Renault Latitude: opvolger Vel Satis [UPDATED]

Auteur: , 94 Reacties

Renault komt met een nieuw model voor het hogere segment. Slim? Nee. Mooi? Nee. Gemaakt in Korea? Ja.

Yep, deze Renault Latitude is een kopie van de Samsung SM5. Vaak worden Europese modellen onder een andere badge naar Azie gezet, ditmaal gaat het weer andersom. De Vel Satis was een heldhaftige poging van de Fransen om in het hogere segment een balletje mee te spelen, maar helaas. Vorig jaar werd bekend dat Renault zou stoppen met de productie van de Vel-Satis. De luxueuze hatchback was geen succes, daarom heeft de nieuwe Latitude gewoon weer een normale achterklep. En dat terwijl fabrikanten zoals BMW juist teruggrijpen naar die hoge daklijn en die vreemde kont.

De Renault Latitude zal in het najaar worden getoond op de autoshow van Parijs. De auto komt hoogstwaarschijnlijk niet naar Nederland, wel naar Frankrijk en Belgie.

UPDATE 10-06-2010: Renault heeft bevestigd dat de Latitude inderdaad niet naar Nederland komt.

Renault Latitude
Renault Latitude
Renault Latitude
Renault Latitude94 reacties

Het is in mijn ogen geen lelijk ding, maar ik vind het gewoon geen Renault. Gemiste kans.
Als het maar niet zo’n rommel is als die oude laguna!!
@Jokkebrok: Ja leuke reactie…. origineel… Al eens gezien hoe degelijk de nieuwe Renaults in elkaar steken???? Ze zijn kwalitatief van een hoog niveau…. Die Laguna was inderdaad toen een fout, maar nu zijn ze al stukken beter! Lees misschien eens een artikel over auto’s vooral je meteen domme reacties geeft…. Dan zou je tenminste weten dat Renault al een stuk beter geworden is…
@Dimglor: Dat zeg ik ook niet. Maaaarrrrrr, een vriend van mij had een Laguna en na 2 jaar had hij de versnellingsbak moeten laten vervangen, de ramen deden het niet meer, de centrale deurvergrendeling was stuk, en nee, dat was niet omdat hij zo’n barbaar is, maar die auto was poep met peren, en daarom hoop ik dat deze dat niet is!
@Jokkebrok: Bij mij pa is het al zijn 3de Laguna.. (en ervoor een Renault 21..) En in totaal al zeker 12 Renault gehad (Renault Fluence komt begin juli toe voor m’n ma…) En nog geen enkel groot probleem gehad…. Wel al eens een klein probleempje, maar wie niet? Dusja… Maar akkoord.. Renault heeft daar wel eens een flater geslaan met de Laguna…
Die oude vel statis was ook lelijk ten top maar tenminste een beetje extreem en speciaal dit l’atidude model is de titel frans design volgens mij niet waardig en zal dus niet door de liefhebbers gekocht worden en door anderen ook niet want het ziet er nog niet uit.
VW neus van de passat maar meteen ook overgenomen?
Hebben we inderdaad al zovele keren gezien, dit model precies.

Dan koop ik liever een Huyndai!
Hebben we inderdaad al zovele keren gezien, dit model precies.

Dan koop ik liever een Hyundai!
Jammer, want Renault zou er goed aan doen een mooi vlaggenschip neer te zetten. Maar dat gaat met een kopie van een Koreaanse sedan niet lukken.
Lijkt mij een lekker bak om in te rijden. Of het idd slim is geen Renault gezicht te geven lijkt mij niet erg verstandig, maar we zullen zien.

