Brandstofpomp lek? Dat lossen ze in Friesland zó op

Auteur: , 49 Reacties

Het zijn degelijke auto's, die Toyota Carina's van vroeger. En met een tweeliter dieseltje aan boord nog best zuinig ook. Maar na 19 jaar trouwe dienst kan er best eens wat stuk gaan, zoals een brandstofpomp die plots begint te lekken. Geen nood, in Fryslan kunnen ze dat zelf wel fiksen.

De bysûndere auto fan Jan Pieter Dijkstra giet al hiel wat kilometers mei. Mear as sânhûnderttûzen om krekt te wêzen. De auto hat noch de earste motor en docht it noch goed, al sil hy wol net mear troch de keuring komme. En as der wat probleemkes binne, dan hat Dijkstra dêr syn eigen oplossings wol foar fûn. Besjoch it fideofragmint

Met dank aan Marten voor de tip!49 reacties

Hahaha :P ja, we staan soms bekend als zuinig volkje, maar gelukkig zijn we niet allemaal zo ;) slooppremie heeft ook z´n werk gedaan, laten we het zo zeggen.
En jullie zeggen dat wij West-Vlamingen onverstaanbaar zijn…

Maar toch een mooie oplossing!
Wat een gestoorde. Dit is diesel, dat is niet gevaarlijk.
Nee inderdaad, daarom ontbrand het ook niet in de cilinder! *cynisch*

Wat een gedrag.
vertaling voor jullie kaaskoppen vanuit het kâlde heerenveen: De bysûndere auto fan Jan Pieter Dijkstra giet al hiel wat kilometers mei. Mear as sânhûnderttûzen om krekt te wêzen. De auto hat noch de earste motor en docht it noch goed, al sil hy wol net mear troch de keuring komme. En as der wat probleemkes binne, dan hat Dijkstra dêr syn eigen oplossings wol foar fûn. Besjoch it fideofragmint

De bijzondere auto van Jan Pieter Dijkstra gaat al heel wat kilometers mee. Meer als honderduizend om precies te zijn. De auto heeft nog zijn eerste motor en doet het nog goed, al zal hij de APK waarschijnlijk niet meer halen. En als er wat problemen zijn, dan heeft Dijkstra daar zijn eigen oplossingen voor. Bekijk het videofragment.


Fryslân boppe!
Haha 7ton met je Toyola :p

Fryslan Boppe
@jorn_v_v: Fryslan boppe idd! at it net kin sa ’t moat, dan moet ’t mar sa ’t kin! in protte Fryske minsken hjirre?! :)
knap bij de eerst volgende keuring. afgekeurd
lol ik versta dat zelfs en ik ben O-Vl :p
Ha, zelf oplossen, mooi wurk Durk.


@wotevajjjj: Ach, zo moeilijk is het ook niet op zich.
@ Robbert,

Diesel is inderdaad niet zo gevaarlijk, de ontbrandingstemperatuur ligt zelf redelijk hoog. Ik heb nog mensen een sigaret in een emmer diesel zien smijten en er gebeurde niets. Wat je ziet in de films is zelf bijna onmogelijk. De sigaret zal zelf gewoon doven.

Diesel heeft zelf een kleinere zelf ontbrandingstemperatuur (210 graden dacht ik) dan benzine (250?) maar benzine verdampt sneller en daar zit het gevaar van ontbranding, door een perfect mengsel van gas en lucht. Diesel verdampt veel trager bij normale temperaturen.

Vriendelijke groeten, hopelijk iets bijgeleerd ;) !
De bysûndere auto fan Jan Pieter Dijkstra giet al hiel wat kilometers mei. Mear as sânhûnderttûzen om krekt te wêzen. De auto hat noch de earste motor en docht it noch goed, al sil hy wol net mear troch de keuring komme. En as der wat probleemkes binne, dan hat Dijkstra dêr syn eigen oplossings wol foar fûn. Besjoch it fideofragmint

Graag een vertaling in het nederlands..
@MrJones:

Bekijk de vorige reacties eens…
Robbert, dat komt door de compressie. Voor de rest zie HGP.
en dan zijn wij vlamingen onverstaanbaar :p
kweenie mar bij mij doet t filmpje t niet…
Vertaling

De bijzondere auto van Jan Pieter Dijkstra gaat al heel wat kilometers mee. Meer dan zevenhonderd duizend kilometer om precies te zijn. De auto heeft nog de eerste moter en werkt nog prima, al zal hij niet meer door de keuring komen. En als er wat problemen zijn, dan heeft Dijkstra daar zijn eigen oplossing voor gevonden.

