachelijke (zeg maar gerust debiele) opmerking, een beetje agent heeft echt geen auto nodig om gezag uit te stralen. Een mep met een politieknuppel komt trouwens net zo hard aan als de gebruiker uit een Mito of uit een andere auto komt.
@Peter: Ach hoe het er in Australië aan toegaat weet ik niet, wat ik wel weet is hoe de Nederlandse politie te werk gaat en dat is gewoon sneu. Als je je de Nederlandse werkwijze van de politie inbeeld samen met een Mito dan is zo’n opmerking al gauw verzonnen he. Als je niet weet waar ik het over heb raad ik je aan om even in de archiefen van wegmisbruikers van afgelopen jaar te bekijken. Als je een 206 met kapot remlicht tegenkomt langs de singel in Utrecht dan zit je goed. Het meest beschamende optreden van de Nederlandse politie.
@skier: Wat heeft politie-optreden of gezag te maken met wat voor auto ze rijden? Hoegenaamd niets! Zoals je zelf in je reactie bekent is dat iets wat je je inbeeldt. Raar dat je dat dan niet beseft en het nog nodig vindt van te reageren.
@Peter: Inderdaad het zou er niets mee te maken moeten hebben, maar toch als ik hier in Nederland een gemiddelde politieagent uit een Mito politiewagen zie stappen dan heb ik toch de grooste moeite om m’n lachen in te houden.

bovendien maken de heren op de foto’s hierboven het beeld er niet echt beter op.

Begrijp me niet verkeerd, ik heb nog gewoon respect voor de politie en ik zal luisteren naar wat ze zeggen maar dat maakt verder niet uit voor het beeld wat ik tegenwoordig van de politie heb. Het disrespect tegen de politie tegenwoordig hebben ze toch echt zelf veroorzaakt.
@skier:
Effe tegen een Agent zeggen als je in Australië bent, dan weet je gelijk hoe je aan plastic tandjes kunt komen……

Alfa’s zijn cool en Australiërs zijn cool.
@alfa mannetje: ik zie er alleen maar vrouwen in rijden. Zegt genoeg toch??
@alfa mannetje: Ik sluit me bij je aan!

@Ferdinand1: Ik weet niet wat jij rijdt, maar ik wed dat er vrouwen zijn die ook zo’n auto hebben. Kortom: wat een bullshit.
@Vanquish: doe eens slim en lees mijn reactie nog eens.
@Ferdinand1: Doe eens slim en geef gewoon geen antwoord als je uitgeluld bent.
Die kleine chinees heeft een boner!
Een Holden was een betere keus geweest.
Je weet wel, eentje met een V8 en power waar je U tegen zegt.
@alfa mannetje: Ik leid uit je naam af dat je Alfa fan bent en dat de MiTo jou waarschijnlijk ook wel aanspreekt. Rijd je toevallig zelf ook een MiTo, want dat zou je felle reactie kunnen verklaren.

De MiTo zet in z’n top-uitvoering hele nette prestaties neer, maar persoonlijk kan ik het geen stoere auto vinden en ik ga daarbij inderdaad vooral af op het uiterlijk. Once again: smaak is heel persoonlijk. Trek het je niet zo aan wat ik vind.
alfa mannetje
@Dennis: Ik hoop voor je dat je toch een AMG of soortgelijks rijdt , je taal suggereert dat immers.
Een Alfa mannetje is een leider van een roedel of groep..
Het niveau van Audiblog is het volgende : pk”s, stoere uitlaten , en wegligging of besturing….heeee was daaa ?
edit: kijk ook eens bij andere artikelen van vandaag, in plaats van alleen alfa

Nou kom maar weer op met de volgende 900 pk bolide. Voor de echte autoliefhebbers , zeg maar.
edit: gaan we regelen
Alfa MieT(o)
Ik mis de zwaailichten, en bronvermelding.
@yanktank: Hier is je bron: http://www.clutchd.com/2010/05/australia-police-to-fight-local-crime-with-alfa-romeo-mito.html/

Even citeren: “The MiTo frees up normal police cars so they can be out on the roads, not only helping to save lives but also helping to fight crime and build relationships with local businesses and community groups.”

