Wat kost het Nederlandse kenteken op deze LP670-4?

Auteur: , 133 Reacties

We weten allemaal inmiddels dat BPM en CO2-tax flink meetellen op de prijs van nieuwe auto's. Toch shockeert het bij de echt dure en exclusieve auto's iedere keer opnieuw. Je moet het financieel echt heeel goed voor elkaar hebben en/of je moet groot fan zijn van het werk van de Minister van Financien.

Neem nu deze uiterst aantrekkelijke matzwarte Lamborghini Murciélago LP670-4 Superveloce. Weinig zullen zich ooit in een dergelijke auto verplaatsen. Het is zelfs van een die-hard autofanaat wel veel gevraagd om in dit klimaat in een tent te slapen en van de hypotheek een auto te kopen. Zeker als je nagaat dat je van de belasting al een aardig appartement kan kopen. Voor deze uber-Murc betaal je namelijk een premium van €158.674,- aan de staat.

Dit kan zo natuurlijk niet langer. Nederland moet meer exoten aantrekken. 160k voor een verblijfsvergunning is natuurlijk belachelijk voor een immigrant binnen de EU. Daar doet zelfs het misdadige uiterlijk niks aan af. Bekijk meer foto’s op autojunk.nl.

UPDATE: nu ook een video van dit beest, met dank aan MrEds!

Met dank aan Appeltje Willempie voor de spot!133 reacties

Wat een onzin…
Als je veel hebt, moet ook veel geven (eerlijke verhouding)
@Kuukske: brrrr jij stemt pvda?
@Kuukske: Ik zou maar eens naar rusland verhuizen, daar delen ze je sympathieen tenminste….
@Kuukske: kunt gij een pak afzeveren ja?!
’t is maar eerlijk dat iedereen hetzelfde procentueel bedrag betaalt en op die manier de rijkere in absolute getallen al veel meer betalen. Ze hoeven echt niet nog een procentueel meer te gaan betalen.
En ipv zo een uitspraken te doen zou je beter zelf aspireren naar meer voor jezelf ipv een ander minder te gunnen of naar beneden te willen halen.
Kijk naar jezelf en zie hoe jij de situatie voor jezelf kan veranderen ipv de welvaart van een ander te willen vernietigen of af te nemen.
@Kuukske: nou is de verhouding helemaal zoek bij de belasting als het om bpm gaat, want je betaalt op een Ghost geen 30.000 aan bpm, terwijl ie wel ‘maar’10x zo duur is als een normale middenklasser. ( en lang niet 10x zo onzuinig)
@Kuukske: Ga toch naar Siberië met je communisme..Ik zal jou een communisme geven… Alles wat van jouw is, is van mij… en alles dat van mij is… Blijft van mij!
@Kuukske: Misschien wel een goede gedachte, maar niet aan de staat die niet kan laten zien wat er met het geld gebeurd. Geef dan aan ene kansarme familie.
@Kuukske: Nonsense, een degressief belastingstelsel is juist veel eerlijker, al weet ik niet of jij weet wat deze term betekend. Laat mij dat even aan je uitleggen. Iemand met een hoog salaris in Nederland heeft procentueel gezien meer afgedragen aan de fiscus als iemand met een laag salaris, alleen in absolute getallen is dat vele malen meer. Derhalve is een degressief stelsel nóg eerlijker; Iemand met een hoog salaris draagt relatief gezien minder af, absoluut gezien iets meer. Werkt als een goede stimulans, is beter voor de consumptie, enz. In Zwitserland wordt het in verschillende arrondissementen al iets dergelijks toegepast.

Ik begrijp eerlijk gezegd niet wat je hier doet, als je voor dergelijke belastingen bent op zulke auto’s, hoe kan je dan een autoliefhebber zijn?

Naar een of ander communistisch oord alstublieft, in een skoda of lada.
foto`s vallen me van je tegen hoor appeltje, ben beter van jou gewend.
het is wel een bizar mooie wagen!, maar je kunt beter een huis in België erbij kopen :p
gezeik. die auto is al duur genoeg.
koop een twedehands murci en douw er een spoiler op en je hebt het looks van een sv
@astonfreak: Zoiets ja :lol:
@astonfreak:
DUDE.. hoe kort door de bocht kun je zijn!
Dan is een A6 Avant diesel met rooie remklauwen ook in een keer een RS6?
Hee appeltje heb je ook gevraagd waarom in godsamme zoon f*cking lelijke spoiler der opgezet en wavo die andere uitlaten leg dat is uit
@ShelbyGT500E: de eigenaar heeft de murciélago zonder spoiler bestelt en de auto naar een tunert gestuurd voor een betere spoiler en uitlaatsysteem (dat is wat ik denk)
de eigenaar zal ook wel een race achtergrond hebben gezien de spoiler
stopwearingpants
als je die bak kunt betalen kun je die belasting ook betalen, voor ons lijkt die belasting veel omdat wij zoiezo niet dat soort geld hebben
Spoiler + dubbele uitlaat zijn helemaal goed.
Allejezus gruwelijke überbak!!!
Het is toch belachelijk als je het gemaakt hebt. Dat je dan nog extra geld moet afdragen aan de belasting. Zo oneerlijk als iets. Iedereen zou gewoon de zelfde bedragen moetten betalen. We betalen toch al 19% waarom dan nog die BPM erbij pfff
the appel is back!
Als dit soort auto’s steeds duurder worden, zullen ze alleen nog maar meer als statussybool gezien worden. Een groot deel van de doelgroep zal ze dus zeker blijven kopen
159K :o