Eerst produceren en dan kijken wat er verkocht wordt, en dan pas oordelen.
niet bijzonder lelijk, lijkt alleen nu al zo gedateerd.
Autoliefhebber
wat hebben jullie toch tegen Koreanen?! Ze maken best mooie auto’s hoor!
Jammer dat de Vel Satis er niet meer is. Heb het genoegen gesmaakt een aantal keer een 3.5V6 te mogen rijden en vond dat een bijzondere ervaring. Luxueus, stil, ergonomisch goed op orde binnen in. een uiterlijk dat wellicht iets te uitgesproken was, maar even een lange rit maken was geen enkel probleem.

dan is deze “opvolger” toch een beetje een grijze muis.
Ziet er niet eens zooo slecht uit, jammer van de VW front en Jag kont…
Jammer, het is zo duidelijk een Aziaat. Je moet wel echt een fan van alles van het merk Renault zijn om hierin te willen rijden. Ik denk dat dit zelfs in Frankrijk niet echt zal aanslaan. Maar goed, ontwikkelingskosten zijn er toch niet, ze kunnen een gokje wagen.
ik zou het niet snel zeggen maar doe toch maar een velsatis vind hier geen hol aan wat een ranzig ding!!
@brit: Als de auto het volhoudt is het geen enkel probleem nee een lange rit :p
ik moest direct denken aan en lexus
Doet mij denken aan een Passat.
Niet verkeerd maar ook niet bijzonder.
Koreaan was ook de eerste associatie die ik had bij het zien van deze foto’s. Reeds gedateerd uiterlijk, gemiste kans. Maar goed als ze de Aziatische verkopen willen opkrikken gaat het ze het misschien wel lukken. Zie de huidige MB E-klasse, ook zo’n Koreaan, maar is een verkooptopper in China.
Volgens mij is er niks mis met die auto. De naam is wel coma veroorzakend saai, ze hedden hem beter Safrane kunnen noemen…. als je het mij vraagt ;-)

Maar buiten dat, aangezien hij al als Samsung op de markt is kost het Renault dus geen ene klap om hem als Renault op de markt te brengen. Elk wiel dat ze verkopen is extra omzet. En angezien Nederland helemaal niks voorstelt qua automarkt is het niet verwonderlijk dat hij niet naar Nederland komt hahahahahaha.
Als Renault iets verfrissends origineels neerzet in deze klasse is het niet goed, nu zetten ze iets saais en grijze muizigs neer, is het ook niet goed; wil de klant aub aangeven wat’ie wel wil?
@de sjonnies:

geen luxe renault?
Als ze eindelijk, op een model in deze klasse, winst maken…
@Laurens: Weleens van de Renault 25 gehoord? Dat was een bestseller in zijn segment in de tachtiger jaren !
@de sjonnies: ben uit de tijd van de Renault Frégate ;-)
@Laurens:
Shit, ik ook ! en de 403 :D!
Ik vind ‘m best wel gaan eigenlijk ….
Feitelijk is dit niet de opvolger van de Vel Satis, maar de sedan uitvoering van de Laguna. De basis van de Samsung SM5/Renault Latitude is dan ook het platform van de huidige Laguna. De nieuwe Samsung SM7 (verlengd Laguna platform) zou wel gezien kunnen worden als ‘spirituele’ Vel Satis/Safrane opvolger.
Achterkant doet me denken aan een Lexus IS
het eerste waar ik aan moest denken was een Lexus..
10jaar geleden, geweldige auto, ongetwijfeld.
Maar nu? Zo saai…
Ben al blij dat ze de lelijke achterkant van de velsatis achterwege hebben gelaten.
Een verbetering maar nog steeds verdomde saai.
Het is wel degelijk slim. In Frankrijk schreeuwt men om een ‘executive auto’ waar die socialisten en nationalisten bij kunnen kwijlen.
Lekker origineel!
Die achterlichten hebben ze uit de nieuwe Ford Focus sedan overgeschroefd zo te zien
@Arinjee: de Samsung SM5 was er anders veel eerder dan de nieuwe Focus sedan. OT: saaie auto. Lijkt totaal niet op een Renault. Koplampen ala Saab 9-3, achterkant Japans..
ps: er zit een bug in AB! Ik kan mijn reacties niet meer terug kijken en als ik op mijn profiel klik zie ik iemand anders z’n profiel!!!
Het lelijke eendje
Wat een mislukte auto, ik denk dat hij nog een grotere flop gaat worden dan de Vel Satis.
the-budel-guy
ziet er goed uit goed bezig Renault
Twee dingen:

1) Het feit dat ze het opnieuw proberen, getuigt van enorme koppigheid. Alleen zij lijken niet in te zien dat alles kleiner wordt. Waarschijnlijk is het hen om de eer te doen (net als de Mercedes R-klasse)

2) Allerlei nicheproducten steken nu de kop op, ook deze met vreemde kont. Net nu de Vel Satis daar tussen zou (!) kunnen passen, is deze laatste verouderd en grijpen ze terug naar iets klassieks.

