Gespot: Wij Willen Vanity Plates

Auteur: , 37 Reacties

Gepersonaliseerde kentekens, wanneer komt het daar nu eindelijk eens van? Het levert zulke leuke combinaties op, plus natuurlijk een extra zakcentje voor het MinFin.

Eigenlijk horen kentekens helemaal niet op auto’s. Het staat gewoon niet. Een kenteken is een lelijk stuk blik, met een hopeloos lettertype, dat altijd het lijnenspel verstoort. Aan de achterkant valt het nog mee omdat daar meer rekening gehouden wordt met kentekens bij het ontwerpen van auto’s. Voorop wordt er altijd iets verpest.

Het zelf kunnen samenstellen van kentekens verandert de zaak iets. Je krijgt de mogelijkheid zelf iets leuks te maken van een vervelende situatie. Natuurlijk zullen bepaalde spreuken door anderen als offensief worden gezien, daarvoor leven we in Nederland. De beste combi’s worden echter alleen door kenners ontdekt.

De eigenaar van deze Shelby Mustang heeft een redelijk voor de hand liggende keus gemaakt. Toch inspireert het. Ja, ik wil ook 500pk. Aanvullen met stickers is overigens ook leuk. Wat dacht je van: and not afraid to use it op de houder? Bekijk de foto’s op autojunk.nl.

Met dank aan GallardoSE voor de spot!37 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Lang leve België!

In de toekomst zou het wel gaan veranderen, alle gepersonaliseerde nummerplaten zouden starten met een “9”
-edit: check, bedankt-
911 dacht ik meteen aan
Die van die Gt-r vind ik nog altijd geniaal vinden… BYE 911 ;)
In Oostrozebeke getrokken blijkbaar.
Het mooie is, als je een Gallardo oid koopt kan er gewoon een stickertje op ipv zo’n stuk blik. Dat is dan wel weer mooi.
@President:

De toevoeging van een ‘9’ aan de perso-platen is tijdelijk uitgesteld met de val van onze regering:

http://drivr.be/2010/03/08/gepersonaliseerde-nummerplaat-krijgt-9-erbij/
Er wordt zelf gezegd dat een nummerplaat het lelijkste deel van een wagen is, door ze te personaliseren trek je er juist meer aandacht naar…

En te bedenken dat mensen hieraan geld geven.. :?
Ik heb 100.TUS op mijn Lotus :-)
@XiPHiAS: Jammer dat het niet 10.TUS is.
ik heb er zo wel op mijn impala als op mijn stang één als je toch iets saai moet hebben op je auto kun je het maar origineel doen denk ik dan ook al vind ik 450euro geldkopperij maar eens gaan taken is dit ook gewoon worden zeker?
@six-trey:
volgends de site van DRIVR is het 870euro :rolls: paar jaar geleden was het nog 450
@six trey
Ik weet niet niet waar jij de jouwe haalt maar ik heb voor
de mijne 625€ betaald,en een plaat met 5 lettercombi kost 870€. In belgie is dat wel.
@niko:
ik weet het eigenlijk niet meer ik heb dat voor mijn chevy aan gevraagd in 2004 dus de rekening heb ik niet meer en van de mustang ben ik het blijkbaar ook vergeten ik dacht dat het iedere keer 450 was blijkbaar niet aangezien de chevy 4 cijfer en de ford 4 letters heeft…

@Hennep
nog zo iets europeese platen met belachelijke afmetingen hoe moet ik dit op een auto van mij plaatsen? ik zit nu met op elke auto 2 nagemaakte nummerplaaten uit de VS (in rood/witte kleur en mijn letters/cijfers op) en heb de echte in mijn koffer liggen om dat die gewoon niet op de wagen past ik riskeer liever de boete van 50 euro dan mijn bumper beschadigen en dan herstellen voor 350euro. de gewone nummerplaat is nu al te lang hoe ik dat met kut europeese platen ga oplossen weet ik niet
@six-trey: Wat is het probleem met die platen. Je kunt toch speciale, smallere platen aanvragen voor Amerikaanse wagens? Probleem opgelost. Je hebt dan originele NL platen die wel gewoon in de uitsparingen passen.
@Alwood

