Stemwijzer: hoe denkt de PVV over auto’s?

Auteur: , 189 Reacties

Nadat we de afgelopen twee dagen partijen met een links geluid aan het woord lieten op Autoblog, maken we vandaag een ruk richting de rechterkant. Het is tijd voor de partij van Wilders en Co. De PVV mag haar zegje doen over de leugens van Al Gore, spionagekastjes, het nut van CO2 en de de Linkse Kerk die auto-eigenaren consequent aan het tegenwerken is. Ja, dit wordt weer ouderwets lachen.

Feitelijk gezien is er geen partij die auto’s en petrolheads meer tegemoet komt dan de Partij Voor de Vrijheid. Tenzij je jong & succesvol bent en een patserauto bestuurt natuurlijk, dan hang je. Wie dacht dat Wilders een one-issue partij had opgericht, heeft nog nooit geluisterd naar Verkeerswoordvoerder van de PVV Richard de Mos. Ja, die van het trajectcontrole-verbod .

Deze Hagenees heeft kraakheldere standpunten over verkeer, auto’s en aanverwante zaken. Hieronder zijn relaas antwoorden op onze vragen. Uw commentaar lezen we graag terug in de reacties. Richard, the floor is yours!

 • Wat rijdt de lijsttrekker (prive en zakelijk)? En hoeveel auto’s heeft hij/zij in totaal in het huishouden?

De verkeerswoordvoerder van de PVV, Richard de Mos, rijdt in een Opel Vectra uit 1994 met hier en daar een deuk.

 • Kiezen jullie voor meer trajectcontrole? of gerichter controleren?

De PVV is tegen trajectcontroles. Flitspalen zouden ook op de snelwegen moeten verdwijnen. Zij veroorzaken files doordat mensen massaal op de rem trappen om boetes te voorkomen, wat ook een gevaar oplevert voor de verkeersveiligheid. Veel beter zijn dus incidentele gerichte controles, waarbij niet het doel moet zijn om kleine snelheidsovertreders aan te pakken, maar alleen de echte wegpiraten die een gevaar vormen voor zichzelf maar vooral voor anderen.

 • Moet het inhaalverbod voor vrachtwagens strenger gehandhaafd worden?

Dat moet zeker gehandhaafd worden, daar inhalende vrachtwagens voor congestie zorgen. De transportsector is een belangrijke economische tak voor ons land, daarom pleit de PVV op plaatsen waar dat nodig is ook voor aparte banen voor vrachtwagens, zodat ook deze door kunnen rijden en tijdig op hun eindlocatie kunnen aankomen.

 • Zijn jullie in principe voor of tegen een vorm van km-heffing (de gebruiker betaalt)?

De PVV is de enige partij die vanaf dag 1 mordicus tegen de invoering van de kilometerheffing is geweest. De kilometerheffing zou files moeten oplossen, maar lost nog geen millimeter file en iets dat niet werkt moet je niet invoeren. De kilometerheffing is gewoon een verkapte milieuheffing, want één van de doelen is CO2-reductie, door middel van een CO2-belasting. CO2 zou volgens de Groene Kamer een opwarmend effect op de aarde hebben. Sinds 1998 is de concentratie CO2 in de atmosfeer toegenomen, maar is de gemiddelde wereldwijde temperatuur met een halve graad gedaald. Kan iemand mij vertellen waar de “Missing Heat” is?

Betalen voor het staan in de file, door middel van een spitstarief is natuurlijk een ‘Bloody Shame’; na een dag hard werken wil je naar huis om te ontspannen en baal je als een stekker als je in een ellenlange file staat, waar dan volgens alle auto-onvriendelijke linkse partijen nog voor betaald moet worden ook! Hoe haal je het in je hoofd.

Verder is de PVV tegen de invoering van kilometerheffing, omdat het een spionagekastje is waarmee Vader Staat precies kan zien waar en wanneer de automobilist is en die DDR-staatscontrole moeten we anno 2010 toch niet weer willen invoeren. Bovendien kan het kastje in de toekomst gebruikt worden de automobilist bij de kleinste en eerste de beste snelheidsovertreding automatisch een boete toe te sturen, met de groetjes van de belastingdienst.

 • Is beprijzing a.h.v. verbruik/CO2 uitstoot voor u een optie/voorwaarde?

Beprijzing op CO2 is wat de PVV betreft klinkklare onzin. CO2 is een atmosferische meststof waar plantjes beter door gaan groeien. Dat kun je navragen bij iedere tuinder in Het Westland. Zij gebruiken CO2 om te zorgen voor de beste gewassen. Bovendien is de mens slechts verantwoordelijk voor 3 a 4% van de totale CO2-uitstoot. De rest van de CO2-uitstoot neemt Moeder Natuur, door o.a. moerassen, oceanen en vulkanen zelf voor haar rekening. Wil de linkse kerk daar ook een blauwe envelop naartoe sturen?

 • De BPM wordt momenteel omgebouwd naar een CO2-tax bij aanschaf, is dat wel eerlijk en moet de BPM niet gewoon weg?

De PVV wil dat de ombouw naar een CO2 tax direct wordt stopgezet.

 • Aangezien verbruik al via accijns is beprijsd, wordt de BPM dan niet gewoon een nieuwe progressieve belasting? (onzuinig wordt dubbel bestraft)

De BPM is een bestaande belasting en ten tijde van een economische crisis hebben we helaas geen geld om die af te schaffen.

 • Waarom focust de politiek zich zo op verbruik tijdens het rijden, waarom wordt bijvoorbeeld de cradle-to-cradle milieubelasting niet meegenomen in de fiscale overwegingen?

Omdat de politieke elite de auto ziet als melkkoe en er alles aandoet om te automobilist volledig leeg te melken. Gelukkig is er nog een PVV!

 • Wat is uiteindelijk belangrijker, de overheidsbegroting rond krijgen of milieumaatregelen?

Natuurlijk zet de PVV in op het rond krijgen van de overheidsbegroting. Al die milieumaatregelen zijn het gevolg van een enorme hype nadat Al Gore kwam met zijn rampenfilm ‘An Inconvenient Truth’, waarin ons metershoge zeegolven werden beloofd en verzengende hittegolven, en dat alles door onze schuld. Feit is dat het klimaat altijd veranderd, maar daar heeft de mensheid nauwelijks invloed op. Anders had ik wel elke dag 25° C, Koperen Ko en een licht briesje uit zee besteld. Feit is dat de zeespiegel volgens Rijkswaterstaat inderdaad stijgt en wel met een recordhoogte van 18cm per eeuw (geen reden tot paniek lijkt mij). Feit is dat de temperatuur wereldwijd al sinds 1998 daalt. Feit is dat het nog nooit zo goed is gegaan met het milieu in Nederland zoals nu. De bever, de zeearend, de das… Ze hebben het weer heerlijk in Nederland. Zelfs de wolf is nog maar enkele kilometers verwijderd van de Nederlandse grens. En natuurlijk moeten we het milieu beschermen. Dit met een tastbaar milieubeleid, bijvoorbeeld gericht op de aanpak van zwerfafval en illegale oliedumpers.

 • Als u, als politieke partij, de dagelijkse files ziet, beschouwt u dat als falen van de politiek, of beschouwt u files als een onvermijdelijk in onze maatschappij?

Het is zeker het falen van de politiek. Volgens cijfers van het CBS is het aantal motorvoertuigen sinds 1992 verdubbeld, terwijl het wegennet nog stamt uit de tijd van het polygoonjournaal. Files zijn simpelweg het resultaat van een capaciteitsprobleem bij het Nederlandse wegennet.

 • Wat zijn de plannen met betrekking tot filebestrijding?

De PVV wil de komende 5 jaar € 2 miljard extra investeren in het verbreden van bestaande en het aanleggen van nieuwe wegen. Ook wil het de maatregelen uit de Crisis en Herstelwet, die het aanleggen van wegen juridisch moeten vereenvoudigen permanent maken. Nu houden milieuclubs de aanleg vanwege een klavertje vier te vaak tegen en worden wegenplannen jarenlang getraineerd. Ook andere fileoplossende maatregelen zijn te bedenken, zoals het verhogen van de maximum snelheid, het weghalen van flitspalen op snelwegen en een einde maken aan 80km-zones.

 • Is een hogere maximumsnelheid in de avonduren volgens jullie mogelijk?

Ja natuurlijk is dat mogelijk. De PVV wil de maximumsnelheid flexibiliseren naar 140 km/uur, aangegeven met matrixborden en afhankelijk van bijvoorbeeld de weerssituatie en het tijdstip van de dag.

 • Hoe denken jullie maatregelen te nemen zonder de indruk te wekken de automobilist als melkkoe te behandelen?

Onze maatregelen zijn autovriendelijk; die hebben namelijk tot doel de automobilist lekker te laten doorrijden. Wij bestrijden te vuur en te zwaard alle milieumaatregelen die zijn ingegeven door een stel hypocriete geitenwollensokken van het GroenLinks hoofdkwartier.

 • Wat is het standpunt over elektrisch rijden en hoe willen jullie dat eventueel promoten?

De PVV is niet tegen het elektrisch rijden, zolang er maar geen cent subsidie, dus belastinggeld naartoe gaat. Laat het de markt door middel van vraag en aanbod zelf maar doen.

 • Bent u een regelmatige autoblog bezoeker? En heeft u een boodschap voor de autoblog-lezer / autoliefhebber?

Ik kom regelmatig op de website van AutoBlog en hoop er na de verkiezingen ook regelmatig een verkeerscolumn te mogen schrijven. Uiteraard heb ik een boodschap voor de autoblog-lezer: Stem 9 juni op de enige autovriendelijke partij van Nederland; stem lijst 5 Partij voor de Vrijheid.

Dat was het. Standpunten van andere partijen vind je HIER!189 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
De PVV is helemaal geen rechtse partij. Ze zijn een partij met linkse idealen en intolerante, discriminerende ideologieën.

Fantastisch simpele kerel trouwens, die De Mos. Had gehoopt na zijn tweede kamer optredens niets meer van hem te horen. Maar goed, de PVV moet ergens de lijst mee vullen.
Heren, heren, het is Hagenaar. Die anderen wonen in Zoetermeer tegenwoordig :-)
Haha wat zijn ze toch lekker simpel!
@Bart: waren ze dat allemaal maar…
Haha! Wat zetten ze zich weer af tegen alles wat de politiek tot nu toe gedaan heeft en wat praten ze de kiezer weer lekker naar de mond. Mooi propagandastukje hoor. Ik zou bijna op “de enige autovriendelijke partij van Nederland; lijst 5 Partij voor de Vrijheid” stemmen. :lol:
@Citrofiel: Daarom rijdt u natuurlijk in een Citroën, eens een loser…
@Max: Interessante comment, leuk om te zien dat er ook mensen met een lager interpretatievermogen op autoblog reageren. :)
“Laat het de markt door middel van vraag en aanbod zelf maar doen.”

