Haagse PVV wil patserpolitie

Auteur: , 150 Reacties

Ik schijn er zelf ook uit te zien als "some hooligan who has just stolen some rich guys car" en dat probleem komt vaker voor. Met de verkiezingen in aantocht is het natuurlijk de PVV die dit wereldprobleem vakkundig de wereld uit wil helpen.

De Haagse sectie van de PVV wil graag een zogenoemde patserpolitie instellen. Agenten moeten jongeren die in dure auto’s rijden “die normale jongeren van die leeftijd niet kunnen betalen tenzij ze de loterij hebben gewonnen” controleren en bekijken of deze auto’s niet met crimineel geld zijn aangeschaft. Goed plan natuurlijk, vooral ook omdat de politie het op diverse plekken zoals Amsterdam en het regio Hollandse Midden al doet. Niet veel nieuws onder de zon dus, maar is het daarmee ook een goed plan? En vanaf welke aanschafprijs is een auto een patserauto?

Volgens PVV-fractieleider Sietse Fritsma ergeren veel PVV-stemmers zich aan de vele jongeren die met onbetaalbare cabrio’s over de boulevard van Scheveningen rijden. Nou ja zeg! Als jullie me zien rijden, zwaai even en blijven lachen. (via het ad.nl, die niet verder keek dan het PVV persbericht)150 reacties

En hier past een foto bij van wouter met z’n bontkraagje?!
Valt wel mee Wouter. We weten allemaal dat het hier om biculturelen gaat. Ze zitten niet op school, hangen de hele dag om, maar rijden wel een dikke Mercedes. Zou er een relatie zijn met het feit dat vrijwel alle drugsrunners ook bicultureel zijn?
dan weet ik waar ik volgend jaar langs moet rijden (boulervard van scheveningen) de auto heb ik al nu het rijbewijs nog
@RaKiM:

Niet doen. Dat zinloze gezeik kost een berg tijd en zenuwen. Jong+dikke auto=jaloerse agent. Niet altijd even gezellig dus.
Rutger jansen
hmm hmm ik zou gewoon zeggen dat t papa,s leasebak is
@Rutger jansen: eeehmm…je weet toch dat het kentekenbewijs hiervan dan akte maakt ?

Het hoeft overigens niet veel geld te kosten; ook jullie weten / voelen wanneer er ‘iets niet klopt’….Kleren maken de man, een Marokkaantje + pet + kettinkjes + teveel vrienden + Maserati cabrio = patser = gestolen / bij elkaar gedealt…
ik zeg steven seagal lawman… ene ik rijd ook regelmatig in de auto van m’n pa en die kan ik zelf ook niet betalen word ik dan elke keer aangehouden? beetje onkunde weer van de pvv
Rutger jansen
Maar mijn vader heeft een mazda premacy 1.8 dus bij mij Zal het niet gebeuren
Wederom het bewijs dat Nederlanders elkaar geen succes gunnen. Daarbij gaat de PVV dus miljoenen over de balk smijten om ongeveer 20 mensen te controleren in de weekenden ? Wat een kansloze partij, volk en land. Ik zal het voorbeeld nemen van vele Nederlanders ( geld verdienen en het land uitzuigen, om daarna vervolgens te gaan emigreren en het land achter te laten voor de oudjes ).
Integriteitsbeginsel
@Majinstar:

Ik geef je helemaal gelijk, geen of nauwelijks van de Hollanders gunt elkaar succes.

Het valt me gewoon heel erg op dat 2/3 van de respondenten op dit artikel heel erg veel haat tonen tegen de etnische minderheden in dit land.

NEWSFLASH!!:

In Nederland kan je NOOIT rijk worden, je kunt jezelf hier ALLEEN onderhouden, tenzij je:

1. De loterij wint (maar de kans dat je die wint is vrijwel nihil, mede dankzij de staatsloterijpraktijken)
2. Je een bedrijf gaat oprichten, of een goed product ontwikkelt
3. Je diep in de kont zit genesteld van je leidinggevende in een groot bedrijf.
Bontkraagjes, nike-petjes die los op die koppen liggen, gesis jegens vrouwen? Jaaa dat volk. Idd, oppakken die lui!
als het dan toch patserspolitie komt geef ze dan ook patser auto,s bvb BMWtjes
@Majinstar:Veel succes in drugs/vrouwen/skimhandel ??

Patserpolitie is goed en laat zien (ook aan de jeugd) dat je met al dat “foute” geld niet kan showen in je hood.
Je moet het wel in samenwerking doen met andere afdelingen (belastingen ed)om de “slimmerikken” ook te pakken die op een andere naam de auto kopen.
Ik weet niet of het fenomeen in Nederland ook voorkomt maar in België leggen allochtone jongeren vaak samen om een (patser)auto te kopen die zij dan beurtelings gebruiken. Een mobiele time share als het ware.
@RaKim. Met een Mazda? die laten ze gewoon rijden no worries
@Bisazza:

Ehh, wedje leggen? :lol:
@ Peter

Heb inderdaad wel vaker van dat soort verhalen gehoord, ook hier in Nederland. Kan wel kloppen dus.
Veelal Mercedes CLS of BMW M6en die je daar ziet.
ik zie hier ook allemaal gastjes rijden in nieuwe M5jes, mooi dat ze worden aangepakt.
@ peter, dat doen ze bij mij ook in de buurt, ik zie elke dag wel een ander rijden in dezelfde bmw M5 met enorme dikke velgen er onder.Ook hebben die gasten elke maand een andere wagen.
@gijsmarree: Zeker dat het een M5 is? Vaker rijden ze met een 52Od met een m-pakketje. Het zijn tenslotte patsers, het uiterlijk is veel belangrijker dan de inhoud.
‘Goed plan natuurlijk.. maar is het daarmee ook een goed plan?’ That is the question..
Die jongeren die tegenwoordig in zulke dure auto’s rijden zijn ook niet dom meer.
Meestal openen ze een zaakje shoarmazaak garage, bakkerij of wat dan ook waar hun broertjes zusjes werken. Dus de politie heeft geen poot om op te staan.

