Fabrieksspot: Pagani Zonda Cinque in gifgroen

Auteur: , 31 Reacties

Je moet er maar van houden, deze kleur groen op je supercar. Aan de andere kant: met 678 pk onder de kap hebben de meeste dat niet eens door als je laagvliegend voorbij komt zetten.

Laatst keken we nog naar een verzameling kwijlfoto’s van de eenmalige exercitie in de vorm van een Pagani Zonda Uno. Op bestelling gebouwd voor een welvarende sjeik uit Qatar. Of dit exemplaar ook bestemd is voor iemand met een kleurfetisj weten we niet. De Italiaan stond bij Paganai B.V. opgesteld in de ontvangstruimte, weer eens wat anders dan een tafeltje vol oude tijdschriften.

De Cinque is een straatlegale versie van de Zonda R. De van AMG afkomstige V12 laat ‘m naar de honderd sprinten in 3.4 seconden, iets meer dan zes tellen later tik je de 200 al aan. Dankzij veelvuldig gebruik van koolstof-titaniumvezel komt het drooggewicht uit op 1210 kg. Evenveel als een Feroza uit ’93, maar dat terzijde. Foto’s van de groengezinde Pagani op Autojunk.31 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Heerlijk kleurtje! De sprinttijden lijken overigens niet zo megasnel.
De 0-200 dan, de 0-100-tijden kun je bij dit soort auto’s slechts op de hoeveelheid rook baseren.
Begint ondertussen ook al naar eenheidsworst te ruiken.
@Hupke: Dat terwijl er maar 100 en een beetje pagani’s zijn gemaakt :P Gif groen staat hem goed! Ben wel benieuwd naar de opvolger
lekker kleurtje mooie auto trouwens
in 1 woord fantastisch
Ik zeg: Gewoon groen, dus gewoon doen.
Ze zouden er een +18 waarschuwing bij moeten zetten!
Echt dikke Porno die bak!
Als je ziet wat er onder de motorkap zit…
1001 keer beter dan de Veyron!
My dreamcar!
met het geld dat ze verdienen zouden ze toch wel eens wat aan die tegels mogen doen…
@koekepan: dat doen ze niet omdat er een nieuwe locatie komt om deze oh zo gruwelijke monsters te bouwen. dat ga ik zeker weer even kijken in supercar valley
wanneer komt nau eens een nieuw model van Pagani ?
want die zonda kennen we nu wel.
ahhhh wat n lieffii:) koetie koetie koeh
@bram: OMFG, hoe oud ben jij wel niet..?

Najah, mooie Zonda. Staat hem wel, dat gifgroen met zwart :D
Dat is nog eens lekker ‘groen’ rijden!
Vergelijkbare pk/kg verhouding als een veyron, nice!
heerlijk dat gif groen :) en je kan toch zeggen dat je aan het milieu denkt omdat je groen rijd ;)
Deze auto was naar mijn weten bedoeld voor een persoon uit China! Ik ben met mijn schoolklas vorige week op excursie geweest bij Pagani B.V. een zeer exclusieve excursie!
Deze auto werd speciaal voor ons, eerder, in de showroom geplaatst.
Heel erg vette auto, en heel veel foto’s gemaakt!
Zal vragen of een klasgenoot van mij een paar foto’s wil plaatsen op http://www.automanagementopleiding.nl
Verder waren ze in de werkplaats bezig met het opnieuw opbouwen van een zonda convertible van het eerste type en het bouwen van een (nog zo’n typisch kleurtje) carbonzwarte met ”turquoise” Zonda F convertible!
Wat vet!! Wat vet!!
@S.v.d.G: “Wat vet!! Wat vet!!”
Indeed! Zo’n excursie wil ik ook wel eens doen… :o
kan iemand mij uitleggen waarom een A5 in lijstje van mooiste designs staat en deze niet?

Echt geweldig dat er nog zulke auto’s gebouwd worden!!!
Pagani begint waar lamborghini stopt! ;)
Ik vind de oranje Cinque toch nog een stukje mooier. Al staat groen hem zeker niet verkeerd!

@ Bakpouwww

Eind dit jaar zal de nieuwe Zonda, als alles volgens planning blijft lopen, onthuld worden tijdens een exclusief avondje bij Pagani ;)
@ atakan, ben jij niet het kleine neefje van Saladin?
Kawacinque?
Kan mij iemand vertellen waarom deze auto nu zo bijzonder en mooi is? 0-100 in 3.4 voor dit soort bedragen is zeker niet bijzonder. kijk eens naar binnen, hoog pony park slagharen niveau. Ik zie hier geen eenheid in. Ook vind ik de structuur van carbon zo lelijk als de nacht. Leuk dat het licht in gewicht is, maar de structuur maakt de auto er niet aantrekkelijker op kwa uiterlijk. Over de kleur oordeel ik niet, puut kwestie van smaak. Ok, de auto is kwa aantalen zeldzaam. Ook vind ik de spoiler die ze gebruiken verre van aantrekkelijk. Omdat de grotere merken inmiddels dit vaak niet meer nodig hebben dankzij de indrukwekkende aerodynamische vormgeving. In feite is het ouderwetse techniek die de auto op de grond moet houden. Ik mis subtieliteit en ook eenheid in dit model. Maar gelukkig valt er over smaak niet te twisten en de mensen die het mooi vinden gun ik dat….
Ik vind dit echt een prachtig kleur op die Zonda! Echt zalig kleurtje….. past er echt goed bij… En dan nog eens die Zonda R ernaast…. Prachtig bedrijfje toch….
Wat een buitenaards blok ligt er toch in de auto.

@Bo1972: Mooi onderbouwde mening. Zoals je zegt, ieder z’n smaak. Ik vind het alvast een heerlijke auto. Het is schreeuwerigheid in haar zuiverste vorm, maar het doet me toch iets als ik ernaar kijk. :)
Wanneer je kijkt naar het interieur zie je duidelijk dat er winig aandacht besteed is aan de vormgeving hiervan. Persoonlijk ben ik een perfectionist en zie duidelijk de tekortkomingen bij deze auto t.o.v. andere exotische auto’s. Waar ik moeite mee heb is dat de kwaliteit niet in verhouding is met de prijs die je ervoor betaald. De Bugatti Veyron is ook niet moeders mooiste maar is wel kwa afwerking en techniek bijzonder. Dat kan ik nog begrijpen, alleen hier mis je essentiele aspecten die voor dit soort bedragen een pre zijn.
Ik vind dit dus echt wel een hele gave kleur voor deze auto! Deze auto mag je in elke kleur wel voor m’n deur zetten, maar in deze kleur ga ik er al helemaal van kwijlen:O
WOW! Wat is DIT mooi zeg! Vooral dat interieur, echt prachtig!
Mooier kan bijna niet. Ja, de kleur kan beter, maar zo’n Zonda is wel een prachtding hoor. Ik heb 2 jaar moeten wennen aan het design, nu ben ik overtuigd.
Lijkt me, dat dit karretje in Dubai of omgeving in een verzameling zal komen te staan.
een van de laatste echte supercars!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).