Maar op het moment dat je door zou willen vragen, bijvoorbeeld “waarom denkt u dat de elektrische auto geen financieel zetje in de rug verdient om het wagenpark te vergroenen en de ontwikkeling te stimuleren” geeft de PVV geen thuis.
@Jochempie: waarom wel, zit er dan steun op innovaties als de mobiele telefoon, flat-screen TV’s en ga zo maar door. EV is gewoon een hele dure vorm van transport, met verplaatste uitstoot, soort OV… overigens, mijn stem krijgt Geert ook niet hoor :-)
Populisme ten top maar wel intressant dat ze de enige zijn die realistische zijn over het milieu.

Maar er moeten nu eenmaal belastingen zijn dus die zullen ze ook niet kunnen afschaffen. En een wagen belasten is eerlijker dan een huis nog meer belasten want dat laatste heeft iedereen nodig.

Wat ik een zalig punt vindt is de electrische wagen zelf moet groeien ipv op staatssubsidis anders creeër je een zwake markt. Alles dat sterk genoeg is komt er wel door.
We hebben geen nood aan bemoedering en dat soort zaken.
Jezus, het populisme spat er vanaf. Knap dat ze geen extra belastingen willen invoeren, maar blijkbaar 2 miljard uit hun reet kunnen trekken om wegen aan te leggen. Deze worden zeker weggehaald bij ‘Linkse hobbies’ als internationale betrekkingen, cultuurontwikkeling en die miljarden die asielzoekers volgens dat *kuch* geweldige Nyfer-bureau opeten? Dream on, dream on…
@Laurens: ben jij de PVV? Lijkt me niet, jij bent wel in staat een antwoord te geven.

Maar om daar weer antwoord op te geven: mobiele telefoons waren een compleet nieuwe markt waar we van te voren niet van wisten in welke mate we ervan afhankelijk zouden worden. Flatscreen televisies lopen op stroom en dat is een ongelimiteerd opwekbare energiebron. Auto’s met verbrandingsmotor zijn qua brandstofvoorraad een aflopende zaak en als we niet tijdig overstappen kunnen we flink in de problemen raken. Er zit m.i. wel degelijk een verschil in.
Wie gelooft deze partij eigelijk, dit doet me denken aan Lijst Dedecker hier in België, alleen zijn die iets minder radicaal op immigratie beleid.

Het populisme druipt er van af, wie denkt dat deze partij dit (en al de rest van hun programma) kan waarmaken is echt niet goed snik.
Liever in de file dan deze man aan de macht. Wat een populistisch geraaskal van deze vent zeg. Hij heeft wel wat punten maar over de procedure voor aanleg van nieuwe wegen, maar dit is al in gang gezet door het huidige (of vorige) kabinet. Geen nieuws onder de zon dus, enkel profiteren van andermans werk.
PVV ALL THE WAY!
@Laurens: op dit moment wordt een groot gedeelte van de stroom inderdaad op on-ecologische manier geproduceerd. Maar kijken we naar Duitsland, waar de introductie van zonnepanelen uitstekend verloopt, de ontwikkelingen die de zonnepanelenindustrie doormaakt, lijkt het er op dat dat wel goed komt in de komende decennia. We moeten érgens beginnen met de consument aan persoonlijk elektrisch vervoer te laten wennen.
Jhonsson: vraag: waarom?
Van statistiek heeft hij in elk geval niets begrepen, maar dat was me al bekend.
Je moet ook wel een hersenpan met de grootte van een doperwt hebben hierin te trappen. Zelfs als ze de regering halen vallen ze toch na drie maanden uit elkaar door interne relletjes net als toendertijd bij de LPF. Niet dat dat de mening van al die Barry’s en Anita’s verandert, trouwens, want eindelijk hebben ze een leider gevonden met hetzelfde niveau (en gebleekt kapsel).
@wapz:
‘je moet de hersenpan met de grootte van eendoperst hebben om hierin te trappen ‘

Mooie one-liner, die overigens voor alle politieke partijen geldt !
laat wel zien dat de PVV meer ideen heeft dan alleen op het gebied van immigratie.
Wat me overigens wel opvalt is dat ze als enigen durven te zeggen dat de Staat der Nederlanden de BPM keihard nodig heeft om het enorme begrotings tekort te dichten.
Dat kan ik waarderen, ze lullen er tenminste niet omheen wat de rest wel doet
We mogen alleen nog maar in Spykers en Saabs rijden van de PVV, die zijn nederlands, de rest is buitenlands!
@ autoblogger

Hoe is de PVV een rechtse partij? Oh je bedoeld dat ene standpunt waar de hele partij omheen is gebouwd. Dat maakt ze nog niet rechts. De kwalificatie extreem links ligt dichter bij de waarheid.
Ik moet zeggen dat ik de heer de Mos niet erg serieus nam nadat ik eerder wat videomateriaal had gezien van parlementaire discussies, maar ik moet hem nageven dat zijn simplistische denken over mobiliteit in Nederland me mee aanspreekt dan alle onzin waar ”mijn” partij mee aan komt lopen. Stel je voor wat er gebeurt was als de overheid niet meer mocht verdienen aan mobiliteit. Zou het hele ambtelijke apparaat er zo mee ophouden.

Asfalt, asfalt, asfalt, asfalt en nog eens asfalt. Niet zeuren maar bouwen.
@de sjonnies: wil je zeggen dat de PVV de autokoper niet wil besparen als het op het dichten van het begrotingstekort aan komt? Dan raken ze de automobilist wel snel kwijt.

Ik stoor me overigens behoorlijk aan het gebruik van de meeuw als het symbool van de PVV. Die asociale gore rotbeesten trekken de vuilniszakken hier voor mijn flat open en verspreiden de inhoud gelijkmatig en onbeschoft over de straat. En daar moet iedereen doorheen lopen! Iedere meeuw die zoiets flikt en niet door justitie wordt aangepakt, moet het land uit!
@Jochempie: tja, j-PIE, de pvv is ook niet voor flatbewoners! stel je voor, dat omdat de Linkse kant de bijtelling wil handhaven iedereen een extra auto op de stoep moet hebben, wordt het druk bij jou voor de deur! en iedereen koopt dan een oudere NIET-MILIEU-VRIENDELIJKE auto. goed voor het het klimaat hoor!
@Jochempie:
Ja, de rest belooft en belooft en gaat daarna roven bij de burger.
En met de BPM laten voortbestaan, dan weet je waar je aan toe bent; ipv al dat geneuzel over de hypotheekrente aftrek.
Sorry partij klopt niet helemaal natuurlijk. Als je met nog 2 maanden tot de verkiezingen in tv-spotjes mensen moet werven voor in de 2e kamer ben je geen partij.
@JPM: wat???

Lol @ al die opmerkingen over ‘al dat populisme’.

Verder dan ‘wat een grappen’ en ‘oh jee dat populisme’ komt de tegenpartij hier niet echt, dus je zet alleen jezelf voor aap met de genoemde argumenten. Achja, iedereen wil ergens bij horen hè, al is dat maar een anti-wilders iets. Kleuterklas hier all over again.
@super458: je vergeet de Mitsubishi Colt en Outlander, Peugeot 4007 en Citroën C-crosser.
@Jochempie: O ja, maar op de C-Crosser en de 4007 moeten we nog heel even wachten.
even veranderen ricardo..
De PVV is de enige partij die vanaf dag 1 mordicus tegen de invoering van de kilometerheffing is geweest. De kilometerheffing zou files moeten oplossen, maar lost nog geen millimeter file en iets dat niet werkt moet je niet invoering = invoeren!

-edit: check, is aangepast-
Ik kan het niet laten, maar dat logo doet me steeds ergens aan denken.

http://jurgenmarechal.nl/wp-content/uploads/2010/03/NSB.gif
@floryn:
zulke dingen moet je gewoon niet posten.
Ach, mij boeit het allemaal niet zoveel. Ook al komt Wilders aan de macht, hij mag nog steeds geen grote veranderingen waarmaken zonder de toestemming van de andere kamerleden.

Even offtopic.. Kijk eens wat ik van mijn neefje heb gekregen die actief is op Autogespot? Volgens hem is deze foto nog redelijk recent. Verder zie ik toch echt Wouter in die Audi zitten. :D
Is dit soms de nieuwe rijtest die vandaag om 16:00 uur wordt geuploaded? :lol:

http://log.autogespot.com/06-2010/autoblog/9.jpg
De PVV stelt steeds dat ze voor een maatschappij is waar recht en orde heerst, waar wetten en regels moeten gerespecteerd worden en waar politie en gerecht voldoende macht hebben om daar op toe te zien. Het is dan toch wel bijzonder contradictorisch dat ze dat niet willen toepassen op de wetgeving inzake snelheidsbeperking. Hun antwoorden bevatten tal van fouten en zijn ze niets meer dan populistisch gezwets, het zeggen van wat de kiezer graag hoort zonder zich aan feiten te houden.
HAGENEES is juist. Hagenaar is een man die zich met ontbloot lid op houd achter struiken en bosje wachtend op een andere man met ontbloo lid.
@fiat128: zou kunnen, waar de Hagenaars wonen zijn significant meer bomen… de Tegenpartij is er ontstaan… maar dan weer niet in de Haagse bosjes… alhoewel…

OT: die onderbuik (intuïtie voor de Hagenees) wordt toch goed gevolgd in de politiek, WM Nederland lees je nergens :-)
Integriteitsbeginsel
Het is heel erg amuserend om te zien hoe de PVV hun optiek weergeeft omtrent het autorijden in Nederland.

Maar zoals gewoonlijk vervalt de PVV weer in hun oude gewoonten, namelijk dat ze niks concreets kunnen bedenken.

Alles wat ze zeggen is heel erg algemeen, als er specifiek wordt gevraagd om opheldering dan worden ze wel stil.

Zolang het gaat om “straatterroristen” of “straatterreur” dan hebben ze plannen uitgezet van hier tot tokyo, maar zolang het gaat om het algemeen belang van de Nederlandse bevolking (denk hierbij aan belastingheffingen etc..) dan is het alleen maar iets blèren en hopen dat een stelletje boerenpummels deze partij steun bieden.
hahahahahaha, nou, ok… de politiek is er wel grappiger op geworden met de pvv. Hilarisch!
@fiat128: zo, dat weet jij goed zeg! :P ;)

Het klinkt allemaal wel heel positief, jammer dat het toch te goed klinkt om te geloven…
Het is weer verkiezingstijd en het volk word lekker bezig gehouden. De Romeinen, middeleeuwse koningen,etc. hadden gelijk. Geef het volk brood en spelen, dat houd ze tevreden…
Heerlijk populistisch dit en vooral ook zo genuanceerd:

– afschaffen snelheidscontroles
– het CO2 verhaal is onzin

Als je leest wat (en vooral ook hoe) deze man schrijft dan moeten we toch heel hard hopen dat deze partij nooit in het kabinet komt!!!
Eén ding moet je de PVV nageven: Ze draaien nergens omheen en zeggen waar het op staat.

Die linkse steuntrekker Job Cohen kan daar nog wel een puntje aan zuigen. Groen Links trouwens ook.

Maargoed, ga ik PVV stemmen? No way. Nog geen seconde over nagedacht. Met de PVV aan de macht zal de kloof tussen allochtonen en autochtonen alleen maar breder worden ipv smaller.

Opzich vind ik die Wilders helemaal geen kwaaie vent. Het is gewoon jammer dat hij zich vooral zo vastbijt in het integratiebeleid en daarmee nutteloze en discriminerende regels wil invoeren. (Kopvodden-tax bijv.)