Of ze huren het gewoon bij speedycars rotterdam weena.
http://www.speedycarrent.nl/

rij daar maar is een keer langs duurste auto’s kan je daar huren. Audi S8, VW R20, S65 AMG
Er komen daar alleen maar dealers moet je een keer ff voor de deur gaan staan hoeveel Allochtonen daar een auto huren.
ik ben 20 en belg, ik rij met een alfa romeo 159 ti, ik ga elk weekend naar mijn vriendin in nederland, er is bijna geen weekend dat een paar hollandse flieken in undercover of gewone wagen me tegen houden om te controleren, ze hebben zelfs al gevraagd hoe ik die auto kon betalen, ik zei dat het hun zaken niet waren hoe ik mijn spullen betaal, daarop mocht ik 2u wachten tot de drugsbrigade met een drugshond mijn leer kwam vuil maken
@fab:

tja als je gewoon ff zegt waar je werkt ben je klaar. een normaal iemand van 20 jaar kan namelijk zo`n auto niet betalen, tenzij er geld gewonnen is of gekregen.
gelukkig mag de politie als er iets verdachts word aangetroffen optreden. (en ja het is verdacht als een gastje van 20 een bak van 50k heeft).
Ziek. Het ergste is dat dit in veel grote steden al gewone praktijk is. Om in een ‘patserbak’ te kunnen rijden moet je wel eerst 52% inkomstenbelasting over je loon af dragen, of gemiddeld 45% over een AB-belang. Vervolgens ga je shoppen voor een leuke auto, hallo BPM! Wie zich boven de paupers wil verheffen moet minimaal 100.000 à 150.000 euro aan een fatsoenlijke auto spenderen, waarvan alweer minimaal een derde richting de schatkist vloeit. Voordat je in Nederland dus überhaupt een auto van een ton kunt bezitten moet je eerst een gelijkwaardig bedrag aan de Staat afdragen. Maar dat is uiteraard niet genoeg. Trek een scheven blik en je wordt aangehouden door de uitzuigbrigade, die graag wil weten ‘hoe je je auto hebt betaald’. In Nederland staat een ‘patserbak’ symbool voor een jodenster op je kleding.
@Goed_Koopman: Jij snapt er ook niet veel van he drollenkop.. De mensen die netjes in de 52% schaal vallen zal niets verweten worden. Dit geld wordt wit verdiend dus is, hoogstwaarschijnlijk, eerlijk verdiend. Het gaat juist om de gevalletjes waar het niet te verklaren is. Inkomen van 25k en een auto van 140k.. Snapje?
@Goed_Koopman:
Onzin en ik sta ook niet te springen om belasting te betalen.
Maar ga eens in een land kijken waar je minder belasting betaald, dat zijn toch mindere prette landen als NL.
En ga eens naar een supermarkt in dat soort landen, niet te betalen.
Maar daar gaat dit niet over, als ik een 19 jarige mannetje op een dinsdag om 3 uur in een “volks” buurt zie rijden in een gloedje nieuwe M6 dan zet ik daar ook vraag tekens bij, want zelfs met 20 gasten van 19 kunnen die normaal niet samen betalen.
Dat is geen afgunst, alleen als dat allemaal met crimineel geld gedaan wordt mogen ze heb mijnpart ieder uur van de dag lastig vallen.
Als ik een nette man strak in het pak in een M6 zie rijden in de PC zet ik er minder vraag tekens bij.
Die zullen ook niet lastig gevallen worden door de politie.
Iedereen snapt waar het hier om gaat.

En 100.000 of 150.000 heb je een auto die heeeeeel ver boven de “pauper” bakken uitsteekt, zeker als het om geld gaat want of deze duurdere jongen beter of mooier zijn is de vraag.
Een de gemiddelde auto die gekocht wordt is rond de 30 ruggen lijkt mij zo.
@Merry:
“Als ik een nette man strak in het pak in een M6 zie rijden in de PC zet ik er minder vraag tekens bij”

Geloof je dat zelf?
Ik zie het vaak genoeg gebeuren, dat een donkere man van ca. 30 a 35 jaar, strak in het pak alsnog met de nek wordt aangekeken / staande gehouden word door de politie.Een Turkse vriend (30 plusser) verkocht daardoor zijn M3 cabrio, die hij gekocht had in België tijdens zijn tijd bij de NAVO!
Hij werkt nu bij de Marechaussee te Schiphol…
Oftewel, je l*lt uit je nek…

Net wat Heine (4 June 2010 om 11:26)zegt;

Denk jij dat een Surinamer, Turk en een Marokkaan ook zo’n “succes” zouden hebben met hun “investerings-scam”?!?

Nou dan!
@Goed_Koopman:

Wat een bullshit. De beredenering van de PVV gaat over auto’s die niet eerlijk zijn verkregen dus pure criminaliteit. Als iemand een auto wel eerlijk met alle taxen heeft gekocht, en gewoon wit geld, is er niks aan de hand lijkt mij?
ik zie soms van die gasten rijden die ik zag op de middelbare school. Toen maakten ze niet veel paraat. Nu rijden ze een BMW M5 of zoiets. Dan denk ik: aan een baan waarvoor je gestudeerd moet hebben kan het niet liggen. Echter met hard werken kom je misschien een heel eind. Dat zie ik de meesten van die pipo’s niet doen. Slim handelen… dat is misschien de truc. Vraag alleen niet waarin.

En vergeet niet dat je in het buitenland zo’n auto vaak niet al te duur koopt. Veel van die gasten voeren hem niet eens in maar rijden rond met buitenlands kenteken.

En het spijt me. Het zijn inderdaad vaak eerder genoemde 2e, 3e of 4e generatie allochtone bevolkingsgroepen waar het om gaat. Van de andere kant is een auto daar vaak ook belangrijker voor dan bijvoorbeeld een huis. Natuurlijk blijft het ook een kwestie van keuzes maken. En dat is aan iedereen zelf te besluiten.

Dus ja: fout geld hard aanpakken (en ik stem geeneens PVV). Ben alleen benieuwd hoe.
Goed Koopman: _O_
Met een bontkraag hoor je toch op een scooter ipv in een auto?