weer leuk om in België te wonen
De foto’s zijn van mijn! Appeltje stond nog ingelogd.
@Willem: check, bovenstaand artikel was al aangepast.
Eventueel kunnen we de spots op je eigen naam zetten, indien je dat wilt..
De Murcielagi is al dik genoeg, welk nieuw model moet hem op volgen
@Kuukske ik gok dat jij over een paar jaartjes SP ov pvda gaat stemmen :). De man/vrouw heeft er toch had voor gewerkt hoop ik?
In een tent slapen en een hypotheek op een auto afsluiten, was het maar zo’n feest!
Voor die gasten maakt die extra belasting niet uit. Poen zat.
Heel mooie auto, maar zo’n spoiler heeft m’n buurman ook op zijn 12 jaar oude japanner met blauwe ramen. (Ja, in zo’n buurt woon ik.)
“te duur”
voor die 160k koop je nog een dagelijkse x6m in belgië
Ben ik blij dat ik niet in nederland woon :p
En daarom ben ik voor rekeningrijden. Maar als men dan er plannen voor heeft dan gaat men hier staan janken dat het zo “oneerlijk” is.

De overgrote deel hier op AB mag deze meneer dankbaar zijn. Hij heeft met één auto al meer bijgedragen in de kosten voor het wegennet dan dat jullie in jullie hele leven zullen doen. Om maar over de leasesletjes te zwijgen.

Een: “dank u meneer met de zwarte Lamborghini” lijkt mij dan ook op z’n plaats.
@Rick-dos: ”En daarom ben ik voor rekeningrijden”
Waarom zou dat nodig moeten zijn.
Den Haag kan geen genoegen nemen met ”minder” inkomsten vanwege haar hebberigheid.
Je hebt een goede regering als ze de lasten zo laag mogelijk houden voor elke burger rijk of arm.Btw het is dom gelul om te zegge ”tja omdat ik uitgemolken wordt dan moeten de rijkere het dan mr ook”, daar los je het basis probleem niet mee op.
@Imba:

Je bent zeker nog nooit buiten Nederland geweest?
@Rick-dos: Een of ander oostblok land noem ik dan ook geen vergelijkingsmateriaal,denk eens wat dichter bij huis.
@Imba:

Wat? België?
goed voorbeeld dat nederland een kutland is met al zijn kut belastingen :@ die kut belasting boort ons allemaal een mooie auto door de neus en moeten we nu een mondeo of een astra ofzo rijden inplaats van iets leuks zoals corvettes… klote belastingen..
Jeeeee wat een geil ding is het toch. Dakkoffer erop en zo mee doen met de Gumball.
Dikke bak.
Maar spoiler en andere uitlaat hoeft niet zo.
Had ook graag wat foto’s van de binnenkant gezien.
Maar ziet er donker uit zo op afstand.

Waarom heeft niemand het over de Ferrari die er achter komt staan? En moest die andere auto die eer eerst stond daardoor ff opzouten?
Hoorde die er bij Willempie?
Afschaffen die BPM gvd neem voorbeeld aan Duitsland & Belgie enz. Dan kunnen dikkere bakken rijden ;)
Omdat die Ferrari verbleekt bij het (visuele) geweld van de Lambo.
Altijd dat gezeur over belastingen, alles is hier zo netjes geregeld maar dat ziet natuurlijk niemand.

Ik ben een paar dagen geleden naar Parijs geweest met de auto, de enige fatsoenlijke weg die je dan tegenkomt is de tolweg, ik kwam kuilen en gaten in de weg tegen waar je u tegen zegt. Hier is het gewoon zoveel beter, er wordt snel en effectief gewerkt aan de weg en dan ook vaak ’s nachts. Sta daar ook eens bij stil als je je belastingformulier invult…

