Dure autoverzekering biedt vaak mindere voorwaarden

Auteur: , 22 Reacties

Het aanbod aan verschillende verzekeringen voor onze trouwe vierwielers is enorm. Tot aan doelgerichte verzekeringen toe. Hoewel verzekeringen in Nederland relatief goedkoop zijn, verschillen ze onderling flink qua voorwaarden en prijs. Tijd voor een overzichtje!

De onafhankelijke vergelijker Verzekeringssite.nl heeft alle info eens mooi op een rijtje gezet. En wat blijkt: goedkoper verzekeringen bieden vaak net iets meer voorwaarden dan de duurdere concurrent. Dat heeft volgens Erik Hordijk, directeur van Verzekeringssite.nl te maken met nieuwkomers die graag een plekje tussen de grote namen willen veroveren.

“Willen nieuwkomers op de markt een goede positie verwerven, dan moeten zij betere voorwaarden tegen lagere prijzen bieden. Anders stappen consumenten niet over. De grote, traditionele verzekeraars met zeer veel klanten voelen die impuls minder. Zij veranderen dan ook nauwelijks iets aan hun prijsbeleid.”

Veel premie betalen staat dus niet direct gelijk aan de beste voorwaarden. Zoals we eerder al schreven: de autoverzekering kan vaak een stuk goedkoper. Wat speurwerk levert vaak een leuk voordeel op. Hieronder een top-34 van verzekeraars met de -volgens het onderzoek- beste prijs/voorwaarden-verhouding. (bron: Verzekeringssite)

* 1. Polis Direct
* 2. ASR Budgio
* 3. De Nationale Autoverzekering
* 4. Allsecur
* 5. Unive met schadeservice
* 6. ING
* 7. Unive zonder schadeservice
* 8. Aegon Voordeel Digitaal
* 9. Generali E-tarief
* 10. REAAL
* 11. Bruns ten Brink
* 12. FBTO
* 13. Delta Lloyd
* 14. Ditzo
* 15. Aegon Vrijheid Digitaal
* 16. London Top
* 17. ASR
* 18. ANWB
* 19. Europeesche
* 20. Proteq
* 21. Nationale Nederlanden
* 22. RVS
* 23. OHRA
* 24. ABN AMRO
* 25. Klaverblad Royaal
* 26. Centraal Beheer Beter Bewust
* 27. Allianz
* 28. Erasmus
* 29. Klaverblad Standaard
* 30. Avero Excellent
* 31. Centraal Beheer Achmea
* 32. Generali
* 33. Noordhollandsche van 1816
* 34. Unigarant22 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ik zit nou bij ZLM, die is ook vrij goedkoop met goede voorwaarden. Je moet alleen wel of in Zeeland of in Brabant wonen om daar bij te kunnen. Betaal daar 34 euro voor een Glanza, met 18 jaar (WA). Interpolis was ongeveer 2x zo duur.
@Lan_Evo:
34 euro??
per maand ofzo?
ik betaal nu 750, 3 jaar geleden was het nog 850 euro
@Lan_Evo: ja ik zit ook bij ZLM en ik heb al een aanrijding gehad wat niet mijn schuld was.
de tegenpartij dacht daar anders over en rechtsbijstand (GRATIS) regelde het netjes voor me.

Nu 2de auto (Corolla met 110 pk) en betaal 43 euro
Ben zeer te spreken over ZLM.
Ik zou wel wat meer info van onze grote vriend willen hebben die boven geciteerd wordt. Lijkt me wat onvolledig. De merkpolissen bieden eigenlijk altijd goede voorwaarden.

Daarbij is het per maatschappij afhankelijk wat de totale schadelast is geweest want mede op basis hiervan worden premie’s verhoogd of verlaagd. Dus ik denk dat er nog wel wat nuanceverschillen zijn.
Allsecur heb ik en bevalt me prima, bij andere verzekeringen zou ik tot 60% meer betalen.
@AB, de woordkeuze in het artikel is wat misleidend. ‘Meer voorwaarden’ is niet noodzakelijk positief; ‘betere voorwaarden’, zoals in het citaat staat is, dan weer wel.
@august: “minder voorwaarden” bedoel je denk ik ;) Maar het staat idd nogal raar.

“Mindere voorwaarden” of “slechtere voorwaarden” zou een stuk logischer zijn.
@august: Dat kon best iets duidelijker inderdaad. ;) Heb het even volgens de tip van @robbie aangepast.
Interpolis??
Wij zitten bij ABN AMRO xD
Ik mis Premio van Independer. Daar ben ik zojuist naar toe overgestapt vanaf Unigarant. Voorwaarden op papier leken wel goed en ik ga van 450 naar 304 euro per jaar AR. Leek me een aardige besparing. Polisdirekt was 360 euro per jaar en was op mijn lijstje de 2e.
Mijn Midasje heb ik nu op een klassiekerverzekering kunnen zetten van GIO. Staat er ook niet tussen, vreemd want kost me maar 65 euro pj voor een basis WA. Rondshoppen blijft dus belangrijk. Bepaalde vegelijkingssites zijn niet onafhankelijk maar zijn opgezet door verzekeringsmaatschappijen zelf, dus geven geen 100% objectieve prijsinfo!
Ik zit bij Allsecur en ben er harstikke tevreden mee, zal pas Allsecur verlaten wanneer ik verhuis naar een ander land.
Had het alvast uitgezocht en ben van plan straks bij m’n eerste autootje(duurt niet zo lang meer hopelijk) aan Allsecur te gaan, spotgoedkoop :)
Maar ik ben eigenlijk wel benieuwd naar een paar dingen. Er zijn wat mensen die bij allsecur zitten en daar tevreden over zijn. Maar dan ben ik benieuwd naar wat de cataloguswaarde van de verzekerde auto, leeftijd bestuurder en welk soort dekking er is gekozen.

Ik denk namelijk, weet het niet zeker, dat bovenstaande factoren nogal uitmaken bij de keuze van verzekeraar. Prijs is belangrijk, dat zal niemand ontkennen maar zoals eerder gezegd, de voorwaarden ook. In hoeverre zal iemand voor wie prijs een belangrijk motief is kiezen voor een mindere dekking om dat het anders te duur wordt?
ik mis ook InShared. Die is in ieder geval prijstechnisch aantrekkelijk
waarom staat inshared er niet tussen? zij zijn volgens mij de enige verzekeringsmaatschappij die je auto op dagwaarde verzekert…ipv nieuwwaarde zoals de meesten doen
Ik zit bij Centraal beheer, omdat geen andere verzekeraar mij verzekerd icm leeftijd/auto.
@S14a, had ik ook “vroeger” ja. Bij Centraal Beheer ook via collectiviteitskorting (via werkgever), scheelt ook veel!
ook bij Centraal Beheer, prijstechnisch voor mij t goedkoopste omdat ze ook nog eens een 20% werkgeverskorting geven bovenop je huidige premie.
Heb hiervoor bij Genrali gezeten, maar die was iets te duur als ik dit nu vergelijk met CBA
Je kunt toch ook gebruik van die vergelijkingstools waarbij je ook voorwaarden kunt vergelijken? Ffe zoeken..

http://www.vspbv.nl/Particulier/Pages/BerekenAutoVerzekering.aspx
bedankt! ik was juist bezig met het uitzoeken van een nieuwe autoverzekering
Verzekeruzelf.nl wordt helemaal niet genoemd in deze lijst.. waarom…. omdat deze geen contract hebben met de Verzekeringssite om te betalen voor klanten..
Hoezo is de verzekeringssite onafhankelijk????

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).