Jay Leno doet de Tramontana R (binnenkort met V10?)

Auteur: , 30 Reacties

Wat? Leno doet een Spaans dansje? Nee, hij heeft de exclusieve F1-auto-voor-op-de-weg als gast mogen ontvangen in zijn ruim bemeten garage vol automotive lekkers. En Leno kennende, gaat hij er vast leuke dingen mee doen.

De Spaanse sportcar is recentelijk nog bijgewerkt tot R-versie. Nog steeds 720 pk -na het indrukken van een “magic button”- maar met veel minder kilo’s. Dankzij het veelvuldig gebruik van koolstofvezel weegt dit karretje nu nog maar 1.260 kg. En die 5.5L V12 van Mercedes heeft dan ook bijzonder weinig moeite om dit ding vanaf stilstand te lanceren.

Met de auto kwam ook de Spaanse coureur Oriol Servia mee. Hij liet tussen neus en lippen door weten dat er een Tramontana V10 in de maak is, en dat blokje wordt geleverd door niemand minder dan… Cosworth!

Goed, we hebben weer iets om naar uit te kijken. Tot die tijd, hieronder de sfeerimpressie van Jay met de tweezits supercar.

Met dank aan iedereen voor de tip!30 reacties

Vind het er nogal vreemd uit zien, waarschijnlijk net zoveel fun als een ariel atom, maar dan met een cockpit :P
Extreme wagen, maar zou dit zo veel sneller zijn als een ariel atom, die heeft maar 300 pk maar is wel veel lichter….. Iemand een idee hierover
Gadverdamme wat is dat ding lelijk!
Ik vind hem wel wat hebben :) Lijkt me heerlijk om mee te rijden.
Onbegrijpelijke auto. Kruising tussen een F1 auto en straaljager met als resultaat een volkomen mislukt ontwerp. Ook nog erg zwaar, 1260kg is niet niks voor een V12 met wat koolstofvezel eromheen. Wordt een grotere flop dan de K-bow.
Is deze straat-legaal? En de 0-100 tijd? Ik zie hem niet direct over een verkeersdrempel rijden :D
Jaaa!! Dit is helemaal te gek!
Zag laatst in een documentaire ook een special over Tramontana, erg indrukwekkende wagen.
@Ronny: denk dat de 0-200 tijd interessanter is.. VRROEEEMmmmmm
Wat een prachtig ding! Echt heel vet! Ik ga wel opzij als die ding achter me hangt.. (als hij me nog niet rechtslangs is geschoten iig)
Ik weet niet of ik zoiets zou kunnen houden maar ik zou het doodgraag eens proberen, als ik dan toch moet gaan liever in een van deze.
ik vind dit maar een lelijk ding en als ik het zo kan inschatten is Jay er ook niet helemaal dol van, op de handbak na dan. doe mij dan maar een pagani zonda, die gebruiken hetzelfde blok als ik me niet vergis en die is zooo veel mooier.
Dit is een opsporingsbericht!!!
Kan iemand mij vertellen wie mijn achterlichten van mijn Ferrari F 430 heeft gestolen!!!
@ McHiel: Dhr. T. Ramontana te Barcelona, Spanje.
Pagani heeft volgens mij de 7.3L AMG blok ipv de 5.5.
De McLaren F1 is lichter en heeft 680 PK.
Je zit dan nog ruimen ook en je hebt plek voor 2 mooie dames.
Ik durf te wedden dat je F1 beter door de bocht gaat en is denk ik ook veel mooier.
En deze wordt wordt al 12 jaar nier meer gemaakt.

Als deze auto 2 ton kost ofzo is het grappig, anders een dikke flop.
Wat een gedrocht.. Prestaties en rij-ervaring zullen vast indrukwekkend zijn, maar ik zou voor ’t geld wat anders kopen!
-edit: nutteloze bijdrage-
@ Merry

De normale F1 heeft 626 pk, 680 halen ze uit de GTR en LM versies.