(wat niet wegneemt dat het geld wel netjes moet worden verdeelt)
@gschoots: Simpel gezegd de kosten in nl zijn te hoog dan wat je ervoor terug krijgt.Alles is relatief.
@gschoots:
Ja dat de weg zo mooi glad is valt in NL wel goed te bewonderen. De helft van de tijd sta je namelijk toch stil.
@gschoots:
Tuurlijk er zal altijd gezeik blijven over de belastingen. Je kan nooit iedereen tevreden stellen. Alhoewel ik het in Duitsland wel erg goed geregeld vind. Ze betalen daar ook niet zoveel belasting en toch zijn de wegen redelijk.
dank u meneer met de zwarte Lamborghini
@ Kuukske:
Zieke communist.
Is schandalig. Om het over je hart te krijgen dit aan taksen te betalen moet je al schandalig rijk zijn (een heel stuk rijker dan om de auto te kopen). Zo vermijd je dat autoliefhebbers ze kopen.
@ Autoblogger. Als je dat zou willen doen heel erg graag!
@Willem: check!
Als je echt rijk bent dan betaal je gewoon hier je bpm.
Hulde aan deze meneer/mevrouw.
Volgens mij is kuukske zo arm als een muis, anders zou je die uitspraak niet doen.
Zoals Youp van het Hek ooit zij. Als je echt rijk ben,verhuis je niet naar het buitenland voor je belastingen.
Ach, gewoon zoveel mogelijk de belasting vermijden d.m.v. een trust fonds hier en daar. Dan kan je eens gek doen met zo’n auto, door daar wel de volle mep over te betalen.
@rick dos

Het principe rekeningrijden ben ik op zich ook wel voor. Alleen niet in de vorm die onze zeer geliefde
(NOT!) camiel had bedacht
Trouwens, volgens mij gaat het hier om bankiers. Die auto’s zijn dus gewoon betaald door het belasting geld dat zij zelf door de jaren heen betaald hebben. Lang leve het socialisme.
alfa mannetje
Kom mensen , een nieuwe panda moet 95 % hier nog financieren…
In Nederland is alles prima geregeld en er is niets mis mee dat “de rijkeren” iets meer afdragen dan “de wat minder rijken”, maar de tax op supersportauto’s e.d. is natuurlijk belachelijk. Het wordt berekend vanuit de premise dat je elke dag met je Lambo in de file staat van en naar werk, maar in de praktijk zal geen persoon dat doen.

Dus ja, ik ben het totaal met Rick Dos eens. Rekeningrijden, liever gister dan vandaag. Betalen voor wat je rijdt.

Het is frappant dat juist om zo’n autofans site die niet wordt omarmd. Als de belasting voor het pure “hebben” van een auto nagenoeg niet meer bestaat, dan staat je toch niks in de weg om een leuke auto voor erbij te hebben? Hoeft niet eens duur te zijn…
@ as long as it is fast

percentueel moet het inderdaad gelijk blijven.

Ze zijn in nederland heel hard bezig de rijken weg te pesten. Als je geld hebt ben je de lul want dan willen ze je alleen maar plukken aan alle kanten.
Kut. D8 ff dat Appel terug was.
@lincoln: Ik heb gehoord dat hij deze zomer terugkomt!!!
@Reacties op mij
Ik ben niet voor communisme, maar ik vind wel dat rijke mensen meer belasting moeten betalen dan armen. Dus 1,5 ton belasting op een sportauto vind ik goed.
Daarom zeg ik 40% van al die klote ambtenaren eruit. Ga maar echt werk zoeken lutsers. De meesten van die kontzitters hebben we echt niet nodig. Zitten de hele dag regeltjes te verzinnen die andere ambtenaren weer moeten controleren op naleving. Die hele bureaucratische kliek op de schop, dan de overheidsfincanciën op orde brengen en de absurde NL belastingen met 40% verlagen. Zodat de hardwerkende Nederlanders eindelijk geld overhouden en het kunnen uitgeven, aan mooie auto’s bijvoorbeeld.
@Kuukske:

Je maakt jezelf belachelijk, hou maar op ;)
het is gewoon onzin om die bpm te betalen, en het slaat helemaal nergens op om een reactie te plaatsen als : wie meer verdient moet meer betalen,

degene die in dit geval dus meer verdient zal zeker ook meer werken dan jij piet. en heeft in verleden meer zeker meer gewerkt dan jij.

dus jij zou het niet erg vinden om 160k aan bpm te betalen ipv dat je met dat geld al huizen begint te kopen voor je kinderen ?
typisch holland, gunnen een ander niet :p
kijk naar eurosong normaal krijgt belgie altijd goeie punten nu konden de hollanders het niet vertikken dat belgie door was en zij niet dus gaven ze turkije zelfs meer punten dan belgie en eerlijk gezegt da van turkije was echt een ROTliedje
Die rode Ferrari op de foto’s op autojunk parkeert op een invalidenparkeerplaats. Betaal dan inderdaad maar de volle mep aan BPM.
ja das wel een groot bedrag hoor dat je mag betalen aan de fiscus….
Dat doet wel even pijn als je zo’n wagen koopt ;)
Zwart staat deze fout getunede SV niet echt mooi… En dan die verschrikkelijke spoiler en lelijke uitlaat! WAAROM? En het bedrag dat je in Nederland voor zo’n auto moet betalen is echt absurd!
Hmmm… hoeveel kost het om een Monacaans staatsburger te worden. Gewoon met Monacaanse kentekenplaten rondcruisen en wonen in Nederland. En natuurlijk twee seperate holdings runnen.
Legale belastingontduiking voor gevorderden. :D
Lijkt mij wel leuk om gewoon Nederlands sprekende af te rekenen bij de kassa van een pompstation.
@kuuske

meer belasting in absolute zin of een hoger percentage belasting?