Maar waarom zou de politie controleren omdat PVV stemmers zich aan iets ergeren. De politie hoort de wet te handhaven en niet rechtse hobbies van de PVV uit te voeren.
@ John: Het gaat er niet om dat die mensen iets verweten worden maar het gaat er juist om dat je wel eerst aangehouden bent voor ze het kunnen checken. Of je nu eerlijk aan die auto gekomen bent of niet, je wordt telkens aan de kant gezet en dat wordt knap vervelend.
@John: Wat ben jij vreselijk naïef zeg. Ook eerlijke burgers zullen slachtoffer worden van deze praktijken. Je wordt immers staande gehouden en in het ergste geval duurt het een uur voordat je weer verder mag. In de tussentijd heb je wel een uur niet kunnen werken of een belangrijke afspraak niet kunnen halen. Met dank aan de uitzuigbrigade.

Bovendien is deze maatregel lachwekkend. In plaats van om de zwarte inkomsten bij de bron aan te pakken worden criminelen pas van straat geplukt als ze in een te dure auto rijden. Dit is geen maatregel, dit is dweilen met de kraan open.
Drugscriminelen in NL, bestaan die? Veel debatten gevolgd maar gaat alleen maar over geneuzel als rente-aftrek en wel/niet 67 doorwerken e.d.
@merry…. de gemiddelde particulier gekochte auto is veel goedkoper.
@sjazz:
Nog goedkoper???
Wat is het bedrag dan?
Maar er rijden veel mensen in een lease bak en wat mogen die dan kosten?
“volg het geld”, doen ze idd in bijv. Amsterdam al een hele tijd… het hangt er natuurlijk vanaf hoe het uitgevoert wordt, maar op zich een goed principe. En nee, iemand van 20 in een 5+ jaar oude merc/bmw met “opdikpakket” hoeven ze van mij niet lastig te vallen, die heeft waarschijnlijk gewoon een hoog doorlopend krediet en woont nog bij paps en mams thuis. Iemand van 20 met de look van een figurant in een goedkope gangstarap video en een splinternieuwe AMG… ja, lijkt me geen slecht idee om even te informeren hoe die dat geregeld heeft! (en is het inderdaad een onwaarschijnlijk handige zakenman die toevallig een wat “urban” kledingstijl heeft… geen probleem, kenteken even ergens registreren en niet meer lastig vallen. Als dit systeem werkt zal hij uiteindelijk minder met de nek aangekeken worden!)
Zag ergens een oude ski-foto van Job Cohen, met bontkraag… de PVV ruimt gewoon politiek gerotzooi op…
uitgevoerd >.<
Een betere wereld begint bij jezelf…
Typisch Nederlands natuurlijk….ik kan het niet betalen, dus een ander mag het ook niet. En waar zijn de allochtonen dan in de fraude zaken van de laatste jaren?? En de banken? En al die andere onmisbare directeuren….allemaal nette witte mannen….wordt eens wakker de wereld gaat door. En anders had je niet bij het vmbo moeten stoppen….then again…meer kun je waarschijnlijk niet.
Integriteitsbeginsel
@Vincenzo:

Wederom worden mijn vermoedens weer bevestigd, namelijk dat ik deel uit maak van een samenleving waar saamhorigheid en solidariteit iets is wat gewoon ontbreekt in dit land.

Ikzelf als Hollander zeg dit gewoon!
@fab. Inderdaad, in België kraait daar dus geen haan naar hé… Als een partij zo’n voorstel doet worden ze de grond in geboord, en gelukkig maar…
Wat zou dat nou? laat die patsertjes lekker in hun bakje rijden, pak ze op als ze wat illegaals doen.

me dunkt dat de politie wel wat beters te doen heeft dan patsertjes pesten
Al dat afgunst. Die PVV stemmers zijn atelletjes maloten.

Zelfs als een jongen van 20 zijn geld uit softdrugs dealen haalt en vervolgends een C63 AMG aanschaft. Dan gaat er toch bijna de helft van dat geld naar de regering!
Welke grote drugshandelaar was er ook alweer die alle schulden van zijn land had afbetaald?
“Volgens PVV-fractieleider Sietse Fritsma ergeren veel PVV-stemmers zich aan de vele jongeren die met onbetaalbare cabrio’s over de boulevard van Scheveningen rijden.”
Jaloezie?
Ik kan je vertellen dat de meeste Marokkanen een Golf gti rijden, zie ik zelf niet als patserbak.
@dies: jij begrijpt het ;)
@CSL

Waar koopt ie zo’n auto dan, gewoon bij de Mercedes dealer? Die moeten dan toch al een MOT melding doen.
Ik werk voor een nette ICT-detacheringstoko. Ik heb hier veel collega’s van buitenlandse komaf. Veel Surinamers en Marokkanen. Dat zijn prima collega’s. Ze zijn echter in MIJN ogen vaak wel een beetje gek: ze leasen idd rustig een hele dikke BMW met dien ten gevolge dat er netto weinig overblijft. Dat vinden ze belangrijk.

Nou prima, ieder z’n ding. Er zullen best crimineeltjes tussen zitten, maar die haal je er echt niet zomaar tussenuit. Enkel vaak de suggestie over je heen krijgen voelt al gewoon smerig.
Je beste vriend...
Het probleem is alleen dat de overheid er zeer weinig mensen voor vrij maakt om die Patsers (die echte foute natuurlijk) is goed aan te pakken. Ze innen liever het geld met snelheidscontroles, want dat is een stuk makkelijker. Dan de vraag vanaf welke aanschafprijs is een auto een patserauto? Zou dat niet iets te maken kunnen hebben met je inkomsten en kosten verhouding? De overheid kan dit probleem niet hard genoeg aanpakken. Kijk alleen al naar de meeste reacties op dit artikel. Dat zegt genoeg.
Laat die mensen lekker patsen. Goed voor de automobielindustrie. Het gaat ook veel te veel geld kosten om iedereen te controleren op dat soort dingen. Ik wil bovendien niet dat de politie mij gaat stoppen en vragen wat ik voor werk doe en waar ik de auto vandaan heb. Het feit dat mensen jaloers zijn is geen geldige rechtsgrond om mij aan te houden of passief te controleren. Ik snap de mensen in Nederland niet dat wel elkaar allemaal zo willen controleren. Als je liberaal bent (VVD/D66/Groenlinks/VLD/waalse variant) dan kan het toch niet zo dat je al dit soort balonnetjes prachtige ideeen vind? Mensen in Nederland zijn zo ongelofelijk bekrompen. Alsof we allemaal het liefst elke dag tien keer over elkaars schutting kijken. En als iemand een beetje afwijkt is dat meteen eng. Ga eens naar jezelf kijken!