OT: Gaaf ding, compleet zinloos en mooi van lelijkheid.
Als ik er een had (en belachelijk rijk was) dan verfde ik m matzwart en ging ik er de hele dag mee scheuren in een Darth Vader pak.
wat een lelijk hok! en dan toch nog 1200+ kilo. dan toch maar de Caparo of een Atom.
@ redactie,

even de titel en bericht aan passen, Jay doet het volgens mij ook niet helemaal goed, maar het gaat hier om de Tramontana R, die is ietsje drukker qua spoilers etc, dan de reguliere Tramontana check ter vergelijk jullie gallery (waar het overigens wel goed vermeld staat) even met deze:

reguliere Tramontana:
http://seriouswheels.com/pics-2007/2007-Tramontana-Front-Angle-Ships-1600x1200.jpg

http://seriouswheels.com/cars/top-2007-Tramontana.htm

Tramontana R:

http://seriouswheels.com/pics-2009/r-z-0-9/2009-Tramontana-R-Front-And-Side-Top-1024x768.jpg

http://seriouswheels.com/cars/2009/top-2009-Tramontana-R.htm

het moet je smaak zijn, persoonlijk vind ik hem naast heel erg druk, ook heel erg stoer. Ik denk dat je deze Tramontana niet zo maar in een super sports hokje moet plakken maar meer in het “supersports met luxe” segment. denk Koenigsegg, de reguliere versies van de Pagani Zonda (geen R, F, cinque, of uno oid) de SLR McLaren misschien ook, al is dat meer een GT, net als de Veyron.

Ik vind het geweldig dat dit soort apparaten gemaakt en verkocht worden. super kuddo’s aan degenen die dit willen rijden. zeg nou zelf, dit is toch een veel betere optie dan een Murci√©lago kopen en die vervolgens met spoiler meuk behangen, of je 458 Italia laten beplakken met semi stoer straaljager folie.

doe mij dan maar een Bi turbo V12, met 4 wielen een stuur en gevoerde stoelen.

gewaagd uiterlijk, maar zeker op de reguliere Tramontana, nog prima in balans..
@bakkerst: ik had de foto’s van de Tramontana R er al bij staan, inclusief een link naar dat artikel. Maar de titel was idd wat onduidelijk. Inmiddels aangepast ;) thanks!
ze zien eruit al een total jackass in dat ding
tja .. waarschijnlijk de onhandigste auto ooit ..

bij Jay Leno met je met die obscure troep dan weer aan het juiste adres ..
dat betekent gewoon exposure for life ..
goedkoper adverteren bestaat niet ..
-edit: check!-
Ik roep het telkens na een filmpje van Leno te hebben gezien maar ach “what the hell…”

HIJ IS DE MAN!

Luister naar zijn kennis en kijk naar hoe hij hier eruit ziet, alsof hij net uit bed is gestapt nadat hij zijn vrouw wat liefde heeft gegeven!

En geen enkele vertegenwoordiger van een autofabrikant doet uit de hoogte omdat ze “Jay Leno autoliefhebber” tegenover hun hebben.
Is waarschijnlijk wel eens leuk om te rijden, maar ik vind het niet bepaald een beauty dit…. Wel een mooi interieur, maar die 2 zetels zien er voor mij wat optimistisch uit ;)
Hij is toch wel een stukje groter dan ik gedacht had… En eigenlijk best lelijk… Maar dat maakt hem niet minder gaaf!
Kan iemand mij vertellen hoe het kan dat dit hok 1200+ kilo’s weegt??? Ik bedoel een Koenigsegg is lichter en waarschijnlijk ook (veel) sneller… wat is het nut van dit lelijke ding… Ik vind het een overbodig en nutteloos ding..
@Trevor:

Goede vraag de enige verklaring die ik kan vinden is dat ze zwaardere maar goedkopere materialen gebruikt hebben of dat de afmetingen veel grotere zijn dan ze lijken op foto.
Aaaahh… Gatver! Wat een derrie is dat…!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).