Dat hij de belastingen wil verlagen en een immigratiestop wil invoeren voor kansarme asielzoekers is weer een pluspunt. Ik betaal ook voor al die vele honderden die in staat zijn om te werken maar dat verdommen en maandelijks een uitkering krijgen van onze belastingcenten. :?

(Dat geldt overigens niet alleen voor buitenlanders maar voor iedereen.)

Natuurlijk zijn er ook veel mensen die ontslagen zijn en daarna meteen gaan “netwerken” en wanneer dat mogelijk is weer gaan solliciteren. Voor die mensen heb ik veel respect!
@Benz..:
Wat een pure onzin schrijf je! Die zgn. kopvoddentax werd als voorbeeld gegeven nadat dit kabinet al div. idiote belastingen had ingevoerd. Je moet wel de feiten kennen voor dat je je zelf zo voor schut zet!

En daarnaast ben ik enorm benieuwd waar het geld wat de regering opstrijkt onder de noemer CO2 belasting of milieutax aan besteed wordt. Voor de wachtgeldregelingen van de TK leden die tussentijds opzeggen?
@Benz..:

Die hele kopvoddentax was een dikke hoax. Net alsof Wilders niet snapt dat zoiets er nooit doorheen komt.

Profileren en there’s no such thing as bad publicity heet dat.
Jammer. Waar bij de vorige partijen nog tot redelijke discussie is gekomen ben ik nu toch echt diep teleurgesteld in mijn autoblog-medemens. Voortdurend neerbuigend gedrag, zeggen dat men niks inhoudelijks weet om ze dan vervolgens wel woorden in de mond te leggen (Ja jij, Jochempie).

Mooie woorden namens de PVV. Hoewel het enigszins populistisch overkomt,is het toch een politieke ideologie waar je op (hoort te) stemt. Het feit dat sommige plannen moeilijk haalbaar lijken is alleen een resultaat van de gevestigde orde. Als je iets wil veranderen moet je ook voor verandering stemmen, niet ongeveer links of rechts van het midden, omdat daar wellicht het meeste resultaat te behalen valt vanwege de grote partijen.

Overigens liggen bij de provincies nog wel 17 miljard euro in kas waar niks mee gedaan wordt. Aangezien infrastructuur nogal een provinciale aangelegenheid is, mag de politiek best in staat zijn te zorgen dat dat ook gebeurt. Iets waarvan ik heb begrepen dat de PVV ook wil ingrijpen.
@Laue

Ja? Want? Ik post het alleen maar omdat ik het grappig (en lichtelijk beangstigend) vind dat men hetzelfde dier kiest om te fungeren als logo. Ik wil hier niks propageren of ongelofelijk afkeuren, maar het is en blijft opvallend.
Ik stem om meerdere redenen niet op de PVV maar sta wel volledig achter De Mos zijn strijd tegen de onzinnige CO2-hype en CO2-tax.

Manmade global warming is de grootste hoax allertijden. CO2 is geen vervuiling, CO2 is plantenvoeding!
Ik kan een lang betoog houden, maar ik kan ook gewoon in het kort zeggen wat ik er voor denk op basis van dit interview: De pvv is wereldvreemd.
He, keur eens goed, toch een hele haagse reactie (niet die uit de bosjes)…
Ga er niet op stemmen maar ik hoop wel dat ze het voor elkaar krijgen om in ieder geval verandering te brengen in het immigratie beleid. Straks krijgen we nog naamsverandering van de steden vb. Alkmaar wordt alhakmaar ofzo. Dit land is het zat, c’est ca
PVV, SP, GL, CU, SGP en ga zo maar door, allemaal hebben ze wel wat wereldvreemds… PvdD vergeten…
Raar dit!
het lijkt hier wel sargasso.nl!
@Jack LOL

Dit is waar het echt om draait: http://www.nu.nl/nieuws/2264118/staatsschuld-170-miljard-hoger-bij-pvda.html

Al die mooie plannen zijn na 9 juni onbetaalbaar…
en dan hebben we het hier weer over auto’s…
Alles beter dan die andere flikkers van de politiek.

Dit laat tenminste nog enigzins zien, dat ze meedenken.

Geweldig die verkeersplanningen.

Enigste gevaar vind ik met Wilders, is dat het best wel een nationaal gevecht kan worden. Dan bedoel ik in de zin als wij hem kiezen. Omstandige landen zullen het niet mee eens zijn dat de allochtoontjes retour naar hun landje teruggaan.

Ronduit GENIAAL!

PVV!
vossie jij hebt het echt niet begrepen denk ik he

of denk jij dat iedereen die een nieuwe a6 rijd rijk is of begrijp je dat ook niet, uiterlijk vertoon misschien omschrijft hij het wat plat zodat een normale burger het ook begrijpt haha
Ongelooflijk! In elk willekeurig topic over trajectcontroles, snelheidscontroles, co2 uitstoot en groen rijden hebben de pubers (velen zonder rijbewijs) de grootste mond over wat een onzin het is.
Nu zegt een politicus exact hetzelfde en plaatst men het ineens onder populisme en wereldvreemdheid.

Lekker hypocriet! Ik stem geen PVV, maar dat wil niet zeggen dat het het niet eens ben met wat hier staat. Integendeel, alles wat hier wordt genoemd voldoet exact aan mijn beeld over de Nederlandse infrastructuur. Prima punten maakt De Mos, die vaak op mij zeer ondeskundig overkomt.

Dev heeft mijn inziens ook helemaal gelijk!
@Dev: ik leg nergens iemand woorden in de mond. Ik stel een vraag aan De Sjonnies of ik begrijp wat hij bedoelt. Ik zeg niet dat iemand het zus of zo bedoelt.

Ik zie inderdaad in dat mijn reacties tamelijk neerbuigend overkomen. Ik neem in ieder geval de moeite uit te leggen wat mijn neerbuigende houding veroorzaakt. Aan de andere kant, een partij die opkomt voor het anders behandelen van mede-Nederlanders, kan verwachten anders behandeld te worden dan gebruikelijk.

@Jack: Ik ben het op het punt van bijtelling bij privégebruik bij een oude auto niet eens met de huidige situatie. Om gebruik van een oude auto te ontmoedigen moet hier iets aan veranderen. Maar veel ondernemers hebben simpelweg geen geld om te investeren in een nieuwe leaseauto.

Overigens vind ik het vrij harteloos om te zeggen dat een politieke partij er niet is voor íedere Nederlander.
@Jochempie: hoe gaan we met zijn allen die nieuwe auto’s betalen… als de boel onderhouden is, is het echt niet zo slecht als men je wilt doen geloven, zeker niet qua CO2…
@ DePannekoek

Ben jij er zo een die eigenlijk het partijprogramma nooit gelezen heeft? Ik zou het eens doen, ze zijn linkser dan de PvdA.
@Thomas: het klinkt alsof je vermoed dat het om dezelfde autoblog-bezoekers gaat?
Nou, het was weer zonde om alle reacties te lezen. Pure tijdsverspilling, want het grootste deel van de mensen boven mij kan nix nuttigs zeggen en zit te zeiken over ‘populisme’.
Erg jammer en aan de andere kant vreemd, want het grootste deel van petrolheads hier wordt toch niet echt warm van electrisch rijden, trajectcontrolles, etc.

Overigens zeg ik het zelf ook al jaren. Gewoon aanleggen die bredere snelwegen. De A4 is 3 banen breed en dat was deze weg in 1960 ook toen deze werd aangelegd en er 10 auto’s op reden. Kan toch niet? En waarom kan deze niet gewoon bij Delft worden verlengd om maar weer een voorbeeld van kromheid te noemen.
ik lees dit eigenlijk liever dan die tekst van de PvdD (en ik ben helemaal neutraal in deze kwestie omdat ik belg ben en dus niet op een hollandse partij kan stemmen)
De PVV is echt zo’n partij dat alles waar het volk moeite mee heeft goed op inspeelt ( wat ook wel mee lullen wordt genoemd ), maar zodra ze aan de macht komen veranderd er geen zak.
Ben het eens met wat Thomas zegt. Iedereen klaagt dagelijks over de gang van zaken en nu een politicus dit onder worden brengt schopt iedereen hem in de hoek en wordt de PVV als lachwekkend neer gezet. Ik ben het zeker niet eens met alles wat de PVV zegt en ze komen ook niet met veel oplossingen. Maar er worden wel dingen een keer aan het licht gesteld die door andere partijen altijd onder het vloedkleed geveegd werden of dingen worden afgedaan als ‘incident ’. Zelf hoop ik wel dat de PVV in de kamer komt. Elke partij moet concessies doen dus ook de PVV. Wilders weet zelf ook wel dat de dingen die hij roept niet realistisch zijn maar het is de enige manier om de aandacht er op gericht te krijgen. En dat er eindelijk eens wat wordt gezegd over die milieu-hoax daar is niets mis mee.

Mijn stem gaat zeker niet naar de PVV maar ben wel blij dat de partij er is. Het zorgt voor wat beweging in Den Haag.
Overigens @Jochempie, elke partij behandelt de eigen doelgroep anders dan de anderen, want anders zou er helemaal niets te kiezen zijn…
@GT-R: de A4 was niet in 1960 gebouwd om aan de verkeersdrukte van 1961 te voldoen.

Overigens, als we het hebben over extra asfalt aanleggen, kunnen populaire afslagen dan ook niet verlengd of verbreed worden? Meestal staat er op de N-wegen een rij van 50 auto’s voor de afslag naar rechts waarmee de rijbaan voor rechtdoor wordt geblokkeerd.
@Laurens: helemaal mee eens, de CO2-uitstoot van een nieuwe auto van is niet veel beter dan de CO2-uitstoot van een 15-jaar oude auto.

Passat 2.0 TDI 140 pk: 148 gr/km, 1427 kg
Ford Escort 1.8 TD 90 pk: 167 gr/km, 1140 kg

Oh, dat is toch wel even minder…

Anyway, of je het nou veel of weinig verschil vindt maken, de maatregelen zijn niet alleen om iemand een nieuwe auto aan te laten schaffen, maar vooral een zuinige. En dan scheelt het aanzienlijk.
@Jochempie: jezus man, die paar gram verschil… weet je wel hoe weinig een auto uitstoot… zoek maar eens op CBS… plaats je een en ander in perspectief…
@Jochempie:

Minder C02 uitstoot ja. Echter ook minder duurzaamheid en meerdere materialen. Hedendaagse auto’s worden niet zomaar steeds zwaarder. De Mercedes 190D is een smerig apparaat. Deze auto’s rijden echter 1.000.000km. De meeste mensen kunnen dus hun hele leven met zo’n auto rijden. Hedendaagse auto’s overlijden bij 200.000+km.