Als ze daar in Frankrijk niet willen afzien van een model boven de Laguna, dan moeten ze het maar hardleers ondergaan, namelijk met ondermaatse verkoopscijfers. Bij Renault moeten ze ook eens gaan beseffen dat prestige en volume moeilijk samengaan. Maar waarschijnlijk houden de boekhouders de echte topmannen daarin gewoon gegijzeld.
Best een mooie auto, maar lijkt niet op een Renault (kan nog komen weet ik) maar vooral: lijkt niet op een premium.

Net als de Vel Satis een goed idee, maar slecht uitgevoerd op het verkeerde moment.

Enige pluspuntje aan Aziatische bouw, elektronica zit beter in elkaar dan in de Laguna :P
Haha leuk, maar wie een dure Renault koopt is een vreemde franse president, of gewoon niet goed wijs. Er zijn altijd veel leukere alternatieven.
Beetje Verward
AB heeft er blijkbaar lucht van gekregen dat dit oorspronkelijk een Aziatisch ontwerp is. Dus je zegt meteen dat ‘ie lelijk is.

Dat is ‘ie natuurlijk niet. Hij is niet anders ontworpen dan een hedendaagse Passat of Insignia. De meeste lezertjes zien dat ook wel en werpen voorzichtig tegen (wel voorzichtig want AB heeft al streng geoordeeld) dat het best meevalt.

Dit soort “racisme” (want veel anders is het niet) krijg je er nooit uit. Maar het blijft toch interessant om waar te nemen.
@Beetje Verward: wat trek je het je toch allemaal weer persoonlijk aan, als je maar geen politieke partij opricht :-)
Leuke auto, zeker in zijn segment ziet het er niet verkeerd uit. Niet al te uitdagend, wellicht een tikje saai maar dat is wel wat meestal goed verkoopt.
kansloze missie
Achterkant lijkt op een E-Coupe, maar dan minder mooi.

Renault maakt voortaan erg mooie auto’s. Vind dit over het algemeen geen lelijke auto, ik zou hem alleen niet kopen.
ik vind hem wel klasse uitstralen maar al kreeg ik gratis een merc S600 zou ik nog voor een c6 gaan dat is echt zo een klasse wagen en die krijgt renault niet verslagen
Als je heel vlug kijkt, denk je de nieuwe Passat te zien. Als je iets minder vlug kijkt, denk je dat nog steeds. Pas als je het logo op de neus ziet, verschijnen er vraagtekens boven je hoofd…

@ de sjonnies en Laurens: Phew, gelukkig, ben ik hier niet meer de oudste! :twisted:

Ik ben uit de tijd van de Renault 16 en heb ooit eens gereden in de Renault 30 V6…
@Klassiekerrally: ik zie er geen Passat in. Wel koplampen van de Saab 9-3 Cabriolet met een Lexus achtige grille
Mooie deavrolet cruze!
Ik vind het nog het mooiste van dit soort auto’s dat momenteel uit Korea komt hoor.

