Top 10: het beste design van dit moment

Auteur: , 171 Reacties

Uw stemmen zijn gewogen en geteld. Dit is de Autoblog Best Design Top10 2010. Niet verrassend een verpletterende overwinning voor Aston Martin.

Het was een zware strijd tussen de Aston Martin DBS en Alfa Romeo 8C. De laatste is eigenlijk al niet meer te koop, maar mag bij hoge uitzondering meedoen omdat de cabrio nog in productie is.

Niet verrassend is jullie sterke voorkeur voor de snelste modellen uit de reeks. De comments zitten vol met ‘RS’ dit en ‘AMG’ dat. Nu kunnen de spoilers best leuk staan, maar het verandert niets aan het design van de auto. Een Aston Martin DBS is gewoon een DB9, een Mercedes CL65 is een CL-klasse en een 500 Abarth is gewoon een Fiat’je.

Opvallende auto’s in de top 10 zijn de Audi A5 en Alfa 159. De laatste dankt overigens bijna de helft van de stemmen aan de fabuleuze SportWagon. Opvallend zijn ze omdat zij toch nog overtuigend aanwezig zijn in een top 10 van louter supercars.

Gelukkig spreken er nog genoeg moderne designs tot de verbeelding. De mens is nog niet al zijn creativiteit kwijt. Zelfs met een gemiddeld saaie baan kan je de derde mooiste auto van Nederland rijden!

1. Aston Martin DB9 (DBS)
Slank, elegant en toch snel. Niet te protserig en opvallend. De DBS valt meer op maar is nog lang niet zo’n schenen-schopper als een Lamborghini.2. Alfa Romeo 8C
Tsja, wat de Engelsen kunnen, kunnen de Italianen beter. Dat dachten ze althans bij Alfa Romeo, maar in Nederland valt toch de Aston meer in de smaak.3. Audi A5
Wederom een slanke coupé. Walter Desilva’s naar eigen zeggen beste design ooit.4. Lambo LP560-4 (Gallardo)
Plat, brutaal en snel. Niet met de originele Lamborghini-deuren maar uitstraling heeft de Gallardo zeker.5. Maserati Granturismo
Kijkend naar de eerste 5 hebben we de motor toch het liefst voorin zitten. Zo ook bij deze Maserati GranTurismo.6. Lambo LP670-4 (Murcielago)
De laatste echte Lamborghini? In ieder geval heeft Volkswagen nog weinig te maken gehad met het originele design van de Murciélago.7. Maserati Quattroporte
Eén van twee vierdeurs auto’s in de top10. Een bloedmooie en zeer karakteristieke Italiaan. Een keerpunt voor Maserati en een ouder design dat nog steeds in de smaak valt.8. Alfa Romeo 159 (SW)
Zomaar een station in de top10. De Alfa Romeo is de meest gewone auto uit het lijstje, maar ziet er zeker niet saai uit.9. Mercedes SLS AMG
De nieuwe Gullwing. Retro, maar toch een heel moderne auto.10. Ferrari 458 Italia
Ferrari’s laatste model. Naast de 599GTO natuurlijk, maar dat is nog steeds een 599. Een stuk spannender vormgegeven dan de F430 en erg snel.

Disclaimer: de stemmen zijn geteld tot de dienstdoende blogger van zijn stoel viel. Het kan zijn dat jou stem niet is meegeteld, maar over-all was er een duidelijke trend zichtbaar.171 reacties

had de mercedes CL er wel in verwacht, maar verder is de lijst perfect!
waarom staat er geen DS3 in?
of een C30, die zijn veel mooier dan de alsa 159 of ferarri 458 (ja dat meen ik serieus..)
@Larson: smaken verschillen, je weet toch.
Gelukkig geen Mercedes CL of een BMW in de top 10!
Niet verrassend is jullie sterke voorkeur voor de snelste modellen uit de reeks. De comments zitten vol met ‘RS’ dit en ‘AMG’ dat. Nu kunnen de spoilers best leuk staan, maar het veranderd niets aan het design van de auto. Een Aston Martin DBS is gewoon een DB9

Dom gelul. Maar goed, dat is niet eens het ergste, want wat zien we op de 6e plaats?

Een Lambo LP670-4. Precies, een Murci met spoilers…
Een Audi in de top 10? Waar is het ooit mis gegaan met deze wereld?
@Roy: Wel een Audi met een italiaanse toets, de hand van designer Walter De’Silva.
-edit: check, tnx-
op de DB9/159 na zie je dat 99% hier op AB kind is..
@jan1666: de statistieken bewijzen anders, en jou reactie ook ;)
@jan1666: hier ze, hij gaat is een uitspraak doen op basis van smaken. Sommige mensen zijn inderdaad jongeren, te herkennen aan hun schrijfstijl. Andere zijn adolescenten en nog anderen zijn wss volwassenen. Hebben zij dan het recht niet hun mening te uiten? Ik kan moeilijk geloven dat de SLS ‘een kinderbak’ is. Of de A5. ’t zijn de volwassenen die de auto’s kopen en de A5 zie je veel rondrijden, dus zo ‘kinds’ is die mening toch niet dan e…
7/10 voor Italië… Mooi lijstje! Enkel had voor mij de A5 eruit gemogen. Ik kan er niet aan doen maar ik vind het echt een gedrocht. Ciao,
@JMC:

Maak daar 8/10 van, aangezien de Audi ontworpen is door de Italiaan Walter DeSilva ;o)
lambo 670 4 had ik wel hoger verwacht gwn lekkere auto (l)
heel mooi lijstje, alleen ik snap niet waarom de A5 ertussen zit en al helemaal niet op plaats 3. Als de A5 al op plaats 3 staat dan zouden er zoiezo meerdere audi’s in de lijst moeten staan, want ze lijken toch bijna allemaal op elkaar.
Dat gezeur dat alle Audi’s op elkaar lijken. Mag dan wel zo zijn maar ik vind de A5 er wel uitspringen.

Daarintegen vind ik beide Lambo’s uit deze lijst ook maar veel op elkaar lijken.
en ik ben het dus absoluut niet mee eens, sommige autos kan ik niet eens inbeelden dat mensen die mooi kunnen vinden….
Ja hoor.. een LP670-4. Die is puur ontworpen voor snelheid. Er is niks moois aan zo’n spolier of al die grote bumpers. Past volgens mij totaal in het lijstje, verder is de lijst wel prima.
@mezelf: Past volgens mij totaal *niet* in het lijstje,
hmm, opvallend die lambo’s, die had ik er nou echt zelf nóóit ingezet, net als de 8c en de Italia.. Ik mis de AM V8 overigens, net als de Ferrari 599..
Ik zeg het niet graag, maar ik ben het gewoon eens met dit lijstje! De SLS hoefde er van mij niet in, maar het is wel een gave bak. Liever een Koenigsegg Trevita er in. De volgorde mag voor mij misschien iets anders, maar over het algemeen kan ik me HEEL goed vinden in dit lijstje!

En een Aston Martin DBS in het echt… Beter wordt het echt niet hoor;)
De bmw M6 is onverslaanbaar. De mercedes CL heeft een lelijke kont die niet bij een coupé past. Hadden ze die aangepakt dan was dat de auto met het beste design.
Ik vraag me af of mensen nu het verschil kennen tussen mooi en ‘wil ik hebben’…
vind ’t overigens sws opvallend dat als je er dan een lambo inzet ’t een lp670-4 is(beslist niet de mooiste met die spoilers, alleen bruut), en ipv een gewone db9 een dbs, de db9 is wat mij betreft namelijk véél mooier..
-edit: check, tnx-

De SLS mag gewisseld worden met Koeni, zoals Cantago al zei, maar wat mij betreft mag dat ook wel een CL63 worden.
morgan earomax?
nergens te bekenen
@astonfreak:

heb je dat ding ook wel eens bekeken?:O
lijstjes zijn gay ..
dat treft .. de 10 auto,s die er in staan nml ook ..

om over de kiezers maar te zwijgen ..
@lincoln: ‘lijstjes zijn gay’ :D nice one.
Net zoals lijsttrekkers en lijstduwers. :D
Excuses, gefrustreerde, Belgische stemmer hier.
Gefaalde politiek hier… :D
Ik snap niks van die lijstjes, zoals NiNja ook al zegt met die murci’s en ook die audi.. is dat mooi? ik had zeker de jaguar xj verwacht, zag ik veel in de lijstjes terug..
Er staat dan toch een AMG in. Maarja, net wat ze zeggen. Een LP560/4 en een LP670/4 hebben toch niet het originele design van de Gallardo en de Murcielago. In feite allebei spoilermobielen. Ze zijn lekker, dat dan weer wel! Dat er een 159 in staat is volkomen terecht, een A5 ook! Een Quattroporte vind ik alleen mooi als “facelift” model.
@AMG Powerrr: Die AMG die erin staat lijkt me niet als Mercedes SLS verkrijgbaar maar ik kan ook gek zijn :)
Ben het er wel mee eens, maar ik had de lambo’s lager gezet :)
Alfa Romeo 159 (SW), ik vind een E61 BMW 5 touring toch mooier :)
@Cantago,

en dan het liefst een DBS Volante! Nog mooier!
@iedereen

De Aston V8 viel echt net buiten de boot.. Audi R8, BMW E92, BMW Z4, Porsche 911, Alfa Brera, Pagani Zonda en VW Scirocco scoorden ook hoog.
@Alwood:

aha, dat verklaart wat..

van de R8, 911 en Brera snap ik overigens ook niks, de rest past er wat mij betreft wel bij..
Natuurlijk komt het mooiste design zoals alle producten uit italië.( De mensen van Aston-Martin kunnen er natuurlijk ook wat van ;))
Lijstje is opzich redelijk compleet. A5 hoort er echt wel in te staan. Alleen SLS niet, Had daar liever een 599 gezien. En de 612 had op de plek van de 458 gemoeten.
Gelukkig verschillen onze meningen, anders zou de wereld er heel eentonig uitzien ;).
Nou… LP670-4 SuperVeloce vind ik toch een hondslelijke auto eerlijk gezegd. Tien keer liever één Gallardo Lp560-4 dan twee 670 Veloce’s.