het eerste is logisch. een gelijk percentage.
hoger percentage vindt ik onzin persoonlijk
@timberleek: ’t feit dat ie zo een domme uitspraken doet, wijst erop dat hij het verschil tussen absoluut en relatief niet gaat kennen. Dus hééél gedetailleerd gaan uitleggen makker.. :D
@kuukske: Echt waar man, das zo belachelijk dat iemand die 10.000euro verdient bvb 50% belasting moet betalen, dus 5000euro. Een armere zou bvb maar 25% moeten betalen wat komt op bvb 25% van 2000 = 500. Terwijl die rijkere 2500euro (wat dan al 5x meer is dan de armere!) zou betalen als hij 25% betaalt.
Ik hoop dat je dit snapt en geen domme dingen meer zegt.
@As_long_as_it_is_fast:

Je kleurt het allemaal mooi in, totdat je even verder kijkt dan je neus lang is.

Die persoon met 2000 euro p/m moet geen 25% belasting betalen maar bijna 30%. Betekent dus dat deze persoon ongeveer 1350 netto p/m overhoudt. Gezien zijn/ haar inkomsten en de kosten voor een koophuis zal hij/zij geen hypotheek hebben. Dus dan heb je een huurhuis. Als je geluk hebt dan heb je een huurhuis van 400 euro p/m. Heb je dus nog 950 euro over. Trek daar je vaste lasten vanaf en je houdt (als je geluk hebt) ongeveer 600 euro over. Trek daar nog geld vanaf voor je levensonderhoud, en je zult begrijpen dat je geen vetpot overhoudt. Je mag blij zijna als je op vakantie kan.

Dan nu de persoon met 5000 euro. Huis kun je je wel bekostigen. Dus i.t.t. een huurhuis krijg je subsidie op je huis in de vorm van hypotheekrenteaftrek. Netto blijft er p/m dus meer over.
@Rick-dos: ja logisch dat er meer overblijft, hij verdient ook meer. En mijn percentages waren louter illustratief om aan te geven dat als je iedereen hetzelfde percentage laat bijdragen, de rijken sowieso al meer betalen. Wat verwacht jij dan, dat iedereen hetzelfde gaat verdienen voor verschillende jobs en verantwoordelijkheden?
Het gaat hier niet om het feit dat iemand moet verder kijken dan zijn neus lang is. Iemand die meer verdient moet daar niet op afgerekend worden, want 9 kansen op 10 heeft die persoon er ook moeite voor gedaan en verdere studies gedaan. En als je die mensen hun verdiende loon gaat afnemen en toekennen aan de armeren, dan gaat de stimulans om verder te studeren niet groot meer zijn e..
Net zoals die verdomde werkloosheidsuitkeringen iedereen voorziet van een uitkering. Ik vind dat ze moeten ingeschreven zijn bij interim EN niet meer dan 3jobs mogen weigeren om recht te hebben op de uitkering. Niet teveel freeriden. Anders is de stimulans niet echt groot om werk te zoeken ook niet. Zelfde probleem.
@As_long_as_it_is_fast:

Het punt is niet wie er meer betaald, maar wie er meer kan missen. Een persoon met minder geld kan minder missen.

Daarnaast stel je het alsof de belastingen die door mensen met een beter salaris betaald worden doorgegeven worden aan de mensen die het minder hebben. Dat is natuurlijk absolute onzin.

Voor de rest is het me duidelijk dat je alleen vanuit de eigen situatie beredeneert. Mag best hoor. Alleen geef ik je dit nog mee: je hebt nog veel te leren.
@Rick-dos: dus omdat ie meer kan missen moet iemand meer afgeven? Dan zou je even goed kunnen stellen dat niemand op de wereld meer dan 5miljoen euro mag hebben, want anders kunnen ze teveel missen en moeten ze ’t maar afgeven?
En ja, een groot deel van de belastingen gaan naar herverdeling, maar het is dat niet wat me ergert.
Het is het feit dat mensen zoals Kuukske dan zeggen: ahja, laat ze maar meer afgeven, das normaal. Niks van, dat soort mensen gebruikt het vangnet als een zekerheid, iets waar ze recht op hebben. Dat vind ik niet, dat recht moet je verdienen. Je moet het eerst voor jezelf proberen te maken.
En dergelijke stelling: ‘je hebt nog veel te leren’ zal ik even op reageren, misschien heb ik al geleerd voor mezelf, en heb ik zelf stappen ondernomen om het voor mezelf te maken.
Erg dat sommige mensen massa’s moeite doen om iets te maken van hun toekomst en studeren en weet ik veel wat en dat er anderen zijn die niets doen en het ‘normaal’ vinden dat ze wat krijgen van de rest of dat die hun mee steunen. Vind dat wat verregaand. Iemand die probeert en gewoon pech heeft, die krijgt van mij een deel steun. Maar op uw luie kont zitten en zeggen van, ‘ik heb te weinig, steun ons meer’ niks van, doe ik niet aan mee.
@As_long_as_it_is_fast:

Je hebt toch wel door dat belastinggeld niet alleen maar aan uitkeringen opgaat hè? En daarnaast is een WW-uitkering een verzekering. Alle werknemers betalen er aan mee. Het principe is dus hetzelfde als bijv. je ziektekostenverzekering of autoverzekering. Als je aan de voorwaarden voldoet dan kun je er op terugvallen. Niet oneindig, want een WW heeft een limiet. Leuk dus voor je dat je studeert maar straks in de grote mensen wereld zul je meemaken dat door reorganisaties je van de WW gebruik zal moeten maken. Zullen we je ook een luie flikker noemen. Waarom? Nou ja, omdat het kan…

In theorie klinkt het allemaal leuk; studeren, hoger op komen. Feit is dat dat niet voor iedereen is weggelegd. Een vuilnisman die nog harder werkt dan de advocaat, directeur, of dokter zou ook wel willen maar helaas kan hij dat niet.
Moet hij dan maar meer belastingen gaan betalen omdat de “hardwerkende” advocaat, directeur, dokter zo zielig is?

Zoals ik al zei; je hebt nog veel te leren.
@Rick-dos: “Je hebt toch wel door dat belastinggeld niet alleen maar aan uitkeringen opgaat hè? ”
wat voel jij je lekker interessant…
Overigens is een WW een wet in Nederland.
“Werkloosheidswet of WW is een Nederlandse wet, en een werknemersverzekering die daarin wordt geregeld, die werkloze werknemers, met voldoende arbeidsverleden (voldoen aan de weken-eis) en beschikbaar voor arbeid, een werkloosheidsuitkering garandeert.”
Dus zoals ik reeds zei: iemand moet ze verdienen (zie voldoen aan weken-eis.) Ziektekostenverzekering is trouwens verplicht en een mutualiteit mag niemand weigeren. En ook hier wordt er gecompenseerd voor de armeren.
En neen, niemand moet meer betalen, zoals gezegd, PROCENTUEEL even veel. Is dat nu zo moeilijk te snappen?
En zelfs de vuilnisman kan als hij wil hogerop raken. In de meeste gevallen hoewel, hebben ze hun positie aan zichzelf te danken. Als hij echt wil, kan hij ook zelf een zaak opstarten, het zal meer werk kosten om fondsen te ronselen, maar het zou lukken. Klein beginnen en het maken, dat levert nog steeds het meest voldoening. En wederom, de vuilnisman werkt hard, dus verdient de hulp als hij ze nodig heeft. Ik moet zoveel in herhaling vallen om het je te doen snappen precies….
@As_long_as_it_is_fast:

Je herhaalt niet, je wijzigt steeds je verhaal. Dat is het verschil…
@Rick-dos: ok, zeg mij waar ik mijn verhaal wijzig en ik zal het je uitleggen… Geef toch gewoon toe dat je een uitkering moet verdienen en uitspraken als ‘maar goed dat ze meer betalen’ niet gepast zijn. Als je werkt heb je met mij geen probleem, wil ik helpen, de rest, naaa niet zo erg.
@As_long_as_it_is_fast:

Begin maar van voor af aan te lezen dan zul je zien dat er gaande weg nuance in je verhaal komt.

Je koppelt steeds een uitkering aan belasting betalen. Je hebt toch wel door dat er zo veel meer met belastinggeld wordt gedaan dan alleen maar uitkeringen betalen?
hey Lambo koper ..

mag ik u bedanken namens de Griekse samenleving ..
zelf zijn ze daar namelijk te lui voor ..
Dankzij het Antisupercarbeleid van de overheid krijgen wij autoliefhebbers een héérlijk gevoel bij het zien van een exoot.
In Dubai/Monaco/The Hills is het alledaags, te vergelijken met de aantal Porsches in Nederland, waardoor ’t gevoel relatief veel minder sterk is.
Tenslotte is het een prestige om een supercar te hebben op Nederlandse platen. ;)
Ik zou wel willen weten wat de premie voor de brandverzekering is. Vrees dat de BPM en BTW daarbij in het niet vallen…
@Potver7: Voor een premieverlaging moet je maar een volledig in 22kt. bladgoud gewrapte Lambo kopen.
Gezien de kleur van deze Lambo laat de eigenaar zien dat het grote risico op een brand hem financieel maar weinig schelen. Wat ’n Showoff.
Niet eens luxe kentekenplaten voor dat geld..
“Het is zelfs van een die-hard autofanaat wel veel gevraagd om in dit klimaat in een tent te slapen en van de hypotheek een auto te kopen.”
Denk je dat? IK zou graag in een tentje slapen en in een Gallardo rondrijden…
Het wordt hoog tijd dat de Nederlandse overheid hervormd wordt.
Weg met alle dure consultants en een groot deel van de ambtenaren die niks doen dat de verbetering van de Nederlandse samenleving bevorderd.
Ik stel voor: een systeem met een selecte groep top ambtenaren, met een top salaris, zodat ook echt de beste en slimste mensen ons land besturen. Daardoor zouden de belastingen drastich verlaagd kunnen worden.
Dat dit systeem perfect werkt is onder andere bewezen in Singapore.
@ kuukske: volk als jij moet een enkele reis naar bushbush krijgen! Walgelijk zulk gedrag!
Toch effe jammer da wij niet in Singapore wonen.
Dan mocht je in een prachtige SsangYong Kiron rondscheuren ghehe.
Vrede!
Geen opgelegde letters op het kenteken? beetje jammer..
Dit is waarschijnlijk de SV die ik anderhalve week geleden zag langsrijden bij mij thuis.
Toen nog voorzien van italiaans kenteken volgens mij.