En Wouter ik zal naar je zwaaien als ik je een keer zie hoor. ;)
Wel grappig dat extreem links en extreem rechts zo op elkaar lijken. Men past alleen verschillende oplossingen toe.
Gaat toch nergens over.. 9 van de 10 keer is het de auto van Papa en er zijn ook zat jongeren die op hun 23e al een goedlopend bedrijfje hebben. De pvv weet gewoon echt niet waar zij mee bezig zijn
In druten rijd er ook een..
Is de jaloezie dan zo groot hiero? What the f*ck boeit het jullie nou dat zij in zulke auto’s rijden?

Ik snap dat het geld meestal niet eerlijk is, maar om daar een speciale politie eenheid voor in te schakelen?

Kom op man, het gaat te ver hier.
Ach, dat heb ik al zo vaak gehad. Ik had een nieuwe BMW 530 gekocht op m’n 23ste (2 jaar terug) en ik ben in de eerste 3 maanden zeker 5 keer aangehouden, puur uit controle. Nou heb ik het gewoon met m’n bedrijf verdient en ik heb niets te verbergen, dus ik vind et prima.
Nieuw is het dus niet!
DE oplossing is natuurlijk het legaliseren van alle vormen van drugs. Als je me nu niet snapt moet je maar eens wat serieuze stukken gaan lezen over het legaliseren van drugs.
och, eigenlijk weet iedereen wel welke types een keertje gecontroleerd moeten worden. Ik rijd zelf ook in een redelijk dure auto voor mijn leeftijd maar rechtop zitten, ramen dicht en geen harde muziek opzetten en je hebt nergens last van.
@ Laue: eens. Behalve rechtop zitten, met mijn lengte gaat dat wat moeilijk.. ;) Wat voor auto rij jij als ik vragen mag? :)
@Mr. V8: http://img13.imageshack.us/img13/9485/dodge10m.jpg
@Laue: zeker dikke velgen man, welk merk en type velg is dat??
@RaKiM:
merk: RC design, Type: Ventura
@Laue: een Caliber staat niet op het niveau “patserbakken”. Ben daar maar blij mee ook! ;)
Dus de PVV wil een soort jaloezie politie invoeren? Zoals de religieuze politie in Iran, die ook tot taak heeft iedereen volgens de moraal en in het stramien te houden. Ik denk dat men bij de PVV nog eens de betekenis van het woord vrijheid moeten onderzoeken.
@ Laue: Nice! Goed bezig! ;) Daar kun je zeer zeker trots op zijn!
@ Merry: Ooit weleens gehoord van die easy-life-investments jongens? Keurig in pak en van Nederlandse afkomst dus jij ziet er geen kwaad in. Maar ondertussen zijn zij verre van eerlijk aan hun geld gekomen. Ik vind dit weer een bijzonder naïeve maatregel van de PVV. Mensen controleren omdat de politie ze met het stereotype drugsdealer associeert? Waar houden de grenzen dan op?
Ik heb maar een Fiat Uno.

Snik Snik.
@Marokkaan: kutmarokkaan… wel chromen velgjes ;-)
@Laurens:
Hey gedraag je he.
Mijn bloeddruk stijgt.

Hihihi
@Marokkaan: ;-) Maar er zijn zoveel Uno’s…
Dat we nog aandacht besteden aan die clownspartij…snel vergeten
kunnen we hier niet het SHOW YOUR RIDE topic van maken?

@autoblog, is het een idee om hier een sectie voor op de site te hebben? zo krijg je een mooi beeld van alle leden en wat iedereen rijd. en als je weet welk merk het meeste vertegenwoordigd is kan je er weer mee naar de sponsors stappen. ;)
@Laue: alsjeblieft niet, wil wel een beetje privacy houden…
@Laurens:
het is je auto maar……
@Laue: dacht dat het de jouwe was… zal naar je zwaaien…
In hoeverre mogen gemeenten eigenlijk zelf nog wetten invoeren, gemeentepolitie hebben we al jaren niet meer. Politie werkt toch volgens landelijke richtlijnen en wetgeving.
@ Mr. V8: Hoe lang heb je moeten oefenen om toch elke keer weer zulke debiele en infantiele opmerkingen te maken. Ze zouden birth control moeten toepassen op mensen zoals u! (Of je mag jezelf ook steeds ophangen aan je luster)
Volgens PVV-fractieleider Sietse Fritsma ergeren veel PVV-stemmers zich aan de vele jongeren die met onbetaalbare cabrio’s over de boulevard van Scheveningen rijden.

Ja, vind je het gek. Tokkie moet rondkomen van een sociale dienst uitkering. Daar moet natuurlijk z’n pakkie shag en z’n krat bier mee bekostigen, komt er zo’n allochtoon en die zet ff een dikke BMW of Merc voor je neus. Natuurlijk word je dan jaloers.

Uiteindelijk hebben we het dus niet over patserpolitie maar jaloeziepolitie.
@Rick-dos: Volledig met je eens. De verklaring van Dhr. Fritsma geeft trouwens mooi weer dat het “probleem” eerder bij de PVV-stemmers zit dan bij de jongeren (lees allochtonen). Er zullen best wel wat jongeren rond rijden met een auto die niet met legaal geld betaald is, maar wegcontroles veranderen daar niets aan. Dit gaat enkel een bevolkingsgroep verder stigmatiseren met groeiende frustaties tot gevolg.
@ Mineraal: wie maakt hier nu debiele en infantiele opmerkingen? Jij toch zeker met zulke zielige uitspraken. Mafkees!
Heb al van een student-chauffeur (die een dikke Jag mag rijden voor een welgestelde directeur) dat hij regelmatig wordt aangehouden in Amsterdam, ondanks dat hij in pak rijdt.