Wat is er dan daadwerkelijk beter voor het milieu?
Elk jaar een nieuwe schone auto of een auo voor het leven,
Elke handeling in de autowereld kost namelijk bergen CO2.
dat met de flitspalen ben ik het eens,ik zeg ook altijd tegen iedereen dat flitspalen de grootste reden voor files zijn omdat je altijd gaat afremmen aangezien de politie hier zo muggenneukerig is door met 2 kmh te snel al boetes van 43 euro te geven.. dan ga ik ook ckr wel ff knoerthard remmen als ik zo’n ding zie!! dus daar ben ik het teminste met ze eens, netzoals de traject controle ben ik ook enorm tegen, als je iemand inhaalt ben je al de pineut omdat je iets te snel door dat stuk heen bent gegaan…. opzich trekt dit allemaal mij wel naar pvv, jammer dat iknog niet mag stemmen :(
@spykerboy: je zegt dat je hard remt als je een flitspaal ziet, dat lijkt er op dat je igg 18 jaar bent, evenlater zeg je dat je nog niet mag stemmen, maar dat mag iedereen als je 18 jaar bent… :/
Populisme is het wel. Maar een stuk afzeiken omdat het in begrijpelijke taal staat geschreven is niet echt kloppend.
Alsof je iemand pas serieus kan nemen na het gebruik van 50 woorden uit de top 100 allermoeilijkste woorden allertijden.

Hij geeft best wel correcte punten. Deze puber kan zich in sommige meningen best goed vinden.

Vertrouwen is er echter niet..
@spykerboy: iedere auto is in staat om ruim binnen de 3km die een trajectcontrole duurt een andere auto in te halen die onder de toegestane snelheid rijdt.

Quote van de website van het OM:

“Gelden de correctiemarges ook bij trajectcontrole?

Ja. Net als bij alle andere vormen van snelheidscontroles, krijgen weggebruikers bij trajectcontrole een bekeuring als zij 7 km/uur of meer (limieten tot 100 km/uur) of 8 km/uur of meer (limieten boven 100 km/uur) te hard rijden. Bij het vaststellen van de boete wordt standaard een meetcorrectie toegepast. Bij een gemeten snelheid van minder dan 100 km/uur bedraagt de correctie 3 kilometer; bij een snelheid van meer dan 100 km/uur is het 3% van de gemeten snelheid. Op de acceptgiro staat zowel de gemeten als de gecorrigeerde snelheid vermeld.”

Als iemand regelmatig een boete aan de trajectcontrole overhoudt denk ik niet dat er wat te zeuren is. Ik rijd ook regelmatig met de naald op 130 door de trajectcontrole bij woerden en heb er nog geen boete aan overgehouden.
@Jochempie: waarom krijgen me ouders dan redelijk vaak een boete als ze 102 rijden waar 100 mag bijvoorbeeld?afgelopen maand hebben we dr 3 stuks van zulke ongein gehad, moet maar over zijn met die kk flitspalen en traject controles, gaat allemaal van mijn eten en me latere erfenis af :P
@Scarface
Ja en water is het belangrijkste bestandsdeel van het menselijk lichaam. Drink nu eens >2 liter achter elkaar op Niet raar opkijken als je vervolgens met intoxicatie opgenomen wordt in het ziekenhuis.
Simplistische drogredenatie.
ben het helemaal eens met de PVV. want problemen moeten bij de wortel worden aangepakt.
@Jochempie; dan moet je misschien beter je “troep” weggooien!
@Laurens: Tja het vervoer stoot wereldwijd inderdaad relatief weinig CO2 uit, zeker in vergelijking tot de fabricageindustrie. De auto wordt inderdaad onevenredig hard aangepakt.

Maar te hard? Nee. De automobilist wordt met de maatregelen voor het overstappen naar een nieuwe lease- of koopauto gestimuleerd om een zuinige, minder schadelijke auto te kiezen. Daar is toch niets mis mee?
@Jochempie:

Voor de pure vervuiling in de grote steden zou het een oplossing kunnen zijn. Het gaat echter over CO2…
@Jochempie: het is voldoende stimulans dat de bedrijven A/B/C labels voorschrijven als leaseauto, mits die auto’s de werkelijke prijs kosten, als je begrijpt wat ik bedoel (geen hybride of anderszins subsidies). De particulier koopt als regel altijd al zuinige auto’s, binnen het budget.

Europa vervolgens legt de industrie hele strenge eisen op qua totaal toegestane CO2 uitstoot.

En meer is niet nodig… want kosten ineffectief, en daardoor is er wat mis mee… we hebben een exploderende staatsschuld en financieringstekort, dat komt ook doordat we onzin subsidiëren…
@Jochempie:

Er is niks mis mee met het stimuleren van zuinige auto’s. Alleen wordt in Nederland het zuinige rijden niet echt beloond. Overigens heeft ook niet iedereen de financiële middelen om zuiniger te gaan rijden. Dus met die harde maatregelingen maak je voor sommige mensen het autorijden onmogelijk die wel een auto nodig hebben. Als ze echt voor het milieu waren dan zou het OV ook wel meer gestimuleerd worden door prijs verlaging en betere verbindingen tussen bepaalde plaatsen.
Wat een domme D66-Pvda leuters hier zeg.. PVV is de enige partij die veranderingen wil en kan laten zien en dat proberen ze al een hele tijd duidelijk te maken voor mensen met een erwt in hun, hoofd!
@Laurens: misschien dat ik het milieu t.o.v. de economische perikelen op een hoger voetstuk zet dan jij. Misschien dat jij de milieumaatregelen en subsidies in deze tijden van crisis niet verantwoord vindt. Ik denk bij de vergroening van ons leven echter: hoe eerder, hoe beter. Ik vind dan ook niet dat het milieubeleid tijdelijk even op stop gezet mag worden, omdat er iets anders belangrijks ook aandacht nodig heeft.

Beide topics moeten schikken naar elkaar, de één niet voor de ander.
@Jochempie: wat jij wilt. Je twee voorbeelden van auto’s, geven precies aan wat ik bedoel. Innovatie heet dat, en niet het idee hebben dat Nederland er iets toe doet… maar ga vooral op fietsvakantie, misschien kom ik je wel tegen… wie betaalt jouw auto eigenlijk… de economie?
@Jochempie:


Nu ff serieus, het milieu beschermen door een goede ruimtelijke ordening (wat julie in Nederland zeker hebben) is een goede zaak. Dieren beschermen, planten beschermen allemaal niets mis mee.
Maar belachelijke maatregelen zoals zonnepanelen en windmolens kunnen er ook nog mee door (het is beter om van meerdere bronnen afhankelijk te zijn hoe duur ook, of hoe innëficient ook (zonnepanelen soms word er de stroom zelfs door een goedkope omzetter op te zetten de stroom in de verkeerde fase doorgestuurd aan het net))

Maar het hele CO2 gezever en alles, voordelen geven op hybrides, electrische wagens enzo is ronduit belachelijk en op dat punt heeft de PVV duidelijk enige vorm van realisme. Niet dat ik erop zou stemmen, ik kan er trouwens niet op stemmen want ik ben belg.
Al die belachelijke maatregelen zouden beter afgeschaft worden tesamen met de extra ambtenaren die ervoor moeten zorgen brengt veel meer op.
Dat is het grote probleem met de politiek iedereen mag eraan meedoen. Ongeacht hun diploma of waar ze hun cijfers en informatie halen en dan krijg je dat bijna het hele politieke veld (hier in belgië ook trouwens) in van die fabeltjes gaat geloven.
@Henk: volgens de PvdA en D66 zijn de oplossingen van de PVV desastreus en daarom bijzonder onverstandig. Of ze deze nou snel willen/kunnen doorvoeren of niet.
@Jochempie: desastreuze oplossingen bestaan helemaal niet… want we zijn er toch nog… alhoewel, de dino’s…
Krijgt iedereen eindelijk te horen wat hij wil, wordt het meteen afgedaan als populistisch of onhaalbaar. Wees blij dat er iemand met gezond verstand in de politiek zit! en je stemt op een partij die hetzelfde tegen zaken aankijkt als jij. Nou alsjeblieft! wat er allemaal haalbaar is en niet zal de tijd leren. Belangrijker is dat slechte beslissingen c.q. kilometerheffing e.d. in ieder geval niet het licht zullen zien. PVV steekt er voor mij nog steeds met kop en schouders bovenuit.
Het lijkt soms radicaal, maar dat zijn ze helemaal niet. Het geld zal op een veel betere manier binnenkomen en het tekort vanzelf goedmaken. Hebben wij gevraagd om trajectcontroles of bekeuringen van 4 km te hard? Dat zijn pas gestapo toestanden en daar zijn de bekende partijen verantwoordelijk voor!
@de sjonnies: oh ja, de hypotheekrenteaftrek. Huiseigenaren vinden het belangrijker dat de zorg en het onderwijs onaangetast blijven dan de hypotheekrenteaftrek.
@Jochempie: je hypotheek aflossen is pas stoer… maar moet dat van de hybride subsidie… dat onderwijs heb ik allang opgegeven, na de HOS ongeveer.
@Jochempie:
Je begrijpt het punt waar het om gat niet:
We moeten bezuinigen als de pest.
Nu worden er beloftes gedaan door anderen; die, eenmaal aan de macht zeggen : Sorry het kan niet.
Kijk eens naar het tijdelijke kwartje van Kok (ik krijg nog heel wat kwartjes van die man)
Dus als er een partij is die duidelijk zegt : de afschaffing van de BPM gaat niet door ivm het het dichten van het begrotingstekort, dan ben ik niet blij; maar ik kan er wel mee leven.
Op dat punt is de PVV gewoon duidelijk en willen Cohen, Femke en de rest nog eens vier jaar gaan potverteren, weten de VVD en het CDA dat we de hypotheekrente aftrek MOETEN gaan afbouwen (maar zeggen van niet) ; en in verkiezingstijd willen ze het water zelfs over een plafond laten stromen, als je maar op hun club stemt!
Iedereen zeiken over remmen bij flitspalen, je kunt ook niet te hard rijden..?

en over het feit dat we 12 jarige pubers niet veroordelen voor hun ongelimiteerde stortvloed van ononderbouwde meningen maar deze man wel, misschien komt dat omdat dit een politicus ‘is’ (of in ieder geval beweerd te zijn). van zo’n persoon mag je een stuk meer intellect, volwassenheid en realiteitszin verwachten.

ben wel blij dat er veel mensen zijn hier die door dit soort onzin heen prikken. ik kreeg de laatste tijd het idee dat bijna iedereen wel iets positiefs vond van de pvv en maar vergat dat daartegenover 19 punten staan waar je het soms helemaal niet mee eens bent. en dat is het gevaar van geert wilders, hij kan praten als een brugman, en heeft voor iedereen wel een positief punt in z’n partijprogramma staan.

als deze visie op autorijden en autobezit aan slechts twee voorwaarden zou voldoen zou ik het er mee eens zijn
1: ze moet haalbaar zijn
2: ze moet van een partij komen die zich niet bovengeschikt voelt aan andere mensen en die niet alle kansen van mensen die noodgedwongen moeten vluchten uit hun thuisland willen ontnemen.

natuurlijk zou ik ook het liefst al het geld van mijn werk zelf houden, geen belasting betalen, en niemand hebben aan wiens uitkering ik meebetaal omdat hij/zij liever gewoon thuis zit. maar zo blijft het, er zijn regels en mensen overtreden die toch, ongeacht afkomst huidskleur of enig andere vorm van uiterlijke kenmerken of (geloofs)overtuigingen. maar we zorgen met zijn allen voor elkaar en zo hoort het ook!
@roan:

Ondanks dat ik de PVV niet wil verdedigen. Is het een typische reactie over de PVV. Nergens stelt Wilders dat hij de kansen wil ontnemen van vluchtelingen. Het gaat om het aantal immigranten dat misbruik maakt van onze sociale voorziening, lijkt me niks mis mee omdat eens onder de aandacht te brengen. Als je als land sociaal wilt zijn en dus vluchtelingen wilt opvangen is daar geld voor nodig. Dat geld is er op dit moment niet. En de meeste immigranten die Nederland op dit moment binnen stappen zijn geen vluchtelingen die noodgedwongen hun land moesten verlaten maar dit zijn goudzoekers. Landen als Zwitserland, Australië, Canada, Denemarken voeren allen een beleid als dit waarin ze hun eigen systeem beschermen. Iets wat wij 30 jaar geleden al hadden moeten doen. Dat heeft niks te maken met het ontnemen van kansen, als jij werkloos raakt wil je graag opgevangen worden door ons sociale vangnet. Met het beleid dat Nederland nu voert zal dit vangnet langzaam steeds kleiner worden. Mensen halen de dingen die Geert over immigranten zegt en de dingen die hij zegt over de Islam nog wel eens door elkaar.
Ik hoop op een coalitie: VVD-CDA-PVV..