Renault moet echt gaan investeren in een vlaggenschip, de Franse president is zijn c6 ook stilaan beu denk ik. En de Franse staatsleider hoort toch in een Renault te rijden. Ze zijn sinds 2007 zo goed bezig, waarom dan geen kers op de taart?
@Mezelf: “Cabriolet” moet “facelift” zijn
na het onmetelijke succes van de renault 25, de safrane en de vel satis zouden ze toch moeten weten dat ze uit het segment moeten blijven. zou je zeggen.
Renault moet zich schamen, dit is toch geen Renaultish ontwerp? Dit is een update van de 25/Safrane… gemiste kans!!
achterkant precies gekopieerd van de nieuwe KIA OPTIMA, maar renault is al lang het spoor bijster, behalve de Megane RS, de rest is gwn FRANSE TROEP.
@aaap en vele anderen: Onderbouw je mening eens over franse troep?
Hele aardige auto.Zeker naast de rest van het renault programma.Nadeeltje is dat na een jaar meer dan de helft afgeschreven is.
Mooi ding. Is alleen geen markt voor in Nederland, kijk maar naar de 607, C6 etc. Spijtig, die ‘Franse troep’ is helemaal geen troep!
Kon net zo goed de nieuwe passat zijn op de achterlichten na dan .
Ik zou er best eens een willen uitproberen, maar liever eerst de Hyundai Equus.
Nee man, dit is echt geen echte opvolger van de Vel Satis/Safrane/R25. Eerder een soort Skoda Superb of zo.
Gebaseerd op de SM5 die weer gebaseerd is op de Laguna dus eigenlijk is dit een grote Laguna. Je zou kunnen stellen dat Renault zoiets al eerder heeft gehad met de R30 als luxe variant van de R20. Én waar is die hatchbak??? :(

Je leest het, ik probeer als Renault liefhebber dit wegwerpproduct te verklaren. Ik vind Renault juist een leuk merk omdat ze eigenwijze auto’s maken.
Dit is dus qua techniek gewoon een Laguna Sedan!
http://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_SM5

Best kansloos dus! Onderhuids de huidige eigen Laguna sedan en met een ouder jasje als je er een Renault badge op plakt, want modern oogt dit binnen het Renault gamma niet en het past toch ook echt niet bij het Renault gamma. Kortom weer een “import” fail Renault!!!
De 2de generatie Sm5 vind ik overigens veel mooier, dat is eigenlijk een Nissan Teana en dat zijn gewoon erg mooie wagens!
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/de/2008_Nissan_Teana_01.JPG

Alleen is dat platform niet van de nieuwste Teana en dus zal die van de Laguna wel beter zijn. Simpele keus dus, maar voegt niets toe en past niet bij het Renault gamma qua uiterlijk. Zinloos dit dus?! ja!
Mooie kruising tussen een nieuwe Honda Accord en een nieuwe Toyota Camry.
Het past niet echt bij de huidige Renault design-filosofie, maar is zeker geen lelijke auto. Misschien iets te aziatisch om de Renault-badge te dragen, maar desalniettemin een nette wagen.
Voor mij mag hij komen, hoewel ik nooit een Renault zal kopen, gewoon omdat het merk mij niet ligt. Ik vind trouwens wel dat de klassieke sedan terug meer marktaandeel hier in België aan het krijgen is, het gloriemoment van de brakes ende SUV’s lijken mij te keren naar de oerklassieke sedans en coupé’s.
Hij komt overigens niet naar Nederland maar wel naar Belgie
edit: dat stond al in het artikel
@Adzam:
welke reden zou dat hebben?
@sven2: omdat ie toch niet zal verkopen ;)

edit: hey daar ben je weer, dubbelcheck
Gezondverstand
Van mij hoeft ie niet te komen. Maar dat ie niet naar Nederland komt is het gevolg van het anti-auto beleid. We mogen hier alleen nog maar van die priegel hokjes rijden.
Balkie en Camiel waren auto-minded dus dat zal ongetwijfeld aan de PvdA te verwijten zijn.
Het lijkt niet eens op een renault! meer op een koreaan!
Die shot van bovenaf doet me toch wat denken aan de Avantime van weleer.
OMG!
beter dan de peugeot 607 dat nog altijd bestaat :P , toegegeven de peugeot heeft wel een mooi kont!
Ot: Ik vind deze er eigenlijk niet mis uitzien… Ziet er op die 2de foto zelf redelijk sportief uit.. Ik vind het wel wat een rare achterkant…
@Dimglor: En ehh, ik vind dit toch ook wel een redelijk mooie wagen…
Wat?! Deze Koreaanse Renault komt naar Frankrijk?! Beetje inspiratieloze wagen vind ik het alleszins
Nu al saai.
grote sedans worden goed verkocht als ze uit duitsland komen en niet uit frankrijk of korea en zeker geen kombo.
Niet mooi? Vind hem juist wel mooi! Doet me erg denken aan een 5-serie, 7-serie en de voorkant een beetje aan een Ford/VW combinatie. Okey, het is alles behalve origineel, maar lelijk is het zeker niet!
Ziet er netjes uit. Alleen die neus is wel erg Volkswagen hoewel ik denk dat de designer/stagair beneveld naar de neus van de Avantime heeft gekoekeluurd.