Aan de ene kant is het wel goed hoor. In Utrecht rijdt er bijvoorbeeld vanalles rond langs de Neude. Audi S3 nieuwste model, stoel op laagste stand, muziek te hard, en 3x achter elkaar rondjes rijden rond het postkantoor (terwijl er toch echt nog parkeerplaasen vrij zijn). Tja ;)
Ik ben niet jaloers, maar ze hebben wel degelijk een goed punt. Ik loop met enige regelmaat over de boulevard van Scheveningen om ergens wat te drinken en het is daar inderdaad een soort showparade. Nu geldt dat volgens mij voor iedere grote badplaats, maar dan het volgende punt:

– De parkeerplaatsen bij de boulevard beginnen een hangplek te worden voor allerhande biculturelen. Als jongedame kan ik me voorstellen dat je niet zit te wachten om van de haven richting het kurhaus te wandelen, want het is op een mooie avond één grote hangplek met allerlei vervelende ‘Pssst’ mannetjes.

– Die specifieke machocultuur zorgt ervoor dat veel jongeren opgroeien met een beeld dat het de normaalste zaak is dat je op je 20ste al allerhande M5jes en R32jes kan kopen. Vooral labiele jongens zullen eerder geneigd zijn om op andere manieren ‘snel geld’ te verdienen om zo ook mee te kunnen doen. Lijkt me niet dat dit een goed voorbeeld is om te stellen.
Oja, mensen wat lastig vallen. Daar zullen de flikken weer sympathie mee oogsten.
Voor alle idioten die roepen dat allochtonen de auto’s kopen met 5 man tegelijk moet echt even om zich zelf lachen ;)

Omdat ze met 5 man om een ” dure ” auto hangen wil niet zeggen dat ze met zijn alle hebben betaald. Rare gedachtes die hollanders.
Typisch PVV: Iets roepen dat veel mensen aanspreekt (Ja, goed idee!), maar in wezen kant noch wal raakt.
vergelijkingsmongool
Ik heb een moment van verlichting: Waarom geen politie die boeven, moordenaar etc. op pakt?? Dat lijkt me echt nuttig! De enige politie die ik ken is flitspolitie, parkeerpolitie, strippenkaartpolitie en de mosterd-na-de-maaltijd-politie. Volgens mij moet ik de politiek in!
Gewoon DOEN. Er zijn zoveeeeel gevallen waarin de een het verpest voor de ander. Laat dit er 1 van zijn. Ik misgun niemand het zelf verdiende succes maar er zijn van die figuren die moeten gewoon worden AANGEPAKT. met alle gevolgen van dien. Nederland zit vol met bange schijters
dit slaat dus echt nergens op, omdat iemand een dure auto heeft word ie meteen verdacht van criminaliteit etc :S waar gaat het heen met nederland…
Hier ben ik het zeker mee eens ik werk zelf bij de mac als bijbaan wat je daar soms niet doorheen ziet komen jngens van 18 met een auto van een ton onder hun kont die echt neit van pappie is ik ben hier streng voorstander van Way to go wilders
ik vraag me dan altijd af wat die jingens goed te maken hebben laten we het zo stellen
Dennis the Menace
In Capelle aan den IJssel rijdt een hele colonie Roma-zigeuners in de duurste AMG Mercedessen .. Dezelfde opvreters staan aan het eind van de maand der hand op te houden bij de Sociale dienst …… Het wordt gewoon gedoogd …..en kan alleen in NL …..
ik vind zeker wel dat als ik de reacties lees niet dat er een speciale eenheid voor opgezet moet worden maar een beetje controle zou fijn zijn want dit is allemaal crimineel geld want zodra je voor de kleinste huurhuisjes echte amg’s ziet staan klopt er wel degelijk iets niet en we moeten niet alleen subculturen aankijken want loop het average woonwagenkamp maar eens op
In Eindhoven laatst een CL600 gezien met 2 mocro’s van een jaar of 25 erin, zal vast geen zuivere koffie zijn…
Als je een keer op zondagavond in Bloemendaal of Scheveningen bent geweest, dan snap je waar deze opmerking van “de burgers van Scheveningen” vandaan komt. De ene na de andere m3 met chromen velgen komt langsvliegen. En ja, allemaal tot de nok toe gevuld met dubieuze figuren..
We vergeten voor de grap dat den haag vol met buitenlanders zitten die een succesvolle onderneming runnen. Zullen we die ook maar aanpakken? Ken genoeg jonge mannen met een dikke mercedes c-klasse die accounts zijn of als accounts werken bij grote bedrijven. Zullen we die ook maar aanpakken omdat een stel jaloerse mensen van de PVV dat willen. De PVV is buitengesloten in Den Haag en alsnog willen ze hun mond niet dichthouden.

En hoezo jongeren? Wat doen we dan aan al die 40jarige drugsdealers? Die laten we gewoon gaan omdat de politie geld van ze krijgt?

Wie echt gelooft dat een drugsdealer in een patserauto rondrijdt, leeft in een droomwereld. Een drugsdealer zal nooit een dure auto kopen, puur om het feit dat de belastingdienst alles kan natrekken.
En al die jongetjes in dure autos, wie zegt dat ze het zelf hebben gekocht? Misschien geleend van oom Japie?
@rob1n

Je moet ook niet vergeten dat er veel petjes zijn die een m3 pakketje op hun diesel schroeven ;)
@Kevin

Geloof me er zijn genoeg jongens die werken en veel geld sparen om te patsen met een huurauto. ;)
Ik weet niet waar jullie om janken hier hoor. Als het de auto van papa is, of je hebt het spaargeld van je oma eraan uitgegeven, je zusje verkocht aan Joran of gewoon gehuurd hebt is er toch niets aan de hand?? De dikke patsers eruithalen moet toch, anders vind je ze toch nooit?