Bekijk het videofragment
kunnen ze in amerika wat van leren ;)
Uhmm.. het filmpje doet het niet meer!
geweldig systeempie!
Maar of dit ook goed gaat tijdens de eerstvolgende APK:?::?:
@Robbert01: De kans is groter om Euromillions te winnen dan dat zo’n tankje bij een aanrijding in de fik gaat. Om diesel te doen ontbranden heb je echt wel méér druk nodig. Die tank scheurt gewoon open bij een aanrijding en de diesel loopt eruit.
Kan dit wel waarderen :)
pompeh jannniieee! benieuwd offie ook subwoofers kan maken.
Praat mar Frysk :)
Ik versta en snap er daardoor geen snar van, maar ik heb mensen aan de speed meer ontspannen erbij zien zitten….
@Nimbuf: lol, viel me ook op ja!
@Rossi:
Moet je maar eens op letten, over het algemeen zijn alle Friezen zo “onstpannen” op tv. Best komisch.
En even een tip voor Ricardo, je moet Frieslân natuurlijk wel met dakje op de a schrijven.
Fryslân Boppe ook hier ^^.
APK is waarschijnlijk niet gehaald. moet in april voor apk en heeft sinds gisteren een nieuwe eigenaar….
https://ovi.rdw.nl/VoertuigDetails.aspx
Oops is eergisteren ondertussen *hik*
fantastisch, krekt mcGyver nou? :mrgreen:
mooie stop!
@Robbert01:
Diesel ontbrand alleen bij een gigantisch hoge druk. Die druk ga je niet krijgen bij een aanrijding of gewoon los in de auto. Diesel kun je in principe mee omgaan zoals water, het boeit niet, het brand toch niet…
@OverSoft: Lul niet oke diesel ontbrand idd niet zomaar maar het brand ook onder normale omstandigheden prima.
Sjoch us oan sa doche wie dat hjir ien ut hege noarden :D

Prachtig en zo rijden er hier wel meer rond in Noord-Oost Fryslân :D
Een toyota carina met DIK 700.000km
Knap gedaan.
@ HGP

Een sigaret is nog niet eens heet genoeg om benzine aan te steken, laat staan diesel inderdaad. Bij Mythbusters hadden ze dat getest, een GLOEIENDE sigaret (dus op z’n heetst) was nog niet heet genoeg. Laat staan eentje die je in een plas benzine gooit. (Hollywood = hollowood)
FRYSLAN BOPPE sille wy mar sizze
hoho heren hij heeft het wel over een slagvast tankje. Dus er zal helemaal niets gebeuren bij een aanrijding :)
Gewoon een nieuwe kopen? Is misschien de beste oplossing… ;)
De Friese Japanse Auto Rijder
Haha 7 ton en nog de eerste koppelingsplaten!
Volkswagen degelijkheid is hier niks bij!
Fryslan & Toyota Boppe!

Super zijn die Toyota’s, gelukkig aardig populair hier in het hoge Noorden!
(Hier nog zo’n diep-Fries :P) Maarre, een aantal heeft het maar over de APK die niet gehaald gaat worden. Voor diegenen die t niet verstonden of anders niet gehoord hebben: de man in kwestie zegt zelf al dat het een tijdelijke oplossing is. De auto gaat al weg ivm een leaseauto (begin vh filmpje) en later zegt ie dat ie over n poosje toch de deur uitgaat.

Ik zou ook niet een dure reparatie laten uitvoeren als mijn auto toch al weg zou gaan.. Trouwens geen idee hoelang hij zo al rondrijdt. Hij heeft het erover dat de auto de laatste tijd wat kuren begon te krijgen, waaronder (of alleen?) dat lekken. *zwaait met n Fries vlaggetje :P

Wel knap gedaan, 7 ton en nog alles origineel…
Ik ben een echte Drent, maar met een beetje logisch denken en puzzelen moet je er toch echt wel uitkomen hoor;-)
Tuurlik binne ek frysen hjirre! Dy fynst oerol! :-)
Niks mis met gezond boeren verstand! (Een slagvast tankje, kan niks mee gebeuren toch?) Wat een idioot…
Best genoag! Dat gjit best sa ;)
WTF :P
Waarom niet repareren, dat is volgens mij een stuk goedkoper dan deze oplossing al is die wel te grappig haha ;)
Dan myn reactie ek nog mar eefkes, mei ut carbid sjitten doofden we de fakkel foar ut ontstekken fan de bussen gewoan yn een amer diesel, gebeurde neat mei.

Vertaling:
Dan mijn reactie ook nog maar even, met het carbid schieten doofden wij de fakkel voor het ontsteken van de bussen gewoon in een emmer diesel, gebeurde niets mee.
OMGWTFBBQ!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).