Op 20 mei 2010 op nederlands kenteken gekomen, 11 mei waarschijnlijk italiaans kenteken….

Mooooooiiiiiiiiiiiiii…….
Ik zeg niet dat het makkelijk is een lager inkomen te hebben en daarmee rond te komen, maar het is een beetje te gemakkelijk om te zeggen: Hee, die verdient meer, laat hem wat meer afstaan en zo heb ik ook wat meer! Dat gaat er niet in bij mij. Ik herhaal mezelf: Zorg voor jezelf dat je hogerop geraakt, onderneem wat, maar ga niet teren op de moeite en verdiensten van een ander.
Als we voor elke buitenlander die Nederland binnen komt 160k betalen, dan was ik héél rijk.
alfa mannetje
De meeste waren voor de km heffing , nu niet zeuren over een BPM ( die er nog maar 2 jaar zal zijn.)
alfa mannetje
nou tegen dan.
Moet je voor de grap eens het kenteken van een Veyron intikken. 450.000 euro aan BPM…
@alfa mannetje

reken er maar op dat ze het geld wel op een andere manier binnehalen
@alfa mannetje

Veel mensen zijn op zich wel voor een vorm van betalen voor gebruik. Alleen het ging fout toen ze met massale spionage kastjes kwamen. Dat gaat er bij mij ook niet in. Zo’n ding hoef ik niet.

En daarnaast hebben we nogal een begrotingstekort (newsflash) en wouden ze even miljoenen/miljarden uit gaan geven aan een nieuw systeem (wat toch niet gaat werken, kijk maar naar de afgelopen nl projecten).

nogmaals:
betalen voor gebruik –> voor
spionagekast –> tegen
@timberleek:

Oké, en hoe zou je het anders willen heffen dan?
alfa mannetje
@timberleek: Het is normaal dat ze ”het geld” op een andere manier binnen halen , bestudeer griekenland maar eens even, heeft nog nooit iemand belasting betaald.
We waren masaal dus tegen de km heffing , nooit iemand gehoord over de BPM toen , en nu weer klagen.
En dat kastje : je baas kan morgen beslissen een kastje te plaatsen bij jouw en met veel meer privacy beprkingen dan de overhoud MAG doen met de km heffing . Er komt ook een black box in de toekomst standaard in elke auto…..
Maar laten we niet klagen over iets wat voor ”ons ” toch niet van toepassing is , de bPM en al bijna voorbij.
@alfa mannetje

zo’n black box is niet uitleesbaar terwijl je rijdt. is alleen om de oorzaak/schuld bij een ongeluk na te gaan.

en mijn baas komt niet aan mijn auto. ;-)

km heffing is een prima plan. Maar dit soort projecten als met zulke kastjes gaat altijd fout en komt veel duurder uit (en we hebben al geen geld).
km/heffing kan op verschillende manieren.
de simpelste is brandstof toeslag, praktisch geen aanpassingen voor nodig.

km stand bijhouden. Veel garages doen het al (tbv de nap), daar is ook wat aan te koppelen.
Ja daar is mee te sjoemelen. Net als met zo’n gps kastje. en net als met de huidige BPM regeling.

en er zijn nog meer mogelijkheden te verzinnen.


en het ‘ze halen het geld wel op een andere manier binnen’ bedoelde ik vooral tegen de mensen die denken goedkoper uit te zijn straks. dat is niet zo. alleen komt er een andere regeling
@timberleek:

en het ‘ze halen het geld wel op een andere manier binnen’ bedoelde ik vooral tegen de mensen die denken goedkoper uit te zijn straks. dat is niet zo.

Denk dat deze heer, die 160.000 euro heeft afgetikt, zomaar er anders over denkt.
alfa mannetje
We gaan de discussie opnieuw doen : Ja , er zullen mensen zijn die geodkoper uit zijn met een km heffing, dat is de bedoeling . Alleen , de file verslaafden die allemaal en massaal om 8.30 de computer willen aanzetten moet een ander gedrag krijgen ….en dat gaat gebeuren .
Brandstof toeslag KAN niet .
@alfa mannetje

er zijn gelukkig ook al steeds meer bedrijven die flexibel werken doorkrijgen. Nog een te klein deel, maar het wordt wel groter.
veel mensen hebben niet zoveel keuze, gezien hun baas het niet toestaat om op andere tijden te gaan werken. Daar ligt het probleem vooral.
carpoolen kan nog wel overigens (mits men in de buurt woont van elkaar).

waarom zou brandstoftoeslag niet kunnne?