Gewoon een dikke Laguna Coupe kopen, is nog mooier ook.
Ik zie er echt geen VW/Ford in. Eerder Saab 9-3 koplampen en de grille van Lexus
tjsa als dit de passat was geweest dan hadden de fanboys van de bank gegleden…maar nu er renault op staat is het saai haha…
Net een Hyundai Sonata.
Wat krijg je als een saab 95 en een Volkswagen passat het met elkaar doen
Is de soort van Renault Safrane weer terug, komt hij niet naar Nederland. De Koleos en de Vel Statis waren gewoon te te te … En Citroen en Peugeot hebben nu ook niet echt van die verkoop kanonnen (de C6 is half dood en de 407 wordt vervangen). Dus als Renault slim is komen ze met die bak met wat accenten van de E-Klasse, 5-Serie of A6. Maar ja het blijft toch maar een Franse/Koreanese bak. Het is te hopen dat de Fluence het beter gaat doen in Nederland.
Er is helemaal niks mis met dit model, maar het is meer een kruising tussen een Passat CC en het (vorige) model 7-serie..
Je kunt er nu eenmaal aan zien dat het model niet origineel is. Ik ben absoluut geen renaultfan, maar dit is denk ik wel de allermooiste sinds jaren.. Maar als je jat, doe het dan goed, kijk maar naar de Hyundai Genesis, die is gewoon erg stoer..
Niets vernieuwend , saai , nochtans verkoopt dit heel goed , kijk maar naar volkswagen , daar zijn alle modellen al 20 jaar saai en niet vernieuwend !

Vind dit er wel goed uitzien , wel effe de definitieve versie afwachten , enkel de grote chroom grille is er teveel aan
lijkt wel een Saab! dus victor, weer een probleem. Saab is renault? Opel is saab, saab is opel. ojeee, dit wordt Saabs ondergang.
heeel apart weeer kheb een velsatis
@Dimglor
Whahaha…..LOL…. Jokkebrok heeft daar wel degelijk een punt, de Renault maakt inderdaad troep, ik kan het weten.
Het is wel veelzeggend als de lease maatschappij je adviseert om geen franse auto te nemen.
De huidige renault zijn inderdaad beter, maar dit komt doordat Renault gebruik heeft gemaakt van de Japanse Nissan ingenieurs die wel weten hoe ze betrouwbare motoren moeten bouwen. Dus deze Samsung die eigenlijk geen Renault is zou ik wel durven kopen.
Van Fransen koop ik alleen maar wijn en kaas.
Google maar eens de testen van wat gebruikers vinden van hun Renault rampenbakken.
Jouw reactie is juist dom omdat je niet eens weet dat Renault zijn markt aandeel flink heeft zien kelderen door de oude Laguna’s en Scenic 2000 t/m 2005. En ik ben ervaringsdeskundige helaas.
Je weet ook niet eens dat Aziaten de Renault motoren hebben verbeterd.Inderdaad nu zullen wel beter zijn.
Ook al eens gehoord van de Franse slag?
@xtreme: Leuk voor jou dat jij het kan weten…
Beetje kinderachtige reactie als je het mij vraagt en leuk dat je mijn reactie dom noemt en denkt te weten wat ik niet en wel weet…
Daarom ga ik er ook niet verder op in…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).