Daarnaast is de 159 een saaie auto… niet dat alleen supersportwagens mooi kunnen zijn… maar als je dan toch een Alfa als één van de beste tien gaat bestempelen.. waarom dan niet de Brera?
@TWJ:

De 159 saai? Kom jij dan eens met een spannend break af en dan bedoel ik puur op uiterlijk!
@ Rick Dos

Inderdaad, natuurlijk veranderd het design van de auto wel. Een a5 en een rs5 zijn weldegelijk anders. Bijvoorbeeld de grill. Heel verschillend. En juist de voorkant lijkt me toch heel belangrijk voor het design.
1# Alfa romeo 8C 2# SV 3# 159 !!!
De A5 vind ik toch maar een vreemde eend in de bijt, voor de rest kan ik me zeker in deze top vinden! 7 van de 10 is een Italiaan dat kan geen toeval zijn! Leuk dat er ook plaats is voor normale wagens zoals de toch wel ubergeile 159!

Ik had persoonlijk eerder de DBS voor de DB9 gekozen, ook al is de DBS een omgebouwde DB9.
De lambo en de audi doen me niets. De Maserti quatroporte is een van de mooist ooit, zelf al moet ik er soms alle dagen naar kijken maar de Gran Turismo is gewoon slecht ontworpen.
De alfa 8c is veel te zoet ontworpen niet gedurft genoeg, maar lelijk is hij niet gewoon hij begint te vervelen.

Welke wagen ik zeker mis, de BMW Z4 coupé, wat een lijnen spel. Prachtige wagen en nog in productie.
De mercedes sl55 amg is uit productie en de nieuwe vind ik niet zo mooi. Maar de CL en de CLS zijn ook prachtige wagens.

De porche cayman, zou er misschien ook nog in mogen maar dat is toch een twijfel geval.

De Jaguar XK (8 of R) en de XJ zijn ook niet mis.

En de Wiesmans zijn ook moeilijk lelijk te noemen, maar misschien wel niet mainstream genoeg.

Maar vooral de Alfa 159 hoort eigenlijk nog wel wat hoger te staan vind ik.
Kijk zo hoort het :D mijn droomauto de DBS op #1.
Snap alleen niet hoe de A5 nou daar tussen staat, ik vind het wel een mooie auto maar vind em totaal niet passen in dit lijstje.
Valt me tegen dat de 159 “maar” op 8 staat. Hij mag op één wat mij betreft. Aan de andere kant: kijk eens waar hij het tegen opneemt, lijkt me een aardige prestatie van een “doodnormale” productie auto die lang niet zo duur is als een A5.
Hoe is het mogelijk dat de Ferrari 458 Italia hiertussen staat? Wat een gedrocht is dat zeg. Er is sinds het begin van dit millenium iets fout gegaan bij Ferrari.
een dbs is geen db9! ook al lijkt ie er voor 95% op, het is die extra 5% die em mooier, lager, dikker maakt. Het zelfde geld voor de rs modellen en de amg’s. De ‘dikke bumpers en spoilers’ zorgen voor een andere lijn, daarbij komt dat de stance natuurlijk ook anders is. vind trouwens de 8c op foto’s prachtig, maar vond em in het echt een beetje kunstmatig overkomen (als in een soort plastic look ofzo?)
Jouw* stemmen. Jammer van die verdwaalde A5 (de Astra en Golf zijn het bewijs dat een gemiddelde slaapverwekkend saai kan zijn), de rest kan ik redelijk mee leven al was de volgorde anders geweest.
@ NiNja

“Ja hoor.. een LP670-4. Die is puur ontworpen voor snelheid. Er is niks moois aan zo’n spolier of al die grote bumpers.”

Is dat zo? Is een auto die puur ontworpen is voor snelheid op een bepaalde manier ook niet mooi? Niet dat ik het echt eens ben met deze Murci ;)
@Repsac2712: Nou ja, bij deze Murci vind ik het totaal niet mooi. Als je kijkt naar een LP-640, die ziet er stukken beter uit en heeft een mooiere lijn, zonder al die grote spoilers etc.
De SLS? Die begrijp ik niet helemaal. En de AR sportwagon vind ik ook niet zeau…
ik vind een DBS minder mooi dan een gewone DB9,
die extra luchtsleuven enzo doen het ontwerp geen deugd. de witte achterlichten dan weer wel(bij sommige kleuren)
En waar blijft de Rolls Royce??
@y.master: Gewoon, waar hij hoort. Bij lompe nutteloze asobakken die er niet uit zien.
Wat me ook opvalt, is dat er geen één japanse of amerikaanse auto erbij staat. Ligt het aan onze smaak of is Europa gewoonweg beter in het ontwerpen :)?.
@reinier73: we kunnen hier denk gewoon beter ontwerpen, al verbaasde ik me er ook over dat bijv. de mustang of challenger er niet in stond.
Voor mij had de SLS op 1 gemogen, dat is gewoon zo’n gave auto, klassiek, stijlvol, aggresief met een greep naar het verleden… meer kan je toch niet verlangen van een design.
De Aston Martin DB9 staat op 1, maar wie stemt mee dat de Aston Martin one-77 mooier is?
@reinier73:
Die is ook veel te druk vind ik.
Een gewone v8 vantage vind ik mooier, een db9 mooier dan een dbs of de one-77.