M.a.w: die grote zware PK-monsters mogen idd de GTA-style achtervolgingen doen waar iedereen hierzo op kickt. De MiTo is voor ‘community policing’
@alex79: nee, dit is de bron (persbericht)
http://www.alfaromeo.com.au/default.asp?action=article&ID=21777
Auto zegt niks over gezag…in Italie rollen de Carabinieri rustig in een verrotte Fiat, maar komen er net zo rustig uit om je een ongelofelijke ros met de stok te geven, dus…
@bozewolf: lol Maar je hebt wel gelijk. Blijft een leuke auto die MiTo. Het is alleen nog steeds eeuwig zonde dat de GTA (voorlopig) niet komt. Gelukkig hebben we de plaatjes nog:
@ Alex79 en autoblogger, bedankt
ik denk dat die twee agenten een beetje gay zijn en dat ze daarom voor deze auto mogen pozeren
@alfa mannetje: Ik wil je niet wegpesten hoor, maar misschien is autoweek.nl wat voor je? Autoblog staat namelijk niet bekend om zijn positieve uitlatingen over kleine en zuinige auto’s/voertuigen. Wel over Pk’s, stoere uitlating en nog meer pk’s en stoere uitlaten.
Wat ik totaal geen ramp vind :P
Ontopic:
Op zich wel een leuk bakkie, maar in het verkeerde land. Ik denk dat de reacties vrolijker waren als de Nederlandse overheid deze Alfa’s in dienst zou nemen.
Wat is dit toch een Bud site geworden de Alfa Romeo Mito is de beste hatch op dit moment in het B/segment zeker als het om rijden gaat en wegliging.

De Mito is geen lieve auto de mito is gewoon heel erg goed en zeker Alfa Romeo waardig voor onafhankelijk nieuws over auto´s kijk op autotesten.nl
edit: onafhankelijkheid toon je aan door te zeggen dat iets slecht is ipv goed

Ciao

Squadra
Als politieauto voor in de stad goede keuze, maar het ziet er inderdaad niet echt indrukwekkend uit.
De Dodge Charger vind ik pas een geweldige wagen, maar goed dat gebruiken ze alleen in amerika als politieauto.
Poll: Zouden we ook zeiken als de betreffende auto de aankomende Aston Martin Cygnet was?
O Ja.
O Nee.
quadrifoglio verde
haha altijd grappig om te zien dat mensen denken dat alfa niet betrouwbaar is en dat ze snel roesten DAT WAS VROEGER
Wat ook altijd opvalt als het om alfa gaat is dat er zoveel mensen op tegen zijn, ik zou zeggen kom is naar een alfa meeting en je ontmoet de échte autoliefhebber die gaat voor stijl en sportiviteit. een combinatie die ik bij andere betaalbare merken niet vaak terug zie komen.
@AlfaCorse

Die hebben ze alleen maar getest, bleek niet bestand tegen het langdurig achteruitrijden op de vluchtstrook wat toen nog een gewoonte was. Dit in tegenstelling tot de luchtgekoelde 911.

@qv

Vroeger is? Lees maar een op de diverse alfaforums over de 145/46 155/56, het zijn echte Alfa’s ze kunnen nog steeds roesten.
@Bob: waarom zie ik dan nog steeds hele bossen met 156’s rijden?
Roesten, dat deed mijn Giulia Nuova Supertje, was je voor klaar met restaureren, kon je aan de achterkant weer opnieuw beginnen.
De tegenwoordige Alfa’s, zijn wat dat betreft gedegradeerd naar het segment ‘auto’s “
@ Bob

Wat een comediant ben je :P

Ben vaak genoeg aangehouden door deze Spiders. Althans door de bestuurders daarvan ;)

Een 156 kan overigens niet meer roesten, het carrosserie is namelijk verzinkt. Behalve schade gevallen of slecht overgespoten exemplaren is dat verleden tijd. Dit in tegenstelling tot de BMW E46, die op de raamstijlen roestte.
@Alfa Corse

Check met name de achterste bodemsectie van die 156’s…zijn inmiddels meer dan 10 jaar oud dat weet ik natuurlijk ook wel. Nogmaals lees bij de diverse clubforums.

@de sjonnies

Omdat dit zo’n beetje het verkoopsucces van Alfa is geweest misschien en lassen kan ook nog.
quadrifoglio verde
@ bob
Ik heb zelf een 146 uit 1996, deze is nog helemaal hard.
Het komt inderdaad wel eens voor dat er iets doorgeroest zit bij de 145 146 en 155 in het algemeen. maar is dat niet bij elke auto? Gewoon goed onderhouden en er is niks aan de hand.
@ Bob

Lariekoek, een 156 roest gewoon niet. Na goed zoeken op forums zal je er inderdaad gevallen tussen uitpikken, waarvan de historie onbekend is.
@Alfa Corse

Voorste bumpersteunen zijn bv ook bijna altijd weggeroest als dat echt verzinkt zou zijn gebeurde dat niet, probeer maar eens normaal een voorbumper te demonteren bij een oudere 156.
@Bob: ipv van fora te citeren (die staan meestal vol onzin, daarvan is deze een goed bewijs en die ene met een klacht klinkt steeds luider dan de 100 die niets te melden hebben), luister eens naar mensen met echte ervaring. Mijn 156, 1998, buitenslaper, zeer weinig reinigingsbeurten, heeft geen roest, niet de koets, niet het chassis. Met de bumbersteunen is niets mis, als die wegroesten valt de bumper er af en is demontage wel heel gemakkelijk. Hier en daar zal er wel een bout wat aanslag hebben maar dat zal bij iedere wagen van zo’n leeftijd het geval zijn.
nichtenpolitie!!
@rick: Wat ben je origineel!
@Peter