Of gaat de Moslimpartij (PvdA) nog een klapper maken?
Ha, PVV…uit de lucht gegrepen standpunten. Onrealistisch, kortzichtig en te vaak ijskoud ongrondwettelijk.

Eng volk.
@bozewolf: soort milieubeweging, ook buitensporig invloedrijk ;-)
@bozewolf:

Yes we cohen? *proest*
@bozewolf:
PvdA Groen Links : alles en iedereen die zijn kop boven het maaiveld steekt ( de ondernemers) wordt fiscaal neergemaaid.
Dat is fijn volk !
Met dat volk aan de macht wordt er nog eens vier jaar lang gefeest van ons geld en kan de staatsschuld alleen maar oplopen.
Kijk eens naar het door de PvdA geregeerde Amsterdam, hoe dat er financieel voorstaat.
Die vogel in het logo lijkt wel een beetje op der Deutsche Adler. Ja, en dat populisme… Moet je dan dingen zeggen waar iedereen op tegen is? Is dat de kwalificatie van correct? Ga dan maar lekker op die andere slijmballen stemmen. Balkenende, yeah, dan krijg je bijkans vandaag nog kilometerheffing. Cohen, yeah, waar stond ‘ie ook alweer voor? Rutte, yeah, behalve dat het Smit-Kroes wordt als het te lastig wordt. Halsema, yeah, dan staan ze zelfs met hoofddoekjes op te flitsen. Pechtold: zie Cohen. Zeg het maar.
Mijn enige punt wat betreft windmolens en zonne-energie (en ook kern-energie, waterkrachtcentrales etc.) is dat we moeten investeren in een onafhankelijke energie-voorziening. Dat dit milieuvriendelijk is, is zeker van belang. Milieuvriendelijk betekent dat je er één keer over na hoeft te denken en het probleem daarna nooit meer tegenkomt. Daar wil ik graag tijd en geld in steken. Op deze manier hebben wij geen afhankelijkheid meer van de spelletjes van de olierijke landen.
@Jochempie: ah, het non argument wordt geponeerd. Wanneer voor het laatst hebben wij ook al weer een tekort aan olie gehad? Wat ik de ME’ers verwijt, is dat ze zelfs de woestijn lijken te gaan airco’en, geen enkel moreel besef, maar dat leer je daar ook niet op school… D’66 dan maar LOL
Elektrisch vervoer speelt daar een sleutelrol in.
Ik begrijp niet waarom jullie je allemaal zo kwaad maken en moeilijk doen over de PVV. Jullie ( o.k. de meeste ) zeggen dat je dom moet zijn om deze partij te stemmen, en dat het polulisties is??!?!?! Nou mijn geleerde mening zegt dat het misschien wel eens een keertje tijd wordt voor wat populisme…. En laten ze maar een keer winnen en kijken wat er van terecht komt. In ieder geval is het dan wel geprobeerd. Mijn stem hebben ze woensdag. Al is het dan niet alleen voor het bovenstaande stukje over de mobiliteit in Nederland. Ps. Als je gestudeerd hebt en zowel ing als drs bent, ben je dan dom ???? Wel zeker als je PVV stemt? Jullie begrijpen het niet helemaal.

Kom maar op met die reacties.
PVV all the way baby!

Hogere max snelheid, geen trajectcontroles meer. Geen absurde bpm kortingen op civic hybrids die geen litertjes zuiniger zijn en heel veel nieuw asfalt.

Als je al die zuigende gelukszoekers eruit flikkert scheelt dat 40% in de bijstand, al dat geld kan dan mooi in de wegen gestopt worden :)


@Bosnia Love:

Check wouter zn twitter, had je allang geweten dat de rijtest over een dakloze audi met V10 gaat.
@demoder: Mijn stem heb je.. :D
Aan de andere kant, wij dachten in de 60’er jaren ook dat het gas er maar zo snel mogelijk doorheen gebrand kon worden, in afwachting van 100% kernenergie. Jammer dat we dat niet doorgezet hebben toen, misschien wel de grootste blunder van de groenen…
@Iedereen die de PVV linkt met de NSB, Hitler of een andere dictator:

Loop lekker achter de reet van Joppie de theedrinker aan.
Misschien krijg je wel gratis en voor niks een uitkering van hem.. Betaald met belastinggeld.
@Benz..:

Daarom, mensen zijn bang dat alles wat Wilders nu verkondigd daadwerkelijk uitkomt.

Ik ben het ook niet eens met al zijn standpunten mbt immigratie.

Mijn rijlesleraar kwam bv uit Marokko, had dus een baan en sprak beter nederlands dan ik. Ik vind dat hij zonder probleem in NL mag blijven. Maar voor alle criminele immigranten, bijstandtrekkers en gelukzoekers geldt gewoon:

Geen strafblad en binnen een jaar een baan, anders
oprotten. Dit systeem is echt niet nieuw en wordt toegepast in oa Australie en Zwitserland.

De VVD kan zich trouwens ook vinden in deze standpunten, maar die draaien het om zodat het liever klinkt. VVD zegt, bijstandstop voor immigranten.
@Benjamin1: Klopt wat je zegt.. En misschien is het wel goed wanneer de PVV in de regering komt.

Het zou elkaar goed in evenwicht houden.
@Laurens: een tekort aan olie kan door een heleboel redenen ontstaan. Zo kunnen de UAE net zo goed alles naar China sturen, aangezien daar de vraag explodeert.
@Jochempie: oh please, wie het meest voor onze tomaten betaalt, krijgt ze. Een beetje niveau graag…
@Laurens: oh my… ik lijk wel een Wilders aanhanger als ik moet zeggen dat de UAE en de balkanlanden totaal geen problemen hebben met het stellen van hun principes boven hun inkomen.

@de sjonnies: “Nu worden er beloftes gedaan door anderen; die, eenmaal aan de macht zeggen : Sorry het kan niet.”

Iedere politieke partij heeft idealen om na te streven. Dat is inderdaad op meerdere punten niet haalbaar gebleken. De partij van Wilders zal meer moeite hebben hun streven na te komen dan gevestigde partijen. Ze leggen de morele lat zó hoog dat ze na 20 jaar nog niets voor elkaar zouden krijgen. Met de sceptische bril op krijg je met alle partijen weinig waar voor je geld maar bij Wilders nog net iets minder.
@Jochempie: waar heb je het nu weer over, wie betaalt, bepaalt. En heel makkelijk dat er een leger is om deze spelregels af te dwingen, als het moet…

@Benz..

bejaarden willen wel naar buiten…
@Jochempie:
onzin opmerking van je, en tevens mijn grote bezwaar tegen de ‘democratie ‘en verkiezingen.
Alle partijleiders lopen als ambulante verkopers hun producten aan de man te brengen, terwijl ze donders goed weten dat ze niet alles; of soms zelfs niets kunnen waarmaken.
Dat heb ik tegen de moderne politiek, veel beloven en weinig geven, doet de gekken in vreugde leven.

Er wordt bv gesproken dat er over dertig jaar meer banen zullen zijn, (VVD) als ze zo ver kunnen vooruit kijken, waarom heeft niemand dan die krediet crisis zien aankomen.
Macht corrumpeert altijd.
Er is een uitzondering geweest na de tweede wereld oorlog : Charles de Gaulle, die was arm toen hij stierf en had zijn leven gewijd aan ons Europa (met Bondskanselier Adenauer) en aan Frankrijk.
Dat was een fatsoenlijk mens.
@Jochempie:

Je punten Wilders enzo laat ik in het midden ik ben geen Nederlander over de politiek bij julie heb ik dan ook weinig te zeggen. En persoonlijk vind ik dat die kerel in ene cabaret show thuis hoort of in de oppositie maar zeker niet in de regering. Wil niet zeggen dat hij helemaal geen goede punten heeft.


Maar die van u over energie zijn anders wel belachelijk. Zonnepanelen in Nederland, wat is de inclinatie van de zon bij julie? Die verschilt nogal van zomer tot winter, dus je kan al geen vaste hoek kiezen, als je dan toch iets wil doen moet je het ook goed doen en zomaar dure zonnepanelen leggen om te zeggen ik ben groen is al geen goed idee naar mijn mening. Worden ze nog een verkeerd aangesloten, want daar moeten natuurlijk kosten gespaard worden en die dingen hebben sowieso een slecht rendement in vergelijking met wat er nog aan te komen staat (natuurlijk moeten eerst die oude verdient hebben voordat er nieuwe op de markt komen).
Wind molens, redelijk alternatief, alleen heel duur, en het rednement ervan is ook maar zozo, enkele megawatts in een heel park en dat is het.
En wij hebben nog 2 waterkracht centrales maar dat kunnen julie ook al niet. (niet dat dat iets voorstelt)


Wat blijft dan over het enige goede alternatief Kernenergie, de enige oplossing, waar ook Europa voor kiest maar zowat iedereen van de Partijen is er als ik het goed voor heb tegen.
@Hupke: wij hebben wel waterkracht, ondanks dat we geen bergen hebben… zonnepanelen idd onzin hier zover van de evenaar, wind, zou in het IJsselmeer kunnen, dan valt het nog te repareren (altijd defect die dingen), wat hier wel goed kan is ondergronds CO2 opslaan in oude gasvelden, maar dat is eng LOL

En misschien gebruik maken van het potentiaalverschil tussen zoet en zout water, maar dat idee is nog heel pril, kunnen we ook mooi in de Oosterschelde toepassen, met jullie water… misschien is het nog het slimst om net als vroeger met heel veel hele kleine hele simpele windmolentjes, het water naar de zee te pompen…
@Laurens: bij dat potentiaal verschil dat is nog niet voor morgen en gaat ook geen kleine installatie zijn.
Maar als er echt energie bespaart moet worden huizen beter isoleren, warmte pompen gebruiken, koeling via die vele vijvers, rivieren en polders die julie hebben.
Kleinere windmolens eventueel die nieuwe geruisloze op basis van de tesla turbine. (ziet er ook niet als een molen uit).
Oude schepen weigeren in de havens (geen inkomsten meer), …
dat maakt een verschil voor de wereld niet voor Nederland en op wat roet, zwavel, dioxines en benzenen na zijn auto’s helemaal niet schadelijk.

