Maybach Exelero – nu te koop als replica

Auteur: , 30 Reacties

Kennen we de Exelero nog? Dat studiemodel uit 2005 met 700 pk's aan boord? Wie nog steeds baalt van het feit dat-ie nergens te koop is, kan nu wellicht zijn hart ophalen bij een heus replica-gevalletje van de Maybach conceptcar. In Zwitserland staat een namaak te koop voor 'slechts' 5,5 euroton. Toch even 6 miljoen euro minder dan het origineel.

Oké, wie een echte tweedeurs Maybach wilt rijden met originele logo’s kan binnenkort terecht bij Xenatec voor de Maybach Coupé. Maar dat is toch weer een stukje minder exclusief dan deze eenmalige Exelero-wanabee op basis van een Dodge Viper. Ja, dat lees je goed, inclusief een 8.3L V10. En dankzij een opgekalefaterde supercharger levert het blokje in deze setting 800 pk.

Wie interesse heeft om €550.000 stuk te slaan op een omgebouwde Viper kan in Genève terecht bij de plaatselijke Lamborghini-dealer. Daar staat dit stukje huisvlijt namelijk te koop. De levertijd is 4 maanden, maar dan mag je wel zelf bepalen welk kleurtje het interieur krijgt. Dat geldt trouwens ook voor de buitenkant. Wie ‘m gebouwd heeft en waarom is bij ons niet bekend, maar bij sommige auto’s moet je dat niet willen weten. Bekijk de advertentie op JamesList.30 reacties

Batman, is back!
de voorkant doet een beetje goedkoop aan voor een auto van 550k/6.5 miljoen. Verder gewoon een lelijke auto…
@EFB: Het is dus een replica van een concept, dus dan moet je die concept afzeiken, lijkt een beetje op, op, een Porsche!
Mijn vader heeft ooit een echte Maybach gehad, een replica zou ik zelf nooit kopen.
@Alcantara:
ja ja .. je hebt gewoon geen 5 en een halve ton ..

armoedzaaier ..
@Alcantara:
Mijn vader heeft er ooit 6 gehad, maar allemaal verkocht…
Nu hebben we 20 Rollsen.
@The360box
ik weet niet wat jij er in ziet hoor, mare geen Porsche iig!
ik verwacht komende jaren heeel veel kitcars / beunprojecten en carrosserie projecten op bassis van de viper.
Ik zie er geen Porsche in hoor, The360box. Neus heeft meer weg van een nissan z
@Alcantara,

Mijn vader werkt bij McDonalds.
@jack_abarth: Goud
Martijn Nijsten
@ Flames:

Je kan iemand anders niet in zn beurs kijken, hoewel ik het idd betwijfel, kun je je er toch vies in vergissen. Waar ik op school heb gezeten rijd iemand rond in een R8(Zoon eigenaar Dassen Mech. BV) en papa heeft toevallig dus(onder andere) ook een Maybach..
Voor een serieuze advertentie staat het wel bol van de spelfouten, overigens. Lekker profi.
Ik vind hem wel mooi. Ik vraag me af of hij dan ook rijd als een maybach en niet als een viper. Dit is duidelijk eerder een luxe wagen dan een sportwagen. Veel meer mijn ding dan een Rolls Royce phantom coupé die veel te dik is.
Mja ik zou gewoon wachten op de officiële versie van de Maybach Coupé…. Die ziet er een stuk mooier uit ;)
Ik ving het op de fotos een beetje op een cadilac xlr lijken
Dit is de in mijn ogen de één van de mooiste auto`s ooit getekend.
@ Alcantara:
haha haha … tss
@The360box:

Ik suggereerde ook het concept. Die heeft ook een goedkoopogende voorkant. de replica ziet er alleen nog net wat goedkoper uit…
LOl @ reacties van iedereen op Alcantara… De kans bestaat toch dat hier mensen op dit forum zitten met zulke wagens? Don Perridon is toch ook lid geweest van AB en die kan wel met wat beters afkomen dan een Maybach.

Geef die knul de voordeel van de twijfel…

OT: snap niet echt waarom Maybach deze batmobile nooit in productie heeft genomen. Het is gwn een rete-exclusieve wagen!
@Xilver,

Het hekelpunt bij de meeste zal zijn dat het geen toegevoegde waarde had om erbij te vermelden dat papa een maybach had en hij daarom geen replica zou willen
ik heb een toyota corolla en daarom heb ik ook een mening
haha, replica????? helemaal niet. Als er geen orgineel is, en er hoofdzakelijk deze replicat van rondrijdt, dan wordt het origineel de replica. zeer mooie lijn. maar 0.5M€ is een paar lijntjes te veel.
Ik vind ’t originele concept iig prachtig! Of ik de techniek onder deze replica geschikt vind is dan weer een ander verhaal.. Waarom niet een SL65 ofzo als basis voor dit project? Dat past veel beter!
Vind het nog altijd maar een raar ding…
Dit mogen ze wel met meer concepts doen. Zeker met zo’n brute basis!
Ik heb dit ding ooit op de autoRAI gezien. Een gigantisch slagschip…
Waar staan foto’s van de xenatec versie dan?
Ze adverteren nl ook op mobile.de maar dan elke keer weer met foto’s van het orgineel.
@Alcantara: Laat ze lekker kletsen.
Jij weet wel beter. Toch? :)

Elkaar niks gunnen is typisch iets Hollands schijnbaar.
(Kijk maar naar die steuntrekkers daar in Den Haag..)

OT: Een slagschip zonder concurrentie als je mij vraagt. Jammer van dat vrachtwagen-blok in het vooronder.
Hmm… , die opmerking van ‘Batmobiel’ vindt ik persoonlijk alvast zeer geslaagd!…, ook al vindt ik het persoonlijk ook dat hij uitermate geschikt was om als Batmobiel te fungeren. Echter, de algemene en specifieke wetgevingen en bedrijfsnormen hebben er anders over beslist, en de mensen van Mercedes-Daimler kennende, laten zich niet kennen als’t om financiën gaat, daar zijn zij zeer strikt in.
Een Hollywood producent kan hen niet van hun sokken blazen, duitsers zijn bekent om hun harde waarden, daar kun je niet onderuit.
Artistiek gezien zijn ze anderzijds wel de-eerste-de-besten, maar enkel nadat er harde waarden op papier zijn gezet en juridis volledig zijn afgedekt.

Geld is Geld, is hun vaste waarde . . .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).