Ik vind het een strak plan van de PVV, je bent niet crimineel als je een dikke bak bestuurt. Je bent het natuurlijk wel als je een AMG oid rijdt terwijl je niet eens je VMBO af gemaakt hebt en je de vrijheid hebt om je voor 16:00 uur te vertonen met zo’n auto.

Jammer dat veel mensen erom moeten zeuren terwijl ze weten dat het gewoon NIET kan.. Wat voor auto rijden jullie eigelijk? En wat verdienen jullie op jaarbasis??
Al lang op gecontroleerd. Geen problemen aan deze kant. Wij hebben alles op orde. ;)
Lol, nog nooit tegegehouden met de M5, zelfs niet in Nl.
Ik zie er dan toch niet uit als een gangster 8)
Dit bestaat al langer in Den Bosch. ;)
Haha geen schijn van kans.. Pure afgunst niet haten als Mo een eet tentje heeft. Of de auto op de naam van zijn zus heeft gezet omdat ze een inkomen heeft van 60k per jaar. of je eigen Auto export bedrijf(zogenaamd) runnen en dan lekker de hele dag rond rijden in en s65 met Duitse export platen.

Maak je niet druk jongens het is alleen maar met de zomer. zodat ze een mooie dikke bak hebben om in de bergen te crossen.
WAT EEN Idiooten!

Ik werk me de pleuris, ben 22 jaar oud, run een eigen zaak, en JA, daar kan ik best een leuke cabrio van rijden…(bmw 6 cabrio).

Toen ik 18 was reed ik ook al in een cabrio, wel een kleiner formaat, maar werdt toen ook veel vaker dan mijn vrienden aangehouden!

Belachelijk vind ik het! Idd, jaloerse blikken vanuit de politiek! Als ze gewoon bedrijven eens fatsoenlijk fiscaal natrekken valt er veel meer te verdienen!
@jeroen:

wat voor een zaak heb jij dan? jezus 22 jaar en 6-serie cabrio! ben beniewd :P
Ik vind dit wel een goed idee, maar het gaat om de manier waarop je dit zou kunnen implementeren.
Controleer 1x de gegevens van iemand met een dure auto, en de volgende keer dat je em ziet even kenteken natrekken en klaar.
Dan weet de politie tenminste dat degene al gecontroleerd is, en verder niks aan de hand is.

Nu zie ik meerdere mensen roepen “jaloezie zus jaloezie zo”. Bij mij gaat het er gewoon om dat ik tegen drugs ben, en alles wat ermee te maken heeft, en dat betekent dus ook mensen aanpakken die peperdure auto’s rijden die gekocht zijn met drugsgeld.
Dat soort figuren moeten ze gewoon keihard aanpakken, en voor lange tijd achter tralies zetten.
In Amsterdam zijn ze hier al hard mee bezig, al 2x van de weg gehaald.
Ben in mijn vrije tijd prive-chauffeur en heb af en toe een leuke auto mee.

Het is mij overkomen met een S600, een quatroporte, maar ook met een vw toureg!
En ze doen behoorlijk moeilijk als ze niet mijn naam op de papieren zien. Ze denken gelijk dat hij is gestolen! Stelletje debielen.

Snap het wel als je weer een jochie van 20 in een m3 cabrio ziet (lombok Utrecht). Hij ziet er al uit alsof hij nog nooit een school heeft gezien of uberhaupt een goed idee heeft gehad voor een eigen zaak. En zo’n jochie parkeert zijn auto dan voor zijn huis dat niet veel meer waard is dan EUR 200.00! (en 75% is huur daar).
Mensen ergeren zich aan de dure auto´s van een ander, omdat ze afgunstig zijn. Daar is de politie niet voor. Bovendien hebben veel mensen geen benul van wat een auto kost. Dus vaak zijn die auto´s helemaal niet zo duur. Verder zijn er andere manieren om aan een dure auto te komen dan de loterij winnen of drugshandel. Rijke ouders, hard werken enz. Dan moet je als welgestelde jongeling zeker met je belastingaangifte in je dashboardkastje rondrijden voor oom agent. Ik dacht dat mensen met dure auto’s pesten een linkse hobby was.
fuck the police

kan ook geen positief woord over ze hebben, dit gaat alleen maar irriteren en tijd kosten, ze gunnen je gewoon geen geld in nederland
Tja Wouter, die kerels met BMW’s, mooie zonnebrillen en dikke jassen.. schandalig, oppakken die hap!

;-)
Overigens rijdt een beetje medelander met baard, tegenwoordig in een W123. Wat dat betreft, is de integratie voltooid :-)
Gaat de politie niets aan. Puur jaloezie!
Een maat van mij waarmee ik op de basisschool zat rijdt vaak rond in de LP-560 van z’n pa, maakt toch niets uit.
Ik ben maar een arme student met ouders die wel een goede stuiver verdienen.. het komt dan ook wel eens voor dat ik wordt aangehouden met jag xfr van me pa. maargoed, altijd netjes blijven tegen de heren dan laten ze je ook weer gaan.. ik kan er wel van genieten als ik de nieuwe x5/a5/gti/vr6? van een malafiede fin zie opgeladen worden door de fiod..

dus geen jaloezie! maar een goede zaak..
dit is meer populistisch Job Cohen gelul ..

maar die lult nu alleen maar PVV gelul ..
buiten dat de NL politie hier veel te dom/bang voor is ..

deze taak gaan/willen ze niet snappen ..
@wouter: “some hooligan who has just stolen some rich guys car” – lijkt me een quote van op Saabsunited, right?
top idee kunnen ze al die marokkaanse dealers is pakken
@Rick Dos: “komt er zo’n allochtoon en die zet ff een dikke BMW of Merc voor je neus”.
Vind ik altijd zo jammer al die vooroordelen dat er alleen maar allochtonen in bmw en mb rijden, en dat zeker uit de bmw mond van Rick Dos ! :)
Zo zo, wat ben ik blij dat in in Belgie woon. Hier hebben we dat soort zielige praktijken niet.
Het lijkt wel of iedereen hier met een dure/snelle wagen wordt gecontroleerd in Nederland..zielig, heb er geen ander woord voor.
Ik vind dit inprincipe een goed idee. Soms zie ik wel eens peopeltjes, hoeven niet eens alloctonen te zijn, rijden in een nieuwe SL63 AMG, of een nieuwe A6 etc en dan denk ik, wat doe ik verkeerd? Of wat doen zij verkeerd, dat ze het zo goed voor elkaar hebben?!
maar ehhhhh ..

dure auto,s worden toch gemaakt voor louter arme mensen ??
En als Achmed nou een gloednieuwe BMW 5-serie voor z’n verjaardig heeft gekregen..