En dan de grootste energie oplossing van allemaal kern-energie of stroom kopen van landen zoals wij en Frankrijk die kernenergie gebruiken want de rest kost te veel en heeft nogaltijd lage rendementen.

Gebruik maken van biomasse (oeps weer CO2 daar zullen die groene lorrejassen weeral tegen zijn)


@RenesisHP:

Die afval word dan ook nog eens redelijk veilig opgeslagen en bij kerncentrales van de 4e generatie (als je er eentje bouwt nu of in de laatste 5 jaar eigenlijk al is dat er zo eentje) word dat afval verder verbruikt zodat er nog minder overblijft.
Ik begrijp niet wat mensen erop tegen kunnen hebben dat is allemaal onwetendheid en onbegrip. En de schuld van spiderman en andere cartoons of films waarbij radioactiviteit rare dingen doet.
@RenesisHP:

Miezerige productie evenveel als 1 oude reactor in doel en nog niet de helft van een nieuwe en er staat er 4 in doel.
En dan in Wallonië nog eens 3.

Julie werken nog volledig op gas en steenkool dat is eigenlijk pas primitief te noemen. (wel goedkoop en simpel)

kijk maar
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_elektriciteitscentrales_in_Nederland
@Hupke:

Ik ben bekend met de cijfers van beide centrales. Vandaar mijn vergelijking. ;)

Dus een kerncentrale in Nederland kan eigenlijk best wel. Zal wel gewoon te duur zijn.
@Hupke:

Snap jij waarom iedereen tegen kernenergie in Nederland is?
Op nog geen 2min loopafstand van de Nederlandse grens staat er een megakerncentrale in België. Gevaar is er dus toch wel in de buurt. Het afvalprobleem is eigenlijk maar marginaal als je de opbrengst bekijkt.
@RenesisHP: een mogelijke oplossing hebben we dan wel weer mooi omgebouwd tot pretpark… jammer dat daar in de buurt niemand woont verder… kernwasser wunderland…
@Benjamin1: Precies. Er zijn meer dan genoeg Moslims welke allerlei hoge functies bekleden, welke meer dan goed zijn ingeburgerd maar helaas zijn er ook Moslims die denken dat ze niks hoeven te doen en van dat Linkse tuig in Den Haag gerust een uitkering krijgen betaald door ons, hardwerkenden.. (Hollanders, maar ook alle anderen voor wie dat betrekking heeft)

Wat men ook mag aanpakken zijn de minimum-straffen. Die moeten omhoog. Bij een verkrachting of het in elkaar slaan van tram/bus/trein/ziekenhuis-personeel gewoon een jaartje cel + een dikke boete.

Wilders heeft verdomme groot gelijk wanneer hij zegt dat Crimineel tuig het in de gevangenis beter heeft dan bejaarden het hebben in het bejaardetehuis.

Ik zou dan ook graag zien dat er NIET bezuinigd gaat worden in de zorg, maar ook niet op onderwijs maar op ontwikkelingssteun. Natuurlijk is het belangrijk dat Nederland een bijdrage doet wanneer er elders in de wereld een ramp zich voordoet. Echter: Nederland geeft al krankzinnig veel uit en dat kan mijns inziens stukken minder.

Ik heb zo het idee dat men daar in Links Den Haag niet eens het begrip “Prioriteiten stellen” begrijpt.
@Benz..:

Wilders spreekt ook nooit over die gene die het wel goed doen. Het gaat om de groep die niks uitvoert. Maar van mij mag hij zich ook wel een uitspreken over de autochtone uitvreters.. want die zijn er ook genoeg.

Betreft Moslims overdrijft hij op sommige fronten wat. Maar het mag best aangescherpt worden religie is iets van jezelf wat je beleid achter je voordeur. Daarom vind ik het ook zo apart dat links hier zo voor op komt. Dat zijn juist de partijen die voor aanstonden bij de Emancipatie van de vrouw en de seksuele revolutie. Iets wat haaks staat op de denkwijze van de Islam.

Heb verder niets tegen moslims. Nederland heeft vrijheid van geloofsovertuiging dat zijn dingen die we moeten koesteren. Maar het moet eens afgelopen zijn dat mensen onder het motto van hun geloof zoveel voor elkaar krijgen en dat geld voor elke vorm van geloof. Dat mis ik ook een beetje bij wilders hij is niet consequent in zijn standpunten.
P
V
V
!
wilders is gewoon een baas
@de sjonnies: Zulke mensen worden pas echt de ogen geopend wanneer het onheil al lang en breed is geschied.

Met Links aan de macht is het ondernemen niet leuk meer aangezien dan de rijken en de mensen met de hogere inkomens meer en meer belasting gaan betalen.

Sorry voor m’n woordkeuze, maar het is gewoon kutvolk welke alleen handelt in eigenbelang.
@Laurens: …maar kunnen het niet, aangezien er al veel te weinig personeel is welke werkzaam is in de zorg.

Wanneer men nu juist op de zorg gaat bezuinigen gaat men er voor zorgen dat bejaarden het nog zwaarder krijgen.
Knap dat iedereen opeens weet wat ik wel zou gaan stemmen. Leg die woorden maar bij je grootmoeder in de mond.

De PVV heeft best een paar goeie punten er tussen zitten (op onderwerpen zoals vervoer en zorg), maar met het meerendeel van hun partijprogramma ben ik het gewoon pertinent niet eens. Om nog maar te zwijgen over de polarisatie die ze creeeren, de uitspraken die Wilders maakt en de ongekende generalisatie en angst die ze teweeg brengen. Daar zal ik principieel gewoon nooit op gaan stemmen.

De gevestigde politiek heeft er de laatste paar jaar een zooitje van gemaakt. Absoluut waar. Maar is de oplossing om Wilders te gaan stemmen?


Puur reactionisme imo. En daar wil ik niets, maar dan ook niets mee te maken hebben.
En sowieso is het met klootjesvolk nooit te doen om fatsoenlijk over politiek te praten. Want rechts zijn altijd zakkenvullende facisten en links zijn zakkenvullende mooipraters. He, Benz? Als Femke (vreselijk mens overigens) en co het de ondernemers lastig maken is dat allemaal uit eigen gewin. Al die hogere ondernemingsbelastingen vloeien naar regelrecht de Zwitserse bankrekening van Femke, of niet? Puur eigen belang.

Man, ga toch fietsen.
@bozewolf:

Kopje thee?
De grap is altijd dat wanneer de PVV plannen heeft het ‘populistisch’ wordt genoemd. Maar wanneer Christenhond Balkenende plannen heeft het onmiddelijk akkoord is.

Bovenstaande plannen moet een autorijder kunnen bekoren..
@Bozewolf: Is er dan iemand die zegt waarop jij op moet stemmen? Jij maakt die keuze toch?

Op wie ga jij stemmen? (Puur interesse)
Femke is niet groen, ze ruikt alleen maar zo :-)
Beetje populistisch, om te zeggen dat vooral lager opgeleiden PVV stemmen ;)
@Bozewolf: “Als Femke (vreselijk mens overigens) en co het de ondernemers lastig maken is dat allemaal uit eigen gewin. Al die hogere ondernemingsbelastingen vloeien naar regelrecht de Zwitserse bankrekening van Femke, of niet? Puur eigen belang.”

Man, lul niet zo slap.. Hoe jij het formuleert is het idd wel erg uit z’n verband getrokken. Ik bedoel natuurlijk niet dat GL zelf er rijk van wordt o.i.d. Ik dacht dat je het wel snapte, maar nee dus.

Is een ondernemer erbij gebaat wanneer hij/zij na jarenlang hardwerken ineens meer belasting mag aftikken terwijl de hogere inkomens al i.v.t. andere landen meer belasting betalen dan normaal?

Wat Links doet (en wil) is Ondernemend Nederland ontmoedigen..

Doe eens begrijpend lezen.
@Benz..: Nouja, het is op internet vaak lastig te begrijpen wat iemand er echt mee bedoelt. Leg jij dan eens uit hoe een partij als GL handelt “uit eigenbelang”. Hoe exact worden zij hier beter van?

Elke partij handelt in principe uit eigenbelang. :P Links, rechts, centrum, socialistisch, liberaal. Maakt niet uit. Jij legt heel stereotyperend de nadruk op de linkse rakkers en eigenbelang. Ik vraag me juist af waar dat wegkomt want op zich maak jij geen mongolide indruk op mij (plenty comments hier die dat wel doen, daar ga ik dan ook niet op in).

En ja, de linksere partijen willen de grotere verdieners iets meer belasten, ja. Dat is niks nieuws hier in Nederland. De grotere verdieners betalen sowieso al veel meer, de verhoging is relatief marginaal. Is zoiets terecht? Ik weet het niet, daar kunnen we hoogstwaarschijnlijk 5 maanden over soebatten. Feit is wel dat Nederland een heel sociaal land is. Daar heeft de meerderheid nou eenmaal voor gekozen lang geleden en dientengevolge hebben we een slootje linkse partijen die dat graag in stand willen houden. Dat is ook mijn eigen overtuiging. Dan betaal ik later ook maar wat meer, het zij zo. Wij hebben het hier in Nederland hartstikke goed, SAMEN, en daar mag een veer voor gelaten worden vind ik.

Het is pas puur eigenbelang om op iets te stemmen waar je vooral zelf op korte termijn beter van wordt.


Qua woensdag stemmen, ik zat heel erg op het hek de laatste tijd. De gemeenteraadsverkiezingen heb ik ook niet gedaan, ik was het nergens echt mee eens. Parlementsverkiezingen MOET ik van mezelf wel doen, dus dat doe ik dan ook. Ik ga waarschijnlijk voor D66. Traditioneel gezien zou ik SP kiezen, maar die zijn kordaat tegen de kilometerheffing, waar ik voor ben. Ook op een paar andere punten die ik belangrijk vind zie ik mezelf niet SP stemmen.
De PvdA heeft zichzelf in mijn ogen al jaren geleden verloochent, dus die vallen af.
GroenLinks vind ik “te hippie”, onrealistisch (vooral mbt elektrisch rijden en ideeen over stroomopwekking.) en ik heb gewoon een hekel aan Halsema.
Uit principe stem ik niet op een christelijke partij. CDA is nog ok, die staan realistisch in de samenleving (meesten dan), maar SGP en CU vind ik verschrikkelijk. Die leven nog in 1940.
PVV en ToN zal ik never nooit op stemmen. Onrealistische reactionaire onderbuikpolitiek vind ik het.

Het tragische is dat de gevestigde orde mensen als Wilders en Rita in het zadel hebben geholpen met hun eigen knoeierij. Tuurlijk zijn er de laatste jaren enorme fouten gemaakt, maar Wilders en Verdonk types zijn nooit de oplossing.

Dus, wat houdt dat over? Partij van de Dieren vind ik onrealistisch en te non-issue (alhoewel admirabel in hun streven), de Piratenpartij is best tof maar krijgt natuurlijk geen poot aan de grond.

Dan dus maar D66. Op de punten die ik belangrijk vind heb ik de meeste raakvlakken met D66.