overigens was dat maar een voorbeeld. Het kan op allerlei manieren.
Er is een verschil tussen het willen en het kunnen gebruiken. De eerste groep krijgt van mij niets, de andere wel. Iemand die niet probeert kan de boom in.
as_long_as_it_is_fast 4 president :)
@timberleek: Ik zal mijn best doen. :D het is dan wel in België te doen, weet niet of dat past voor jou? :D
@Woodshu
Ssangyong is Zuid-Koreaans ;)
Als mijn plan gerealiseerd wordt, kunnen we allemaal net zoals deze meneer in een mooie mat zwarte Lamborgini Murcielago LP670-4SV rijden.
Wie wil dat nou niet!?
Trouwens dat de WW leek me wel duidelijk gezien het feit dat “wet” in de naam zit.

Maar de wet is niet meer en niet minder dan de spelregels voor de VERZEKERING. Het is namelijk een werknemersVERZEKRING.
@Rick-dos: wat verandert dat nu aan de zaak? :D de klemtoon lag mij op het feit dat dat een wet in Nederland is, en niet in België. Desalniettemin, als je eens een plausibel argument naar voren kan schuiven zal ik blij zijn je verder te helpen.
@Rick-dos en As_long_as_it_is_fast
Jullie discussie is totaal onnodig, omdat jullie er vanuit gaan dat de overheid al die belasting inkomsten nodig heeft.
Als ze nou eens efficienter gaan werken is het hele probleem opgelsot.
Zo hebben we bijv. die “hardwerkende” bankiers uit de shit moeten helpen. Die gasten die de afgelopen jaren miljoenen hebben verdiend door ons te naaien.
@Rick-dos: haha, lees eerst eens een goed boek over de crisis aleer je je daarover uitspreekt mijn beste.
Crisis is te danken aan de bevolking zelf, hypotheken blijven opnemen tegen de sterren op alsof ze het konden betalen. En vertel mij, hoe exact hebben ‘jullie’ de bankiers uit de shit geholpen?
@As_long_as_it_is_fast:

O mijn God. Echt joh? Dat denk je echt?

Wat denk je van miljarden in Fortis, ING en ABN Amro pompen?
@Rick-dos: if anyone, de ECB en de FED, en de centrale bank van Korea. Maar jij ongetwijfeld ook hoor!
Centrale bank van Korea? Laat maar. Ik ga er niet eens meer op in…
@Rick-dos: Centrale bank van korea heeft 5miljard geleend aan amerikaanse economie…wist je dat dan niet?
@As_long_as_it_is_fast:

Zoals bijna elk andere bank in de wereld.
Had dan China genoemd. Dan had ik je nog serieus genomen.

Maar het is al duidelijk. Tabé.
@Rick-dos: daar bedoelde ik Japan. Excuses, maar ik geef mijn fouten toe. In elk geval, veel van jouw geld zat er niet bij.
@Rick-dos: overigens zal er niet veel geld van de armere bij zitten, want daar draait het om, de rijken betalen vel meer. Dus als iemand zijn geld er al in zit, is het dat van de welvarendere. Toch mooie poging.
Kuukse: vuile sos
@ Kuukske en andere kortzichtingen:


Bar Stool Economics

Suppose that every day, ten men go out for beer and the bill for all ten comes to $100. If they paid their bill the way we pay our taxes, it would go something like this:

The first four men (the poorest) would pay nothing.
The fifth would pay $1.
The sixth would pay $3.
The seventh would pay $7.
The eighth would pay $12.
The ninth would pay $18.
The tenth man (the richest) would pay $59.

So, that’s what they decided to do.

The ten men drank in the bar every day and seemed quite happy with the arrangement, until on day, the owner threw them a curve. ‘Since you are all such good customers,’ he said, ‘I’m going to reduce the cost of your daily beer by $20.’Drinks for the ten now cost just $80.

The group still wanted to pay their bill the way we pay our taxes so the first four men were unaffected. They would still drink for free. But what about the other six men – the paying customers? How could they divide the $20 windfall so that everyone would get his ‘fair share?’ They realized that $20 divided by six is $3.33. But if they subtracted that from everybody’s share, then the fifth man and the sixth man would each end up being paid to drink his beer. So, the bar owner suggested that it would be fair to reduce each man’s bill by roughly the same amount, and he proceeded to work out the amounts each should pay.

And so:

The fifth man, like the first four, now paid nothing (100% savings).
The sixth now paid $2 instead of $3 (33%savings).
The seventh now pay $5 instead of $7 (28%savings).
The eighth now paid $9 instead of $12 (25% savings).
The ninth now paid $14 instead of $18 (22% savings).
The tenth now paid $49 instead of $59 (16% savings).

Each of the six was better off than before. And the first four continued to drink for free. But once outside the restaurant, the men began to compare their savings.

‘I only got a dollar out of the $20,’declared the sixth man. He pointed to the tenth man,’ but he got $10!’

‘Yeah, that’s right,’ exclaimed the fifth man. ‘I only saved a dollar, too. It’s unfair that he got ten times more than I!’