Of zitten z’n ouders dan in de drugshandel? :lol:

Beetje vergezocht trouwens, zo’n maatregel. Laat de politie gewoon de zware jongens oppakken/arresteren ipv een stelletje jongeren die wijs doen met hun nieuwe Bimmer.

Hollandse afgunst. :roll:
Ik ga zeker niet ontkennen dat veel “jonge” kerels op een duistere manier aan het geld gekomen zijn om die patser bakken te betalen, MAAR, hou er rekening mee dat die zogenaamde allochtonen enkel geven om uiterlijke schijn. Wanneer een Belg of Nederlander met een auto rijdt van +50k euro, hebben ze meestal ook een mooi huis ed. Bij allochtonen is dit niet zo. Ze wonen in een armzalige appartement in een ongure wijk, en al hun geld steekt in die wagen.

Dat geeft de indruk alsof ze wel moeten(!) dealen om die bak te kunnen betalen, wat dus helemaal niet zo is…

Wat ook heel vaak wordt gedaan zoals eerder vermeld, zijn een vijftal vrienden die samen één dikke bak kopen en elk weekend ruilen. Dat geeft ook een heel vertekend beeld.

Als de mensen van de PVV evenveel tijd zouden steken in het werken voor zo’n bak als kapot gaan van jaloezie, dan hadden ze al lang hun eigen dikke mercedes…
wat met papa’s Ferrari?
Dit is een van de redenen waarom ik NL heb verlaten…
Ach allemaal slap gelul! Dankzij de o zo overschatte bijstandsuitkering werk ik al sinds mijn 16e.

En in de tussentijd heb ik van sparen een sport gemaakt. En ben er achter gekomen dat het helemaal niet zo moeilijk is om te sparen voor een fatsoenlijke auto (patserbak, ook niet als je verantwoordelijkheden en vaste lasten hebt.

Ik heb al meerdere malen bedragen bij elkaar geraapt waar je U tegen zegt, want het is echt een kwestie van kunnen en willen sparen hoor.

Ik rijd op dit moment in een 1996 Impala SS (o.a.) en die heb ik toch echt met opgespaard geld aangeschaft. En als iemand mij aanhoudt en beweert dat ik een of ander straathandelaartje ben voel ik me toch wel erg beledigd!
Ik maak 60+ in de week, en na 6 jaar geld opzij leggen ga ik geen aftandse Golf 2 rijden.

Schandalig!
Ik heb het zo eens vlak af aan een allochtoon, excuseer, een nieuwe belg gevraagd waarom die gastekes zo’n dikke auto’s kunnen betalen.
Hij antwoorde droogweg, dat is alles wat ze hebben, velen onder hen slapen op een matras op de grond.

Niks tegen allochtonen (ik heb allochtone vrienden) maar als je ziet wat er in Brussel gaande is en die razzia tegen drugs die ze gehouden hebben in Anderlecht waarbij ze een aantal dure wagens in beslag hebben genomen.
Ik woon vlakbij Brussel en ik kom regelmatig in die wijken, dan zie je genoeg hoor!

Maar om nu elke jonge gast te controleren met een dikke bak, da’s er over, hoeveel moederskindjes die thuis niets moeten afgeven van hun loon rijden er niet in een dikke bak?
sorry voor de schrijffouten, heb daar ergens en d vergeten…
@ Fab (belg met alfa), en hoe kom je aan het geld ?
dit vind ik nou echt klote,de allochtonen moeten het ontgelden.wat denken jullie van de kampertjes??
ik werk hard voor mijn centen,ben soms een hele week weg voor mijn werk(vrachtwagenchauffeur)en omdat ik een mooie audi A6 rijd en een petje draag word ik met scheve ogen aangekeken.te gek voor woorden.men gunt je het ligt in de ogen niet.
Mij is ook al heelvaak gevraagt hoe ik aan het geld kwam voor de auto waar ik in reed, Papa’s Audi A6, waarop ik antwoorde hoe moet ik zelf zo’n betalen? en dan kreeg ik de reactie Ja je weet maar nooit hoe joun soort aan geld komt he…. K*t Politie…
Als ik een redelijk recnte bmw 3 serie zie (maar ook weer niet te nieuw) met een jongen van roncd de 20, dan vraag ik me toch altijd af in wat voor drugs die handelt..

Vooral als je ze 20x in 10 minuten voorbij ziet rijden;-)
Wat gunnen we elkaar toch weer veel in dit land. Stel egoïsten!
@ appie,
Zoals ik zei, ik heb allochtone vrienden, en die vertellen mij zelf wat voor allochtoon krapuul er in Brussel woont. Er was daar een wijk waar de politie geen vat meer had, en daar heeft men enkele weken geleden de grootste razzia tegen criminaliteit ooit gehouden, met mijn belastingsgeld waar ik anders een dikke auto mee kon kopen… in die buurt zijn er ook geregeld rellen waar ze nu nultolerantie hebben moeten invoeren. En dat zijn dan die gastjes die met drugsgeld met patserbakken rijden…
Het is hier gewoon een dagelijkse harde realiteit.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heel spijtig hier voor de jonge gasten, ook allochtonen, die heel hard werken voor hun sjeike bak die door de politie ook geviseerd worden. En ondanks vele jonge gasten nog ‘moederskindje’ zijn en zo’n bak kunnen permitteren, ooit was ik ook zo’n moederskindje die thuiswoonde en een duurde wagen kon permitteren…
waar gaat dit land heen, pff slaat helemaal nergens op,

ik ben net 18, heb pas 4 dagen mijn rijbewijs, ik rij ook in een 300c hemi, 535d m pakket, een q7, a6jes en a4tjes, en binnenkort mn eigen echte M6

alleen beetje geluk dat mn vader een auto verhuur bedrijf heeft, is idd wel lullig dat je telkens wordt aangehouden, wat mij nog niet ”NOG NIET”is overkomen, maar het is wel irritant dat iedereen met een boze blik na je staren achjahhh
@hakan.. Rijd jij ook met een petje op en een dikke gouden ketting? Zo ja.. dan mogen ze van mij je best af en toe controleren.. Dan vraag je er namelijk om. Rijdt je niet met een petje op en ben je normaal gekleed straal je het dus niet uit dan vind ik het ronduit belachelijk… Aan jou de keuze dus.