En spijtig dat de db7 uit productie is want die is nog veel mooier.
@reinier73:

ik
ik persoonlijk vind dat als het over design gaat, je de DBS en DB9 niet mag gelijkstellen aan elkaar… het is dan mss wel een omgebouwde DB9, de motor enzo mogen wel hetzelfde zijn maar het blijft een deels nieuw design vind ik. net zoals je zou kunnen zeggen dat de gallardo een gallardo is een een murcielago een murcielago, en toch staat de superveloce er wel in :)

anderzijds snap ik niet wat de alfa sportwagon erin staat te doen, hoger zelfs dan de sls! maar ja, de gustibus et coloribus he;)…
nog iets: waar is de V12 of V8 vantage of beter nog: waar is de one-77?!
@jathe5th: ik denk dat de one-77 veel te onbereikbaar is, een alfa 159 zie je vaak rijden en dan denk je dus ook vaak, wouw wat ie is toch mooi! er zijn weinig mensen die de one-77 ooit in het echt hebben gezien, en dus komen ze er ook niet zo snel op om die op te schrijven.
en iedereen die zijn voorkeur er niet in ziet staan begint weer te zeuren, belachelijk toch, geteld is geteld en ik denk niet dat er sprake is van fraude :p ik ben blij dat mijn eigen auto erin staat alfa 159
@jan1666: hier ze, hij gaat is een uitspraak doen op basis van smaken. Sommige mensen zijn inderdaad jongeren, te herkennen aan hun schrijfstijl. Andere zijn adolescenten en nog anderen zijn wss volwassenen. Hebben zij dan het recht niet hun mening te uiten? Ik kan moeilijk geloven dat de SLS ‘een kinderbak’ is. Of de A5. ‘t zijn de volwassenen die de auto’s kopen en de A5 zie je veel rondrijden, dus zo ‘kinds’ is die mening toch niet dan e…

Ach..je verwacht van ouderen (lees 30+) wat andere smaak hebben dan die sportwagens die ze vroeger mooi vonden. Als ik naar mezelf kijk, ik vind die ferrari’s en lambo’s lelijk en ben echt nog geen 30, bestaat het? ja! ik kijk verder dan ”een dikke motor”, ik zie de schoonheid van simpelheid: de Muitipla is mooi door zn lelijkheid, niet alleen een lijn is design, ook de rest. maar dat snappen jullie niet.
@jan1666: de multipla is mooi?
als er nu 1 auto is met een gedrocht van een lijn, dan is het wel de multipla. :D een motor hoeft niet altijd prioritair te zijn, ik vind de nieuwe polo bvb fantastisch. Geweldige auto in z’n geheel.
Maar oke, ik zal me nu bij de rest voegen die er niets van snappen..
@jan1666: Een lambo is alleen mooi omdat die een dikke motor heeft? Een Ferrari is alleen mooi omdat die snel is?

De Aston is ook snel, maar omdat jij die toevallig mooi vindt valt die niet in het rijtje ” kind ” ? Beetje hypocriet vind je niet?

Smaken verschillen en heeft niet alleen met leeftijd te maken. Ik vind de SLS en de 458 verschrikkelijk lelijke autos is dat omdat ik volwassen ben? NEE.
barmhartigeharm
audi A5 mooier dan een GranTurismo of SLS????
whohoo, mijn vader heeft een 159 sw, supper auto, rijd ook heerlijk
@jan1666 Multipla’s mooi?!! Over gay’s gesproken…
alles is wel goed behalve die lelijke alfa romeo’s haha kk lelijk
stopwearingpants
ik zei ook sportwagon nice dat ie erbij staat, maar een a5? kom op
waarom geen BMW in de lijst en wel een audi?
@Autoblog:

Hebben jullie de auto’s die nu niet meer te koop zijn dan niet meegeteld ofzo??

ja das eerlijk..

-edit: lees anders de enige eis in het originele topic nog even-
Waar is de porsche 911?

-edit: je “?” blijft hangen-
a5 is apart in dit rijtje, had veel liever de citroen C6 daarvoor in de plaats gezien ;)
Had de Quattroporte wat hoger verwacht
Audi, Ferrari en Alfa?