‘That’s true!!’ shouted the seventh man. ‘Why should he get $10 back when I got only two? The wealthy get all the breaks!’

‘Wait a minute,’ yelled the first four men in unison. ‘We didn’t get anything at all. The system exploits the poor!’

The nine men surrounded the tenth and beat him up.

The next night the tenth man didn’t show up for drinks, so the nine sat down and had beers without him. But when it came time to pay the bill, they discovered something important. They didn’t have enough money between all of them for even half of the bill!

And that, boys and girls, journalists and college professors, is how our tax system works. The people who pay the highest taxes get the most benefit from a tax reduction. Tax them too much, attack them for being wealthy, and they just may not show up anymore. In fact, they might start drinking overseas where the atmosphere is somewhat friendlier.
@Dennis: Prachtige uitleg, hopelijk leren wat mensen hier er nog wat van.
Jezus wat een golf aan berichten over zo´n niks zeggend artikel. Ik zeg autoblog goed bezig als het gaat om massa is kassa. Oh ja, Dennis dankjewel voor de relativering haha!
Efficiëntie is the key to success! Alleen spijtig dat de overheid het daar nogal moeilijk mee heeft. :D
Maar goed genoeg daarover,

Iemand zin om ene te gaan drinken? Dennis heeft de toon gezet…dus we gaan er vanuit dat het eerste rondje van hem is? :D
@kluukske: Als je veel hebt moet je veel geven zeg je..?

Om deze auto te kopen zul je in totaal iets van 75% (of meer) aan de staat moeten geven. De overige 25% worden uitgegeven aan de Lambo. Dus veel geven doe je wel.

In Zwitserland kun je het beestje voor minder dan de helft krijgen van wat je in Nederland kwijt bent, en dan betaal je ook nog eens minder inkomstenbelasting daar.

Dus respect mogen we zeker hebben voor deze meneer :)

Vind alleen de spoiler niet zo mooi, maarja…
@Sorcerer: 75%? Nonsens. Het is wel veel maar de basisprijs gaat echt niet 4 maal over de kop.

Dan zou zo’n wagen je 6 a 7 ton kosten oid.
@bozewolf: Je zult zien dat auto’s, ook bijzondere, uit de fabriek niet eens zo gek veel kosten. En natuurlijk, ik gun iedereen zijn winst. Maar in Nederland wordt er belasting geheven óver belasting, namelijk de BPM. Waarom kost een Aston Martin DBS in Nederland pakweg 3,5 ton en in België een ton minder? Alleen al aan BPM. Daar komt nog eens bij dat het Europees Hof heeft geoordeeld dat BPM onrechtmatig is en derhalve moet worden afgebouwd.
aandachts-belasting ..

hebben ze in elk zichzelfrespecterend apenland ..
@ kuukske
dus je vindt het eerlijk dat wanneer je een hoog salaris hebt een hogere belasting moet hebben? Vaak komt een hoog salaris je niet aanwaaien, je moet er hard voor werken en dan wordt je nog extra hard gestraft ook.. En je buurman die een uitkering krijgt en zorgtoeslag, huurtoeslag en andere ‘compensatiemaatregelen’ kan ook lekker leven en uitslapen als jij alweer aan het werk bent..
Ik zie dat niet in als eerlijk. Waarom zou niet iedereen EVENVEEL belasting betalen? Als je hard werkt krijg je meer geld. Loon naar werken, zeg maar. Maar daar moet je in de linkse hoek niet mee aankomen, je kunt beter een toptarief van 60% instellen..
Waar komt die drang tot het bestraffen van mensen met succes toch altijd vandaan bij die linkse knakkers?? Ik ben echt een groot voorstander van de flat tax!! Lang leve de vvd!:D
Ik heb het (nog) niet, maar als ik het had kocht ik deze auto NOOIT op NL-kenteken! Ik baal namelijk zo van het hele geleuter in dit land dat elke cent belasting er één teveel is. Je sponsort toch alleen maar mislukkelingen en luilakken die je vervolgens ook nog eens je met hardwerken verdiende succes misgunnen en je ’n knuppeltje in je nek leggen om van je af te pakken waar ze zelf niet voor willen werken.

Een dergelijke auto komt er echt wel een keer, maar never nooit niet op NL-kenteken! In de USA kost een nieuwe X5M omgerekend ca. 60.000,-. Dat betaal je hier voor een knappe 5-serie … gebruikt :(
Met betrekking tot de uitlaat en de achtervleugel:

De automaffe René Schelvis (Quote 500 nr. 471, €50 miljoen) vond extreem echter nog niet extreem genoeg, en heeft daarom bij de Duitse tuner Reiter het uitlaatsysteem laten aanpassen en een nog grotere achtervleugel gemonteerd. “Ik vind Ferrari’s altijd beter klinken dan Lamborghini’s. Dat is met deze uitlaat nu wel recht gezet”, aldus Schelvis.


http://www.quotenet.nl/stok-exchange/rene-schelvis-investeert-1-vermogen-in-lamborghini-fotos.php

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).