jij gebruikt wel heel veel spots als nieuwe topics he;) is makkelijker natuurlijk
@Vinny 93
10.TUS is niet mogelijk, vandaar.
Je eigen combi’s maken is gewoon vet. Dat wille wij in NL ook!!
Iemand hier heeft “viezerik” op zn kenteken staan *6-VZ-RK :P
Jammer dat België een EU plaat krijgt, ten eerste omdat de rode letters zo typisch zijn voor België en ten tweede om het EU-vignet.
@Hennep: Maar we zijn er toch nog altijd niet uit hoe ze er gaan uitzien? Kleuren enzo? Of heb ik iets gemist?:)
Denk niet dat we dat hier zullen zien, zo leuk wordt het nou echt niet in NL.
Jaaa weg met die nummerplaten en iedereen een digitale gps in zijn auto waarmee ze (=overheid=geldkloppers) altijd weten waar je bent en wat je doet! da
Jaaa weg met die nummerplaten en iedereen een digitale gps in zijn auto waarmee ze (=overheid=geldkloppers) altijd weten waar je bent en wat je doet! dan heb je helemaal geen nummerplaten meer nodig hé?! Dat is DE toekomst. Ik snap niet waarom iedereen daar zo tegen is. Dan kan je zelfs via je smartphone opvragen waar je je auto weeral geparkeerd hebt… Handig toch allemaal. Jaajaa mensen de revolutie van een heus (Big Brother is watching you)gegevens systeem voor auto’s komt eraan! Be prepared! I can’t wait any longer. AHUM….
Ik heb $16 betaald voor mijn personalized plate (alleen op de achterkant, uiteraard).
“9” ervoor zorgt juist dat het vaak niet meer overkomt.
Staat wel dat zolang je dezelfde wagen blijft rijden dat je (nog) niet hoeft te wisselen. Maar had niet gedacht om deze wagen nu eindeloos te blijven rijden.

Wie komt ook met zo’n idee?
Sander-Prinsen
Zag vanmiddag nog een 911 C4S staan met Belgisch kenteken 911 TOY :D
Heb wel eens een matiz zien rijden met “DIE” ( engels ) en dan nog een lettercombinatie.

En nee, volgens mij is dat geen toeval.
@ Mezelf: Whoops, niet gelezen dat het om Belgische platen ging. Zijn er dan geen speciale platen voor Amerikanen in België te krijgen?
@Edge:
nope belgische overheid doet graag lastig zo wat het enige dat ze doen
In Tilburg staat regelmatig idd die GT-R met BYE 911….

Fantastisch ding :D
Vind IAM-469 nog steeds geweldig, heb zelf 001-NLH(initialen) als kenteken.
overlaatst een porsche panamera gezien met nummerplaat SLR-001, vrij misplaatste nummerplaat op die auto als je het mij vraagt
Ik zag laatst een kenteken met VVD :P
Serieus, wat een bericht… “Aan de achterkant valt het mee, want daar wordt rekening mee gehouden bij het ontwerpen. Bij de voorkant niet.” Wordt er hier nou echt vanuit gegaan dat de designers heel even vergeten zijn dat er aan de voorkant ook zo’n plaatje op moet dan?
@Danny: Er zijn nog redelijk wat landen waar alleen een nummerbord aan de achterkant verplicht is.. Daarnaast heb ik echt geen uitsparing aan de voorkant van m`n auto.. Zit gewoon op de bumper geschroefd.. (bmw)
De mooiste die ik ooit gezien heb zijn van dezelfde eigenaar:

BPM-001 (Bentley)
SIR 007 (Rolls Royce Phantom)

Uiteraard een Nederlander.
Kentekens moeten gewoon van auto’s af… Jammer dat dat een probleem geeft!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).