Wel vond ik het jammer dat de partij manifesten heel weinig over Europese samenwerking repten, wat ik ook een zeer belangrijke zaak vind.


Genoeg geinformeerd? :P
mja, mooie praatjes inderdaad..

al moet ik wel toegeven dat de PVV de enige partij is met een realistscieh blik op het milieu..Al die geitewollen sokken roepen en schreeuwen over opwarming dit en opwarming dat..
maar helaas zijn er duizende onderzoeken die anders uitwijzen. Grond onderzoeken die gigantische opwarming aantonen (nog ver voordat er mensen waren), en what the hell denken “wij” als mensen hier iets aan te kunnen doen ???
Just no way ! het is echt klink klare GROOTHEIDSWAANZIN om te kunnen denken dat wij enige invloed op de natuur kunnen uitoefenen..De natuur blijft veranderen, continenten verplaatsen 10cm per eeuw..zeeen drogen op in periodes van <100 jaar.. dat kunnen wij niet stoppen.

Wel is het zo dat fosiele brandstoffen eindig zijn.

Maar gelukkig wordt er door de industrie veel geld gestoken in onderzoek en uitvoering van de waterstof cellen …
DAT is de toekomst van de autoindustrie..
iedereen zijn eigen "powerplant" op waterstof.. het meest voorkomende element op de aarde. Als de splitsing van waterstof atomen goedkoper en beter gemaakt kan worden…

Misschien met wat geld van de verschillende overheden zal het onderzoek wel stimuleren…!!!!

Maar dat onderwerp wordt door geen enkele partij geopperd ??

Tevens blijven echt grote concrete bezuinigings maatregelen uit..(buiten de hypotheek rente aftrek)

Goed als we dan toch bezig zijn.. Een grote reden van de financiele crisis in EU is de VS..
Een tekort van 275M $ per dag is niet weinig. Maar wel olie oorlogje blijven voeren wat miljarden kost..
Dat geld moet ook ergens vandaan komen..
Toen heeft de EU bank besloten dat banken in europa een eigen vermogen van 7% moeten hebben van al het geleende geld.. wat voorheen 5% was.. een stijging van bijna 50%(!!)
Toen kwamen de banken in de problemen..
en wie kunnen dat NU allemaal weer gaan betalen..
PRECIES wij de onschuldige burgers die al aan alle kanten uitgemolken worden..
(misschien wat kort door de bocht, maar hier komt het wel op neer)

Van je maandelijkse belediging (salaris) betaal je al TEveel belasting.. en wat je met dat overgebleven geld koopt betaal je NOG eens beslating..laat staan dat je een nieuwe auto koopt..

Maar goed genoeg geklaagd..

i'll rest my case
Buitenlandse automerken die een fout begaan worden het land uitgezet?
Liever arm en saamhorig dan rijk en haatdragend.
@Jochempie: denk dat je op de goede weg bent, qua arm ;-)
@Vreddy B: “Wilders spreekt ook nooit over die gene die het wel goed doen”

“Dat mis ik ook een beetje bij wilders hij is niet consequent in zijn standpunten.”

Dat zijn ook 2 punten waarom ik niet op de PVV stem. In mijn ogen scheert hij te veel een bepaalde bevolkingsgroep over één kam terwijl een geringe populatie daarvan het compleet verziekt.
@Benz..:

Betreft dat eerste punt; Daar hoeft hij het van mij ook niet over te hebben. Mensen die het goed doen gewoon hun bijdrage leveren in de samenleving zonder overlast hoeven toch niet apart benoemd te worden? Dat hij te veel over 1 kam scheert is duidelijk. Alleen de allochtonen/moslims die niks met die rotte appels te maken hebben hoeven zich toch ook niet aangesproken te voelen? In spanje wordt ook vaak gesproken over de asociale Nederlandse vakantiegangers die zich gedragen als beesten, daarmee voel ik mij niet aangesproken omdat ik weet dat ik niet zo ben wel durf ik het te veroordelen. Dat is iets wat misschien de presterende groep ook eens moet doen in Nederland, hun mede genoten eens veroordelen op hun daden.

Overigens stem ik ook niet op de PVV.
Vogels horen gewoon bij populistische partijen
http://irom.files.wordpress.com/2009/08/nazi-symbol.jpg
@W115:
En dan zeggen dat Wilders wereldvreemd is.. Door het plaatsen van dat plaatje is het tegendeel bewezen! idioot
Vreemd, ik dacht dat Half Nederland op Willders zou gaan stemmen. Maar nu ik hier de reacties lees, is de meerderheid – op uitzondering van een ekeling en de pubers-van de posters tegen de PVV.
@autofan sorry had moeten zijn: ik zou ook keihard remmen, niet wat er staat ;) foutje :P
Wat je ook van Wilders en zijn kornuiten vindt, hun plannen over mobiliteit zijn helder, duidelijk en zeker wel haalbaar. Dat de overige partijen zeggen van niet, getuigt alleen maar van hun onkunde.
Als ze niet de hele tijd van die rare ongepaste uitspraken zouden doen, alleen maar om publiciteit te krijgen, zouden ze mijn stem krijgen.
@Vreddy B: Precies, jij begrijpt het..

Moslims in Nederland werden pas geleden nog door een radicale Moslimorganisatie opgeroepen om niet te gaan stemmen.

Als tegenreactie hebben verschillende imams gezegd dat het juist belangrijk is als Moslim zijnde te gaan stemmen. Het is echt niet de bedoeling dat de Moslims op die manier op een soort van zijspoor wordt gezet.
@spykerboy: omdat ze langs een flitspaal zijn gereden.
Ik had eigenlijk verwacht hier meer reacties te lezen over de antwoorden van de PVV. In plaats daarvan is de anti PPV garde weer een tegen aanval gestart. Ja, dan kan ik niet anders als ook mijn mening te ventileren

En om maar het een en het ander te ontkrachten, de PPV is geen tegenstander van moslims of allochtonen. (Hard)werkende allochtonen zijn hartelijk welkom. Wel zijn te tegen profiteurs die niets brengen, maar alleen maar komen halen.
Ik ben het daar volledig mee eens, daarbij komt dat deze profiteurs Vaak (meestal) nog eens radiaal tegen het westen zijn en alles wat wij uitstralen. (Vreemd!? wat kwam je hier doen dan?) En dat is waar de PPV voor waarschuwt.

kopvoddentax is natuurlijk onzin, een hoofddoek is niet storend, zolang het geen boerka of dergelijk is. Toch is een hoofddoek het symbool voor vrouwelijke onderdrukking. gek genoeg is dat iets wat alleen de vrouwen in moslim landen zelf begrijpen. in Turkey ben je nagenoeg nergens welkom met hoofddoek en in Iran worden er demonstratie georganiseerd om het ding af te schaffen. een omgekeerde wereld dus.

Ik ben een kleine ondernemer, en bijna 50% van mijn klanten bestaat uit werkende allochtonen. als ik mijn klanten spreek, en hun mening peil, schamen ze zich voor hun land genoten. het is toch jammer dat het zoe moet zijn.

ik stem PVV. niet voor het kopvoddentax, maar voor Nederland,

BTW, mijn vrouw stemt ook PVV, omdat ook zij tegen massa immigratie is die alleen maar kost en mensen brengt die hier niet meedoen. en zij is moslim!!!
Wat een linkse ratten hier! Wordt er gezegd wat een autorijder in hart en nieren wil ben je ineens populist. Was het niet de bedoeling van een politieke partij om JUIST de belangen te behartigen. Dat wilders (of iemand van zijn partij) dat nou opratelt of iemand anders, maakt dan toch geen moer meer uit..
Linkse heren hier op AB, lekker links blijven stemmen dan is deze site weer 4 jaar verzekerd van gezanik en gezeur over de staat van het wegennet, files en andere automeuk!
Rustig maar:-) het heeft weinig zin om de linkse rakkers over te halen, die zetten liever een kopje thee en laten de boel de boel.. Zoals de uitdrukking “niet verder kijken dan de neus lang is”.
VVD-CDA-PVV!!!!!!
hopen dat deze schitterende coalitie er komen mag
@Benjamin1: Met een “multi-cul-suikerklontje” :lol:
kijk, ik heb geen enkel probleem om te betalen voor ouderen, vergrijzing etc. Over 60 jaar heb ik dat ook nodig en moeten de volgende generaties voor mij betalen.

Maar ik heb wel een probleem met gelukszoekers die hier gratis geld ophalen en het direct overmaken naar het thuisland.
Hitler verbeterde ook het wegennet, konden de tanks er sneller overheen
@MRMR: Waar slaat dat nu op? Heb ju überhaupt enig intellect, of krijg je voeding uit een slangetje? Moeten mensen hier nu serieus op in gaan? Kruip jij eens gauw terug onder je steen!
Er staan een paar dingen in die niet waar zijn. Ook staan er een paar dingen in die onzin zijn.

Overigens is de PVV inderdaad geen rechtse partij maar eerder een nationaal-socialistische. Hun sociale plannen lijken erg veel op die van de SP. Lees het er maar op na in hun verkiezingsprogramma (dat overigens meer een “dit is de richting”-manifest is en niet zo concreet is).

Of de PVV de beste partij is van de automobilist waag ik ook te betwijfelen: geld in asfalt stoppen moet op een slimme manier gebeuren bijvoorbeeld. Maar ze hebben nog niet veel plannen (helemaal niet veel concreets, leeg hun program maar door, dat heb ik namelijk zo uitgebreid mogelijk gedaan!)

Namelijk, de volgende automobilisten zijn bij de PVV minder goed dan bij bijv. GroenLinks:
– mensen met een kleine, zuinige auto
– mensen die weinig rijden
– mensen met een elektrische auto
– mensen die regelmatig een dure nieuwe auto kopen (BPM-afschaf)
– mensen die van plan zijn een nieuwe dure zuinige auto te kopen zoals een BMW 730d (BPM-CO2-ombouw)

Lijkt me toch de moeite waard om even te vermelden. Niet dat ik onder die doelgroepen val, maar toch, het zijn best flinke doelgroepen.

Verder maximumsnelheid naar 140 (nounou, ontzettend hard zeg). Dat zal ook tot problemen leiden ivm geluidsoverlast en milieu op sommige plekken. Niet dat het milieu meteen achteruit gaat, maar wel dat we op allerlei plekken niet aan Europese normen voldoen en daar op aangesproken kunnen worden. Maargoed, we moesten toch al uit Europa he… Op de meeste plekken kan ik niet eens 120 rijden, en niet omdat er inhalende vrachtwagens zijn, maar eerder omdat er mensen met 100 km/h de vrachtwagens gaan inhalen. Of wil de PVV hier ook wat aan doen? ;)

Verder is het CO2-verhaal misschien inderdaad twijfelachtig, en heb ik ook in de andere posts al gereageerd met de vraag of de verhouding CO2-tax niet wel erg groot is (Ferrari 20 ct/km, Prius 0,4 ct/km, verhouding is 50x terwijl verbruik maar 4x hoger is bij Ferrari: 1:5 ipv 1:20, waarbij 1:5 pessimistisch is voor snelwegverbruik). Feit blijft wel dat brandstof op raakt en dat stimuleren van alternatieven wel degelijk erg verstandig is; op termijn geeft ons dat een technische voorsprong en verminderde afhankelijkheid van olie! Daar nu niet in willen investeren getuigt van weinig visie.