*PROEST*
Mooi dat Audi en Mercedes erin staan.
Nog mooier dat er geen BMW in staat.
Ik ben het verder wel eens met dit lijstje op die Ferrari na.
Ik vind de minder extravagante F430 dan mooier.
Helaas peanutbutter.
had liever een koenigsegg ipv een 8c gezien
Aan iedereen die commentaar op het lijstje heeft,
de volgende keer je beter laten horen in blog’s als deze:
http://www.autoblog.nl/archive/2010/05/22/wat-zijn-de-10-mooiste-auto-designs-van-dit-moment
Ik ben het niet met alle auto’s eens, maar ik kan mij wel vinden in de algemene trend van de top 3
freude am fahren
hoe geraakt die Gallardo toch zo hoog in dat lijstje? Ik en echt geen Gallardo fan, hij is niet subtiel genoeg, veel te schreeuwerig, te flash. Ik weet niet wat, maar er scheelt iet aan dat design.
(niet dat ik een Gallardo zou weigeren mocht ik er eentje krijgen ofzo)
Ook die alfa 159 vind ik opmerkelijk: hij is best mooi, maar er bestaan toch mooiere auto’s.
Idem voor de Quattroporte, mooi, maar niet de mooiste.
SanderVolvoFreak
Volvo S60/xc60??? waar staat volvo?
Complimenten gaan natuurlijk naar de 159… hoe je als normale betaalbare straatauto die je elke dag ziet rijden, na al die jaren nog steeds in dit rijtje kan meedraaien.. dat is het beste compliment dat een ontwerper ooit kan krijgen, zeker als je je realiseert dat het eigenlijk qua design een upgrade is van de 156sw.

Dit is voor mij de grote winnaar in dit rijtje!
Die 458 had van mij wel achter de DB9 mogen aanschuiven.

En die schouderlijn van de 159 verpest de hele auto, veel te pompeus, net als bij de Alfa GT…
Verander de automerken voor landen van het Eurovisiesongfestival en je ziet dat ‘ze ‘overal zitten
Van die zeikerts van ‘had dit niet zus en had dat niet zo ‘
NEE !
Het is zoals het is
@de sjonnies:

Tis een lijstje, AB is een forum,…
Ik denk dat dit dan ook de bedoeling is. Zolang smaken verschillen.
@Hupke: autoblog is een blog
@de sjonnies: ‘het is zoals het is’
Beter als dat worden ze niet, de uitspraken! :D
geweldig, ik sluit mij daar dan ook volledig bij aan.
Audi A5 in lijst beste design, het moet niet veel gekker worden.
Overall valt de lijst wel mee. Alleen had ik de cl63 erin willen zien de RS6.. maar ja, de meerderheid wint
Weird dat de audi A5 er wel inmag, maar geen Mercedes CLS
nou jah, zal wel komen omdat er geen 4 ringen opstaan zeker
Wat in godsnaam doen die A5 en die 159 in die lijst? Die horen daar, naar mijn mening, totaal niet thuis.
@Smul: het is niet omdat ze minder dan 200 000 euro kosten dat ze niet mooi zijn… ze zijn misschien wel mooier omdat ze toegankelijk zijn voor groot publiek en toch schoonheid uitstralen
De Audi A5 de derde plaats????? ik ind dit echt wel een mooie wagen maar hij is hier imo te hoog geplaatst. Met de rest kan ik best leven :D al had de Ferrari héél wat hoger gemogen en al zeker véél hoger als de Mercedes.
@lincoln: je klinkt net alsof je gay een minderwaardige lading vind hebben?
@Jochempie:
euro-songfestival is ook gay ..
dus het klinkt niet alleen zo ..
@Bram: nee dat komt omdat de CLS een lelijke banaan is.
OMG! wie durft er een 458 in het lijstje te zetten! die persoon heeft er dus echt geen verstand van!
@MrJones: meningen, smaken… je kent het wel… vreemd he?
freude am fahren
@Mr Jones: neen, die persoon heeft gewoon een andere smaak dan jij…
Jammer dat er geen Wiesmann tussenzit, want het recept dat Wiesmann toepast is misschien wel het mooiste wat autoland de volgende decennia ooit gaat kennen. Ook raar dat er geen BMW tussenzit, niet dat ik zo erg BMW ben ingesteld, maar de meeste mensen zijn nogal pro-BMW, maar ook Jaguar had ik ergens in het rijtje verwacht, net zoals een Range Rover of een ander terreinbeest.
Multipla [ reply ]
30 May 2010 om 17:52

@jan1666 Multipla’s mooi?!! Over gay’s gesproken…

ja..vandaar jouw naam zeker?
De Audi A5? Het is een mooie auto maar hij hoort echt niet in dit rijtje thuis. Het is niet eens premium. Het interieur is saai. Qua exterieur kloppen de wielkasten en velgen niet (typisch Audi) en de lijn zou sportiever moeten zijn. Ook kun je er in dieselen en de topmotor in de S5 is wel lekker maar niet lekker genoeg. Dan is de BMW 6-serie toch echt een klasse mooier, beter, luxueuzer, krachtiger, gewoon meer premium. En die auto hoort hier zelfs niet in thuis. Voor mij beide Maserati’s op 1 en 2, daarna de Alfa, dan de Aston Martin, dan de Lambo en de Mercedes. Ik vind de Range Rover ook nog hier bij horen. Ik mis de Jag ook. En de Rolls Royce.
@zdev:

Jouw reactie is ook niet bepaald premium zegmaar.. Een 6-serie met een a5 vergelijken.. Is ’t wel in je hoofd opgekomen dat de 6-serie op basis van een 5-serie wordt gebouwd en de a5 op basis van de a4? En dat ’t prijsverschil tussen de basis-6-serie en de basis-a5 gewoon 50.150,- euro is? Ofwel, dat de 6 serie gewoon ruim dubbel zo duur is dan de a5?
@zdev:
Er is ondertussen een RS5. Misschien toch wel leuk om naar te kijken. Want dat beest wil wel wat meer dan de S5 ;).
kleine opmerking: het is niet “Walter Desilva” maar Walter Dasilva
Alfa Romeo 159 Sportwagon?? :S doe is normaal man..
Ik denk dat ik van deze top10 inderdaad die db9, de Lambo’s en toch ook Ferrari 458 de mooiste vind.
vind ze allemaal mooi hoor trouwens alleen snap ik nooit zo erg waarom die 8C zo verschrikkelijk mooi gevonden wordt. Kan iemand mij dat uitleggen

ps, Echte autoliefhebbers doen mijn beroemde plaatjesQUIZ!
http://www.autojunk.nl/2010/05/flamingos-weekendquiz-4
1. DBS 2. LP-560 3. 458 Italia
Het oorspronkelijke artikel had de volgende titel “Wat zijn de 10 mooiste auto-designs van dit moment”

Mooiste designs dus… ongeacht wat je verder van de motor, ophanging, interieur, imago merk, whatever vindt…

De meeste mensen hier kunnen niet eens de verschillen zien tussen auto a en auto b… toch valt me de lijst niet eens tegen. Wel wat “ik wil die supercar het liefst” iov mooiste designs maar ach…
waarom geen poll mogelijkheid ?
@Quivis: dat zou veel te veel voor de hand liggen ;)
had de r8 wel in dit lijstje verwacht in plaat van de murci met een spoiler. Verder klopt het lijstje helemaal, een cls of sl hoort niet in dit lijstje thuis, eventueel een z4 maar verder geen enkele bmw en zeker de 6 niet majinstar. Maar de aston had lager mogen staan, de maserati hoort op 1!
Behalve dat de Lamborghini Murcielago LP670-4 SuperVeloce een gayspoiler heeft, wat ik gezien tijd en techniek niet van deze tijd vind, is vooral het interieur nagenoeg ongewijzigd gebleven t.o.v. de eerste versie. Interieur ziet er ouderwets uit en niet uitdagend. Gallardo daarin tegen is kwa verhouding en uiterlijk veel uitgewogener en heeft ook een mooier interieur.
zelfs het stuur is lelijk van de 670
@ Roy (5e reactie)
Wat is er dan mis met jouw smaak? Dat zal een betere vraag zijn.
Grappig dat ik in de lijstjes van de Car design of the year awards (gekozen door mensen die er verstand van hebben) een aantal auto’s tegenkom die in deze lijsten niet eens opduiken. Kennelijk is goed ontwerp nog iets anders dan wat mensen mooi vinden…

“The production Rapide, narrowly edged out the Ferrari 458 Italia to first place – garnering 29 percent of the vote to the Ferrari’s 28 percent – followed by the Jaguar XJ in third (with 12 percent of the vote). Jaguar’s XJ came in third place (12%), ahead of the Opel Astra (10%) and VW Polo, which tied the limited production Lexus LFA supercar design for fifth place (9%). Interestingly, the Aston Martin’s German rival in the premium coupe-sedan segment, the Porsche Panamera, was voted the least favorite production car design of 2009.

De VW Polo is trouwens ook in mijn ogen een sterk ontwerp.. kleine auto’s zijn eigenlijk lastiger dan grote, laat staan dan (super) sportwagens.
Astra ook een terechte keus. Daar heeft Opel iets uitstekends mee neergezet.
Van mij had de 911 ipv. de 458 gemogen. Ik vind die 458 zo afschuwelijk lelijk, ongeacht hoe goed dat ding ook zal rijden.
@Yantje: Het gaat om huidig design, niet van 45 jaar geleden ;)
@Yantje: heb je de 458 al eens in het echt gezien? Of alleen van foto’s. Ik was er ook niet kapot van, tot ik hem in het echt zag. En ik mijn mening moest bijstellen…..je mag eigenlijk pas oordelen over een auto wanneer je deze in t echt hebt gezien….
Alleen Aston Martin in deze top 10? Dan mis ik toch nog een aantal Jaguar ontwerpen (XK, XF, XJ). Ok, Ian Callum heeft zowel voor AM als Jaguar mooie ontwerpen gedaan, maar we hebben het hier over ontwerpen en niet ontwerpers…
Audi A5… dat vind ik nou echt geen bijzondere auto. Zal best een goeie auto zijn maar het design is niet onderscheidend, zeker niet als je naar de rest van de Audi familie kijkt.
Wat heeft die A5 te zoeken in dit lijstje?
@Wooody: Die heeft de Camaro gewonnen dit jaar. :)