NB een vriend van mij (28 jaar) rijd ook een nieuwe Porsche 911-4S van 2 ton.. En nee hij werkt wel maar heeft een normale baan, heeft ook de lotto gewonnen maar wel een dikke erfenis om dat ie iemand heeft verloren.. Tja…. beetje vervelend is het wel als ze aan hem vragen hoe hij die auto kan betalen… En nee hij is niet blij met die vragen maar accepteerd wel de consequenties en begrijpt de vragen alhoewel het wel een beetje “bot” is… De meeste agentjes zeggen dan ook snel sorry/of nog gecondoleerd, maar er zijn er ook die nog steeds jaloers zijn… Tja wat heb je liever een dikke porsche of je moeder/vader nog???? Aan jou de keus…
@Trevor: ik kleed me doordeweeks netjes aan meestal zelfs in pak voor mijn werk, maar er zijn vast wel dagen dat ik met aankleed met een driekwart broekje, tshirt, duur klokje een een set goud met een ja je raad het al ; gucci petje

maar dat je je zo aankleed betekent toch nooit dat je een crimineel bent of iets met drugs te maken heb? ma owke het is wel opvallend
@Trevor: De porsche.. lijkt me geen moeilijke keuze ;)
bedoelde dus.. niet de lotto gewonnen..
Ben ik dan wel of niet de lul? Ik weet niet waar de lat licht maar zoveel 26 jarige zie ik niet in een BMW 325i rijden van 4 jaar oud. (zonder type aanduiding dus misschien kom ik ermee weg)
GA BOEVEN VANGENNNNNNNNNNNN
veel van “dat soort volk” rijdt een hele dikke auto maar hebben thuis een oude stoel waar ze opzitten.
het ligt er maar aan waar je prioriteiten liggen
Als mensen willen lijken op de rappende gangtypetjes uit LA, dan moet je niet gek staan te kijken dat de politie ook jou als een crimineel ziet en als zodanig behandeld.

Als je werkelijk beschaafd zou willen zijn dan rij je niet zinloos rond in een dure auto, maar lees je de bijbel en volgt Jezus Christus en gaat je tijd besteden aan de medemens helpen. Godvruchtig zijn.

Maar de goddeloze medemens denkt alleen maar aan geld verdienen en het zinloze vermaak ermee.
Dat ze zoiets doen lijkt me echt dom van hen
Drugs is toch gelegaliseerd om er belasting op te kunnen heffen
Als zo een Hollander nu drugs uit nl in Belgie verkoopt verdient de staat daar toch ook aan (behalve alst zwart is natuurlijk)

Als ie dan geen Dure patserbak mag rijde vanwaar dan nog de motivatie


Btw kom allemaal naar Belgie
Ben nu 21 toen 18 reed met een a6 2.5 tdi nooit tegegehoude 2.5 jaar lang zonder gordel te snel optrekke
1 maal boete wegens te snel das alles (telaat geremd )
en wie weet hoelang de dijken daar het nog houden


Zolang je jong bent moet je eens een grave bak hebben gehad
Simpel
Hallo allemaal,

Ik wil graag even reageren op mensen die zeggen dat Marokkanen en Turken meestal in een armoedighuisje wonen. Maar ze moeten niet vergeten dat zij meestal Meerdere huisen van miss meer als 100.000 bezitten in Marokko of Turkije. Mijn Marokkaanse buurjongen rijdt een aud rs4 en heeft verder nog 2 huizen in Marokko staan. Nou hoe zou hij daar toch aankomen
Dit zegt genoeg over de Partij Voor -geen- Vrijheid.

Als er een knulletje in een zwarte X5 met een V8 rijdt dan is dat zijn wagentje. Punt uit.

Vrijheid is vrijheid zolang de politiek die niet van je afpakt.
Als jezelf de partij voor de vrijheid noemt, dan weet je al dat er iets mis is. Perk je dan ook nog, een van de meest belangrijke rechten in. Namelijk, vrijheid van meningsuiting. Dan moet je er heel ver vandaan blijven…
overheidhater
Een jong iemand rijd in een dure auto. Politie houd je aan.
Typisch nederland ze gunnen je geen geluk. Wat als iemand van kinds af aan al spaard? Godverdomme kut land is dit
De meeste reageerders hier hebben geen idee hoe het (vaak) werkt..

Drugsdealertjes kunnen geen dikke auto kopen omdat zoiets vragen oproept bij politie en belastingdienst. Er zijn echter wel bedrijven die heel laagdrempelig de dikste auto’s verhuren die dan vervolgens met zwart geld kunnen worden afgerekend. Denk bijvoorbeeld aan een Audi S8 voor €5000,- per maand. Dies beschreef eerder al een rotterdams bedrijf waar dit wordt gedaan. Met de gehuurde auto’s wordt dan in bepaalde gevallen drugs vanuit Marokko naar Nederland gesmokkeld etc.

Onlangs in het nieuws, het oprollen van een autokloonbende, het door Dies vermelde bedrijf is vanaf die dag dicht…

Men is bij de politie dus wel degelijk bezig met politiewerk, sommige gefrustreerde burgers met een bekeuring te veel willen dit natuurlijk niet inzien!
appie kampertjes hebbe alles wit jonge

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).