De SP heb ik nog niet zien langskomen, maar hier even linkje naar interview met Roemer over het onderwerp verkiezingen: http://www.autoweek.nl/autonieuws/14272/Verkiezingen-mobiliteit-deel-6-SP

Ook D66 vind ik een goede evenwicht hebben in hun plannen qua mobiliteit: http://www.autoweek.nl/autonieuws/14274/Verkiezingen-mobiliteit-deel-8-D66

Maar wat de meeste mensen hier het meest zal aanspreken is de VVD: die belooft op termijn de laagste lasten: http://www.autoweek.nl/autonieuws/14270/Verkiezingen-mobiliteit-deel-4-VVD

(overigens zie ik bijv. meer in de plannen van SP of D66 omdat die toch concreter ingaan op oplossen van de fileproblematiek, de VVD blijft daar toch wat vaker in omdat ze bijv. niet willen investeren in OV, en volgens mij zijn er toch veel mensen die het OV niet gebruiken omdat het te slecht is… niet dat jij of ik dan ineens wel met het OV willen reizen, maar zat mensen die dat waarschijnlijk wel doen als het snel en niet te duur is).

Om maar even aan te geven dat je geen rechtse partij hoeft te zijn om het goed voor te hebben met de automobilist. Overigens is het wel waar dat de meeste linkse partijen minder florisante plannen hebben (bijv. GroenLinks, behalve als je weer heel zuinig rijdt :P).

Overigens is mobiliteit nou niet het belangrijkste voor mij bij de verkiezingen. Maargoed, ook op dit gebied laat de PVV zien weinig visie te hebben.
@Sorcerer: uhh, we zijn nog niet klaar met ons overzicht hoor;)
http://www.autoblog.nl/archive/tag/verkiezingen
Ik zeg, alle buitelandse auto’s het land uit!
Godverdegodver hoe populistisch wil je het hebben…

Klinkt allemaal mooi. Ik kan je ook gouden bergen beloven, maar of ik er aan kan voldoen…

De PVV is het politieke equivalent van Palm Invest en DSB.
Het zijn dezelfde soort klanten die ook op de PVV stemmen.

Wij bestrijden te vuur en te zwaard alle milieumaatregelen die zijn ingegeven door een stel hypocriete geitenwollensokken van het GroenLinks hoofdkwartier.

Hé fucko! Klinkt leuk voor je bühne maar je hebt wel door dat GL nog nooit aan een kabinet heeft deelgenomen?
Waar is TurkishWarrior eigenlijk?
@Vinny_93: In Turkije hoop ik.
juist, ik ben ook voorstander van http://www.atoomstroom.nl
@Bozewolf: Ja hoor, prima..

Misschien is het niet juist om alleen de nadruk te leggen op die linkse “rakkers”. Ook Rechts heeft zo haar tekortkomingen.. Echter zie ik de volgende regeringsformatie wel zitten: VVD-CDA-PVV.

En ja, de PVV heeft enkele dingen in haar verkiezingsprogramma zitten welke waarschijnlijk niet op één lijn liggen met die van de VVD en het CDA. Daarom wordt het voor Wilders lastig om bepaalde punten er door te kunnen stouwen. Maar ik vind het wél belangrijk dat er dingen gaan veranderen.

Normaal stemde ik steevast CDA, nu echter wordt het toch de VVD. Die Mark Rutte zie ik wel Premier worden. Hij heeft mijns inziens een heldere kijk op dingen. Draait nergens om heen en de punten die ik belangrijk vind heb ik dan ook de meeste raakvlakken met die partij. Ook tijdens het verkiezingdebat op TV maakt hij een goede indruk.

Job Cohen daarintegen niet, aangezien hij niet eens z’n cijfers en getallen paraat had. Ook Wilders vond ik tegenvallen. Het was enkel en alleen integratie, integratie en integratie. En af en toe eens een sneer naar anderen.

Ik neem aan dat de VVD wint, echter: Wie weet kan het CDA van J.P. Balkenende nog voor een onverwachtse verrassing zorgen.

We zullen zien. :)
CDA en VVD heb ik niet zoveel tegen, ook niet in het kabinet. Ben het er lang niet altijd mee eens, maar ok. Maar PVV, yuck. Ik denk echt dat ze geen inhoud hebben. En als partij hebben ze natuurlijk 0,0 ervaring. Met hun houding en image kan dat ze nog wel eens op gaan breken.

Anders gezegd, die PVV’ers lijken me nou niet bepaald mensen van compromissen…
*onverwachtse moet zijn: onverwachte.

Het klinkt je maybe raar in de oren maar ook de PVV heeft goede punten. Het aanpakken van de criminaliteit (Dat de Marokanen het altijd weer gedaan hebben is kortzichtig van hem, maar zeg nou zelf. Ergens heeft hij gewoon een punt)

Dat ze 0,0 ervaring hebben wil nog niet alles zeggen. Elke partij is eens begonnen op 0 en sommigen zijn uitgegroeid tot grote serieuze partijen welke jarenlang geregeerd hebben. (CDA, PvdA)

Ik ben eigenlijk wel erg benieuwd hoe de PVV de problemen en/of de crisis aan gaat pakken. Laat ze het maar proberen. Mijns inziens hebben ze een paar goede punten en dat ik wil in de praktijk kunnen terugzien. Hogere en zwaardere minimumstraffen, een betere zorg voor onze ouderen welke dit land hebben opgebouwd. Ze verdienen het om goed verzorgd te worden en niet om bij wijze van spreken slechts 1 keer per 4 dagen gewassen te worden.

Om maar even een concreet voorbeeld te noemen.

Niet geschoten is immers altijd mis..
@Benz..:

Maar die punten die ze beloven, zijn die ook doordacht?
Is er berekend op voorhand hoeveel alles hun gaat kosten? Hoe ze het effectief uitwerken gaan. Hebben zij erover nagedacht met welke partijen ze gaan en gaan kunnen samenwerken en welke van hun ideeën er dan zeker door gaan komen?

Nee ik denk het niet. Omdat Wilders een hele goeie is voor de oppositie, hij heeft een stel hersenen, hij heeft een vijand gekozen en pakt alle punten aan waar niemand anders zich aan wilt wagen of waarmee de meesten het niet kunnen vinden.
Maar tenzij hij echt gek is zou Wilders nog het meest van al verbaasd zijn moest hij een van zijn punten kunnen uitvoeren. Als ze hem carte-blanche zouden geven hij zou nog niet weten waar te beginnen.
@w115 jij bent echt niet goed man , jij bent hier de gevaarlijke gek , @ benz je verbaasd me positief man .
Ideaal, iets simpel houden zodat het overzichtelijk blijft en er doelen gehaald worden. Niet alles op CO2 (idd een milieuvriendelijke stof) afschuiven, maar kijken wat nou ehct het probleem is. Ik zeg niet dat ik het 100% met de PVV eens ben, en al helemaal niet met hun manier van benaderen. Ik vind het zelfs teleurstellend dat ze GroenLinks “hypocriete geitenwollensokken” noemen. Dit is dan wel zo, maar daar maak je geen vrienden mee en bereik je geen doelen. Wel goed dat er tenminste een partij is die toont niet bang te zijn om een mening te geven! Nee, van alles wat ik tot nu toe hier heb gelezen staat de PVV nog altijd RUIM bovenaan, of het nou een stel debielen af en toe zijn of niet! Als het niet op de zachte manier kan, dan maar op de harde…
Zet Wilders inderdaad maar in de oppositie. Dan kan hij de boel lekker scherp houden.

Als ‘ie in het kabinet komt kunnen we over een jaar weer naar de stembus…
De PVV is onder andere hard nodig om de VVD op de juiste koers te houden. Xenofielen, islamofielen, criminofielen en profiteurs kunnen beter op de PvdA stemmen.
*ik hou me in ik hou me in ik hou me in*
De huidige zeer ernstige problemen in Nederland zijn niet veroorzaakt door de PVV maar door PvdA, CDA, VVD en D’66 met ondersteuning van reactionair links en reactionair gristelijk. Dus shame on them.
@kempenaer:

Diezelfde partijen hebben ook gezorgd voor de weelde waarin je leeft. En daar heeft de PVV niet voor gezorgd. Als je dan zo denkt en redeneert vergeet dat dan ook niet.

Voor de rest is het weer een kakafonie van de rechtse schreeuwers “links tuig” “linkse steuntrekkers” etc. enzovoort. Een normale discussie over inhoudelijke punten kun je niet eens hebben, want als je met tegenargumenten komt dan “stem je zeker PvdA”. Net alsof dat het ergste is wat je kunt zijn.

Mijn advies aan dat soort figuren; doe eens normaal en grow up.
Daar heb je iig deels gelijk in. Maar denk je nou echt dat de PVV realistische oplossingen kan bewerkstelligen? In een coalitieregering nota bene?
Mijn stem gaat iig wel naar de PVV.
Het is tijd voor verandering..
@Bozewolf: Daar kan ik inkomen. Echter, wanneer Wilders al derde partij in de regering komt krijgt hij lang niet alles waar de PVV voor staat er door gedrukt.

En het is uberhaupt nog maar de vraag of de PVV werkelijk in de regering komt. In de eerste kamer hebben ze volgens mij nog geen ene rooie zetel.

En wat je terecht zegt over Wilders: Die vent heeft echt een goed stel hersens. Het is ook bijna de enige binnen z’n eigen partij die een beetje fatsoenlijk kan debatteren. Die de Mos bijv. kan niet eens fatsoenlijk uit z’n woorden komen.
Inderdaad! Ophouden met dat gelul over het milleu, dat is pas populistisch geneuzel! Zijn misschien niet allemaal passende/haalbare oplossingen maar in ieder geval hoor ik niet: daar moeten we dan onderzoek doen, en daar moeten we dan onderzoek naar doen etcetc… Ben het zat, alles maar uitfilteren tot de laatste beslissing en dan nog verkeerde beslissingen nemen! Het is toch niet normaal meer zoals het in dit land er aan toe gaat! Dus kom maar op met dit simpele denkwerk want het is zo logisch als het maar kan!! Onderzoek doen naar de haalbaarheid en dan weer 8 jaar verder zijn en weten dat we zeker 8 doden per jaar meer of minder hebben, wat is daar de meerwaarde van???? Doei gewoon doen!!
Dit is nou echt de enige partij die positief over auto’s denkt. Maar de andere standpunten van de PVV… Bah!
De andere partijen willen dat je gewoon met de trein oid reist. Nou ik stem gewoon voor de wat minder populaire partijen.
Jammer dat ik nooit op ze zou kunnen stemmen vanwege hun discimeneren inslag, maar deze punten betreft auto’s geniaal.

Wie vormd er een partij voor de Automobilist met deze punten?
Zolang het maar niet de Partij van de Asoos word wind ik het prima.
Tenminste een politicus die eerlijk durft te zeggen waar het op staat. Als je PVV kiest, dan wordt je tenminste niet in de maling genomen. En wat de politieke koers betreft: hij heeft gewoon gelijk met wat hij zegt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).