Ze zullen het ook niet allemaal hebben, bv Ford en Mercedes van die leeftijd hebben ook hun plekjes. Waar leg je als merk je prioriteit
@Bob: Inderdaad, je kan dus niet een heel merk verwerpen op basis van enkele details, vermoedelijk gaat het om auto’s die ooit schade hebben gehad welke niet geheel correct hersteld is en zoals je zelf reeds opmerkte, hebben ze sowieso al een bepaalde leeftijd. Ik rij al 23 jaar Alfa en enkel problemen gekend met een VW Golf die ik van mijn werk had.
Ultieme homo auto.Albert verlinde heeft er ook een.
@mb man: zie eerdere reactie
@mb man:
klopt ..
en Rene Froger rijdt de ultieme randdebielen auto ..
Rijdt ie een lincoln dan?
@mb man: nee hij is slecht een “rand”debiel
Effe over die 156.Mijn pa heeft er 1 gehad.En 2.0 twinspark.Hij kocht hem voor het model .Had ie beter niet kunnen doen.Rammelend dash.DEaler oplossing :radio harder zetten!Verkeerde remschrijven ,uitlaat.VErweerde rubbers rond de ramen na 3 maanden.Na een half jaar ingeruild voor een s60,wat een verademing.Ikm oet zeggen dat ik het model nog steeds wel aardig vind.Prestatie na 12 jaar.ALleen jammer dat er tegenwoordig veel sjonnies inrijden.Tupperware meuk hoort niet op zon auto
@mb man:
Koop dan een grijze Jap als je echt iets goeds en betrouwbaars wilt hebben, kun je op feestjes ook zo lekker bluffen over de inruilwaarde en de rijke uitrusting.
En dat de verkoper van dealer je ‘vriend’is !
Ik rijd het liefst in iets waar de hele meute lease billies niet in rijden.
Nu een 159 JTDm en daarvoor een C6
Als ik vooroordelen wil zien; dan kijk ik wel naar onze geregiseerde ‘politieke ‘debatten.

Lease maatschappijen bepalen wat we rijden, spin doctors wie we gaan kiezen
Heeft er niemand meer een eigen mening tegenwoordig?
De achterste heeft duidelijk meer moeite met de geforceerde glimlach dan de voorste.
Je kunt zeggen wat je wil over die Mito, maar hij roept tenminste reacties op. De negatieve reactie vindt je hier op Internet, lekker makkelijk typen tenslotte. In real life is het een storm in een glas water. Er worden natuurlijk grappen over de naam gemaakt, over roestvlekken en gebrekkige onderdelen, maar [ironie aan] schijnbaar is het mij gelukt de enige Alfa in Nederland te krijgen die het niet lukt binnen een week te gaan roesten of sputterend met open motorkap naast een snelweg te belanden [ironie uit]. Maar ik mag na die open deur-grappen wel elke keer gaan uitleggen hoe ie rijdt, wat ie nou kost, hoe dat Multi-Air nou werkt enz. enz. En dan ben ik ben geeneens auto-verkoper, maar gewoon een IT’er die eens een andere leasebak wou dan het standaardspul.
De Australische politie maakt serieus werk van homo emancipatie, om hier aangepaste dienstauto’s voor te kiezen gaat erg ver. Maar dit stelletje agenten (of is het agenten stelletje?) is er wel heel erg blij mee.
edit: zie het betreffende bericht voor een reactie

Deze MiTo is idd voor in de stad, om met de mensen te communiceren en niet voor ‘zwaar’ politiewerk. Dan kan je idd beter een auto a la Mad Max nemen (of een MiTo GTA).
@Alex79,

Idd, dat heb ik dus ook met mijn Grande Punto Abarth. Eerst is het lacherig italiaans afkraken, maar naar verluid is het gelijk hoeveel pk dat hij heeft en waarom er van die grote brembo klauwen opzitten.
alfa mannetje
-edit: nutteloze bijdrage-
alfa mannetje
met de opmerking dat 90 % van de mensen hier de stad dus niet uitkomen , immers wie kan deze Mito hier cash betalen ?
Je moet niet klagen met een Mito! Er gaat gewoon benzine in, hij heeft een koppeling en meer vermogen dan een Prius! Dus niet zeuren;)
Politie en een Mito ?
Ja dat past goed samen als je er ééns beter over nadenkt.
“Officer Barbie has arrived” lolz
Waar gaan ze de baddies steken? op de trekhaak ofzo?
Ik als Alfist vind de Mito vaak op fotos vaak heel lelijk truttig autotje met van die poezelig lieve koplampjes. Maar zie ik hem dan weer in het echt bij de dealer staan dan denk, wouw wat een vette bak. Stevig dik en gedrongen van opzij, breed achter, echt een Alfa en een prachtig interieur. Ik vind het echt een geweldige auto. En in de bocht houden de meeste Duitsers je niet meer bij. In het echt is hij buitengewoon mannelijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).