Zoals ik al bij het eerdere topic zei;Ik heb liever het mooiste design voor een redelijk prijs, dan het mooiste design die ik nooit zou kunnen/willen betalen.
Vandaar dat ik ook de A5 heb genoemd naast een 9 UScars die en mooi zijn en betaalbaar (zeker in de USA).
en zien zegt niks over de rijeigenschappen van een auto
Ik snap nog steeds niet wat mensen in die Maserati GranTurismo zien.
En die 159. Het idee was leuk, uitvoering minder.

Die Audi daarintegen vind ik erg goed geslaagd. Vooral omdat Audi eigenlijk altijd een beetje van de ‘saaie’ recht lijnen was. En dan nu die mooie vloeiende lijn over de zijkant… Heerlijk! :) Net als de A6

DB9 is ook alleen mooi in DBS vorm
Lambo’s zijn altijd goed.
Alfa 8C is het ook net niet. Veel te plastic/cartoon achtig
SLS is de beste retro auto allertijden
Morgan Aeromax?
Diverse Wiesmanns?
911?

Jammer dat de Quattroporte zo laag staat. En te gek dat de 159 zo hoog staat, terwijl hij ongeveer 10 tot 20% kost van het gemiddelde in dat lijstje.
juist ja de camaro ,die is toch echt veeel mooier als deze lijst tjonge jonge zeg,wat een baggerlijst die db9 heerlijk maar de rest ppffff.
@corvettez06:
Jij vind een camaro mooier dan een mustang of een challenger?
Ach die aston martin op 1 is denk ik wel unaniem. Dat ding is vreselijk mooi, maar ik had toch ook wel een muscle car in de top10 willen zien.
Ben het er met 4 niet eens.. En iedereen kan zeggen wat ‘ie wilt, maar de 911 hoort ook echt in dit rijtje. Maar ach, niet heel de wereld zit op AB.. ;)
interessante lijst, de Italianen hebben duidelijk gewonnen.
De A5 stond ook in mijn top 3, het is een zeer geslaagd design, het is wel jammer dat audi het over het ganse gamma heeft doorgetrokken.
Ook jammer dat de V8 Vantage het net niet haalde, het blijft voor mij de mooiste auto die er nu gemaakt wordt.
De volgende keer een top 10 van de modellen die niet meer geproduceerd worden? dat lijkt me ook zeer interessant.
autobandventieldopje
Pagani Zonda………………………………………………………………………………………mis ik in dit rijtje :( …en daarvoor mag de 159 ingewisseld worden..
Een Porsche 911 hoort ook in het rijtje thuis hoor!!

Bij mij staat die in ieder geval op 1! :D
Waar is da Pagani Zonda en de Mercedes Cls….. :s
Verder is het inderdaad moeilijk tussen de Dbs en de Alfa 8c… maar ik zou voor de Alfa gaan ;)
als er een variant was met spoilers en gaten met 600 pk van de 159 zou niemand hier klagen, jongens het gaat om design, die zonda is ontworpen om snel te gaan en lelijk te zijn. doet me steeds denken aan een scienfiction insect.
btw de stemmen zijn geteld, ga je nu zeiken over ander mensen hun mening?
De a5 is een heel mooie auto, zeker voor een audi. Alleen jammer dat het gros van de a5 rijders een foute kleur met foute wielen kiest en daarmee het hele ontwerp “verkracht”.
De 159 is een prachtwagen en op de 2de handsmarkt voor een leuk prijsje aan te schaffen.
Als de 458 wordt vervangen door de XK-R, kan ik ermee leven. Al zou ik liever de A5 ook vervangen zien worden door een concurrent, namelijk de G37.
Ik mis de Daihatsu Trevis……
Kan die Aston Martin DB9 niet vervangen worden door de Ferrari 458 Italia?! Gewoon ff ruilen. I.p.v. die mislukte Britse Aston Martin gewoon de Ferrari neerzetten. Waarom krijgt Ferrari nou die nummer 10. Je kan noch beter een DS3 hebben dan die prutser Aston Martin met dat mislukte design.

(De Aston Martin One77 mocht van mij wel nr. 2 hebben.)
Wat de Engelsen kunnen, kunnen de Italianen beter.
Inderdaad, Ferrari kan het beter dan Aston Martin.
Ik mis de Ferrari California, wat een prachtwagen is dat!
Svenska Aeroplan AB
Mis alleen de 599, verder leuk lijstje.
Zeer terecht is sowieso nr. 1 en 2. Allebei design-iconen van dit tijdperk. Deze zullen in het jaar 2200 voor miljoenen op veilingen staan. De A5 en 159 niet denk ik…
;)
@Mr. Ferrari. Tegen Britse auto’s schoppen is een beetje als vloeken in de eigen kerk.
Naast de Italianen geven de Britten auto’s net dat extra beetje emotie in design en beleving mee.
Bewaar je kritiek voor Duitse auto’s wil je?
@ emp ja persoonlijk vind ik de camaro meer mijn smaak maar vind ze alle 3 zowel de mustang of charger en challenger ook heel gaaf , maar verkies toch de camaro , en zeker in de lijts van de top 10 en die db9 mag dr ook bij , mooie auto ook.
Mooi lijstje… Kan me daar voor het grootste deel wel in vinden.

De A5 had wel iets lagergemogen, de lijnen van die auto vind ik heel mooi, maar de typische karakterloze Audi voorkant vind ik toch serieus afbreuk doen aan het design, daar had men toch iets spannender mogen zijn. Het lijkt wel of sinds het vertrek van Bangle bij BMW Mercedes als enige Duitse merk nog durft experimenteren… De SLS is dan wel geinspireerd op een “oud” design, maar toch totaal vershillend. Die had dan ook gerust mogen wisselen met de A5 van plek in dit lijstje…

De 159 SW verdient hier zeker een plaatsje, hoewel ik dan eerder voor de Brera gegaan zou zijn, hoewel de SW ongetwijfeld de mooiste break is die momenteel te koop is, mooier dan de gewone 159…
Wat zeurt iedereen nou over de A5? Je kan niet ontkennen dat de A5 en zéker de RS5 op dit moment één van de strakste auto’s is die er op de weg rijdt. Oké smaken verschillen maar over-all wordt deze auto zeer mooi gevonden.
Wohooooo mijn lievelingsauto is nummer 1 :D
En de auto voor de gewone man? Ik bedoel ik kan de A5 niet betalen!
-edit: nutteloze bijdrage-
hmm, zo zou mijn eigen gemaakte lijst er ook wel uit kunnen zien :D alleen had ik de Alfa 8C op nummertje 1 gehad (denk ik)
Wat?? Alfa 159 Sportwagon………. wat doet die er in godsnaam tussen?
@duke: Omdat het een elegante en nette mooie auto is ;)
jou stem => jouw
Ik ben vergeten te stemmen. Maar met een DBS op nummer één klaag ik zeker niet daarover.
goeie lijst.
ik had die A5 ook wel verwacht.
en de 8C competizione uiteraard.
Als ik naar deze 10 auto’s kijk. Dan moet ik alleen aan de Lambo LP670-4 denken. Behalve de Aston vind ik de rest niet eens mooi laat maar staan een voorkeur voor hebben.
De rest is zo’n beetje mislukt.
Mooi lijstje vol met italiaanse design.

Terechte winnaar is in mijn ogen de 159 sportwagon. Een betaalbare auto voor iedere consument in gezelschap van sportautomobielen.
De 159 is misschien wel de mooiste station die op dit moment op de markt te koop is. Hulde!

A5 zit erbij omdat het door een italiaan is ontworpen. Mag van mij ook thuisblijven en kerstledjes blijven maken.
Een Audi in de top 10 ??! Audi maakt alleen maar lelijke auto’s. Fantasieloze grijze muizen auto’s en de enige leuke die ze maken is gejat van Lambo.
@advan: gejat van lambo? ze horen bij 1 bedrijf…
Wat de een mooi vind, vind de ander oerlelijk. Het is veel interessanter erbij te vermelden waarom je iets mooi of lelijk vind ipv iets af te kraken. En wat ik ook interessanter vind is waarom er altijd zo’n haat nijd verhouding is tussen mensen die Duitse of Italiaanse autos rijden. Het zou interessant zijn een discussie te hebben wat een bepaalde auto, of rijders van een bepaald merk bij iemand oproept voor beeld.
Verkeerd aangepakt dit topic. Je had de top 5 autodesigns per prijscategorie moeten doen, dus de top 5 van auto’s t/m 50000 euro//top5 50000 t/m 100000 etc. Ik bedoel, ik vind de A5 nou niet echt een erg indrukwekkend design met geweldige lijnen, maar als je hem in zijn prijscategorie bekijkt is het misschien wel 1 van de top-5-ers.
Tuurlijk Audi A5, dat is net zoiets als Almere in de top 10 van mooiste europese steden wat een grap is dit.
Hek 3. Er zit een C220AMG op mijn hielen. Is er al een all-time bestdesign top 100?
Binnenbocht, inhaalactie… Schans! terug naar het vorige blog item!
Welk blog?
Met zoveel kennis over auto`s (sorry, smaak) onder autobloggers is de smaakvolste opmerking miz dat je met een gemiddeld SAAIE baan de derde van het lijstje kan rijden. Nu de definitie van een saaie baan. Ook een lijstje waard?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).